Världens finaste!❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 69 Readers

Likes

Comments

Jajemen! Det var det min familjs tur o skaffa en transport!😍 grymt nöjd med hästtransporten, riktig stor och luftig! Detta var mer än väntat😍
Så grymt glad och lycklig lottad just nu!

  • 131 Readers

Likes

Comments

Jo jag är en tjej på 14 år som älskar sin sport.
Ridning är då det jag satsar på.
Man kan egentligen inte säga varför man satsar just på ridning för det är bara så. Jag är målinriktad, noggrann och envis, Aa det är mina största sidor.
Jag älskar ridningen i vått o torrt.
Om jag har planerat min ridning i en vecka och sen kommer det fram att vi ska på kalas kl 12 t.ex o kommer hem sent på kvällen. Jag går hellre upp tidigt o lägger energi på min häst än att bara åka ut snabbt o skita i hästen.
Visst vissa dagar kan vara jobbiga men när man väl kommer upp på hästryggen så kan man nästan säga att problemen flyger iväg. Vad jag tycker.
Man kan säga att jag hatar när det inte är noggrannhet på hästar.
Allt ska vara perfekt. Visst dagar man bara vill slänga sig i väggen, ok om något är fel. Vissa dagar händer det mig också.
Mina saker (utrustning) ska vara på exakt samma ställe o vara snyggt. Jag klarar inte av något annat. Ni kanske tycker jag överdriver men nej, o min noggrannhet har funkat toppen hittills med utrustningen.

Jag har då en foderhäst vid namn punto och är ett fullblod född 2009. Han har mycket spänst och är väldigt nervig. Jag älskart.
Han har sina sidor kan man säga. Pigg? Lat? Sur? Samarbetsvillig? Motsträvig? Man vet aldrig. Men man tar snabbt reda på det :) denna häst måste man verkligen lägga energi på. Han kan inte stå 2 veckor utan anledning. Denna häst älskar jag från topp till tå❤️
Vi har inte kommit igång i hoppningen än men det väntas. Något bra väntar aldrig för länge.
Men punto är väldigt snäll när han är på sina sidor❤️❤️
Om ni har några frågor så är det bara o ställa

  • 123 Readers

Likes

Comments

Vi ungdomar, många av oss gör ett misstag. Vi sätter målen för högt, ett oklart mål, för få mål.
Vi tycker att allt ska gå så snabbt. Att allt ska vara klart nu!
Men frågan är när vi ska fatta att det inte är så?
Jag kan inte säga helt att jag inte slutat tänka så än men försöker.
Allt tar sin tid, vi jobbar med levande djur, dom har egna åsikter, egna dagar. Ena dagen kanske dom är helt fantastiska o andra så håller man på o flyga all vägens väg eller att man inte får igenom hästen helt.
Målen som ska sättas ska sättas väl. Men man kanske inte når dom varje dag.
Många mål som man ska sikta mot varje ridpass, varje dag i stallet.
Men bli inte arg o frustrerad bara för att man inte når målen de passet.
Tänk att hästen lever också o inte har likadana tankar i sitt huvud som du.

Sätt helst många mål och ett stort mål som tex som ska vara ut utfört i slutet på året.
Det kanske är att ha en felfri tävlingsrunda eller två eller tre. Beroende på hur hästen är som person.
När du sätter målen tänk inte bara på dig utan tänk på hästen också.
Hästen kanske är trafikrädd?
Då kanske ett mål är att ta tag i det o börja träna. Kanske fråga någon som har en bil eller traktor om dom kan komma. Så kan man ta trappsteg för trappsteg med det. Kanske ena dagen bara gå förbi o sen bygger man på dag för dag.

Mina må för en ridtur kan vara att möta en cyklist, bil eller gå förbi ett hus.
Men även också att jag ska rida bra. Vara följsam och vara där för äns häst när det kanske uppstår ett problem.
En lastbil kanske kommer på en liten grusväg. Vad gör jag?
Mitt mål kan då kanske vara lugn vad som än händer.
Om jag spänner mig så spänner sig hästen.
Om jag tycker det är roligt o slappnar av så gör självklart hästen det.

Men om du ångrar dig o sista sekund, det får du inte. Ifall du har förberett dig på att tex rida just den rundan så ska du det.
Du ändras även fast du inte känner det.

Det är just det som jag står fast vid som mest. Ifall jag har ställt mig in på att jag ska rida den rundan o sen ta en annan runda dagen efter så ska jag det. Kvittar vad någon säger ;)

Tänk på att hästen är ett levande djur som har känslor.
Kram!

  • 127 Readers

Likes

Comments

Nu, verkligen nu när man inser, att kanske man jobbar med antingen något som bara kommer försvinna om några år eller faktist något som behövs sättas. Alla dom här timmarna jag lägger i stall, kommer antingen gå upp i rök o inte ha något värde, eller så kommer dom va grunden till min framtid? Kommer min framtid handla om hästar? Vad ska jag jobba med, Hästar? Bilar? Ingen vet ;)
Så många frågetecken, så mycket känslor, så mycket slit.
Slit som man inte vet vart allt kommer hamna.
Alla timmar man lägger i stallet. MINST 2 timmar om dagen. (enligt mig)
En häst kräver så mycket mer än vad man tror. Kärlek, omvårdnad, motion, mat, vatten osv.
Det finns så olika sätt o välja sin ridning. Ska man sikta mot tävlingsbanorna eller ska man bara sikta mot skogen? Njuta av naturen? Galoppera på åkrar o bara låta trycket av luften pressa ut tårar ur ögonen.
Eller ska man sikta mot mer press? Mot mer tid? Omvårdnad? Noggrannhet? Strida mot allas åsikter?
Jag tror att alla ridtjejer som är i min ålder vet vart dom siktar, eller har jag fel?
Jag siktar mot tävlingsbanorna, mot att spendera många timmar i sadeln, MEN man behöver inte rida varje dag! Man får aldrig glömma att en häst är från början ett vilt djur. Så timmar från marken behövs för bilda ett samband mellan ryttare o häst.
Fine om man VILL rida varje dag, man VILL prestera på högsta nivå hela tiden, men man MÅSTE sätta alla grunder, allt slit först, för att komma dit man en gång vill vara. Man måste se ljuset i tunneln, i alla lägen.
Ridning är ingen lätt sport, dels måste man strida igenom alla timmar som läggs ner på hästen och stallet, all planering, all handling och allas andras åsikter. Mer på det går jag inte in detaljerat då vi alla vet.
Alla gånger man vill ge upp, man bara vill lägga sig under täcket o Aldrig kolla ut igen. Alla kommentarer man får varje dag:
"men lämna ridsporten"
"Lämna tillbaka/sälj hästen"
"Om du inte klarar pressen så lägg ner"

Men ändå så strider man emot dag in och dag ut igenom allt.
Tänk att allt har sitt pris

Detta kanske inte bara är allt. Vi ridtjejer som är "ungdomar" anses vara såååå bortskämda.. finner inga ord över det.
Tänk över vad ni slänger ut för kommentarer till oss :)

Detta är ett litet inlägg som handlar om lite känslor vi ryttare går o bär på men inte pratar om. Vill bara påminna alla där ute i världen att allt har sitt pris❤️
kram!

  • 158 Readers

Likes

Comments

Ja ni har ju inte vart så uppdaterade nu på kanske ett halv år :( Men jag har crispie har gjort massor :) tänkte uppdatera er bara om tävlingarna

Lidköpning 5 maj: Det var planerat att hoppa Ld (70) men blev mer än det :) et gick super i Ld:n fast jag rätade inte upp henne från 2 till 3:an i då blev det ett stop + att då kom hon korsgalopp tror jag :´) Blev totalt 6 fel i den klassen (2 tidsfel) Men bara för jag vart så glad o taggad + arg för ett stop så därför efteranmälde jag mig till ld+ (75). Det gick över förväntan men dock så fick jag inte hoppa omhoppningen för man var tvungen att anmäla sig till hela cupen innan tävlingen drog igång :( så Jag hoppade i avdelning B vilket är för "unghäst/ponny dom" Men man kan absolut anmäla sig till den klassen annars också :) fast då är det ingen riktig tävling utan bara en clear-round :) Jag kollade på banskissen och det var samma bana :) (jippi) Den skllue jag dock kollat igenom nogare. Jag tyckte att den slutade efter 7:an :´) Jag hoppade 1-7 dock så fick vi ett nedslag på 7:an och jag var jätte nöjd och så och saknade av o klappade på henne o så :) Dock så sa inte "dommaren ngt så allt var bara tyst o sen kollade jag på funktionärerna o dom peka på hinder 8:a jag bara va fan :`) Alltså var hinder 8:a också med i avdelning B :) Blev totalt 22 fel i den klassen :) aja bara o ta nya tag <3

Mariestad 3 juni: Vi anmälde oss till Ld (70) och Ld+ (75) (båda klasserna var inverkansbedömning) Det gick Super i Ld:n! vi gick felfria och kom 5 "4". det var en dubbel trea men jag fick i alla fall 20 % (tre placerade) I LD+ Så glömde jag att hon kunde så hon stannade på ettan men då blev jag arg o hon sköter resten fast ett nedslag på 5:an. Jag vet faktiskt inte varför men tror att hon drog upp bakbena ojämt o slog till bommen ( resulterade 9 fel ( 1 tidsfel)

möllltorp 11 juni Gota cup: vi går in taggade och ut sketa nöjda + rosett <3 Alltså felfria (ld "70")

Grevagården 1 juli: vi anmälde os till ld+ 75 och Lc 80! Vi var taggade och gick jätte bra på framridning och framhoppning i ld+ o jag var så taggad o ville verkligen komma till omhoppning vilket inte gick hem :( det blev ett nedslag på 3:an och ett på 6:an:( blev lite o takt till trean och jag höll inte in henna till 6.an (resulterade 8 fel) i lc (debuten så gick det super dock så fick ho inte med sig bakbena till 1:an o en bom ned o resten sketa fint <3 BÄSTA CRISPIE (resulterade 4 fel)

Likes

Comments

Jag o crispie är taggade till tävling👍🏼👍🏼 Lidköping den 5 maj👍🏼👍🏼❤️

Likes

Comments

Likes

Comments

OBS om ni missförstod mig i förra inlägget så har jag bara tappat kondition o inte muskler😂
(Bilden på sängen sö köpte jag bara två vanliga kuddar bra)❤️

Likes

Comments

Hej
Äntligen idag åkte jag till stallet o jag kan inte skriva mer än att ridturen var galen o ponnyn var med än galen😂❤️

Likes

Comments