Varför skaffade jag hackamore? Det är nog en fråga många skulle vilja ha svar på. Jo det var för ganska länge sedan jag började tänka på hack. Mest för att det var riktigt snyggt just då. Men jag hade inte lärt känna Junior tillräckligt bra än för att kunna rida på hackamore. Så då släppte jag det ett tag.

Men nu för någon vecka sedan var tandläkaren hos Junior. Han sa att Junior hade väldigt bra tänder och att vi egentligen bara behöver kolla dom vart annat år. Men då började vi också prata om träns och varför vi egentligen har nosgrimma? Då började jag tänka om lite, ja varför har vi nosgrimmor på hästarna egentligen.

Själv använder jag bara det på utseendes skull och jag drar aldrig åt nosgrimma hårt. För att ifall jag skulle råka dra i Junior så vill jag att han ska kunna öppna munnen. Jag rider ofta utan nosgrimma för variation men i dressyren så förslår jag faktiskt nosgrimma för att det är snyggast så. Även i hoppningen och i terrängen.

Men jag började också fundera på om jag skulle skaffa ett bettlöst träns till Junior som jag skulle kunna rida på då och då för att slippa ha ett bett i munnen. Jag googlade runt på olika hemsidor och kollade vad andra tyckte om de olika tränsen. En skrev att hon förslog hackamore för mer kontroll på hästen och andra sidepull för att det inte gav tryck på nacken. Men jag vill ju faktiskt kunna rida ut lite på hackamore så jag frågade en kompis jag har för mig hade ett hackamore till sin ponny för länge sen.

Och jag hade rätt! Hon använder det inte så ofta för att hästen hade börjat dra ner huvudet genom att komma undan arbetet men hästen är också väldigt känslig i munnen och behöver därför hackamore ibland.

Just nu testar jag bara hackamore och ser hur det funkar med Junior och mig. Jag har bara ridit med det tre gånger och har inte riktigt fått en uppfattning av det än. Jag vill i alla fall inte döma det nu.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag längtar så mycket till tävlingssäsongen! Jag har verkligen tränat hårt nu under vintern och jag vill visa mina kunskaper ute på tävlingsbanorna. Jag och Junior har verkligen kommit närmre varandra och båda litar på varandra. Idag var inte den bästa men det har varit väldigt bra en period just nu och jag förstår honom ifall han vill busa lite. Det blev till och med nästan tårta idag! 💨

Jag ska se om vi kan anmäla oss till några tävlingar nu i vår. Dock så är det bara roligt att tävla nere i Halland för att det är så mycket roligare där. Alla vill hjälpas åt och det är liksom alla känner alla, nästan..


Likes

Comments

Hej!

Nu har har precis kommit hem från bion och brunchen. Det var så skönt att komma ut på stan lite. Speciellt när man ska se en bra film senare. Brunchen var god men är lite besviken på att dom inte hade croissanter det var ju trots allt en fransk restaurang. Men filmen var superbra, bara att jag fick springa i panik till toaletten mitt i filmen. 😳

Junior var jättefin idag. Hann dock bara rida i 20 minuter, men han verkar verkligen tycka om hacket! Jag hoppas att det kommer funka för att jag vill inte alltid ha bett i munnen på honom. Men vi får nog hitta på något som håller ner sidostyckena för att dom åker upp till ögonen vilket jag tror är lite irriterande. Han gjorde ifall inte något bus idag som han gjorde några gånger igår.. Men eftersom det händer rätt ofta så åker jag som tur var inte av haha. 😜


Likes

Comments

Är påväg till brunchen nu. Junior var jättefin och han slappnade av. Skriver mer om det sen när jag kommer hem!
Är jättetaggad iför bion nu!

Likes

Comments

Wiee!! Idag fyller min mamma år och vi ska först gå och äta brunch och sen så ska vi se på Star Wars: The Force Awakens. Ska bli hur kul som helst, bara jag inte får världens huvudvärk. Jag älskar verkligen Star Wars serien den är ju så bra! Jag har sett några av filmerna 6 gånger..

Hade tänkt rida på förmiddagen idag så har jag resten av eftermiddagen ledig, ska bli skönt! Ska rida dressyr på hacket idag och se om jag får honom mjukare på vänster sida, ska bli spännande och se om jag klarar det! 💪


Likes

Comments

Hejsan!

Idag kunde jag äntligen rida för en gångs skull, utan att bli stört sjuk med en gång vill säga. Jag har ridit på hackamoret idag, superkul. Jag ville först inte rida i paddocken utan rida ut men jag bestämde mig för att rida i paddocken eftersom jag inte ridit på typ en vecka. Kändes så skönt att få sitta upp på hästryggen igen. Det känns som att man inte ridit på evigheter.

Jag och Junior tyckte i alla fall om hacket. Men det var lite synd för att han "böjde på nacken" med en gång när jag började arbeta honom utan att trampa under sig ordentligt först. Vissa kanske tycker det låter och ser bra ut men jag ville inte arbeta honom från "fel håll".

Jag märkte så tydligt att han var stelare i vänster än i höger för att han gick nästan inte att ställa ordentligt i vänster varv vilket var bra nästan. Då har vi ju något att arbeta på! Jag ska rida ett riktigt dressyrpass i manegen imorgon med hackamoret jag får se om jag får ordning på vänstersidan då! 💪


Likes

Comments

Hej! Jag är nu tillbaka fast på en annan portal. Innan var jag på blogg.se men jag ville testa något nytt så jag flyttade över hit, till nouw. Äntligen så har jag lusten och intresset att sitta och skriva.

Men idag så ska jag testa bettlöst på Junior nämligen hackamore. Jag har googlat runt lite på olika hemsidor och kollat vilket av alla bettlösa träns som fungerade bäst. Såklart är det ju olika för olika hästar men jag kom fram till att jag ville testa hackamore. För att man får bättre kontroll på hästen med det. Jag hade hört att någon hade ridit ut med ett sidepull och hästen hade börjat skena. Hon fick stopp på hästen men upplevde ingen kontroll alls. Sen hade hon testat hack då och hon skrev att hon fick mycket bättre kontroll då.

Jag ska rida i paddocken idag och känna efter lite. Jag har inte köpt något hackamore ännu utan fick låna ett av en jättesnäll kompis! 😃

Om det går bra är ju dröm hacket det här 😍


Likes

Comments