Har för tillfället haft massor att göra i skolan och så, haft extremt många och långa möten dagligen men nu känns det som det är på väg åt rätt håll och jag och min häst vi är på väg uppåt åter igen.

Men idag tänkte jag dela en väldigt viktig blogg iallafall innehållet är väldigt bra läsning då personen som driver bloggen är en barndomsvän till mig så är den ganska svår att läsa för mig utan att ta till mig. Malin som hon heter är deprimerad och har en dröm om att bli skådespelerska, hon har haft en ganska taskig skolgång som påverkar starkt!
Jag vill lyfta henne och hennes blogg då den har bra budskap!
http://nouw.com/a_nightly_adventure

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Missade att skriva igår då jag kom hem runt 22, och då skulle man göra mat för fikat på rosenhill räckte inte mer än under ridturen..Men vilken tur ni har som får både uppdatering om hur det gick i går och idag med min stjärna.


Igår så blev det lite dressyr/markarbete samt en sväng i skogen, men på banan iallafall så red vi lite allmän dressyr i alla gångarter och hon lyssnade mycket bra den här gången för att nu ligger tränset bra och rätt. När jag insåg hur fint hon gick och hur mycket på plats hon var så tog vi två bommar på A-volten till en början blev hon lite förvånad över att hon skulle gå över dom och inte hoppa, vi la till två bommar till så red vi övningen som kallas "Klockan" vilket hon skötte väldigt bra.

Kommer ett inlägg lite senare om vad jag gjort idag, både i skolan och på min egen häst.

/HorseCaptain

Likes

Comments

Nu börjar det smått falla på plats varför min häst har varit lite som hon är och lite allmänt trotsig vid ridningen. Hon gillade inte hur nackstycket låg så hon tyckte då att hon skulle hålla på med huvudet en del, men tillsammans med min tränare bestämde vi oss för att plocka bort pannbandet och dra bak nackstycket till 2-3 halskotan. Vi höll på att dö av garv när min tränare skulle ta bort pannbandet för hon tappade hela tränset och sa "ojdå! hahaha!" och jag satt där på min häst som var helt och hållet lös, hade hon inte varit så lugn och stått kvar hade det kunnat gå illa.

Men vips hade jag en frustande häst som tuggade på bettet ock tyckte att det här var det bästa som fanns, hon blev alldeles lugn och avslappnad och gick på tygeln och tyckte att jag var en ganska snäll person.

Så som bilden här under visar ser mitt träns ut för tillfället! Ganska fult, ganska isärplockat och endast för att jag inte har 3500 kr att ge för ett Dyon The Difference...

/HorseCaptain

Likes

Comments

Nu har min kära 5-åring påbörjat sin trots och tror att hon kan bestämma själv, trots detta gick det bra att hoppa hinder och trava bommar idag. Fast jag behövde hålla i ett ridspö bara för att då vet hon att hon kanske får ha lite intervallartad galoppträning, vilket hon faktiskt gillar oväntat mycket fast det stod ju markarbete på schemat idag så hon blev lite besviken.

Baby-pelhamet är hennes favorit med så väl delta som när tygeln bara sitter i övre ringen, hon suger verkligen på det och tycket inte att det är det minsta lilla jobbigt att det skramlar massor.

Stretchade henne efter ridpasset, benen, halsen, ryggen och svansen blev ordentligt stretchade och hela hon masserades, hon tyckte att det var otroligt mysigt att bli pysslad med.


Nu ska jag äta lite mat och sen ska jag sova.
/ HorseCaptain

Likes

Comments

Bytte bett igår på min stjärna till ett baby-pelham bara för att vi skulle ut i skogen med en ridgrupp och i början blev hon lite fundersam men efter 10 minuter droppade det dregel och hon sög på det och tuggade lite smått på det och trivdes som fisken i vattnet, sen blev det lite galopp på banan och vips hade 50 minuter passerat då bad min tränare mig vara med på 30 minuter lektion till bara för att hon skulle bli lite trött i huvudet.
Hon gjorde skänkelvikningar, öppnor och framdelsvändningar och hon verkade väldigt tillfreds med både bett, övningarna och mig som ryttare.

Nu är jag dock jättesjuk så ska kolla på Orange Is The New Black.

/HorseCaptain

Likes

Comments

Nu är det till och med dags för min lilla stjärna att lyfta på sina små ben över dom "stora" hindren, som enligt henne är 130cm+ men egentligen är 100 cm. Hon må kanske lägga på lite extra fart men hon hoppar iallafall och minst 50% av gångerna är sprången perfekta samt att hon landar väldigt jämnt och fint, utan att göra utbryt eller dra iväg efter att hon har landat så fortsätter hon i ett fint tempo och söker hinder.


Både igår och idag fick hon prova på banhoppning så som jag känner till den, minst 70 cm på hinder och inga avbrott eller volter, ett jämnt tempo och en lyhörd häst som ska ha privat lektion för min nya tränare Cilla (Cecilia) på söndag där hon ska få använda huvudet och rida mycket travbommar och markarbete för musklernas skull.

Skriver detta inlägget på skoldatorn så kan troligen fixa en header till bloggen småningom (så fort jag får lite tid över så att säga)

/HorseCaptain

Likes

Comments

Idag har jag och min stjärna hoppat vattengraven för första gången, riktigt bra gjort av henne faktiskt och bommarna satt riktigt bra också! Hon är alldeles underbar min lilla stjärna bara kör på och tycker om livet, lilla 5-åringen börjar bli stor nu.

Imorgon är det APL så är i stallet hela dagen och rider på morgonen och planen är att jag ska göra samma sak som idag.

/HorseCaptain

Likes

Comments

Nu kom hoppet tillbaka helt oväntat och av en slump verkar det hålla i sig, hoppet om att jag nästa månad ska kunna starta en Pay and Jump!

Idag hoppade vi en bock med vattenmattan under och en kontrollövning både innan och efter som bestod av tre travbommar på voltspår. Helt underbar känsla att få hoppa min lilla stjärna lite för första gången på cirka en månad, hon var ändå väldigt duktig och börjar få in tekniken.

Såg även en film Matilda Sparrenhöks Shutterfly Jacque (Jack) och insåg att min 5-åring och hennes Jack hoppar väldigt lika, högt och fint över alla typer av hinder.

Imorgon blir det lite mer bomövningar i trav och kanske graven utan varken klossar eller bommar vid den utan bara den lilla fina graven.

/HorseCaptain

Likes

Comments

Nu när jag har läkta skador och en ordentlig säkerhetsväst är jag tillbaka här på bloggen! WOHO!

Nu kan jag äntligen börja rida min 5-åring igen och utveckla henne, så vi kör på bommar och bockar till en början nu så hon får in tekniken och inte springer på.

Har även bytt till nova bett för att hon är så pass känslig i munnen dock så är hon en ganska stark dam så det är verkligen inte lätt att rida henne med det. Men hon suger på det och gör det hon ska, så jag har insett att bettet jag hatar är bettet hon älskar och vad gör man inte för sin vän?


Jag undrar även om någon skulle vilja göra någon typ utav samarbete med mig?
Då tycker jag att ni mailar någon typ utav presentation till mig på: Co.hsphoto@gmail.com

/HorseCaptain

Likes

Comments

Har ni nån gång vaknat av att ni haft världens sendrag i någon kroppsdel? Inte det?! Okej, så vaknade jag nyss. Hela benet krampade och senorna bara drog ihop sig som satan och det gör så ont att man vill skrika, det värsta är att man måste sträcka ut benet. Jag skojar inte när jag säger att det gör minst tre gånger så ont som att vakna av att benet drar ihop sig, och vaknar man av sendrag är det svårt att bara sträcka ut kroppsdelen igen och somna om.

Jag ska upp 07:00 och grooma på Runsten för en ryttare med 3 ponnyer och 1 häst, känns som en bra uppladdning att vakna av att man har så ont att man tror senan gått av på riktigt. Ibland måste jag älska mitt liv som administrativ och markservice, tror då inte att jag kommer må 100 % imorgon men på jobbet ger jag alltid 100 % alla dagar!

Sen när man kommer tillbaka så har man en egen häst som ska göras saker med, samt att hon ska longeras tills hon slappnar av. Hon ska dessutom mockas åt och fixas hö till, bra att man planerar innan man tackar ja.

/ HorseCaptain

Likes

Comments