View tracker

​Hej hej!

Som ni kanske har märkt så har jag inte uppdaterat på ganska länge... Men har varit ganska upptagen och ska börja uppdatera igen <3

Ska försöka skriva inlägg varje dag iaf, om jag inte har så mycket att plugga vill såja.

men a vi får se <33

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej hej!

Igår (Söndag) så tävlade jag å mina två kompisar (Jenny och Bells) i en tävling som vi har på våran ridskola. Tävlingen heter då kombinationstävling eftersom det består av fyra olika grenar, hopning, dressyr, kontrollbana och teori. Varje lag får välja en person för varje gren, förutom teori som hela laget gör tillsammans. Vi valde Jenny på hoppning, mig på dressyr och Bells på kontroll.

Vi skulle då vara i stallet senast 09.00 för det var då man kunde betala och så fick man lotta sin häst/ponny. Jag och Jenny åkte tillsammans och hade planerat att komma ca 08.30 och vi lyckades i alla fall hålla tiden. Så vi byte om till stallkläder, fast inte Jenny eftersom hon hade hoppning som var första grenen. Sedan hade jag råkat ta mitt bibliotekskort i stället för mitt kort och vi var tvungna att ringa Jennys mamma och be henne att sätta på mer pengar på Jennys kort så hon kunde betala för båda.

När alla betalt så var det dags och lotta. Först hoppningen, sedan dressyren och sist för kontroll. Jenny drog Prince, jag drog Rolo och Bells drog Thunder (Tummen). Vi va lite besvikna över Tummen eftersom han e ganska hetsig av sig och jag var lie besviken över att jag fick Rolo och inte Bella som jag hade hoppats på eftersom hon inte fick gå med.

För Jenny och Prince gick det väldigt bra men han hoppade ett tigersprång och därför tappade Jenny ena stigbygeln och var tvungen att sakta av till skrit för att hitta den igen. Hon fick 21,5 poäng och var delad tredje plats med jätte många.

Lite innan det höll jag på att göra i ordning Rolo och skulle precis hänga fram sadel och tränset å så jag att han hade ett hackamore (stav) och då blir han väldigt stark. Så jag fick tag på Erica (min ridlärare) precis efter att Jenny hade hoppat. Å hon ba: oj,,, Du får ta Bella i stället. Jag blev sååå glad, men så´kom jag på att jhon va väldigt smutsig å jag behövde hålla på att byta schabrak. Jag hann som tur var, fats med väldigt mycket hjälp av Bells å en annan kompis.

Först så skrittade vi dem i paddocken innan vi fick hoppa upp i manegen och börja rida. Jag travade och galopperade på fyrkant och böjt spår.                                                                                                                  Man red ett L:1 ​program två och två. Jag red med min kompis Annie.

Väl inne på banan gick det jätte bra förutom i första galoppen då hon drog upp huvudet eftersom hon blev rädd när domarna satt uppe i balkongen. Jag kom på tredje platts med 1,5 poäng från först, bäst bland alla ponnys med mina 76 procent/poäng.

Sedan var det dags för Bells på Tummen. han var lite rädd för vatten mattan men vande sig lite.

Likes

Comments

View tracker

​Hejsan!

I onsdags hade vi dressyr och hästbyte. Jag fick Bella och är sååå nöjd över det.

Vi hade då dressyr å vi jobbade mycket med ställningen. Hon ställde jätte fint inåt men inte utåt och då drog hon upp huvudet... Fast efter ett tag så tog hon i alla fall ner huvudet igen. I galoppen var hon väldigt lugn å sansad och vi fick ändå ganska bra fart i andra varvet.

Är så nöjd!! <3


Likes

Comments

Hej hej.

För ett tag sedan var det ju ghs och eurohorse. Jag hade inte tänkt att gå, men när min kompis saga bad mig att göra det så gjorde jag det ändå. Dock gick vi bara på mässan, men det var så kul.

Det var då den 28 mars och det började med att vi hade svårt att komma in eftersom jag ville betala med kort och kontant men det kunde man inte... Så det slutade med att jag bara betakade med kontat och det var ju tur att vissa tält tog kort ör annars skulle jag inte haft råd... Jag köpte inte så jätte mycket men jag är värkligen jättenöjd. Så det jag köpte först kommer från Ps of Sweden och därköpte jag en liten hink med hästgodis för 50:-, sedan var jag inne på börjes och köpte en repgrimma för 25:- och två pannband på extrapris för 60:-

så det var i alla fall super kul och så ses vi i nästa inlägg!! <3

Likes

Comments

Hej igen!

Först å främst vill jag be om ursäkt för att jag inte har bloggat, men har inte haft tid. Det har inte hänt något speciellt förutom att jag åkt skidor, fått en ny mobil och var på ghs. Det kommer komma inlägg om detta sedan.

Igår hade jag då min första ridlektion efter påsklovet. Jag fick då Alf, men bytte eftersom jag tycker att Alf e lite långtråkig. Som tur var så ville min kompis hellre ha Alf än Boy å jag blev såååå glad. Vi hade då markarbete och boy verkade ändå ganska pigg, men sen när vi började rida över bommar så blev han bara så seg. Han genade och vägrade gå över och sedan i galoppen så ville han hellre trava. Nu när han har fått kondition nu så e han ädå så lat och han flåsade minst lika mycket som jag...

Men jag är ändå vääldigt nöjd!

Likes

Comments

Hej igen!

Igår red jag Lucy och vi hade dressyr. Det va jätte längesedan jag red henne och det va så kul. Vi hade som sagt dressyr och vi skulle träna på att ställa hästarna. I början va Lucy inte det minsta sammarbetsvillig, men hon började slappna av mer och mer så tillslut gick hon jätte fint. Hennes galopp va jätte lugn och fin, men jag tappade henne lite så hon gick och tittade ut mot väggen...

Är i alla fall jättenöjd och hon va så duktig!

(Hade tyvärr inga bilder...)

Likes

Comments

Hej!

I Tisdags red jag Boy. vi hade dressyr och vi fick rida barbacka. I början märkte man på Sandra att hon inte tycke att det var en bra ide att rida barbacka på Boy men sedan kom hon på att jag och min kompis hade bytt så jag hade boy och då gick hon med på det.

Boy hade så klart rullat sig precis innan jag skulle ryckta honom, men det gjorde ju inte så mycket eftersom jag slapp sadla. Jag försökte att kasta mig på mage över hans rygg, men det blir så hi la stelt med väst och Boy tyckte inte om det och började back. så det slutade med att min kompis kastade upp mig. Vi hade inte en så rolig uppvärmning eftersom vi bara skrittade och travade, men till sist fick vi galoppera. Han bjöd inte så mycket i höger varvet och försökte att bocka med mig, men när jag satt kvar så fortsatte han i samma sega galopp. i andra varvet började han faktist att bjuda lite och fick lite krut under svansen. Vi tränade mycket på balansen och det slutade med att nästan alla hade kramp i benen.

Är i alla fall ganska nöjd och han va väldigt gullig när han väl kom in i spiltan.

(Förlåt för SÅ dålig uppdatering, men har inte riktigt kommit igång sedan resan)

(Hade tyvärr inga bilder...)

Likes

Comments

Heeej💓💎
Jag har varit bortrest i en vecka och har därför inte kunnat uppdatera😞 Missade tyvärr TRE ridlektioner😖
Vi va vid de spanska öarna (Kanarieöarna)
Vi va på ön Gran Canaria som är den största ön. Vårat hotel hette "Mogán Prinsess & Beach Club" och va ett hotel med ⭐️⭐️⭐️⭐️ stjärnor. Maten va jätte god och polen var varm och stor. Havet va inte jätte varm, men det va skönt att svalka sig.
Jag har i alla fall haft sååå kul! Men har saknat mina kompisar💓💓

Likes

Comments

Halloj igen.
I tisdags hade vi dressyr och jag hade Sockan.
Blev ganska nöjd, men den saken som hade hänt förstörde typ allt. Så jag kände mig inte så bra...
Även därför jag inte minns så mycket av tävlingen...

Likes

Comments

Hejsan❤️
För exakt 1 vecka och en dag sedan (en söndag) var Kag med i finalen på skötar - KM. Skötar - KM är klubbmästerskap i skötning.

Finalen bestod av 1 h och 15 min skötning och sedan ett teori prov.
Jag trodde inte att det skulle gå så bra, men jag vann!! 🤗
Är fortfarande sååå nöjd🙃🙃

Likes

Comments