Övrigt

Dagen har varit som alla andra onsdagar, men samtidigt så har den känts helt upp och ner... Jag skulle gissa att det är eftersom jag i vanliga fall skulle ha en ridlektion om en liten stund och tillbringat några timmar i stallet innan, men idag har jag inte gjort något av det. Den vanliga onsdagen som alltid går så snabbt går helt plötsligt super långsamt. Känner redan nu hur mycket jag kommer sakna min onsdags grupp...
Istället för att hänga i stallet från klockan tre har jag pluggat inför mitt läxförhör på fredag och två prov nästa vecka. Jag har bakat, läst och sålt kakor för klassen. När jag kom hem åt jag en enormt god smoothiebowl (recept längre ner) och kollade gamla avsnitt av SKAM.
Kladdkakan jag bakat har ännu inte ätits, men hela lägenheten luktar och jag har bara lust att proppa i mig hela för mig själv.
I alla fall kak försäljningen går framåt. Jag kan erkänna att jag inte har ansträngt mig förens igår... (förlåt om någon av er läser detta) Men jag har faktiskt inte haft tid. I genomsnitt har jag kunnat sälja 1/3 veckor. Detta är eftersom jag först var i fjällen och sen har varit upptagen med ridningen hela lovet, men förhoppningsvis så ska pappas jobb köpa kakor till deras fika rum och då lär det ju bli en del burkar.
Detta var i alla fall lite vad jag har gjort under min eftermiddag och ser sååå fram tills på fredag!

Kram <3

Recept

1 banan
2 dl naturell yoghurt
3 msk havregryn
ca 250 g hallon
ca 1 dl juice

--------------------------------------------------

chia frön
rostade kokosflingor
gojibär
havregryn

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Medryttarhästar

Idag var jag på påskritt med Pedro, min ena medryttarhäst. En påskritt är som en långritt fast man är utklädda till något som har med påsken att göra. Dock är det inget måste! Eftersom det tar ett tag att åka till Veddige, där vi skulle vara, så han vi inte pynta hästarna ordentligt utan han bara sätta i lite fjädrar. Hur som helst så var Pedro super taggad när vi väl började skritt och han pinnade på som bara den för att hinna med d stora hästarna. När vi travade och galopperade insåg jag direkt att han hade en sådan där dag då han bara vill springa allt vad han kan, men istället för att bara försöka få honom att sakta ner så lyckades jag få honom riktigt fint på tygeln och endast en gång lät jag honom sträcka ut sig ordentligt i galoppen. Hur som helst så var ritten otroligt mysig och vi red bla en liten skogsväg med hinder. Jag har tidigare aldrig hoppat honom och det förvånar mig lite att en ponny på 21 år hoppar över 70 hider som om det vore en liten gren på marken.
Jag är i alla fall hur nöjd som helst och det blev ju något bättre när alla som deltagit i ritten fick varsin rosett och påskägg.

Kram <3

Likes

Comments

Ridlektioner, Stallet

För er som inte redan visste det så rider jag i två olika ridgrupper, en på onsdagar och en på torsdagar. Jag älskar båda grupperna extremt mycket, men jag kommer tyvärr behöva sluta i den på onsdagar... Det är på grund av att jag fått ett erbjudande att börja i tävlingsgruppen.
Jag har länge velat börja eftersom många av mina "gamla" kompisar går där och dels för att det ger än större möjligheter. Jag har alltid vetat att man kan ansöka om att komma in, men har aldrig känt att det varit det rätta. Istället har jag väntat. Det känns på något sätt roligare om man får frågan om att börja och detta är då bara min åsikt och hur jag känner.
Hur som helst så är jag så taggad! Börjar på fredag, men vet dock inte vilken häst jag ska ha än.

Kram <3

Likes

Comments

Träning

För ett tag sedan så anmälde jag mig till en pt träning för Jane som jobbar i stallet. Träningen bjöd då stallet på och sen så får man även en gratis månad att träna. Detta skulle då vara på Nordic Wellness eftersom en av deras lokaler ligger precis vid stallet.
Jag hade i alla fall anmält mig på en träningstid mellan 13.00 - 14.00. Och jag var otroligt taggad, men nervös. Allt gick som tur var jättebra och jag och Jane hade super kul.
Jag tror att alla fick ungefär samma övningar på de olika maskinerna, men olika lång uppvärming beroende på hur mycket man behövde bränna bort. Allt var beräknat att göras på ca en timme, men eftersom jag hade en lite kortare uppvärmning och redan har rätt bra kondition så blev jag klar redan efter 40 minuter. Så den sista tiden gick vi igenom olika metoder att Stretcha på.
Jag är i alla fall jättenöjd och är så taggad på att fortsätta i i alla fall en månad och efter det får jag bestämma om jag ska köpa ett medlemskort eller inte!

Kram <3

Likes

Comments

Resor

I söndags (26/3) så åkte vi till Norge för att åka skidor. Var verkligen super taggad på denna veckan, men ja den blev inte riktigt som jag tänkt mig.
På måndagen var det väldigt soligt och varmt, så på eftermiddagen var snön otroligt seg att åka i. Det slutade iaf med att jag och min ena bror hyrde varsin snowboard och jag hade alltid velat testa det så var sjukt taggad. Allt gick verkligen super och jag fortsatte åka på tisdagen eller snarare två åk. Det var otroligt isigt eftersom solen stått på dagen innan och sen har det fryst på igen. Så ja jag som var nybörjare åkte och ramlade. Tog i med min högra handled å ja det är nog inte så svårt att gissa vad som hände sen. Handleden gjorde as ont så jag var tvungen att åka till en sjukstuga där dom skulle avgöra om jag var tvungen att röntga handleden.
Det blev iaf så att vi åkte och röntgade, men som alla trodde så var den inte bruten eller någon fraktur. Så ja tre timmars väntetid för att endast få ett bandage för min stukade handled.
På grund av detta åkte jag inte på varken onsdagen, torsdagen och fredagens förmiddag. På eftermiddagen tog jag ett försök och åkte försiktigt i de gröna backarna för att sedan åka i lite brantare på lördag förmiddag. På eftermiddagen blev det sån klipp snö igen och jag kunde knappast staka mig fram och fick därför ännu mer ont i handleden.
Så idag på morgonen valde jag att inte åka något så att jag har en chans att vila upp min handled.
Så som ni kanske märker så har det inte varit en så himla fantastisk skidresa och jag skulle nästan hellre gå i skolan... hahaha. 

Kram <3

Likes

Comments