Stallet, Hästar, Tävlingar, Träning, Övrigt

Hade tänkt att berätta lite om de framtida planerna för mig och Foxy, men även lite andra roliga saker jag ska göra framöver!!

Framtida planer - Foxy: Vi har tre stycken tävlingar inplanerade fram till jul.

Pay and jump 12/11-17 || Är anmäld på 80 och 90, men om 80 rundan inte blir felfri tar jag en till 80 runda i stället. Målet är att rida exakt som jag gör på lektionerna då det blir bäst resultat då.
KM dressyr 3/12-17 || Funderar på att ta två starter. Lätt C:2 och lätt B:2. Måste tövla lätt B:2 för att få vara med i KM, men eftersom foxy aldrig tidigare tävlat dressyr och jag bara tävlat seg bella för över ett år sen på ett lätt C:2 program så funderar jag på att ta både en lätt C:2 och en lätt B:2 för lite träning.
KM hoppning 10/12-17 || Vet inte höjd osv än. Men kommer att uppdatera om det när jag har mer information.

Övriga planer: På fredag är det halloween övernattning i stallet vilket kommer bli skit kul. Sen har jag även börjat träna på fritiden för att bygga upp muskler osv för ridningen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hästar, Stallet, Tävlingar

Okej nu var det alltså väääääääääääääääääääldigt länge sen pay and jumpen var. Nu är det liksom 9e Novembe och tävlingen var 22a September, 18 dagar sen. I alla fall tillbaka till tävlingen. Det kunde inte gå bättre!! Två felfria starter (70 och 80) med en otroligt bra känsla!!

Framridning/Framhoppning 70: Jag valde att ha lite extra tid för framridningen för att riktigt få igenom henne. Hon skötte sig super, flyttade fint för skänkeln redan för början och hon var lätt att reglera i alla gångarter. På framhoppningen kändes hon lagom pigg osv så vi fick bra avstånd och flyt.

Banan 70: Det hela började med att jag inte hörde om jag fått startsignalen eller inte vilket ledde till att jag typ travade omkring på en liten volt och pratade med ett par funktionärer. Men när jag väl kom igång kändes det jätte bra. Red mina planerade vägar, förutom att jag egentligen ville få ut henne i hörnen lite mer, och vi fick alla förutom ett språng med rätt avstånd.

Framhoppning 80: Fick inte riktigt upp tempot i början vilket gjorde att jag fick en vägran på räcket första gången och sen slog i bommen en gång på både räcket och oxern. Så hoppade fram lite mer än planerat, men det blev bra!

Bana 80: Denna rundan satte vi alla avstånd perfekt, men fick inte fram henne ordentligt förrns hinder nummer 4 vilket var lite tråkigt.

Det vi har tränat på den senaste tiden är tempot och att fp henne att höja huvudet även på lektion, men det går verkligen framåt!

Kram <3

Likes

Comments

Hästar, Ridlektioner, Stallet

Igår hade vi hoppning inför p&j:en imorgon. Jag fortsatte med att träna på att flytta från skänkeln och det gick verkligen så mkt bättre, men då vi värmde upp rätt snabbt så han jag inte få henne helt igenom vilket visades sen.
Vi hoppade en bana med endå hyfsat snäva svängar. Jag måste dock fortsätta träna på att få galoppen lite rundare,  men det har verkligen blivit stora skillnader från sist. Men nu måste jag även träna mer på att stötta med både skänkeln och tygeln för att fixa avstånden.  För nu har hon fått såpass mycket tillit att hon verkligen lyssnar mer på mig vilket känns helt fantastiskt!! Så jag fick en vägran vilket var helt och hållet mitt fel då jag verkligen inte tänkte på att stötta henne ett dugg. Sen kom vi väldigt snett på ett hinder vilket gjorde att jag valde att väja undan för att slipa rida rätt igenom hela hindret.

Är verkligen supernöjd över henne och vi gör så stora framsteg med varandra! Bästa ponnyn!!

Kram  <3

Likes

Comments

Hästar, Ridlektioner, Stallet

Idag var det då min andra lektion i den nya gruppen och vi skulle köra en evighetsövning där våra tränade på att flytta för skänkeln och galoppfattningar.
Jag började med att värma upp på samma sätt som i fredags och denna gången var hon mycket snabbare med att förstå vad jag ville komma så jagvhan även arbeta henne mycket i traven innan vi galopperade. Jag är otroligt nöjd med henne i traven då jag verkligen kände hur hon slappnade av och sänkte nacken liiiite. Jag fick väldigt fina galoppfattningar och lyckades både korta och länga galoppen med rätt takt även lyckades jag att hålla galoppen enda in i traven.

I själva övningen flyttade hon ändå hyfsat bra hela tiden, men eftersom vi fattade galopp från skritt så blev hon väldigt övertaggad. Lyckades i alla fall få lugna fattningen osv.
På fredag taggar vi hoppning och på söndag blir det p&j!

Kram <33

Likes

Comments

Hästar, Ridlektioner, Stallet

I fredags hade vi hoppning igen och jag hade som mål för lektionen att hon skulle flytta bra för skänkeln och hålla ett lugnt tempo, men med rätt takt. Då skulle jag kunna rida bättre vägar och komma bättre på hindren!
Denna lektionen hade jag även bytt ut mitt spö mot ett par sporrar (det är med dem jag kommer rida med i fortsättningen!) för att se ifall hon tog min skänkeln lite tydligare. I början av lektionen red jag dock även med ett dressyrspö då jag verkligen ville få henne att flytta från skänkeln ordentligt. Hon blev kanske liiiite uppstressad av det, men så fort jag skulle börja arbeta henne i traven och la ifrån mig spöt blev hon lugn igen. Så ska även starta upp lektionen med ett dressyrspö tills jag fått henne att verkligen förstå det där med att korsa benen. Efteråt flyttade hon dock väldigt bra i båda varven i alla tre gångarter vilket verkligen bevisar vilka framsteg!

Direkt i hoppningen kände jag att hon var lätt att kontrollera och jag kunde rida noggranna vägar. Hålla ett bra tempo, men ändå inte tappa takten. Verkligen SÅÅÅÅ himla nöjd och skulle nog säga att det aldrig gått såhär bra innan!!!

Nu taggar vi p&j på söndag och vi är även redan anmälda till nästa p&j (12 november) då vi antagligen kommer hoppa 80, 90!!

Kram <33

Likes

Comments