Tävlingar

Igår var det pay and jump igen. Denna gången hade jag Foxy istället för Bella, detta på grund av tgh. Jag var lite nervös eftersom jag denna gången skulle tävla två 70 starter och så har jag aldrig hoppat henne utan TM - tygel innan. Angående TM så hade jag totalt glömt bort att man inte får tävla med den och om det inte varit för Cornelia så skulle jag antagligen ha haft den på.
På framridningen var hon extremt lugn och sansad. Det var först på framhoppningen hon taggade till lite. Hon hade verkligen viljan att hoppa och vi fick otroligt fina avstånd.
Väl inne på banan hade vi tid att skritta runt och kolla på alla hindren eftersom de var tvungna att höja banan först. Sen var det bara att börja hoppa och se hur taggad hon skulle bli.
Hon höll sig mycket lugnare än vad jag hade trott och taggade inte till fören hinder fyra där det var en lång transport sträcka, men till skillnad från runda två var detta inget. Även då var det efter fyran hon riktigt taggade till och började skaka om huvudet för att få öka faten ytterligare. Fasten vi hade rätt högt tempo hade jag kontroll över henne och dagen slutade med två felfria rundor och en svettig men nöjd häst!!

Kram <3

Foto + film: Riley Almroth

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ridlektioner, Stallet

Igår var det hoppning som vanligt i tgh. Vi skulle då rida till tippen och hoppa där eftersom All har haft det som önskemål. Foxy hade redan gått två lektioner och verkade rätt trött vilket kändes skönt, men så fort vi kom in på banan taggade hon till. Både traven och galoppen gick bra, det var hoppningen som blev lite svajigt. Direkt när jag svängde upp mot första hindret gasade hon på och bara flög över. Det var ätt okej tempo och jag hade fortfarande kontroll över henne ända tills vi hoppat andra hindret. Då kände jag hur pigg och stark hon var och att jag inte riktigt fick kontrollen över henne. Så innan jag hoppade det sista hindret var jag tvungen att lägga ett par volter för att få ner henne i trav. Andra och tredje gången visste jag redan lite hur hon skulle reagera och var då beredd på att ta en förhållning direkt efter hindret. Så i slutet gick det faktiskt riktigt bra!!

Efter ridningen åkte jag hem till Moa eftersom jag skulle sova över hos henne. Allt att vara riktigt mysigt och vi hade extremt roligt!
Idag åkte vi till stallet för att pyssla med både Foxy och hennes häst Jamilia eftersom vi båda ska tävla imorgon. Foxy gick tyvärr sista ponnyledningen som slutade klockan tre och då tyckte jag att det var snällare att låta henne gå ut i hagen i stället för att duschas. Så i stället så ägnade vi oss bara åt Jamilia. Först red vi en sväng till tippen där även jag fick hoppa upp och rida lite.
Extremt mysig och svår häst. Skulle inte säga att det gick så jätte bra för mig, men det gick verkligen as bra för Moa! Så om någon säger att "Jamilia är ju inte alls svår" så kan jag lätt säga att den personen har fel. hahahah
Hur som helst. Väl i stallet duschade vi henne ordentligt innan vi putsade

Kram <3

Film - Tuva Selwall
Bild - Gammal på Moa och Jamilia

Likes

Comments

Ridlektioner

Igår var det ridning igen och jag hade Bella som vanligt. Hon var rätts egentligen genom större del av lektionen men samtidigt så lyssnade hon på mig. Eftersom det var fint väder så red vi bort till ängen. Vi både travade och galopperade och i efterhand fick jag även reda på att om alla hästar hade skött sig så skulle vi få hoppa stockarna. Så det var lite tråkigt att vissa hästar var stökiga, men jag är ändå nöjd över bellis!

Kram <3

Film - Tuva Selwall

Likes

Comments

Medryttarhästar, Övrigt

Är det bara jag som börjar få lite sommar feeling? Har haft det helt underbart. I fredags var det över 20°C och i lördags runt 20°C. Det är helt underbart. Jag tillbringade lördagsförmiddagen med att sola för att sedan dra till stallet och pyssla där. Dock svettades jag ihjäl av att rida i solskenet och Leja hade ett dyngsura märke efter där jag suttit. Hon verkade i alla fall nöjd och vi tränade en del western.  En hel del ridande med en hand och träning på att använda skänkeln och rösten som förstahandsval. I slutet lyssnade hon ordentligt på varje galoppfattning och vi fick en del fina från både skrot och halt. Även en del tvärvändningar och halter från både galopp och skritt körde vi på. Jag märkte direkt att hon tyckte att det var mycket roligare än en vanlig dressyr lektion och har därför  planerat att köra på en del western lektioner framöver.
Äter ridningen pysslade jag en del i stallet och fick även reda på att jag ska börja sköta fölen varje gång jag åker upp. Resten av dagen gjorde jag absolut ingenting...

Idag var det lite kyligare och mer runt 15°C på förmiddagen. Då valde jag att åka upp till hästarna och pyssla där. Samma som igår så körde vi western fast denna gång med sadeln. Idag tränade vi också på att byta galopp och det gick faktiskt otroligt bra. Sen pysslade jag också lite med Drabant så att han inte skulle se så tuffing ut.
När jag kommit hem var det bara att äta innan vi skulle till Ullared. jag hade en del saker jag ville hittade och hittade det mesta av det. Tyckte i alla fall att det var otroligt kul att äntligen vara där igen och är absolut nöjd med alla mina köp. Enda saken jag är missnöjd med är att jag inte han gå igenom alla kläder och därför endast fick med mig två jeans. Så nästa gång vi är där vet jag vad jag måste lägga ner lite mer tid på.

Har i alla fall haft en helt underbar helg och njuter verkligen av det och hoppas att det blir lika fint väder snart igen!

Kram <3

Likes

Comments

Ridlektioner

Först och främst vill jag säga förlåt för dålig uppdatering, men jag har en anledning för det. De två senaste veckorna har vi haft extremt mycket prov och jag har varit tvungen att lägga all min energi på det. Men nu börjar det bli lite färre så då är det bara att komma igång med bloggen igen!

Igår var det då hoppning på schemat och jag hade då Foxy som vanligt. Vi skulle i alla fall hoppa i paddocken och det var sex hinder framme. En kombination med fyra och sen en på vardera diagonal. (se bild nedan)
Redan från början kände jag hur pigg Foxy var och jag fick verkligen kämpa för att hon inte skulle sticka. I hoppningen var hon otroligt fin och bjöd verkligen fram. På raksträckan kände man hur hon gasade lite efter varje hinder och det blev lite vingligt för mig. Som tur var lugnade hon ner sig en del och allt gick jättebra! På diagonalerna var det inga problem.
I slutet hoppade vi kombinationen med en oxer på 1 meter. Så jag slog även mitt och Foxys höjdrekord tillsammans vilket var jätte kul!!

Nästa vecka är det lite oklart vem jag ska ha eftersom ekorre ska tävla Foxy på bohuscuppen och derför ska ha henne v.20-22. Så nästa vecka blir det lite otydligt än så länge vem jag ska ha eftersom det beror lite på vad vi ska göra. Det står mellan hoppning barbacka om det är dåligt väder och i så fall ska jag ha Foxy, men om det är fint väder ska vi rida till tippen och då ska ekorre ta henne. Är i alla fall sjukt taggad!

Kram <3

Likes

Comments