7 månader sedan... Ungefär så lång tid har det gått sen jag träffade de mest underbara hästarna jag någonsin mött. Allt började för snart tre år sedan. Eller egentligen för fyra, men det var först i slutet av sommaren 2014 som mitt nya liv började. Jag hade länge letat efter ett stall där jag kunde hänga. Mitt enda krav var att det fanns hästar där. Jag krävde inte ens att få röra en häst. Bara genom att vara i deras närhet gjorde mig trygg och avslappnad. Men det tog som sagt ett år att hitta någon som ville ha min hjälp. Mamma kom hem en dag med ett nummer. Ett nummer som skulle leda till det liva jag lever idag. Mamma pratade i alla fall med ägaren och vi bestämde att jag skulle åka dit och test sköta. Det var meningen att jag skulle sköta två hästar, men innan jagens hade hunnit bekanta mig med den ena så åkte hon tillbaka till sin ägare. Sen dagen jag fick möta Rocky så har jag älskat honom av hela mitt hjärta. Detta var den 31 augusti 2014. Nästan ett år senare började jag pyssla med ännu en häst, Wiggo. Han är en ganska speciell häst som jag på den tiden endast red när Lisa, deras ägare, var med Detta var 25 juni 2015. Så småningom började jag även Rids honom utan Lisas sällskap. 27 juni 2016, dagen innan min fjortonårsdag fick jag ett sms av Lisa där hon frågade mig om jag ville rida stallets ponny Pedro. Självklart ville jag det! När jag kom tillbaka efter en tur i skogen var hovslagaren där och jag valde att stanna. Kanske en timme senare kom Lisa tillbaka och släppte en bomb. Jag fick reda på att jag skulle fortsätta rida Pedro, men även att jag inte skulle får träffa Rocky och Wiggo på ca två månader pga att de lånades ut till en teater. Det fanns inte mycket att göra åt saken förutom att vänta.. Några dagar senare kom ett litet mirakel till jorden. Drabant. Född 8 juli 2016. Det mest gulliga och galna fölet jag någonsin träffat. Tillslut började jag även rida hästen Never Mind som fortfarande hålls på att sättas igång efter en skada. Dock nämns aldrig det namnet utan det är Plupp som jag kommer nämna. Det är exakt vad han är. En stor bebis, en Plupp. Detta var 30 juli 2016. 5 augusti började jag sköta den brökiga hästen Brille för att igår, den 4 mars 2017 börja sköta Leia, Drabants mamma.

Igår var jag i alla fall där och hälsade på. Jag började med Pedro, dock tog det typ 15 minuter att få ut honom från hagen eftersom jag hade en Drabant nafsande i midjan. Tror inte jag sätt Pedro så lerig som han var då. Jag skötte honom i alla fall så noga jag kunde, men ändå så dammade han rätt mycket. Eftersom det redan höll på att mörkna så blev det otroligt många reflexer och så blev det endast ridning i hagen. Han var otroligt pigg så vi tränade på galoppfattningar och trav/galopp på volten eftersom han har otroligt lätt för att lämna voltspåret och förböja sig. Jga hade äbven tänkt pyssla med Plupp, men det regnade väldigt mycket så han blev otroligt stressad och därför valde jag att ta ut honom i hagen igen. Så jag ägnade i stället lit tid för att gosa med Drabant och rensa mitt skåp där jag även märkte att min min ryktväska var sönder...

I alla fall. Till de dåliga nyheterna... Rocky och Wiggo var inte där så därför bestämde jag mig för att smsa och fråga. Så precis innan jag skulle sova fick jag svar... Att de är utlånade på foder och att de antagligen inte kommer komma hem på ett tag. Kändes som om hela mitt liv rasar samman framför mig och jag kan inte göra något åt det... Har i alla fall prata med Lisa och vi ska försöka fixa så att jag kan träffa dom. Och jag vill säga ett stort tack till er som fanns för mig igår det hjälpte jätte mycket!! Ni vet vilka ni är <3

Här kan ni se skillnaden på ur Drabant såg ut i somras (bild 1) och hur han såg ut igår (bild2)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Okejj.. Nu var det alltså typ tre veckor sedan jag tävlande Bella. Hur kommer det sig att jag inte lägger upp detta fören nu?? Jo jag har hela tiden kommit med ursäkter. Först hade jag inte bilderna, sen hade jag inte tiden, sen var jag trött. Alltid alla dessa ursäkter! Jaja nu är detta i alla fall uppe.

Det var lördag kväll och jag hade lagt fram allt jag skulle ha med mig till stallet på söndagen. Mina tävlingskläder, extra snoddar, glitter och busskort. Jag vaknade av klockan som ringde runt sex snåret. Jag åt, bytte om och gjorde mig allmänt klar för att åka till stallet. På bussen träffade jag min kompis och vi tog då följe till stallet. Väl på korsvägen så började hon prata om att kanske köpa något och det var då jag insåg att jag hade glömt mitt kort hemma. Så det var bara att skicka iväg ett sms till mamma och be henne ta med kortet så jag kunde betala i efterhand.

Väl i stallet var det bara att hämta mina saker och dra sig iväg mot stallet för att fixa i ordning Bella. Hon hade hållit dig hyfsad ren så det var bara enstaka fläckar som jag var tvungen att kämpa med. Efter ett tag var hon i alla fall färdigryktad och jag var redo för att bygga fram banan. Banan bestod av åtta hinder var av en enda raksträcka. Jag hade en hyfsat tidig start så jag bestämde mig för att börja sadla och tränsa så jag kunde se till att hon var ordentligt uppvärmd.

Jag kände direkt när vi var på väg mot paddocken att Bella var riktigt taggad. Hon började genast trippa omkring och var allmänt busig. Hon var framåt i alla gångarter och var jätteduktig och lyssnade på mina hjälper. När jag skulle ta min sista galopp så körde en lastbil förbi för att lasta av några hästar. Bilen gnisslade ganska mycket och Bella blev så klart rädd och började bocka. Lilla jag som stod upp var inte redo och jag flög av. Mina tidigare vita kläder var nu bruna.. What ever, det fanns inte så mycket att göra åt saken mer än att hoppa upp och fortsätta. En liten stund blev jag i alla fall ivägskickad till framhoppningen, men fick jag komma in där? Nej så klart inte och jag fick inte häller gå tillbaka till paddocken. Därför fick jag skritta på skrittvolten i typ 20-30 minuter. Bella blev seg och när jag väl fick komma in så vägrade hon röra på sig. Jag tyckte så synd om henne!! Så ni kan gissa om hon var seg. Jag började i alla fall sätta igång henne igen och styrde mot de olika hindren. Fast hon var seg så hade hon ändå lite sug mot hindret. Till slut var det min tur att komma in på banan och Bella blev genast lite förvirrad och ville inte stå still, detta ledde till att hon knappt gick framåt när startsignalen gått. När vi väl hade kommit över första hindret så slutade hon tänka på publiken och musiken i bakgrunden, istället såg hon till att hoppa hela banan så långsamt hon kunde... Hon lyckades ta sig över alla hindren tillslut utan en enda vägran eller rivning, dock med typ 6/8 hindren hoppades stillastående.

Är i alla fall så himla nöjd över henne och nu vet jag vad jag ska ta med mig tills nästa gång!

Likes

Comments

I onsdags så hade vi dressyr och jag fick som sagt Joan. Jag hade hoppats på Bella eftersom jag ska tävla henne på söndag, 5e februari, men jag var ändå nöjd eftersom jag gillar henne extremt mycket. Vi skulle träna på skänkelvikning och det gick ändå hyffsat bra fast hon är ganska ung. Egentligen är det inte så mycket mer att säga om lektionen förutom att jag otroligt nöjd.

Egentligen skulle jag rida igår, (torsdag) men är sjuk så tycker att det är bättre att jag vilar upp mig inför tävlingen.

<Har tyvärr ingen film>

Likes

Comments

Jag ska starta upp bloggen igen.. Exakt så är det. Jag har under någon månad funderat på det eftersom det kommer krävas tid. Så nu klockan 16.41 bestämde jag mig för att göra detta inlägget. Bloggen kommer förmästadels handla om hästar, men kommer försöka några inlägg som skiljer sig från hästvärlden.

Jag heter då Claudia och är 14 år. Jag brinner som sagt för hästar. Jag har tyvärr inte tid och råd för att ha egen, men rider två gånger i veckan och har medryttarhäst. Jag rider på en ridskola i Göteborg som heter Göteborgs Fältrittklubb, kallas gfrk, där jag rider onsdagar och torsdagar 19-20. Jag sköter en häst som heter Mary och har skött henne i ca 2,5 år och hon e världens finaste. Eftersom hon är storhäst går hon sällan med under mina lektioner eftersom det oftast bara går med ponnys. Jag har tre favorit ponnys: Bella, Lucy och Joan, men låt mig snacka lite om medryttarhäst. Egentligen är nog medryttarhästar ett bättre ord eftersom det är sju stycken.. Det är ett "privatstall"/gård nere i Halland. För ca 2,5 år sen hittade min mamma en lapp i en mataffär om en tjej som sökte medryttare/skötare till två hästar. Jag hade länge letat efter någonstans jag kunde hjälpa till i stallet, men som tur var hittade jag ingen. Så jag var där och provskötte en gång och sen dess har jag hjälpt till där. Under vintern det året åkte den ena hästen tillbaka till sin ägare, men kommande sommaren började jag rida ännu en häst. Så nu vintern 2k17 har jag plötsligt sju medryttarhästar. Och nej jag betalar inte för att få vara där. Det är inte riktigt så enkelt att jag är där och sköter eller rider utan det är mer som ett "jobb".

Om ni tar en titt på mina kategorier får ni nog ett hum om vad det är som kommer synas här på kanalen, men självklart kommer det komma andra roliga saker som kommer synas i kategorin "övrigt". Någon gång i veckan hade jag tänkt lägga upp ett inlägg om mina medryttarhästar så att ni kan få lära känna dom lite mer.

Kram

Likes

Comments