Måndag och tisdag hade vi studiedagar, var absolut inget studerande även om det hade varit väldigt behövligt.

På måndagen red jag ut en sväng vilket fick ett något oväntat slut. Lolle var ovanligt pigg fast inte så konstigt när det hade varit isigt i hagen och han i vanliga fall rör sig väldigt mycket i hagen. När vi var påväg tillbaka var det en annan häst ca 200 meter bort (vägen är rätt rak och det är åker på båda sidor) och den fick syn på Lolle och börja gnägga som en galning. Till en början så brydde sig inte Lolle sedan gnägga han tillbaka och när han fick svar igen drog han iväg i full fart följt av rodeo i 70-80 meter tills jag såg att de börja bli halt och försöka sitta kvar. Han lyssnar i vanliga fall för bra på både sits och tygel fast inte just i denna stund. Blev ju varken sur eller arg på honom utan stappla mig upp och accepters saken som den va fast han skämdes något enormt i efterhand som han alltid gör så fort han vet att han gjort fel, denna gång ville han knappt äta sin mat utan stod bara och skämdes i ett hörn stackarn. Lolle klarade sig ju helt utan skråmor till skillnad från mig då jag landade allt annat än bra och får egentligen inte rida på 12 veckor, vilket jag redan brutit mot två gånger.

Red både idag och igår och Lolle verkar smått traumatiserad för om jag råkar hamna minsta millimeter snett så vill han sakta ner tempot och kolla så jag sitter stadigt, han har varit så mycket mer försiktig i minsta lilla rörelse han gör. Red samma väg idag som i måndags och när vi var vid nästan exakta punkten där jag åkte av minska han farten betydligt och vred bak huvudet och peta mig lite på foten. Han har nästan varit seg dessa dagar.

Trodde de va ryttaren som borde bli rädd för att åka av och inte hästen, har aldrig varit med om en häst som reagerar på de sättet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Snön har börjat nu börjat tina bort vilket innebär is och halka och det är ju mindre kul. Är ju inte förtjust i snö fast hellre de än is. Var ut igår med kameran och försökte knäppa några bilder fast det var rätt mörkt så ison blev lite hög och bilderna lite brusiga.

Lolles pannlugg har bestämt sig för att växa ut lite mer så just nu ser han ännu fjantigare ut än vad han gjorde innan. Förut var det bara några strån och nu är det som en hel tuss som är kortare än resten.

Likes

Comments

Idag på förmiddagen fick både Lolle och Bosse sina hovar fixade, förra gången vilket även var första gången det fick sinna hovar fixade var inte jag hemma. Idag var båda lugna och snälla som för det mesta, Lolle stod och klia hovslagaren på ryggen samtidigt som han var nyfiken på vad han höll på med. Bosse stod still och gjorde allt för de skulle bli klart så fort som möjligt för han ville ut i hagen.

Lolles hovar var ju allt annat än bra när han flytta till mig, det va svårt av avgöra om det var fel på hovarna eller bara pågrund av att han verkats fel. Det har turligt nog visat sig att de var andra alternativet, han fick mycket bra kritik för sinna hovar både gällande form/jämnhet och kvalité. Framhovarna har fortfarande lite kvar fast det är inget som påverkar honom eller blir värre så länge som sökts ordentligt. Han har ändrat benställningnen bak så den är helt normal, han var något kohasig pågrund av hovarna var felvinklade vilket jag var medveten om hela tiden.

Bosses hovar har det inte varit något fel på från början, det ända hovslagaren sagt om dom är att de är för hårda så det var som att försöka verks i sten.

Båda går barfota och det finns för tillfället inget behöv av att ha skor, så då känns det helt onödigt och som slöseri på pengar att sätta skor på som för skojs skull.

Likes

Comments

Vart en mysig uteritt idag i det något blåsiga höstvädret. Har börjat vänja Lolle vid halsringen så har senaste gångerna ridit med de och tränset, han verkar inte ha något problem med att förstå vad jag vill när jag använder halsringen. Snart så går det nog att skippa tränset helt, inte varje pass utan för att få mer variation från hack och repgrimma.

Detta är hur Lolle ser ut för tillfället kroppen, han har fått betydligt mer hull är när han kom till mig och även mer muskler. Han är fortfarande väldigt omusklad och har en lång väg kvar. Vinkeln är lite skum och hans box är gigantisk (12kvadratmeter) fast han är även något oproportionerligt, just här hänger hans hönät väldigt fint också, så brukar det inte hänga.

Likes

Comments

Jo jag har som vanligt varit klantig och lyckats paja min fot för ca 1 vecka sedan. Jag vart tillsagd att komma tillbaka nästa dag för att gipsa, jag valde att inte göra de. Har slängt mig upp i sadeln som vanligt och de är allt annat än bekvämt, fast har hellre lite ont än att inte va kapabel till att göra något.

Igår på kvällen när ja skulle ut och hämta in hästarna möttes jag av en väldigt förvirrad, törstig oh något hungrig hund som absolut inte va min, jag har inte ens en hund. Hade aldrig sett hunden innan så knäppte fast grimskaftet i hennes halsband och tog med den in. Fanns inget märkning i halsbandet hon var märkt i örat fast inte registrerad, efter några delningar på facebook så fick jag svar idag på morgonen om vem som ägde hunden och var dit och lämna henne på morgonen innan skolan. Stackarn låg i flera timmar i min säng och gnällde tills hon tillslut somnade inatt, och på morgonen vart hon lite rädd för hästen för han nosade på henne.

Kontakta självklart polisen om de hade fått in några anmälningar.

Likes

Comments

Ingen köper väl än halt häst?

Jo, det gjorde jag och det är jag glad att jag gjorde. När du åker för att kolla på än häst och möts av en mager, omusklad och halt häst skulle nog många backa undan, speciellt när det gäller ens första egen köpta häst. Hästen var mager och med de menat något undernärd, det var verkligen inget katastrofal fast det las absolut märkes det oh vart ännu tydligare pågrund av avsaknaden gällande muskler. Hästen var omusklad, anledningen till de var att de ej funnits någon liten nog i hushållet att rida honom så han hade fått stå i två år. Han var halt (ej nån kraftig hälta fast helt klart märkbart) pågrund av den kraftiga röta han hade i både bärrand och stråle, hans hovar var även felvinklade så han hade inte en korrekt benställning fast det gick att avgöra att det ej var något han hade gått med en längre tid. När jag NOGGRANT kände igenom honom framkom det väldigt uppenbart att hältan endast var pågrund av hovarna och han kändes otroligt fin i övriga kroppen. Hur finn hästen än kändes så är det fortfarande än otrolig chansning att köpa en halt häst som inte blivit riden på två år.

Fast det fanns något väldigt fint med den där ponnyn och det fånga mitt intresse fast jag vet inte vad de va, något fick mig att se en potential att han kunde bli något igen. Det var inte det faktum att jag tyckte lite synd om honom eller de faktum att jag vart lite kär i hans starka personlighet eller att personen som sålde dom var en bra säljare för så var inte fallet. Det var samma känsla som när jag tog mig an än annan häst som ingen trodde de skulle bli något av, fast de är en helt annan historia.

Jag tog mig inte där ifrån med bara en häst utan två, den andra var en gammal shettiskorsning och snällare ponny i den storleken är nog svårt att hitta. Han var lite spinkig fast för övrigt var han väldigt fin.

Jag har ej något negativt mot förra ägaren och pågrund av hemska saker som hänt i personens övriga liv har jag full förståelse att orken och tiden inte fanns där. Personen var väl medveten om hästens tillstånd och försökte inte i något ögonblick glorifiera hästen.

My Lullaby "Lolle"
Valack
f.-2006
Svensk ridponny
ca 142 cm

Lolle har visat sig vara än av det mest arbetsvilliga hästar jag träffat, han försöker alltid sitt bästa och lite till (ibland blir de nästan för mycket). I min smak har han alldeles lagom med motor och lyssnar väldigt bra på sitsen vilket jag är tacksam för. Han har visat sig kunna mer än vad jag trodde och har än så länge inte börjat rida honom fullt ut. Osäker på hur vida han är hoppad med ryttare på så förhoppningsvis blir det något vi kan träna på i framtiden när han byggt upp tillräckligt med muskler och är i kondition. Han har en färgsprakande personlighet är otroligt ödmjuk, orädd och väldigt snäll så även den ovana kan hantera honom utan problem. Han är extremt nyfiken på nya saker och ju mer dom låter dessbättre, han är även otroligt lättlärd.

Bosai "Bosse"
Valack
f.-1994
Korsningsponny
ca 113cm

Bosse är en fräsch gentleman med något litet busigt på tanken ibland, fast det krävs mycket för det ska bli något mer än en tanke. Han är för det mesta samarbetsvillig fast ibland blir maten för lockande, gör dock inget elakt förutom att stanna för en matpaus. Han har absolut inget emot att bära runt än ryttare på ryggen, han tar sig gärna fram i ett raskt tempo och har mycket fart och fläkt kvar i sig tråtts åldern fast anpassar sig efter en mer okunnig ryttare. Har själv ej ridit honom då jag är alldeles för lång. Han är väldigt lätthanterad så även den ovana kan sköta honom.

Dessa två har varit hos mig i tre månader och dom har kommit hit för att stanna.

Likes

Comments