Header

När jag tog in Lolle i torsdags så upptäckte jag att han hade lyckats få ett sår och va ganska svullen.

Som ni ser på bilderna så syns de tydligt att han är svullnaden. Han kom som vanligt fram springande och gnägga som vanligt. Upptäckte såret och svullnaden när vi kom in i stallet. Han va inte det minsta öm någonstans eller halt och värnade inte ens bry sig om det.

Till igår hade svullnaden gått ner en hel del fast inte helt.

Även fast han va okej så låter jag honom vila någon dag från ridningen.

Har transport tränar lite, han går snällt in i transporten och vill knappt gå ut förens de bommen bakom ska sättas dit och då är han ute innan en knappt hinner reagera. Han har inte problem med att vara i transporten när de är öppet bak för då vet han att vi inte ska åka någon stans så det är själva åkandet som är problemet och därför han inte vill bli in stängd. Lyckas en väl få upp bommen så bakom så står han sen helt lugnt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är dagen då jag haft Lolle i ett år, det är sjukt hur fort tiden går.

Från en mager, halt och något osäker häst till de han är idag är helt fantastisk.

Likes

Comments

Följer med som en kratta just här

Idag var tredje gången jag hoppade Lolle och vet ej ifall han är hoppad innan han kom till mig. Det märks att han tycker hoppa är något som är lite extra roligt.

Hoppade en liten bana som slutade med att ligga på 70cm vilket han tog sig förvånansvärt smidigt över. Ännu har han inte visat någon som helst tendens på att vilja stoppa på hinder vilket är bra då jag inte är den modigaste när det handlar om hoppning. Det värsta han gjorde var att försöka dra lite åt sidan för de satt en hare på andra sidan hindret, därav min dåliga sits på bilden.

Han galopperar på med mycket tryck bakifrån utan att bli stark och att det går för fort, fast det känns ju som det går fortare än vad det gör när han får så mycket tryck som han har.

Likes

Comments

Idag var Lolle förvånansvärt fin, han kändes avslappnad från sekunden jag satt upp, hade bra tryck bakifrån och aktiverade ryggen. Han höll sig fokuserad hela ridpasset då han ibland lätt blir störd och helt glömmer vad vid håller på med.

När ponnyn jobbar helt rätt känns det så väldigt tydligt och det känns även väldigt tydligt så fort han tappar lite. Idag höll han sig fin från start till slut utan att tappa något.

Vi har kommit väldigt långt från när vi började fast vi har en bra bit kvar. Han har sinna dagar då allt går helt perfekt och andra dagar måste jag verklig jobba för att komma dit vi ska.


Likes

Comments

Idag blir det en vilodag för både mig och hästen, såna är relativt ovanliga för oss. Lolle går bäst och verkar nöjdast när kan får daglig motion. Han har stått vid grinden till hagen och gnäggat halva dagen och då har han ändå en stor hage att springa runt i tillsammans med kompisen fast det tycker han inte är tillräckligt.

Imorgon lär han vara mer övertaggad än vanligt och ha alldeles för mycket energi, han blir ju väldigt krävande och tappar ryggen en del och lite svårare att hålla ihop. Han blir inte bråkig eller stark bara inte lika lätt och ha och göra med som vanligt.

Slänger in en bild från ca två veckor sedan

Likes

Comments