Hästar & Ponnys

Heej...

Börjar med att säga bara att ingen häst har dött. Det som har hänt är egentligen bra! Men det är lite svårt att inse, att kulle e borta. Fina fina Kulla. Jag har turen att få se henne varje vecka! Jag tar allt från början. Kulla trivdes inte med att någon som inte vet vad ridning betyder rycka henne i munnen. Hon började visa att hon inte trivdes så bra. Hon började skena på nybörjar lektioner, då är det ju det bästa att sälja henne... Även fast det är svårt. Men jag är glad för kullas skull! Hon hyrs nu ut till några jätte bra häst människor. Jah saknar henne så men jag tycker att det var det bästa. En ny häst har kommit, inte lika fin som Kulla såklart. Tyvärr kan inge jag rida han, Chili heter han. Sorry för kort inlägg men bättre än inget alls, tror det kommer ett imorgon också

/Ida❤️

~Kulla~

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Foton & Bilder

Heej!!!

Idag ska jag göra en liten bildbomb från ridlägret. Det här är inte alla bilder så klart men det kommer komma en del 2(: aja här kommer den

Finaste hästen...

Bästa bilden❤️ och ja det är Hilma och jag

Bästa stället på jorden💔💔

😭😭

Det här är inte bilder från lägret dom sista men hälsade på Cynd och ville ha med den❤️

Så, det var inte så många men det kommer mer bilder i en del 2 och så kommer det ett inlägg om ridlägret också. Tack så jätte mycket för att ni läste så ses vi snart igen!
Hejdå!

/Ida❤️

Likes

Comments

Ridpass

Heej!

Idag tänkte jag göra ett ridpassinlägg. Jag själv gillar att både läsa dom och skriva dem.

Jag jade Amarant igår och han var jätte duktig! Han var framåt men väntade ändå in mig innan han hoppade, inte varje gång men i slutet. Amarant blir bättre och bättre för varje vecka som går! Sån duktig liten ponny han är☺️
Vi hoppade bana och ett hinder som kunde vara lite tittigt. Men Amarant tog det (ganska) lungt och fint. Mesans vi skrittade fram så red jag runt hindren för att vänja honom lite vid dom och se om han blev rädd för något speciellt hinder. Men han tittade inte på hinderna. Vi red fram i skritt, trav och galopp sen började vi hoppa fram i vänster varv. Första hindret var första gången jag hoppade på honom sen innan sommarlovet så jag visste ju inte riktigt hur han va, han kom fram i en mjuk kanske lite för snabb galopp och kom på hindret lite för snabbt och väntade inte riktigt in mig. Till nästa gång så satt jag ner stabilt och tungt så han inte kunde sticka iväg. Men jag satt inte tillbaka tillräckligt mycket så han stack iväg lite ändå, då blev det också lite för högt hoppat när det var ett kryss på 30...
Vi bytte varv och hoppade fram i höger varv. Där satt jag ber ordentligt och tungt i sadeln och då väntade han in mig. Han kastade sig inte vara över hinderna utan faktiskt väntade. Sen testade vi att hoppa ponny hindret som Var det lite "tittiga" hindret. Det funkade hur bra som helst! Sen började vi hoppade vi banan. Det första hindret var ert kryss på kanske 40cm. Jag styrde inte så ordentligt så vi råkade missa det, till nästa gång så måste jag styra lite noggrannare! Jag tog hindret men då kastade han över sig hindret så jag släppte spöt och började om från början. Jag galopperade ett varv och sen styrde jag noga mot hindret. Då hoppade han fint över! Vi styrde MIT en ixer som kanske låg på 50cm som ledde till ett räcke på kanske 60cm. Däremellan fick vi 5 galoppsprång och jag hade tänkt att det skulle bli 6, så lite fort gick det. Vi gjorde snett igenom och styrde mot nästa hinder. Jätte fint hoppade han då också! Vi red ut i andra varvet bytte galopp och gjorde snett igenom igen och hoppade ponnyhindret. Det låg på ca 60cm också.

Det var såklart inte allt vi gjorde men orkar inte berätta mer. Men nu är jag tillbaka iallafall!!

/Ida❤️

Likes

Comments

Heej!❤️

Nu har jag äntligen fått en ny mobil. Det betyder att jag kommer uppdatera hör minst tre gånger i veckan! Så räkna med mer uppdatering nu från mig

/Ida❤️

Likes

Comments

Ridpass

Heej!

anledningen till att jag inte har uppdaterat är att min mobil är kraj! Den blev det på ridlägret ANDRA DAGEN! (: Det är därför jag inte har uppdatera. Nu skriver jag från datorn men det kommer komma mycket mindre uppdatering från mig tills jag får en ny mobil eller lagar mobilen. jaja nu till inlägget. Jag red i onsdags så jag ska göra ett inägg om det här kommer det(:

I onsdags så red jag och då fick jag en väldigt speciell ponny. Jag fick Day Dream! Honom har jag inte ridit på 1 år. Vi tog det ganska lugnt eftersom hästarna ska sättas igång. Vi värmde upp och sedan så jobbade vi igenom hästarna i skritt. Han drog upp huvudet väldigt mycket i början och stretade emot, men sedan släppte hann på nacken och gick hyfsat fint. Vi jobbade i båda varven och snabbt märkte man att han funkade lite bättre i höger varv. Jag hade VÄLDIGT mycket plats att springa på så DD (kommer kalla honom DD så ni vet) kunde springa på lite. Det var jag inte riktigt van vid så nästa gång ska jag driva på lite. När vi hade jobbat igenom hästarna i trav också så delade vi in oss på A och C volterna (Också kallat små volterna). Vi jobbade hästarna där också och gick igenom lite saker. Sen gjorde vi det till en liten fyrkant. sen fick vi välja om vi skulle göra framdels vändning eller bakdelsvändning. Jag valde att göra framdels vändning nästan alla gånger eftersom jag känner mig mer trygg i det och så tar jag bakdelsvändning nästa lektion. I början gick det inte så bra men framdelsvändningarna för att jag glömde typ bort hur man gjorde (: obs! Men sedan gick det bättre, jag fick dock inte till någon som jag blev jätte nöjd med men DD var jätte duktig endå. Sen tog vi lite galopp på volterna i båda varven och jobbade hästarna där också. Det gick inte jätte bra för jag vågade inte ta tag i DD. Det ska jag bättra mig på till nästa gång. Det var typ det(:

Verkligen förlåt för kort inlägg men vi gjorde verkligen inget mer. aja kommer antagligen inlägg om kanske en vecka eller nått(:


/Ida<3

haha känner ni igen bilden!?? hahhaaha hade ingen ny bild!(: <3

Likes

Comments

Hästar & Ponnys

Heej!

idag hade jag tänkt göra en mina favorithästar genom åren. Jag har inte haft så många favorit hästar men tar dom jag har haft. när jag började på ridskolan hade jag ingen speciell favorithäst ofc men jag hittade ingen att rida hyfsat ofta. När jag hade ridit ett tag utan favorithäst så fick jag testa att rida hästen Day Dream. Honom gillade jag väldigt mycket under en period. Men han var mångas favorithäst så jag fick inte rida honom så ofta):

Han förblev min favorithäst i kanske 1 termin.


När jag fick kulla tredje lektionen vart jag less! Jag kunde verkligen inte hantera henne! hon gick in till mitten hela tiden och vägrade gå fram (jag var jättedålig då jag vet!) men i alla fall då frågade nån om jag ville byta häst med henne och då gjorde vi det, Jag fick Simon för första gången, då blev han min nya favorit. honom fick jag ofta också för han var ingens favorithäst direkt. Men Simon red jag i kanske 1 år.


Sen kom ju dagen då jag växte ur Simon. Jag låg och grät på kvällarna och mådde så dåligt. Han hade ju betytt så mycket för mig! Jag var utan favorithäst i en termin, varje lektion önskade jag Simon den. När den nya terminen var slut stog han där, Kungen och han som tröstar bäst och hjälper mest. Amarant, jag såg på listan att jag skulle få den nya hästen Amarant. Jag red honom och första lektionen kändes underbar! Alla sa hur fina vi var tillsammans efter den lektionen. Men andra lektionen var inte lika rolig. Han stack med mig i både traven och galoppen. Jag var jätte besviken när jag gick ifrån honom då. Sedan var hopplektionen. Den gick lika bra som första lektionen. Min ridlärare sa att det bara fanns några få av dom på rappestad som klarade av Amarant och att jag klarade av honom, därför fick jag honom nästa rundan också. Jag till en början gillade inte Amarant men för varje lektion gillade jag honoom allt mer och mer! Och idag är han min allra bästa favvo ponny(: Men nu efter sommaren ska han börja gå med på våra lektioner (och inte bara när jag rider honom) så jag är lite orolig att jag inte kommer få ha honom ifred nu utan att alla kommer önska honom men amarant är ju amarant och som han var förra sommaren så gillade inte dom i vår grupp (som fick testa honom) inte honom, så han har ju inte så bra intryck från början. men man kan ju hoppas att han inte är reda för att börja gå med i vår grupp(; Han fyller 7 i år och är VÄRLDENS bästa ponny.

här är han bästaste ponnyn(:


/Ida<33

Likes

Comments

Heej!

Idag hade jag tänkt börja med en ny sak som jag inte har sett någon annan att göra, nämligen vad händer sen. Jag ska förklara reglerna för er nu. Jag kommer visa en bild exempel

Här är ett, då kommer ni få tre alternativ
1. Hästen hoppar fint över hindret och bockar en mini bockning efter hindret.

X. Hästen sneddar förbi hindret och gör En stor volt för att inte missa det.

2. Hästen hoppar fint och krånglar inte

Då ska ni kommentera vad ni tror mest på. Det här var bara en provbild så jag kommer säga svaret strax. Det kommer finnas 5 olika bilder, jag kommer skriva 1. Framför den första 2. Framför den andra osv. Ni ska när ni svarar skriva 1. Det var X (tar bara ett exempel)
2. Det var 2 osv. Provbilden var rätt svar X. När några stycken har kommenterat vad dom tror gör jag en till del med svaren på allt och så räknar jag ut hur många poäng alla har(| : okej då kör vi!!!!
Här kommer nummer 1

1. Hästen stannar och ryttaren flyger in i hindret
X. Hästen hoppar hindret med lite övertalning av sin ryttare
2. Hästen stannar först och sen tar ett jämfota hopp över hindret
Här kommer nummer 2

1. Ponnyn tar några bocksprång på rad
2. Ponnyn galopperar vilt igen efter glädjeskuttet
X. Ponnyn tvärstannar och ryttaren (jag) flyger av
Här kommer nummer 3

1. Ponnyn svänger direkt
X. Ponnyn vägrar till en början att svänga men när vi kommit ut till andra volten så svänger han
2. Jag bankar Amarant i sidorna med jätte hårda slag för att han ska gå in på volten igen, jag smiskar till med spöt och då svänger han

Här kommer nummer 4

1. Jag reser mig upp igen och fortsätter banan
X. Jag åker bara längre och längre ner och tillslut faller jag mot marken
2. Amarant börjar bocka och jag flyger avHär kommer nummer 5

(Ber om ursäkt för dålig kvalité på den här bilden!)
1. Hästen stannar efter hindret men jag klarar mig i sista stund från att inte falla av
X. Hästen fortsätter banan och inget händer
2.hästen stannar efter hindret oh jag åker av

Det var dom olika bilderna. Kom ihåg nu att kommentera(|; och förlåt för att vi inte har uppdaterat på jätte länge! Men jag och Hilma har försökt att skriva men tiden räcker inte till! Men ska försöka att skriva imorgon med så vi ses då!


/ida❤️

Likes

Comments

Foton & Bilder, Hästar & Ponnys

Heej!

Idag tänkte jag göra en mini bild bomb på Morrison. Vet inte hur många bilder jag orkar leta upp men vi får se.

Har samma som Ida svårt vad jag ska skriva om så bomba med förslag. ;)

Första gången jag hoppade med Morrison :)

Sötaste ponnyn ❤

Söt liten galen ponny jag rider haha😂❤

Bästaste ponnyn ❤️❤️

Likes

Comments

Heej!

Torsdag den 4 agusti så åker jag och Hilma på ridläger! Tagga!!!! Hilma kommer ta med ett typ wi-fi så vi kommer kunna uppdatera lika mycket som innan. Vi kommer att försöka uppdatera varje dag men kanske inte kommer hinna, då vi rider två pass om dagen och gör rent hos hästarna, krattar stallplanen osv. Jag kommer försöka att utvärdera alla pass i paddocken och ibland kanske jag hinner med ett extra inlägg. Jag tycke iallafall att det är väldigt roligt att skriva om sin ridlektion pga att man lär sig mycket om vad man kunde gjort bättre osv. Och så gillar jag att läsa dom också men vad tycker ni? Ska jag göra ett sånt varje dag och om jag hinner ett till så gör jag ett "vanligt" eller ska jag bara ta sånna några dagar och "vanliga" inlägg dom flesta dagar? Kommentera vad du tycker!
Sorry för bara 1 inlägg idag och igår men jag jag inte hunnit och Hilma är ju i Frankrike. Men jag ska försöka att göra så att det ska bli två inlägg per dag(:

/Ida💘

Likes

Comments

Heej!

Jag tänkte att det kanske var dags för del två av "hur jag började rida" hoppas ni gillar den! Kanske inte orkar skriva allt i del här så kanske gör en del 3 också(:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Med nervösa steg gick jag ut från bilen till stallet och höll mamma hårt i handen. Lukten av häst kom jätte starkt när vi gick in i stallet. Alla häst rumpor var vända mot oss och jag tryckte mig hårt emot mamma. Vi skulle ha teori en halv timme innan vi började rida. Jag hade missat dom tre första gångerna på terminen så det var hoppning! (Kanske därför jag gillar hoppning så mycke?) vår teorilärare var jätte snäll och vi fick igenom hur vi skulle borsta en häst. Sedan skulle vi borsta och fixa hästarna vi hade fått. Jag fick en D-ponny! Hottan fick jag, jag tyckte att hon var jätte stor ibörjan. Hon hatar ju verkligen att bli borstad så jag och mamma blev livrädda och spörta ut ur hennes spilta. Det kom nån och hjälpte oss med att fixa henne. Det var biten i själva stallet kommer antagligen ett till inlägg om fösta lektionen(:
Ahahha skitkort inlägg vet men det blev så idag! Ahahha(| : Lägger inte upp några bilder till det här inlägget för har typ inga): tack för att ni läste och hoppas vi ses imorgon!(:

/Ida❤️

Likes

Comments