Foton & Bilder

Som nu ser på rubriken så hade jag tänkt att ha en bild bomb på hästen Kulla. Och eftersom att jag inte uppdaterade igår så hade jag tänkt att blogga ett till inlägg lite senare idag.

Bilderna kan vara från kanske 1 år tillbaka så döm inte min ridning efter dom här bilderna. Nu kommer dom!

Här är då Kulla och jag precis efter en mini tävling, vi kom 7:a och fick 15p vi ligger just nu 1:a i cupen (tror jag pappa sa det!).

Här var lektionen då jag och Kulla hoppade 70cm för första gången. På bilden just nu är det såklart inte 70 men det set lägre ut än vad det är p.g.a att det är filmat uppifrån och så blir det alltid mycket lägre på film, dom hinderna hon hoppar nu är kanske 55 och 60cm.

Kulla i sommarhagen med sina kompisar Day Dream och Hottan tror jag.

Kommer ihåg den här lektionen! Hon galopperade på med fina snabba små steg, det var ganska länge sen kanske typ ett år nät jag inte var sådär jätte bra på att hantera henne så jag var sjukt glad efter den här lektionen.

Kulla och jag inne på vår runda, 65cm är hinderna. Den här banan kändes sååååå bra kommer jag ihåg! Det gick kanske lite fort men det var en underbar känsla!

Det var alla bilder jag hade just nu, jag har laddat över många bilder till datorn och sen raderat dom det var därför jag hade så några!
Och kom ihåg att det kommer ett till inlägg senare idag!

/Ida❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

hiss/diss

Heej!

Jag kom på en idé att jag ska skriva massor utav hiss or Diss och så ska både jag och ni svara på det. Ni får svara i kommentarsfälten. Skriv gärna varför ni väljer det också! Jag kommer ta allt möjligt spännande. Jag har bestämt mig för att bara ta fem olika saker för att det tar väldigt lång tid annars. Om den är uppskattad gör jag en del till, Nu kör vi.1. hiss or Diss på det här "soliga" schabraket? (Vet faktiskt inte vartifrån man köper det)

Mitt svar: jag vet faktiskt inte riktigt, det är ju lite speciellt eller vad man ska säga. Men ändå ganska coolt att rida runt med det där schabraket. Jag vet inte hur mycket som syns när man har på sadeln och då kanske det blir lite mindre speciellt. Men jag gillar ändå att det är så annorlunda! Sverige borde ha fler sådana schabrak, det kanske vi har men då har jag missat det(-; det set ut att vara ganska svår matchat. Om jag hade sett det hade jag nog inte köpt det, för det är så fult😂 men det Är ändå lite coolt men mitt svar blir ändå Diss.

Till nästa då.
2. hiss or Diss på dessa säkerhetsstigbyglar från hööks?

Mitt svar: det här är enkelt svar från mig. Helt klart hiss! Jag brukar rida i sådana här och tycker dom är jättebra, det känns säkert typ. Man kanske inte får världsbäst grepp med fötterna men jag tycker ändå dom är jättebra.

Dags för nr 3 då.
3. Hiss or Diss på hovkrats med borste? (Från hööks också)

Mitt svar: stort hiss här också! Jag har en sådan och jag brukar använda borsten väldigt mycket. Jag kan inte säga till exakt vad jag använder den till men använder den gör jag.

4. Hiss or Diss på jh collection grimmor? (också från hööks)

Mitt svar: jag tycker dom är väldigt snygga, men den marinblåa är nog ändå min favorit. Jag gillar Den bruna också men inte lika mycket. Jag har själv den marinblå, men den är knappt använd. Men min har på bara några få dagar blivit ganska smutsig så den håller sig nog inte så fin så länge men jag ångrar verkligen inte att jag köpt den!

Nu är det dags för den sista då.
5. Hiss or Diss på att hoppa en oxer?

Mitt svar: jag gillar att hoppa en oxer för att det är lite mer komplicerat än ett räcke. Det kan också vara olika mellanrum emellan hinderstöden så då kan man välja lite hur stort man vill att hästen ska hoppa och kan välja höjden såklart. Så mitt svar blir hiss.

Det var allt för det här inlägget, hoppas du läste med nöje och kommenterar vad du tycker! Hoppas vi ses snart igen!

/Ida💓

Likes

Comments

Foton & Bilder, Ridpass

Heej!

Jag ber så mycket om ursäkt att jag inte uppdaterat på ett väldigt långt tag, men nu kommer jag uppdatera minst en gång i veckan.

Men till dagens ämne. Jag ska prata om en liten clear round och senaste hopp lektionen. Jag börjar med clear rounden.

En clear round innan hade Amarant varit väldigt busig och bråkig, och han hade aldrig varit så innan så jag visste inte riktgt hur jag skulle hantera situationen, så då gick jag tillbaks två steg (hoppade 60 då). Så jag sänkte 20cm, och hoppade väldigt lågt men det viktiga är ju att känslan är bra! Höjden är bara en siffra(: Redan när jag red fram så märktes det att han var på bra humör, inget bus på uppvärmningen hittade han på. Det är nog lite mer att skriva om lektionen men jag tar med det här även fast det blir ganska lite text. Uppvärmningen var ganska snabb så inte så mycket att skriva om. Väl inne på banan så galopperade vi i nästan ett varv innan vi började, sen styrde jag på första hindret och han hoppade utan problem. Det var ganska många svängar (tycker jag) i den här banan så när jag hade hoppat hinder ett så styrde jag på tvåan som efter var ett hinder som en liten båge typ, jag kallar det så det kanske inte är rätt men jag säger så(-; det hoppade han också jätte fint. Efter det skulle man svänga höger som en stor volt typ kan man säga. Det blev lite snävt men det gör inget. Efter det så hoppade vi dom sista hinderna, orkar inte beskriva allt i detalj men allt gick jätte bra iallafall och jag hade Såå bra känsla! Vi blev felfria och fick en liten rosett iallafall😉Jag skulle ju ge betyg på ridpass 1-10 så jag gör det på den här clear rounden med, det bli faktiskt 8. Det hade blivit mer poäng om det varit högre men anmanas var det verkligen så himla bra känsla! Nu till lektionen😊

Och nu till ridlektionen i onsdags, vi skulle hoppa. Jag skulle hoppa bästa Amarant. Mina snälla kompisar följde med och filmade<33 mina vänner e bäst, även om det inte hör till ämnet vill jag säga bara att jag älskar er och ni vet vilka ni är<33 Men till lektionen, först hoppade vi ju fram såklart. Vi hoppade något som jag inte kommer ihåg vad det hette men jag kallas det studs, jag vet inte om min ridlärare sa något om fem onhalvan eller något, isåfall har hon såklart rätt men jag vet inte vad hon sa(: något hette det iallafall, här kommer en bild.

Dom där tre hinderna, vi började med att hoppa dom. Först kom vi in från ena hållet och sedan andra. Vi skulle rida in i trav, första gången gick det lite fort så det blev inte så jätte bra. Andra gången så gick det i lagom tempo men jag ställde honom lite så han fick typ inte titta på hindret. Efter det så skulle vi vända upp igen på studsen som jag kommer kalla det, då gick det bättre! Bär vi kom ut till väggen skulle vi svänga vänster och göra snett igenom. Där stod ett hinder med en ponnyplanka som vi skulle hoppa. Amarant hoppade jätte fint och duktigt bara att han höll inte riktigt galoppen innan hindret när han skulle vända snett igenom så bröt han av till trav, men vi fattade ganska fort en ny galopp så det gick bra ändå(-: efter det så vände vi in igen på studsen fast från andra hållet efter det skulle vi vända höger när vi kom till väggen. Där skulle vi vända snett igenom så fanns en sockerbit där som ledde till en oxer ute på spåret. Det hoppade vi. Det gick ganska bra, bara att till oxen hade vi lite mycket fart så jag kunde bromsat lite till men annars kändes det bra. Efter det la min ridlärare ihop det till en liten bana. Först skulle vi ta studsen och när vi kom till väggen svänga vänster och ta hindret med ponnyplankan. Sedan gå ner till trav och ta studsen igen. Efter studsen skulle vi svänga höger och ta socker biten som leder till oxern. Studsen gick bra men när jag skulle hoppa ponnyplankan så vet jag inte riktigt vad som blev fel men jag tror avståndet blev lite dåligt så det blev ett konstigt hopp och jag tappade balansen och hamnade framför sadeln, men jag trillade faktiskt inte av😂 men efter det sö svängde jag upp på studsen igen som gick bra. Sen vände jag ju höger och hoppade sockerbiten till oxern, det hoppet kändes jättebra. Sen var banan slut. Men jag Skulle ta ponnyplankan en gång till eftersom det blev lite konstigt, det hoppet kände jätte bra! Tyvärr fick inte min kompis det på bild men det spelar ingen roll. (Hindret låg på ca 65) Det var väll det😁

Vill bara säga att min ridlärare är bäst av alla och hon är verkligen bäst också! För allt hon säger funkar verkligen! Jag vill inte byta ut henne mot någon annan och jag är verkligen jätte glad för att har jag får ha henne som ridlärare💕

Nu kommer ganska många bilder😘 tack för att ni läste och hoppas vi ses nästa vecka!❤️

/Ida❤️

Likes

Comments

Hej!

Skrev för några dagar sedan att http://equestrianstockholm.se/ hade en jätte stor rea på massor med fina kläder. Självklart så blev det ett litet köp. Jag köpte den vinröda pikèn och en super snygg marinblå kofta/hoodie som desutom hade 50 % rabatt.Tog inga bra bilder på kläderna så ni får nöja er med hemsidans :))

Så i torsdags fick jag hem paketet och tyckte verkligen det var hur gulligt och sött att dom skicka med som en "personlig" hälsning. dock stod det ju mammas namn men ändå.

Hur som hur så satt verkligen kläderna jätte bra och jag tycker själv att kläderna var snyggare i verkligheten än på hemsidan.

Likes

Comments

Outfits

Hej!

Kommer ni ihåg när jag skrev ett inlägg om vilka ridbyxor jag ville köpa? Och att jag skulle skriva om vilka ridbyxor jag köpte osv. Aa så kanske det inte riktigt blev och nu är det snart dags att köpa nya igen. Haha!
För er som undrar så slutade så som jag trodde så jag köpte 2 par ridbyxor från hööks som hette trenton (?) om jag inte minns fel. Ett par vinröda och marinblå.

( Såg nu att dom hade tagit bort den vinröda färgen och flera andra lite mer färgglada och "roligare" färger. Så synd enligt mig då det verkligen uppskattades av många. Men snart kommer väll en vår kollektion eller? )

Men till nu tid så är jag verkligen sugen på att köpa dom här ridbyxorna

Har hört så grymt mycket bra om dom här ridbyxorna och så är dom så sjukt snygga. Det enda som kanske är lite tråkigt är väll att verkligen alla har dom här ridbyxorna men så är det ju med dom jag har nu med så det är nog inget som påverkar mig i slutändan.

Överlag så måste jag köpa lite ridkläder till mig verkligen allt är för litet och så är det ju några saker som man kanske inte måste ha men verkligen vill. Som t.e.x ridstövlarna arezzo som förvånansvärt också är från hööks

Men kola vad snygga dom är!!


Men hur som eller hur snart så blir det nog en runda till hööks. Men om det är i mars eller nästa vecka kan jag inte svara på

/ Hilma

Likes

Comments

Outfits

Hej!

Såg precis att ES ( om man ens förkortar det så) hade en rea på vissa produkter och kände verkligen ha begäret växa. Deras grejer år ju verkligen så grymt snygga! Dog lite grann när jag såg det om jag ska vara ärlig.

Så vem vet kanske det blir någon beställning därifrån snart. ;)

Asså 50% jag måste haaa!!

Även denna piké som inte är på rea är ju verkligen hur snygg som helst.

/ Hilma

Likes

Comments

Allmänt

Hej sötisar!


Har typ egentligen inget att skriva om men känner att det måste uppnått inlägg.

Men idag iallafall så har jag varit sjuk igen. Liksom vad är oddsen. Har verkligen känt av hur efter jag låg i allt när jag kom tillbaka och så har jag precis jobbat i kapp och så mår jag inte alls bra när jag vaknar upp idag och kan inte gå till skolan. Tro mig när jag säger att jag hatar att vara sjuk, det är verkligen bland det värsta jag vet. Men jag känner mig verkligen piggare nu så imorgon så är jag tillbaka i skolan.

Godnatt !

/ Hilma

När man är sjuk och mamma och pappa kommer hem med detta asså!! <33

Likes

Comments

Hästar & Ponnys

Hej!

Sitter just nu i bilen påväg hem från stallet och det var verkligen så kul att vara i stallet igen. Har ju inte vart där på 2 hela veckor. Så det enda man har kunnat tänka på är ju hästar. För det är ju inte det enda jag tänker på i vanliga fall hehe ;)

Men om vi ska snacka om lektion så kändes det väll inte jätte bra men inte jätte dåligt heller. Han var liksom fin och gick hela tiden i den formen jag vill ha men samtidigt sprang han liksom på och blev stark och struntade totalt i vad jag gjorde. Men när han gick i ett bra tempo och allt vilken känsla asså. Kort och gott så gick det väll sådär men är ändå nöjd.


/ Hilma

Finaste Canton 💗💗

Likes

Comments

Allmänt, Hästar & Ponnys

Hej sötisar!

Borde kanske egentligen gått och lagt mig för länge sedan. Det kanske inte är så sent i egentligen men ned tanke på att jag ska upp klockan 6 i morgon gör så att jag mest vill gömma mig i ett hörn och sova ett dygn i förberedande syfte. Nej hahah. Men måste verkligen ta tag i mina sovvanor jag sover väll ca 6 timmar per natt och för mig funkar det verkligen inte. Men men.

Över till dom bra nyheterna så är det att jag ska börja rida två gånger i veckan. :))
Tidigare har jag ju bara ridit på lördagar och tagit privatlektioner och liknande lite då och då.
Men nu äntligen ska jag börja rida två gånger i veckan sedan i mars när terminen börjar. Verkligen så taggad.

För nu när jag rider är det ju inte termins ridning utan så kallad "extra-ridning". Det som vanliga ridlektioner bara att man betalar gång för gång.

Men nu är jag alldeles för trött och måste verkligen sova. Så godnatt och sovgott.

/ Hilma

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Hatar att jag måste börja typ varje inlägg med förlåt. Men jag tror jag aldrig uppdaterat en blogg så lite som den här och så känns det som bloggen är helt döende på något sätt.
Har inte hittat någon motivation till att skriva

Men nu har jag väll halvt bestämt mig jag ska börja uppdatera här så mycket som jag kan och sedan någon gång i mars eller iallafall där någonstans om jag fortfarande känner att jag inte kommit i gång med den här bloggen så är planen att jag startar upp min gamla blogg igen. Men det får framtiden bestämma. + att jag vill ju gärna skriva på den här bloggen den är ju prio 1 liksom.

Så nu hoppas jag att jag äntligen ska komma igång med bloggandet och att ni är lika taggade som mig.

2017 ska bli mitt blogg år helt klart.


/ Hilma

Likes

Comments