You only live once - make the best of it!

I morse blev det lite spontan ridning av Hugo. Han är rätt snäll och uppför sig bra. Nu kanske det inte var det mest taktiska eftersom han nog har stått sedan i torsdags. Kanske att jag longerade i söndags, men det har blivit lite vila för honom några dagar. Som sagt är han snäll och gjorde det han skulle.

Två bocksprång blev det, men det var en miss av mig. Jag skulle galoppera i "andra" varvet och råkade lägga på spöet som drivande hjälp framåt i precis fel ögonblick. Han var inte alltför vild ändå så två bockspring, lite skritt och sedan körde vi igen.

Det blir nog ridning imorgon förmiddag också. Jag är glad att jag lät honom växa på sig lite för han ser inte längre så efter ut utan snarare tvärtom. Dessutom är galoppen riktigt rund och fin nu. Bilden är några veckor gammal.

Det är verkligen skillnad på att rida unghäst och "vanlig". Är mest att hålla i snöret och rida framåt. Snöret gör det hela lite mer stabilt och det blir inga ryck i munnen om hästen ökar farten lite kvickt. Jag kanske kan få till en ridbild imorgon.

Ante har varit lite svullen under framknäna så han har tagit det lite lugnt några dagar. Ikväll ska jag prova att rida lite, men det är en sådan här dag när det är 30 grader ute så det får bli runt 21 ikväll.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

You only live once - make the best of it!
Det är inte hur vi har det, det är hur vi tar det

Det hände en sak i våras. En väldigt tråkig sak. Självklart var jag skyldig eftersom jag alltid ansvarar för det som händer i mitt liv på ett eller annat sätt. Jag tänkte vafan, jag borde ha lärt mig redan gång 1,2 och 3 som jag gjorde samma misstag i mindre skala.

Jag fick mer skit än jag förtjänade. Livet gav mig de suraste citroner du någonsin har smakat på. Jag blev ledsen såklart, men här hände något viktigt. I samma sekund som jag fick denna skit infann sig aldrig ångest, inget dåligt samvete, ingen dålig känsla över huvud taget. Ok, lite skuld på en annan person, men det ska jag sluta med. Vågar man inte ens stå för det man väljer att göra, vilket den personen gjorde, så kanske den personen ska ta sig en funderare och inte jag. Till största del valde jag att lägga fokus på annat.

Jag valde att se hela händelsen som ett omen. Jag gillar egentligen inte ordet omen, jag såg det mer som en vägvisare. Ungefär som att någon sagt till mig tre gånger att jag varit ute på fel väg, jag väljer att ta den igen och därför får en hård käftsmäll för att vakna upp. Sagt och gjort satte jag mig och funderade. Helt klart mötte jag ett starkt motstånd nu. Allt det jag gjort innan skulle gå 10 gånger segare att göra. Vad skulle jag nu göra? Allt det jag byggt upp under så lång tid. Allt det som jag planerat för och som skulle gå så bra. Borta?
Jag funderade i några veckor. Vad vill jag göra? Vad är jag bra på? Vad är jag mindre bra på? Vem är bra på det jag är mindre bra på? Hur hittar jag DEN ENKLA VÄGEN FÖR MIG? Jag funderade lite till. Och lite till. Och lite till.
Sedan hade jag svaret. Jag kom fram till något som inte riktigt finns. Jag hittade min egna NYA väg. Helt rätt för bara mig.
"Universum" gav mig ett lockbete, ett nytt "omen". Jag tittade på det och tänkte. Jag vet inte ens om jag vill det här, men samtidigt insåg jag snabbt att jag behövde en morot. Det här kunde bli moroten att jobba för, mitt mål. Tidigare har jag drömt om att hitta ett sådant här erbjudande. Vad gör det om jag hittar något jag hellre vill göra när jag väl står där redo att ta emot det jag blev erbjuden? Om jag tar chansen att försöka har jag tackat ja till universums gåva till mig, och kan sedan säga, tack, men jag önskar mig något annorlunda.
Jag satte mig ner och räknade. Vad skulle krävas för att jag skulle ta mig till B? Allting utvecklades i tanken och jag hittade det jag ville skulle vara resultatet och samtidigt det som skulle bli min väg mot målet.
Jag kom fram till att 250 i veckan skulle vara det jag önskade. Inte för att jag behövde så mycket utan för att det kändes lite som en utmaning och något jag skulle vilja bara.
Jag ville ha någon att jobba med som var bra på det jag är mindre bra på.

Lemonaden toppades med lite jordgubbar

När jag tänkt igenom det hela och hade hela resultatet framför mig tog jag upp telefonen och ringde ett samtal. Det jag trodde skulle bli det avgörande samtalet. Här hade jag hittat det jag letat. Jag blev hänvisad vidare. Det var inte riktigt det som de jobbar med, men de har en samarbetspartner fick jag till svar. Han skulle ringa upp. Jag tänkte att jag skulle få vänta någon vecka, men jaja, en vecka hit eller dit.....

Så fel jag hade. Samtalet kom inom en timme och svaret var helt outstanding. 200 per vecka, jag nämnde inte ens att jag tänkt i banor med mina 250 och det jag var mindre bra på och som jag som mest lyckats med kanske 20-30 per vecka pressade de iväg 1500 och lite till.

Tack ni som gav mig citronerna!
Ni har just gjort mitt liv så mycket bättre i vägen mot drömmen om det jag vill. Det här har fått mig att höja ribban på vad jag tror på med flera hundra procent. Ni anar inte vad ni har bidragit till.

Likes

Comments

Contains affiliate links You only live once - make the best of it!
Ibland är det lättare att jobba efter en mall

Jag har som jag skrivit här tidigare läst boken Be så ska du få (klickar du på länken kommer du till Bokus där den går att köpa) på senare tid. Det går ganska sakta att läsa boken, men det är mest för att jag vill känna in varje avsnitt och ha lite tid för eftertanke. Däremellan har jag valt att titta på några väl valda youtube-klipp som passar till det jag just reflekterat över. I boken finns en lista över känslor relaterat till attraktionslagen och vilken frekvens man ligger på. I början av listan är det känslor som höjer frekvensen och på slutet känslor som sänker frekvensen. Jag har stött på listan tidigare för något år sedan, men då hade jag inte utvecklat mig så långt som jag har kommit idag och kämpade mest i bottenskiktet.

Nu har jag lärt mig att se saker ur ett annat perspektiv och vara mer tacksam. Det jag har mest problem med i livet är en person. Jag tänker inte lägga så stor vikt vid att det skulle vara något problem egentligen utan jag ser det mer som ett ypperligt tillfälle på att träna mig själv. Jag kan inte påverka den andra personen och vad den väljer att göra, men jag kan lära mig hantera mina egna känslor i förhållande till vad jag möter. För mig är det viktigare för framtiden än vad en person faktiskt gör här och nu.

Just nu befinner jag mig allt som oftast på besvikelse när det kommer till att möta denna person. Några gånger per vecka dyker känslan upp och just idag kom det även några tårar. Som sagt gör det inget. Jag ser det bara som ett sätt att lära mig själv.

Du har säkert stött på listan förut. Den är här nedanför.

Den enkla guiden till att lära sig höja sin frekvens.


1. GLÄDJE
- 1.2. Insikt, högre vetande
- 1.3. Känner mig kraftfull
- 1.4. Frihet
- 1.5. Kärlek
- 1.6. Uppskattning
2. Passion
3.Entusiasm

-3.1. Ivrighet, förväntansfull
- 3.2. Lycka
4. Positiv förväntan och tilltro
5. Optimism

6. Hoppfullhet
7. Nöjdhet8. Uttråkning
9. Pessimism
10. Frustration
- 10.1. Irritation
- 10.2. Otålighet
11. Överhopad/bara för mycket
12. Besvikelse
13. Tvivel
14. Oro
15. Anklagelse
16. Modfälldhet
17. Ilska
18. Hämnd
19. Hat

- 19.1. Raseri
20. Svartsjuka
21. Osäkerhet

- 21.1. Skuld
- 21.2. Ovärdighetskänslor
22. Rädsla
- 22.1. Sorg
- 22.3. Depression
- 22.4. Förtvivlan
- 22.5. Maktlös

Så här gjorde jag

Eftersom det just nu passade mig bäst att använda detta i relationen med en annan person där jag ofta känner mig besviken började jag tänka enkelt. Jag tänkte att jag nog ganska ofta är inne på 8, 9 och 10 så jag bestämde mig för att kolla vad som skulle få mig att känna nr 7 nöjdhet med relationen. Jag kom fram till att jag skulle komma dit om personen stod för det den sa. Nu blev det genast lite knepigare eftersom det då handlar om en annan person. Jag kommer fortfarande inte ur min känsla av besvikelse på egenhand. Frågan för mig kvarstår just nu "Hur gör jag detta utan att vara beroende av den andra personen?". Hur ändrar jag min känsla utan att vara beroende av den andra?
Svaret har jag inte ännu. Jag vet att det finns inom mig och när jag väl har kommit över tröskeln här så väntar bara nya positiva känslor. Det är ju dit jag vill. Når jag nummer 7 är jag också inne och seglar på att höja affirmera. Det kommer...... Jag lade även till vad som skulle få mig att känna nr 6 och nr 5. Nöjdhet kanske inte finns just för mig, jag kanske hoppar två steg upp och vill inte fastna i något. Jag kunde inte se mig själv på nr 4 utan valde att lägga in 5, 6 och 7 där jag kan se relationen för dagen. Kom ihåg att det är helt upp till dig. Det finns inga regler för hur du ska göra. Det är bara guider för hur du ska kunna komma in på rätt spår.

Mitt tips är att du kollar en bra stund på listan innan du bestämmer dig för vilken nivå du är på just nu. Mitt första mål här är att komma till punkt 7. Jag har flera andra saker i livet som är uppe och seglar på 1 och 2 och där gillar jag att vara. Vad vill du höja i ditt liv - hur högt tror du att du kan komma just här och nu? Leta bara det du själv känner att du kan uppnå utan motstånd. Kommer du inte ens ett steg i tanken - önska dig hjälp att ta dig ett steg upp.

Det är lite av en utmaning kan jag säga. För någonstans om du, utan att påverka andra, vill komma högre måste du tänka till och verkligen känna efter vad som ändrar din känsla. Du sätter samtidigt ett delmål för vad du vill uppnå. Det är mycket enklare än att ändra frekvensen från 22 till 1 vid ett och samma tillfälle. Allt handlar om att hitta sin positiva frekvens. Även om du börjar på 22. Var tacksam över att du känner känslan ovanför. Du har faktiskt gjort något när du tar dig framåt. Känn glädje över att du är på rätt bana. Mycket viktigt för dig själv!

När jag var nere på 22 kände jag ofta att jag pendlade upp till 17. Längre än så klarade jag inte av. Nu är jag som sämst och dalar ned till 15-16 vid enstaka få minuter. Stor skillnad.

Folk säger att jag måste byta bil, men jag gillar verkligen min bil. Det tog mig faktiskt 10 år att attrahera till mig den och då gjorde jag det till en tredjedel av marknadspris. Se hur vackert de speglar sig på taket. Jag drömde om att kunna äga en sådan här bil i 10 år. Nu vill jag ändå njuta ett tag.För mig är det här ett helt nytt sätt att tänka med listan, men jag ser den som ett verktyg om jag känner att jag har fastnat i något. Det är helt klart lättare att hitta ett sätt att kliva något enstaka kliv upp än att försöka gå från botten till toppen.
Jag tycker också att det är ett bra sätt att stoppa en ond spiral nedåt. Öppna listan, kolla var man befinner sig, ställa sig frågan "vad räcker för att jag ska ta mig ett steg uppåt?".

Likes

Comments

You only live once - make the best of it!

Jag öppnar den här sidan för att skriva ett inlägg nästan varje dag. Men.......det kommer som inte fram något. Jag börjar skriva något sedan kommer jag på att jag inte alls känner för att dela med mig just nu. Det har nog ingen orsak. Det mer bara är så. Vad ska jag liksom skriva om? Jag är liksom allt eller inget. Ändra skriver jag om allt, eller så skriver jag om inget. Hela mitt liv är så.
Hugo reds - han blev halt! Simon börjar vara ok igen så jag hoppas att han ska kunna ridas snart. Behöver en ryttare bara. Ante rids och det går framåt.

Ridning är ganska fascinerande. Det är inte lätt alltså. Jag var supernöjd över våra byten som är klockrena. Det är så roligt att göra byten på Ante nu. Problemet som uppstod var bara att han verkade gilla det lika mycket som mig. Nu byter han titt som tätt. Ni vet de där bytena som man aldrig riktigt vill ha just där, men hästen gör dem så bra att man inte heller kan bli lite irriterad. Tex när man precis ska göra förvänd galopp och hästen, för att man själv råkar göra en pyttegrej, gör ett superfint byte(just då helt klart värt en 10 om det vore dressyrtävling). Jag upptäckte igår att han även gjorde dem precis för avsprånget, typ 2 galoppsprång innan. Det stör en sjukt mycket faktiskt, men det fanns en lösning. Jag funderar på att köra en vecka med med galopp rakt fram och bara hålla igång en bra galopp. Allt annat har flytit på bra på senare tid och att ta en vecka med att jobba mer med att bara få bra galopp kan vara ganska nyttigt.

Jag se om jag kan hitta lite inspiration att skriva igen. Inläggen var tydligen ändå populära. Jag måste bara hitta glädjen i att dela med mig igen.

Jag ska ta mig ut i skogen någon dag. Den är ganska liten, men det finns lite att rida i iaf.

Likes

Comments

Idag var det hoppträning. Det är kul att det har blivit mer serier på senare tid när jag har hoppat. Precis vad Ante behöver, och jag för den delen. Jag känner att jag ibland inte riktigt håller ihop sitsen över hindret och det är mycket lättare att få in lite bättre sits i en serie än på enstaka hinder. Idag var det trav in, oxer, ett galoppsprång och oxer. Ibland hoppar Ante rakt in i hindren. Han behöver verkligen lära sig att vara lite mer uppmärksam. Jag brukar inte tycka att hästar ska lära sig utan att man ska rida bättre, men just i det här fallet så behöver han ha lite mer fokus på vad han gör.
Jag ska försöka göra övningen hemma också. Jag brukar ju mest markarbeta om jag inte tränar, men jag får kanske köra en serie mellan hoppträningarna.

Hugos hov ser bättre ut. Jag vet inte varför han får sår i strålarna. Jag har inte varit med om det innan. Det har hänt en gång på varje hov nu med inte så många veckors mellanrum. Skumt, men det blir nog bättre igen.

Simon börjar se bättre ut i ryggen igen efter att framhovarna justerats så att de är raka och jämna. Han ömmade lite i ryggen och jag är ju lite petig så han har bara blivit longerad senaste 1,5 veckan efter att hovslagaren var ut. Bättre att vänta någon dag extra 2 dagar vila längre kan göra stor skillnad senare.

Imorgon blir det ev ridning av båda grabbarna, annars blir det på fredag. Ante får lite av en vilodag tror jag. Det ska vara tokvarmt och han kan behöva röra på sig lite lätt efter dagens träningspass. Jag har lite annat att göra imorgon också. Bla hämta mina 100 par ridbyxor som jag köpt. Inte till mig själv då utan för att sälja såklart.

Helt sjukt egentligen att jag sitter här idag och faktiskt börjar känna att jag kan rida igen. Det är bara 4 år sedan jag trodde att jag aldrig skulle kunna rida mer. Jag kommer aldrig att glömma den dagen när jag klev upp på Ante, red två varv på ridbanan och knappt kunde ta mig av hästen.

Allt går, bara man tror på det. Har mycket vilja och är beredd på att möta en par motgångar på vägen. Vi har så roligt nu, jag och Ante. Det är värt allt och lite till.

Likes

Comments

You only live once - make the best of it!

Hugo blev riden igen igår. Han skötte sig som en klocka. Snacka om snäll häst. Jag har valt att inte rida in honom själv då jag kände att jag för dagen inte passar för det. Jag har helt enkelt ridit för lite de senaste åren för att kliva upp och börja med en häst som inte är riden innan. Nu är han visserligen riden några gånger, men pga att han växte och föll ur efter kastreringen sa jag att vi väntar. Det kändes som ett klokt beslut. Nu är han i fin form och ser riktigt bra ut i kroppen.

Efter passet hände något så sjukt. Personen som red tyckte att jag skulle fetta hovarna. Det är ju den där randen på hovarna. Jag vet inte om jag har skrivit om det innan. Jag kratsar ur hovarna iaf innan och när jag kratsar höger bak börjar han toksparka i luften. Jag fattar ingenting för det är helt olikt honom. Det var inte mot mig eller så utan har bara sparka i luften. Precis innan han sätter ner benet ser jag att det kommer blod. Jag tar upp hoven igen och ser hur det bokstavligen rinner ur "såret". Jag fattar inte ens vad det är utan det bara rinner. Nu är det rengjort och fixat med. Jag fattar fortfarande inte vad det var som hände. Helt sjukt! Han var ju inte halt eller så vid ridningen.
När hovslagaren verkade sist hände samma sak fast på andra hoven. Det är på strålen och inte själv hoven. Jaja, det löser sig nog.

Helt otroligt att en häst som är riden så lite är snäll trots att han ändå hade något i hoven. Jag såg faktiskt inget som satt fast i hoven som jag pillade loss. Det var verkligen jättekonstigt.

Det blir nya tag så snart han är bättre igen. Jag funderade lite på det när jag körde hem från stallet och nog är det väl på ett sätt lättare med de hästar som nästan hoppar på tre ben av ett pyttesår?

Den här bilden är från typ två månader sedan när han var lite i tunnaste laget. Syns väl inte på bilden, men det var han.

Likes

Comments

Contains affiliate links You only live once - make the best of it!
Ibland ramlar verkligen saker ner över en. 

Det hände igår. Jag såg att en person, en ryttare för att vara lite mer exakt, har börjat tävla lite häromkring. När jag bodde i Sverige ville jag hemskt gärna träna för honom. Jag hade hört att han skulle vara bra. Det blev aldrig av. Jag hade endera inte häst att träna med när han kom och höll träningar och sedan när jag hade det så hade han inte längre möjlighet att åka till Sverige och hålla träningar. Typiskt! Det löste sig där och då ändå.

Nu satt jag iaf igår och såg att han tävlat lite häromkring, av en ren och skär slump. Jag gör en liten koll på hans fb-sida och det såg faktiskt ut som att han hade flyttat hit i närheten. Nu har jag redan tränare här som passar bra i med allt annat runtomkring så det är ju inte riktigt aktuellt för dagen. Kul är det iaf. Det är en duktig ryttare och det är roligt att titta på när han rider på tävlingar.

Det tog kanske 3 minuter så får jag upp i mitt flöde att stallet som han jobbade för sökte ryttare på halvtid. Alltså förstår ni. Jag har suttit och önskat mig att rida lite fler hästar, men har definitivt inte tid för ett heltidsjobb. Det skulle ju vara perfekt. Och att då dessutom få hjälp av honom skulle ju vara ännu mera guld.
Det är klart att jag ska söka. Det är aningens långt att åka till jobbet, ca 30 min därifrån där jag bor nu och till stallet sedan är det ca 45 min från det som isf skulle vara jobb.

Tänk vad enkelt saker löser sig ibland. När man minst anar det också. Leverans på allt inom loppet av några minuter.

Nu ska jag suga lite på den karamellen. Hur det än går med allt så är jag otroligt tacksam och glad över att LOA visar att den vill leverera till mig. Det är bara att vänta på nästa leverans.


Jag har funderat en hel del på om jag ska ta och köpa den här boken. Det blir lite dyr frakt hit att bara beställa en enda bok, men jag är bra sugen. Någon som har läst den?
Den är ju också lite dyr med sina 238:- och jag hittar den bara som inbunden. Adlibris har jag för mig inte skickar till utlandet. Klicka på bilden så kommer ni till Bokus.

Likes

Comments

You only live once - make the best of it!

Igår var det hoppträning. Vi hade en vikarie. Det är en hel del saker som förvånar mig här. Tex det där med att skaffa en tränare för vikarien. Här verkar det vara en självklarhet, medan jag aldrig har hört talas om det i Sverige, annat än på ridskola då.

För mig är träningen något man gör regelbundet och man har en röd tråd. En grundläggande sak med det är för mig att man har sin tränare och därifrån får man hjälp och man förbättrar saker hela tiden. Nu har det flera veckor blivit så att tränaren inte har kunnat eller det har varit för varmt för att kunna träna så det har inte blivit någon träning. Jag har jobbat på med markarbetet och det har blivit mycket bättre. Sedan har jag tagit några enstaka språng för att känna av hur sprången har känts.

Igår kom iaf då vikarien och för första gången var jag med på en vikarielektion. Det var kaos. Inte på grund av någon enskild, men jag tror att alla är så vana vid samma upplägg vid träningarna. Den här tränaren var mycket långsammare så vi hann inte med allt. Ni skulle ha sett minen på två när det inte blev till att hoppa bana på slutet. Haha! Jag säger då det. Man hade nog behövt vara på plats.

Jag har lärt mig sedan förut. Jag gick in på träningen, sa att jag och hästen inte var så duktiga så vi behövde inte hoppa så högt. Det är bra för då är man som garanterad att kunna säga att det är för högt eller svårt om tränaren kommer med konstiga idéer.
En sak var iaf bra. Vi hoppade en serie som var väldigt givande för Ante. Det blev en förbättring av sprången efter några gånger. Fast det jag inte gillar med gruppträning är att precis när jag kände att en gång till så sitter det så var hindret upp på högt och lite till. Jag avstod från att rida på det sista. Istället tittade jag på när den ena stannade, den andra sprang förbi och tanten på 70+ klarade hindret. Hon är grym!
Hellre att gå ut nöjd och belåten med att hästen har utvecklats och skippa det där sista bara för att man vill hoppa lite högre.

Nästa vecka kommer vanliga tränaren tillbaka. Det är bra. Vikarielektionen var väl ok, men jag är en vanemänniska och jag gillar att följa min plan. Dessutom gillar jag tränaren vi har i vanliga fall.

Han börjar se finare ut i kroppen nu. Jag ska nog sluta tänka att han är tjock varje dag för han ser rätt fin ut.

Likes

Comments

You only live once - make the best of it!

Alltså dessa täcken! Hur läckra är de inte på en skala? De har helt klart tagit "pyjamasen" till en helt ny nivå. Kanske aningens högt pris med sina 139,95€, MEN vem skulle inte vilja lägga på sin häst Pummel-täcken på natten?
Klicka på bilderna för att komma vidare till respektive produkt.


Detta rosa täcke gick ju bara inte att göra annat än att gilla. Jag är ingen fan av rosa, och jag skulle nog kanske inte köpa det, men jag har massor med vänner som skulle göra mycket för ett rosa ridtäcke. Helt klart värt sin plats i dagens inlägg!

Skynda fynda!
Detta set i stl cob hittade jag för strax över 13€ på auktion. Auktionen går ut på lördag och med det priset är de helt klart värda att lägga ett bud på.

Dessa snygga set går att köpa i set om två eller tre. Helt klart att de är värd sina 60/80€, beroende på vad man väljer att ta med i sitt set.

Nästa pryltips kommer att handla om grymt snygga saker i Sverige-stil. Jag kunde inte motstå att köpa några grejer ur den kollektionen.

Allt från dagens inlägg kommer från samma butik och de har mer snygga saker på sidan.

Likes

Comments

You only live once - make the best of it!

Någonstans börjar jag inse att jag har nått en punkt i livet där jag gör det jag är bra på. Jag kan erkänna att jag är mindre bra på en hel del saker, men varför ägna mer energi åt dem än att konstatera att man är just mindre bra på dem. Det finns andra som är bra på att göra det du är mindre bra på. Ta hjälp av dem!

Idag lärde jag mig något viktigt. Jag kanske visste det innan, men det liksom blev så uppenbart och enkelt. Det är nog så att man lär sig mest i samma stund som man får den där aha-upplevelsen. Jag mailade idag flera företag som jag tycker passar in att jobba med mig. Visserligen är det sommar, men svaren var väldigt varierande och om jag ställer dig frågan här och nu. Vem skulle du välja att jobba med? Där du inte får något svar, där du blir ifrågasatt, där du blir mottagen med halvdant intresse, eller den som uppenbarligen visar intresse och kommer med vettiga svar och har en kommunikation och tankesätt på samma nivå som dig själv. Svaret blev ju givetvis enkelt. Sagt och gjort. Bara att fixa färdigt. Nu kan jag ägna mig åt att jobba på med det vanliga jobbet eftersom min nya halvpassiva inkomst kommer att löpa på. Jo, jag har ett "vanligt" jobb. Där jag väljer när jag vill jobba och hur mycket jag vill jobba. Passar perfekt!

Jag har prövat mycket. Än så länge har jag inte hittat något sätt att tjäna pengar utan arbete eller genom investering av pengar. Om det vore så skulle jag inte sitta här och skriva det här inlägget just nu. Däremot så har jag en ny "regel" 150:- är mer än noll. Det innebär att om det finns en chans att jag kan tjäna 150:- tänker jag naturligtvis ta den. För om jag tjänar 150:- 20 gånger på en månad har jag helt plötsligt 3000:- och om jag har 10 sådana ställen att tjäna 150:- på då har jag helt plötsligt 30 000:-. Det gäller att tänka smått för att komma långt. Om du tänker efter har du något sätt du kan tjäna 150:- på? Gör det flera gånger om så är du där - hemligheten - kom på hur du minskar arbetet med att få in dem.

Jag håller redan på med något jag tycker är roligt när får har den här "passiva" inkomsten. Det är det jag vill jobba med och när det är roligt blir det enkelt. Det är en viktig del i det hela. Att ha roligt.

Allt har ett pris. Det här skulle jag kunna jämföra med att sälja aktier fast det finns några små skillnader. Jag investerar ett belopp. Ser till att det jag har investerat i ökar i värde när jag "förädlar" det. Sedan är det bara att vänta på pengarna. Ju större vinst på pengarna -desto större är antagligen väntetiden. Som sagt - allt har ett pris. Jag uppskattar att pengarna för detta kommer i augusti och september.

Det kallas för konsten att skapa sig en passiv inkomst. Jag gör det jag är bra på och jag överlämnar resten till andra. Jag har även tagit bort saker som tar tid och energi. Allt ska gå lätt. För de jag jobbar med är mitt jobb svårt. Det är därför det blir så bra. Win-win kallas det.

Vill du veta mer? Det är ganska enkelt egentligen. Kommentera så berättar jag mer hur du kan gå tillväga för att lyckas. Du behöver inte ens börja med ett stort kapital.


Likes

Comments

Contains affiliate links

Igår kom jag på mig själv med att ha ett eget motstånd i mina tankar. Jag har saker som ett företag säljer åt mig och i kontakten med företaget har vi bara pratat om pris per vara. I min tanke har jag haft ett pris som jag sett framför mig och det har varit på försäljningen av allt som är hos företaget. Summan som jag har sett framför mig är lägre per vara än minsta summa som jag har sagt att jag vill ha. Hänger ni med?
Jag har alltså framför mig sett en lägre summa som jag får totalt sett än vad jag själv har angett/vara till företag. Hur ska jag då kunna sälja om man nu ser till attraktionslagen?

Jag kom på mig själv med att tänka dessa tankar som faktiskt verkligen är motstånd. Jag kontaktade företaget för att sänka priserna lite, tänkte mig själv en ny summa framför mig. Vi får se vad resultatet blir. Eftersom jag tror på attraktionslagen tror jag att det nu kommer att släppa.

I samma veva satt jag och letade nya saker att köpa in. Jag har inte hittat något där jag har tänkt Wow! utan bara vanliga saker som jag köper in emellanåt. För någon dag sedan tänkte jag nä, nu sätter jag mig och bara önskar att det trillar på mig något. Och vad hände nu på morgonen? Jag hittade just DEN saken. Jag fick ett erbjudande tidigare i veckan, men jag har inte resurser för att köpa det själv och jag har inte kunskap eller kontaktnät för att sälja det vidare. Jag tänkte inte mer på det utan hade det i bakhuvudet. Naturligtvis var jag tacksam över erbjudandet. Det var ändå till en tredjedel av normala inköpspriset, men det jag hittade i morse passade mig så mycket bättre.


Dagens tips!

Oftast är det bara små saker som gör att du inte får det du önskar. Jag tror att vi kan skapa det vi vill och önskar, men när du läser det här och tänker att "men jag kan inte för att" eller "om det inte vore för" då behöver du sätta dig på en gång stryka de fraserna. Skriv istället lösningar på de problemen du kan se med vad du vill ha, uppleva eller uppnå. Jag skriver ofta så många lösningar att jag själv tror att det är fullt möjligt att få det jag önskar. När jag gör det släpper jag på allt motstånd och när jag får upp en tanke om att det inte skulle gå så tänker jag bara på en av de lösningar jag kom innan och sedan är det löst och jag kan i positiv anda fortsätta med annat.

Har du fortfarande negativa tankar och svårt att komma ur dem? Använd tiden att du just nu använder till att tänka de negativa tankarna till att istället hitta en lösning. Det är så mycket bättre att använda energin till att komma framåt än att nöta på något som ändå kommer att göra att du mår dåligt och bara får dig i en sämre frekvens. När du lyckats ta dig upp lite i frekvens - belöna dig själv med något för det är du verkligen värd!
Om det så bara är 10 min i soffan när du lyssnar på bra musik så gör det!

Har du läst den här boken?
Jag brukar läsa lite ur den ibland och kommer alltid in på rätt spår direkt. Klicka på bilden för att komma till Bokus. Den kostar bara 50:- och är helt klart värd pengarna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag är riktigt nöjd jobbet som hovslagaren gör. Han är faktiskt grymt duktig. Simon fick skor fram idag eftersom hans hovar växt olika. Jag skrev om det förra veckan.
Nu ska jag longera honom i en vecka och se om han blir bättre bak. Det kan vara så att han hade så stor skillnad i höjd på frambenen pga hovarna att det onda kommer därifrån. Isf borde han bli bättre. Om skillnaden i fram kommer bakifrån är det naturligtvis kvar bak. Då ringer vi ut en person som får komma och titta på honom.
Han är inte halt eller så, men visar lite i en muskel bak.

Problemet när hovarna växer så olika är att senorna får så olika belastning att det lättare uppstår skador på dem. Simon har därför bara gått i skrittmaskin sedan jag upptäckte det. Nu blir det lite lugn igångsättning och för säkerhets skull lindar jag honom några dagar. Bättre att vara lite extra försiktig någon dag när hästen har stått på lite vila.

Han var lite skeptisk till varmskoning, men det gick bra.

Han stod helt dumt, men jag orkade inte ta honom så att han stod rakt. Han är inte utåt-tåad som han ser ut på bilden.

Här ser han till och med ut som Charlie Chaplin. Haha!

Efteråt köpte jag en glass och satte mig nere vid vattnet. På vägen ner går man förbi dessa hästar. De har verkligen en stor och fin hage.

Det är rätt nice att sitta här nere och höra vågorna skvalpa sedan båtarna åkt förbi. Lite läckert är det också att se båtarna. De är inte högt över vattenytan när de är fullastade.

Likes

Comments

När man har det där super-ridpasset på hästen.
Ante börjar verkligen gå bättre igen. Jag hittade nog problemet till att han var så stel. Allt det kostade var en flaska äppelcidervinäger för 15:-.
Han hade nog för mycket syra i kroppen så att hans fick mer mjölksyra.
Jag är iaf nöjd med att det går framåt. Han gick hur bra som helst först i höger varv och jag tänkte när jag bytte till vänster att jag kanske borde ha slutat innan. Men ibland händer det och jag fick till vänster lika bra.

Nu blir det en sväng till Düsseldorf. 😁

Likes

Comments

Hugo fick hoppa lite igår och han har verkligen utvecklats. Det var visserligen bara en grind på ca 80cm, men man ser verkligen vilken bra tekning han har. Han är fortfarande lite långsam i hela språnget, fast när tekniken är bra gör det inget. Han började med att ta ett språng på typ 1,50, sedan hoppade han lite mer normalt.

Det jag gillar med Hugo
  • Han är lagom kvick. Han är liksom vaken på saker som händer runtomkring honom utan att han är för tittig eller dum. Han är liksom lagom.
  • Han har bra balans när han rör sig. Det är viktigt för hållbarheten.
  • Han har bra takt. Precis som Ante sitter takten där. Det är väl ingen jätteflashig trav att titta på, men han har ett väldigt lagom och behagligt rörelsemönster - lagom för en hopphäst.
  • Han har bra påskjut. Han är som född med bakbenen under sig. Jag gillar det.
  • Han tänker till när han hoppar. Igår när han hoppade kom han fel en gång. Direkt efter rättade han sig och taxerade in hyfsat bra av sig själv. Han kom fel någon gång, men rättade språnget så att han inte skulle riva igen. Dessutom blev han ordentligt arg när han rev.
  • Han är en glad och lycklig häst. Jag gillar honom för vad han än gör ser han alltid glad och lycklig ut. Han har snälla ögon som det alltid strålar om.
  • Han har lite humör och vilja. Jag gillar hästar som har lite eget humör. Det är inte alltid roligt när han kommer på att han "kanske inte vill", men han är inte så svårövertalad.

Tänk att jag först höll på att sälja honom. Han som verkligen har bäst kvaliteter av avkommorna. Ante är fin. Jag skulle aldrig byta ut honom, men ser man rent krasst är han lite för långsam i sinnet för att vara riktigt bra.

Det ska bli kul att se vad Hugo kan utvecklas till. Helt klart är han är född att bli hopphäst.

Blev ingen bild från hoppningen igår så jag delar med mig av några gamla.

Det är otroligt att han är så blank. Jag är typ den häst människa som borstar minst. Han ser ut att han en kula, men han är faktiskt lite tunn så man anar alltid revbenen. Svårt med hästar som inte vill äta så mycket hö.

Jag brukar inte ha grimma under tränset, men jag tog honom direkt från skrittmaskinen så grimman fick vara kvar.

Vi tog en tur ut och betade en dag.

Likes

Comments

Jag satt och kollade runt lite eBay idag. Egentligen behöver jag nog inget, men det är en bra plats för att hitta inspiration till sådant jag själv vill köpa in för att sälja. När jag ser något som jag gillar kan jag hitta en ny variant på just den produkten och voila så har jag kommit på något nytt att designa.


Coola ridbyxor!

Helt klart att jag gillar dessa ridbyxor. Jag har sett dem någon gång tidigare och helt klart att de drar blickarna till sig. Frågan är väl lite mer när de skulle passa att använda.

För 81,90€ kan ridbyxorna bli dina. Fördelen med att handla utomlands i ett €-land är att det ofta blir aningens billigare än i Sverige.

Vill man vara lite mer diskret passar dessa ridbyxor in. De finns dessutom upp till storlek 46.
Något mer diskret men nog så snygga!
Aningens dyrare med sina 88,20€.

Våga vara annorlunda

Helt klart att det går att ha två färger på tränsdelarna!
Tränset nedan i två nyanser av brunt är helt klart värt att 139,99€ för och samtidigt få med det stilrena schabraket och lindorna som går lite i svenska färgerna.
Jag gillar båda och hade jag varit dressyrryttare hade jag slagit till direkt.
Klicka på bilden så finns det fler bilder på setet.

Likes

Comments

Vad kan vi själva göra?

Jag var hos en fysioterapeut i morse. Väldigt intressant att se var problematik sitter. Jag var sjukt stel. Vissa bitar kändes från nacken ner i fötterna. Det blir helt klart fler besök. Toppen när man bor vägg i vägg med en fysioterapeut.
Intressant att prata med en fysioterapeut som utbildar sig vidare med hund och häst.. Vi pratade lite om problematik med hästar. Jag är väldigt intresserad av ämnet hålla hästen frisk med träning. Sammantaget har det kommit till att innefatta alltifrån att jobba förebyggande från alltifrån fång till att se till att hästen har en någorlunda bra träning utifrån förutsättningar.

Dagens samtalsämnen rörde allt från att hästar halkar lite i skrittmaskinen till att få loss höfter som är sneda. När jag nämnde Antes problematik trodde jag att hon skulle säga att hon visste någon som kunde komma ut, men istället kom hon med en del förslag på hur man kan rida hästen rak. Intressant!
Hon pratade mycket om "mobility" dvs rörlighet. Det bästa sa hon var backträningar. Nu är det inte optimala förutsättningar för det, men hon berättade att det finns en liten uppförsluttning i skogen(läs: dungen) som ligger bara en bit ifrån stallet. Skritt uppför den hade hjälpt hennes häst. Hon sa även att i brist på backar är cavaletti i olika former bra för rörligheten blir helt annorlunda. Vi pratar rörligheten i höfterna bak hos hästen. Helt klart att jag ska lägga in båda i Antes träningsschema framöver. Jag kände lite - att jag inte tänkte på det själv. Hon sa att hon hade upptäckt de här problemen sedan hon hade flyttat hit och där hon bodde innan och det var mer backigt hade hon aldrig haft dessa problem.


Är det inte lättare att ha en plan över träningen och även se till att rida i förebyggande syfte för att hålla hästen frisk? 

Jag är helt klart inne på den banan. Jag återkommer såklart med ett träningsprogram när jag har tänkt igenom det ordentligt.

Man ska naturligtvis ALLTID uppsöka veterinär om hästen är halt. Jag pratar om små snedheter och muskler som är stela.

Först får det allt bli lite svalare. Med 35 grader och stekande sol blir det ingen träning än på en par timmar, men jag ska åka och vattna hästarna med lite vatten. Igår köpte jag slobber mash bara för att ge dem med mycket vatten och jag lovar att de älskar det.

Vi pratade också om olika underlag och dess betydelse för styrka och balans. Det var intressant för jag har aldrig tänkt på det i det perspektivet som hon beskrev innan. Jag fick helt klart svar på mina funderingar över träningen av bakdelen och vi får se resultatet som jag hoppas kommer här kommande veckor. Träningen kommer på det stora hela vara likvärdig förutom att jag då tar hjälp av bommar och backen i skogen.

Jag vet att nosgrimman sitter för långt ner. Han hade sönder sin och den andra jag har kvar fick han stora skavsår av. Jag har andra nya på väg in så han får hålla till godo med den som inte ger honom skavsår så länge.

Likes

Comments

All the small things

Ibland önskar jag att jag inte såg alla de där små sakerna. De där som inte syns, men är tecknet på att något inte är rätt. Idag var en sådan dag.

Det var i morse när jag gjort i ordning Simon som jag gjorde upptäckten. Hans framhovar har växt olika. Den ena bli högre i trakten och den andra trycker kan ner trakten på. Vänster fram är just nu 1 cm högre än högre fram. Det är knappt synligt. Hästen visar ingen hälta och då har jag tränat honom själv varje dag de senaste veckorna. Tänker jag efter kan jag urskilja ett annorlunda rörelsemönster bak, MEN jag är inte helt säker. Visserligen har jag tänkt på att han inte vill arbeta helt korrekt, men helt korrekt, ha ett annat rörelsemönster, var går skillnaden?

Han har gått barfota sedan han kom hit, men helt klart är ju att han behöver skor nu. Det finns en helt annan kultur gällande skor vs barfota än i Sverige. Det finns också en stor skillnad i underlag som hästarna går på.

Jag hinner tänka ut en miljard anledningar som kan vara orsaken till vad det är för skada. Jag är ingen veterinär. 99 procent av alla som har häst hade aldrig noterat att det ens skett en förändring av hovarna, för det är knappt märkbart. Först ska iaf hovslagaren komma ut och sätta på skor samt justera. Ev behövs en sula på den lägre för att avlasta. Det är något jag får göra i samråd med honom. Han vet ändå hovar bättre än mig och han är grymt duktig. Jag tänkte även passa på att rådfråga om jag ska ta ut veterinär.

Jag har den senaste tiden fått reda på att han har varit initialhalt vid longering tidigare - på just vänster fram, den som nu är högre =mindre belastad.
Jag vet själv sedan innan att han hade en GAMMAL skada vänster bak i muskulaturen som blev behandlad i höstas. Det skulle kunna vara så simpelt att han fortfarande har vissa men av skadan i bak vilket lett till att höger fram fått ta mer belastning vilket i sin tur förut lett till att han var halt vänster fram.
Nog med spekulationer. Det är inte lätt att ha häst och tro mig. Det är mycket, mycket svårare att ha häst i ett land där man inte kan språket.

Nu ska jag alltså förklara detta på engelska, jag kan inte alla ord OCH den jag pratar med kan inte heller alla ord. Det är nog så svårt att ha häst i Sverige, det här gör det inte lättare........
.......men man lär sig av allt och tack och lov är ALLT billigare här.

Likes

Comments

Hitta tillbaka till den frekvens du vill ligga på

Igår skrev jag ett inlägg. Ett inlägg som fick otroligt många läsare. Strax innan jag skrev inlägget hamnade jag ur min positiva frekvens och fick en massa ångest och negativa tankar. Jag var så nöjd innan med att jag var så positiv och kände sådant flyt. Jag bestämde mig för att aktivt göra något åt att hamna i rätt frekvens igen. Sagt och gjort blev det ett positivt inlägg om attraktionslagen.

I samma stund som jag började tänka på vad som är viktigt och hur man tänker positivt, hur jag lyckades önska mig jordgubbar och få så mycket. Nu har jag fått en chans att göra det jag verkligen vill. Precis som jag önskade innan. Pengarna räcker nämligen till en investering och jag tänker ta chansen såklart. Nåväl, i samma stund som jag började skriva om det positiva påbörjade jag även min resa fram mot rätt positiva frekvens.

Det ledde även till att personen som fick mig låg mitt dagen kom tillbaka och var även då med på den frekvens jag lyckats uppnå. Hela tiden innan det skedde så kunde jag gå in och känna att jag delat med mig av min glädje till andra när jag såg att jag hade läsare. Det gäller att fokusera på de roliga sakerna i livet.

Om du vill hitta tillbaka till lite positiv frekvens kom då på något som gör dig lycklig. Jag brukar alltid unna mig något som jag vet att jag blir lycklig av. Ge mig själv tid att vara glad och lycklig, för precis som jag skrev igår handlar livet om här och nu.

Vad kan du göra nu som ger dig lycka resten av kvällen?
Kan du höra av dig och säga hur mycket du uppskattar en annan person?
Kan du ge dig själv något och samtidigt njuta av stunden?
Vad kan få dig att släppa tankarna som ger dig ångest eller sänker din frekvens på annat sätt?
Det är bara du själv som kan lösa det. Allt handlar om vad du själv väljer. Ibland måste vi göra aktiva val och det lilla valet kan göra den stora skillnaden. En bra tid att börja är precis här och nu. Inte om en stund eller senare. Här och nu! Vad kan göra dig lycklig? Tänk bort alla om. Bara vad. Även om det är en kopp kaffe - unna dig då det. Sätt dig ned och njut. För just precis här och nu är det du börjar din resa framåt.Ensamhetsproblemet

Jag hör ofta vänner som säger att de känner sig ensam. Det gör även jag. Mycket handlar om att man fastnar i känslan. Skulle jag säga till dig mitt när du känner dig som ensammast att du ska ta och ringa alla dina vänner så kommer du med största sannolikhet få svaret att ingen kan träffa dig idag.
Du ligger liksom helt i fel frekvens.

Vänd istället på det. Tacka universum för att du har fått en dag att ägna helt åt dig själv! Vad ska du ta och göra på denna dag som du ska ägna helt åt dig själv, det du helst av allt vill göra och det som gör dig lycklig?
Utan att behöva anpassa dig efter vad någon annan tycker och tänker.

Personligen brukar jag ägna sådana dagar åt att vara vid vatten. En varm dag i solen, helst med en lyxigt god glass och bara lyssna på vattnet som slår in mot stranden när båtarna åker förbi. När passade du på att njuta av ditt eget sällskap sist?

Själv ska jag nu ta mig en dusch och sedan njuta av att sällskapet av mig var efterfrågades igår så det är med glädje jag åker och träffar någon idag. Det känns bara roligt och sedan vet jag att resten löser sig.

Jag vill också passa på att tacka alla som läste förra inlägget för ni hjälpte mig otroligt mycket att komma tillbaka i rätt frekvens. Jag hoppas att ni fått något tips i att höja frekvens och dra till er massor av glädje och lycka.

Likes

Comments

Så får du attraktionslagen att fungera

Jag önskar sällan mycket. Bara sådant som jag faktiskt skulle vilja ha här och nu. Juni såg ut att bli en ganska tung månad på många sätt ett tag. Det kändes tungt fast jag visste att jag skulle lösa precis allt det som kändes dåligt eller tungt just då.

Jag har ändå haft en klar plan på några saker jag vill ha i mitt liv. En sak jag har lärt mig är att det första steget för att få vad man vill är att vänta. Det kommer till dig. Istället för att jaga något du vill ha kan du passa på att njuta här och nu idag. Det är enklare. Dessutom blir livet mycket trevligare när du kan vara lycklig här och nu där du är. Unna dig att vara lycklig. Det betalar sig senare.

Hursomhelst satt jag där och tyckte att det kändes lite jobbigt, men det var liksom bara att ta tjuren i hornen och börja jobba. Det var det enda. Det är det enda du kan göra. Börja påverka åt rätt håll. Det handlar egentligen inte om att du ska slita för att få det du vill utan att vända energin så att den pekar åt rätt håll - det målet du har satt. Jobbar du tjänar du pengar - jobbar du inte tjänar du inga pengar. När tror du att du mest tror på att du kommer att få pengar till det du vill ha? Det är dig det handlar om och ingen annan.

En dag var jag i affären och såg så där härligt röda jordgubbar. Ni vet så att det vattnas i munnen. Jag struntade i att jag för dagen hade lite ont om kontanter och valde bort något annat, utländska kort fungerar inte överallt här, så det gäller att återgå till livet med kontanter.
När jag var på väg hem dagen efter kände jag hur det vattnades i munnen igen. Jag var bara så tvungen att köpa en ask till, likadant dagen efter, och dagen efter, och dagen efter. Jag insåg att det skulle bli svårt denna månaden att köpa en ask om dagen. Ekonomin skulle som inte tillåta det. Jag tänkte att jag önskar mig ett paket jordgubbar om dagen. Det känns ändå rimligt. Jag säljer ju alltid lite saker emellanåt och med mitt lyxiga jobb får jag lön en gång i veckan. Sagt och gjort så önskade jag mig att ha råd att köpa ett paket jordgubbar om dagen under hela juni.

Universum levererade och gjorde det stort. Universum levererade faktiskt i 3 omgångar och nästan med 100 gånger pengarna. Förstår ni 100 gånger pengarna!!!!!! Och det var helt oväntat. 2 av dem hade jag ingen som helst aning om innan. De bara dök upp på kontot en dag.
Allt jag önskade var lite jordgubbar och jag fick så mycket mer.

I mångt och mycket handlar det inte om att önska sig en viss summa pengar. Pengar betingar egentligen inget värde såsom de är. Vad skulle pengarna vara värda om jag inte kunde köpa något för dem? Ingenting. På sin höjd skulle det gå att använda en sedel som toalettpapper.
Vad betingade jordgubbarna mig för värde? Jag fick känna mig lycklig och glad som kunde äta dessa fantastiska jordgubbar varje dag. Jag började ju faktiskt det hela med att njuta av dem, avstå från något annat. Önskade dig saker - inte pengar.
Vad vill du göra med pengarna?
Hur känns det när du gör det?
Kan du göra en del av det ändå så att du kan få in känslan lite?
-Passa på att njut!!!!
Njut av det lilla och var tacksam så får du mer.

Jag kan erkänna att månaden blev enkel. Mycket jag har önskat tidigare har jag kunnat göra nu så det känns skönt. Nu gäller det bara att njuta, och sedan bygga vidare.

Likes

Comments

Liten ändring - stor skillnad

När man tittar varje dag så syns sällan någon skillnad, men ser man på längre tid händer det faktiskt saker.

Här är en liten bildserie på Ante de senaste 6 månaderna. Mest fascinerande är de två senaste bilderna som är tagna med en veckas mellanrum där jag bytt ut ett halvt kilo kraftfoder mot en annan sort. Tänk att så lite kan göra så stor skillnad.

Nedan har jag då bytt ut ett halvt kilo kraftfoder mot en annan sort.
De 3 första bilderna är ungefär från samma tidpunkt och de tre nedersta är från i morse.

Här är en jämförelse första och sista bilden.
Visserligen ser han lite fylligare ut på den till höger som är tagen i december, men på den till vänster har han mer muskler.

Likes

Comments