Allmänt

​För det mesta är det huvudet som bromsar träningen. Hjärnan tror att kroppen inte orkar mer, att lungorna inte tar in tillräckligt med luft, att musklerna inte får tillräckligt med syre, att du inte är tillräckligt tränad.

Förmågan att se förbi och ignorera dessa tankar är få förunnat men jag tror vi alla har haft ögonblick i livet då man biter sig lite hårdare i läppen och pressar sig längre än man intalat sig att man orkar. Målmedveten, vinnarskalle, tjurskalle. Det gränsar till arrogans men handlar inte så mycket om vad du tror att du fixar utan snarare om vad du egentligen vet att du är kapabel till. Jag kallar det självkänsla. 

Kalla det vad du vill men det är en förmåga vi alla besitter men som man måste underhålla för att bibehålla.

Likes

Comments

Allmänt

För det mesta går det bra att träna kontinuerligt, lite motigt är det alltid - men det går. Dock har det de senaste månaderna inte varit flygande lätt. Med ett tungt sinne är det svårt att finna energin både psykiskt och fysiskt.

Efter en dvala på nästan två månader snörade jag idag på mig skorna och sprang. Jag sprang fortare än jag tidigare gjort och gjorde det under ett längre pass än vanligt. Fy fan vilken känsla.

Efter att ha mått så dåligt så länge välkomnar jag ruset och bara njuter. Tänker att träningen måste vara bra för min trötta hjärna. För tillfället känner jag mig oövervinnerlig och ber till vem som än lyssnar att känslan håller i sig. Åtminstone till morgondagen och ett nytt pass.

Likes

Comments

Allmänt

Idag är det trendigt att vara hälsosam. Man ska springa x kilometer i veckan, lyfta tungt, undvika gluten och laktos och sova ut var natt.

Jag gillar det. Att grotta ner mig i något som kan uppta all min vakna tid och tycka det är roligt. Lära mig något nytt och utvecklas. Bygga muskler, orka mer, springa längre, hoppa högre. Men jag har ett problem . Min psykiska hälsa återspeglar inte min fysiska.

Är man verkligen hälsosam om huvudet inte är med på det? Personligen skulle jag säga nej. För att nå dit kommer jag att jobba med mig själv mot det negativa och kanske, förhoppningsvis, en dag vara helt frisk och hälsosam.

Det här är min resa

Likes

Comments