Sten och åter sten, nu är hålet färdigt iaf. Tack och lov för det!
Först har jag fyllt på ett litet lager med singel och paddat det. Sen har jag lagt frigoliten utmed ytterhörnen av själva grunden och fyllt på med singel i mitten och sen paddat det igen.
Här har jag murat klart min gråstensgrund. All sten har jag tagit upp ur jorden här hemma. Här håller jag även på att fylla upp med ännu mer singel. När där är fullt innanför frigoliten kommer jag lägga ett lock på av frigolit och sen är det klart för armering.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Äntligen kan jag börja lägga upp lite bilder på bygget av det nya hönshuset! Här har jag satt upp lite riktlinjer var jag ska gräva.

Och hönsen ska bara va ivägen när man gräver...

Sa ngn sten? Tror inte det blir handgrävning nästa gång jag ska gräva ngt i denna storleken... Fifan.

Likes

Comments

Såhär ser det ut just nu. Inte världens roligaste hönsgård, men den är ju som tur är bara provisorisk.

Brudarna i hönsgården.
Tupparna i hönsgården ville också vara med!

Likes

Comments

Nöjda äggproducenter njuter i solen/rabatten/gårdsplanen.

Detta ägget på 75g kom cirka 3 veckor efter det första ägget. Tror det största har legat på 80g. Men inte fått överdrivet många dubbelguler efter dessa. Vanligtvis ligger de nog någonstans runt 50-60g beroende på vem av dom som lagt det.

Första ägget plocka jag den 6/8 2017. Häftig känsla!

Likes

Comments

Denna bilden är från första gången de fick gå fritt i trädgården. Självklart skulle dom ändan ut till vägen och kolla läget. Nervös Simon.

Den 6/5 2017 anlände 6st skånska blommehöns ca 10 veckor gamla.

Likes

Comments

Här börja det provisoriska hönshuset bli färdigt. Det som är kvar att göra är slussen mellan hönshuset och hönsgården, pappa taket och fylla på med större stenar runt den gamla hundgården för att försvåra för räven att gräva sig in. Har även lagt ett nät uppe på för att hönsen ska få vara ifred från rovfåglar. Bilden tagen 29/4 2017.

Luckan på plats! Bilden tagen 29/4 2017.
Brädorna jag klätt hönshuset med kommer urspru gligen från mitt boningshus där de suttit inne i väggarna. För att få fram den fina ytan har jag kört över brädorna med roterande stålborste på vinkelslipen. Rutan är en bit plexiglas. Bilden tagen 29/4 2017.
Hönstrappan på plats. Bilden tagen 29/4 2017.
Bild på det provisoriska hönshuset tills dess att jag börjar på det "riktiga" hönshuset. Stommen har jag byggt av 1st SJ pall och 4st pallkragar. Bilden är tagen den 29/4 2017.

Likes

Comments