Jag har aldrig haft egna långa naglar vad jag kan minnas. Har varit nagelbitare (skämskudde) hela mitt liv, speciellt när jag varit nervös eller stressad. Men nu det senaste har jag lyckats hålla de så fräscha och långa tills igår. Bilden till vänster är i princip alla naglar i min egna längd, men en gav upp. Dessutom såg jag att alla de andra var påväg att gå av också. TACK OCH LOV hittade jag en ledig tid hos bästa Julia på NK där jag alltid gör mina naglar. Hur underbart fina blev dem inte? Naturella med guldin folie på. Är så lycklig nu. I helgen ska jag iväg på roliga saker och då vill man ha fina naglar. Dessutom började det bli rätt svårt att skriva på datorn och hålla i en penna så fick ge upp. Men oj så glad jag är för det.

Om ni vill boka tid hos Julia så finns länken till deras hemsida HÄR.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja, både den här veckan och förra veckan har gått för snabbt och det har hänt alldeles för mycket. Verkligen inte bara negativa saker men bara för mycket. Vi började vår sista lilla kurs på första året för två veckor sedan. Från att ha haft lektioner två gånger i veckan och lite litteratur hemma att läsa till att sitta hela dagar var vi inte beredda på. Nästan lite humoristiskt att jag tycker det är så mycket men är egentligen ingeting jämförelse mot hur mycket tid andra personer lägger på sina studier. Men det blev nog chocken som blev stor. Att sluka akademisk litteratur på engelska och två seminarium per vecka. Dessutom ett konstant tänkande på sommarjobb, ska precis tenta av min matematik kurs, lite andra privatsaker och mycket som händer på en och samma gång.

Som många av er vet hade jag utmattningssyndrom förra våren och jag har insett hur viktigt det är att lyssna på sin kropp. Både i tisdags och onsdags förra veckan låg jag i soffan hela eftermiddagarna och kvällarna för jag kände hur stressen kom ikapp. Jag vill vara superkvinnan som kan göra allt, som orkar allt och som tar mig igenom det. MEN nej, jag tror att tillslut kommer det ikapp en. Det gör det mig i alla fall. Dock ser jag fram emot att stå med godkänt betyg på både den här kursen men också matematik kursen. Om mindre än tre veckor kommer jag gå ut ifrån min första salstenta. Klar med ett helt år på universitetet och en sommar framför mig. Snart står jag där och oj vad jag kommer vara stolt över mig själv!

Veckans instagram bilder, glöm inte att följa mig @honneridenstedt.

Likes

Comments

Det är den tiden på året. Sista kursen i skolan för terminen och sommaren närmar sig. Jag vet inte hur oändligt många sommarjobb som jag har sökt och knappt fått något svar. Trots att jag har många bra erfarenheter och varit på flera olika arbetsplatser de senaste åren så verkar det inte som att det räcker till. Jag har två intervjuer nästa vecka. När jag slutade på mitt förra jobb inom kafé branschen sa jag till mig själv att jag aldrig skulle gå tillbaka då jag bara har dålig erfarenheter. Nu är båda intervjuin för två olika kedjor i Göteborg. Jag ger det en chans och annars får jag tänka i andra banor.

Jag har så mycket jag vill göra. Eget företag, skriva mer här på bloggen, utveckla min instagram, börja skriva på en bok osv. Mina tankar har gått fram och tillbaka och jag har insett att om jag inte får något av de två jobben i sommar så ska jag satsa. Kanske dra igång min Youtube kanal igen och se vart det leder, skriva bättre inlägg med bilder jag lagt ner tid på. Eller kanske starta eget företag själv eller med en vän. Jag måste göra någonting för annars kommer jag klättra på väggarna i sommar.

Har ni några erfarenheter från liknande tankar så snälla, dela med er. Behöver inspiration och någon som kan ge mig peppande ord. Ska jag våga kasta mig ut med chansen till framgång eller totalt misslyckande?

Likes

Comments

Långfredag och påskmiddag väntar. Kom ner till Helsingborg i går eftermiddag och har bara haft ett underbart och lugnt dygn. Tog i morse på mig träningskläder och tog mig en promenad. Har helt sjukt fortfarande sån brutal träningsvärk i mina ben, från passet jag gjorde i måndags.... Skämt i princip av att säga det haha. Hela veckan har jag haft problem att ens sätta mig ner på en stol. Tack och lov börjar det bli bättre.

Om en timme kommer släkten hit för påskmiddag. Känns inte som att det redan är påsk, skulle gå på det om någon sa att det var februari. Fått vårkänslor men inte så mycket att det redan skulle vara mitten av april. Resten av helgen blir väldigt lugn. Tänkte ta mig en sväng imorgon och kolla lite butiker och kanske ta mig en kaffe på stan om det är öppet. Glad påsk på er och hoppas ni får en underbar helg!

Likes

Comments

Knappt en vecka kvar till ansökningen inför högskolan ska vara inne. Som de flesta vet läser jag just nu ett program i Pedagogik men tyvärr så har jag inte varit helt nöjd. Nu i sommar har jag gått klart första året och har bestämt mig för att byta. Det ultimata hade varit att få börja ett program i Göteborg som jag trivs med men tyvärr är det väldigt höga antagningspoäng. Trots artjag för tredje gången gjorde högskoleprovet nu 1 april så kommer det nog inte räcka.

Har börjat tveka. Ska jag stanna kvar i Göteborg för att det är bekvämt, läsa något jag tycker är halvt kul för att sedan i framtiden kanske inte kunna arbeta med det jag verkligen vill? Eller ska jag kasta mig ut i livet och våga flytta själv till en annan stad för att plugga det jag vill. Läsa någonting som jag brinner för och sedan kunna arbeta med något jag tycker är kul istället.

Trots att det kommer vara så oerhört tufft veckorna innan jag ska byta skola och att jag under tiden kommer kunna känna mig ensam så får jag lösa det. Som sagt är det faktiskt bara tre år. Tre år av mitt liv som kommer förändra min framtid. Blir så otroligt lycklig på tanken när jag skriver det här. Men jag tror jag behöver det. Flytta en bit och hitta ett nytt kontaktnät, nya vänner och skapa kontakter för resten av livet. Dessutom är staden jag tänker mig bara en timme ungefär ifrån Göteborg med tåg.

När jag har skickat in ansökan och bestämt mig på riktigt kommer jag berätta mer. Jag behöver ha med mig er läsare på vägen och jag behöver ert pepp för att överleva det här, haha.. Så om någon av er har varit med om det här får ni gärna berätta er historia. Vill ha alla tips och råd jag kan få!!

Likes

Comments

Smoothie bowl

" Har blivit helt besatt av smoothie bowls och tänkte dela med mig av mitt recept som jag använder mig av. Självklart går det att göra en eg…"

Girl power

" Vaknade imorse med en väldigt dålig känsla i kroppen. Ni vet när man är sådär opepp på att ens gå upp ur sängen och det känns som att man …"

Kryssningen - Aten (dag 4)

"Vaknade upp och såg det här idag. En annorlunda syn jämförelsevis med en soluppgång ute på havet. Men en storstad att bryta av med har väl …"

Kryssningen - Santorini (dag 3)

"Hade världens bästa dag på den finaste platsen någonsin, Santorini. Vi kom fram rätt tidigt på morgonen, runt 8 och vi ville av så snabbt s…"

Kryssningen - Katakolon (dag 2)

"Andra dagen körde båten mot Katakolon. Där började de olympiska spelen 776 före Kristus, ja kan ni förstå... Nästan 3000 år sedan idag, hur…"

Kryssningen - Bari (dag 1)

"Nu är jag äntligen tillbaka i Sverige och har hunnit landa, så mycket som jag kan i alla fall. Kan inte ljuga och säga att det var kul att …"