vardagsnoteringar

hjärta

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

vardagsnoteringar

Idag har jag VÄNT på marsipan i babybjörn! Stort steg och väl investerade 75kr för denna slitna men fantastiska sele! Behöver dock verkligen tvättas eftersom att han suger på ena hörnet som är alldeles geggigt nu.


Idag är det torsdag, imorgon fredag och sen är det om jag inte minns fel LÖRDAG och då ska jag till torpet med min familj, åh vad jag längtar ni anar inte! Och marsipan och karl ska med och jag har bakat rabarberpaj :)) lyckliga tider!
Idag ska vi försöka vara ute en del, behöver luft, behöver komma ifrån vardagsrummet. Jag går runt runt runt för att rapa, för att stimulera, för att lugna.. Ibland känner jag mig som ett djur i en bur. Igår blåste det något ofantligt, parasollet flög och trädgården vändes upp och ner men idag är det lite bättre så ska parkera lillen i vagnen och försöka få lite luft, och ikväll ska jag börja packa inför helgen! :D


Likes

Comments

Nya favoritstället är golvet. Japp, babysittern är dissad, nu vill marsipan rulla runt åt alla håll och kanter. Jag joinar golvliggandet med en rygg lika tålig som fantomens.
Behöver bara ta av mig glajjorna varje gång jag lägger mig.. Fantomen? Not so much.


Likes

Comments

Det här är inget vidare att se: mitt lilla pyre har så torr hud så det blir eksem. Smörjer smörjer smörjer flera gånger om dagen.
Igår var jag på apoteket och köpte en tub aloe vera- alla feta laboratorietestade krämer till trots så känns det ändå bättre att blanda ut med lite hederlig aloe.
En halv vecka till ska vi smörja och se om det blir bättre sen ska vi till BVC och starta utredning om livmedelsintolerans igen. Kanske det där sabla mjölkproteinet som jag ju börjat med igen eller kanske ägg? Ägg är näst vanligast av intoleranserna.
Om det är mjölk ska jag ta en sista dag och äta min brie och glass igen!


Likes

Comments


Adam
 är 2 månader och 5 dagar gammal
Dubblat sin vikt från 2600 till 5400g
Vuxit från 49-57cm
Nästan helt stadig i nacken (om han inte är trött)
Älskar att sitta i knäet och titta sig omkring
Grabbar tag i saker och stoppar dem i munnen
Sover ungefär 2-3 timmar i sträck på natten
Har storlek 62 i kläder
Pratar på sitt språk
Blir lätt stressad när många olika människor är i synfältet (visuell stimulans) 
Vill sitta upprätt i famnen, aldrig ligga
Skrattar
Älskar när man busar med honom och klappar honom på magen

Sanna
är 28 år och 8 månader
Börjar få tillbaka muskelstyrka
Sover i snitt 6 timmar per natt och gärna en lur på eftermiddagen
Har gått upp 2 kg från förlossningen (gick ner 15kg på förlossningen, har 3kg till normalvikt)
Har en väldigt förhöjd nivå av äckelfaktor
Äter en obscen mängd knäckebröd med kaviar 
Aldrig skrivit obscen förut
Är ganska trött på att prata bebisspråk och ska casha in en date med sin bästis snart

Likes

Comments

Idag tog jag bebisledigt en stund och åkte iväg för att gå i affärer och "se på folk" (som man säger när man bor på landet)
Jag trodde jag skulle ha något slags gudomligt moder Maria- överseende gloria över mig och INTE störa mig på andras barn, nu när jag själv är mamma, menar jag.
Så var naturligtvis inte fallet. Alla andras barn är precis lika jobbiga som förut och barnvagnar är fortfarande alltid precis mitt i vägen.

Japp, den bittra sanningen levererad av den bittra tanten.

Likes

CommentsJag har letat i mer än ett år efter kuddar till vår soffa. Det är en beige (champaaagne) sammetssoffa i rokokostil som är helt omöjlig att matcha med någonting, men ÄNTLIGEN hittade jag två st på HM home i vällingby, och de passar ju fantastiskt!

Likes

Comments

Idag har vi mest hängt i pergolan och försökt hålla oss borta från solen. Så otroligt kvavt ute! Alldeles strax kommer det börja regna, då kanske lite av det svettiga släpper.
Annars har jag gjort predikyr, ätit sojanuggets och roat marsipanen med stor framgång (ljuvliga ålder när det räcker att hålla upp något framför ögonen en timme i sträck!)
Ikväll ska jag fira livet med ett glas vin och räkor!


Likes

Comments

Idag flydde jag hemmasysslorna och tog chansen att åka in till stan. Marsipan var på bra humör, solen lyste och jag hade hunnit med både tupplur, kaffe och kaka innan klockan var tio. Så jag packade ihop oss och tog tunnelbanan till en karln min som eftersökte lite bebis på jobbet.

Första gången i tunnelbanehissen! Den i Rissne luktade gott, den på fridhemsplan luktade snusk.

Vi gick rundan på hans jobb och visade upp bebis och jag fick en sushi som utlovad muta.
När vi var klara slog mig tanken: varför inte passa på att åka till mitt jobb när jag ändå var i stan? Det är bara att ta tvåan 30min sen är jag framme. Så sagt och gjort ammade jag, bytte blöja och hoppade på bussen. 
Så väldigt härligt att träffa mina underbaringar på jobbet. Blir alldeles varm i hjärtat när jag ser dem och det är så fantastiskt att inte fasa för att komma tillbaka till jobbet utan faktiskt tycka att det ska bli trevligt.
 Men först ska jag hänga med marsipan så länge jag kan. Såklart.

Och den där enorma tvätthögen på vardagsrumsgolvet. Tyvärr.

Likes

Comments


Den där sura minen som är väldigt svår att ta på allvar.
 Och som kompensation för fulbilden kommer en sötis-bild direkt efter :)

Likes

Comments