Hållbar utveckling.

Är du beredd och villig att ändra din livsstil & göra skillnad?

-För det är nog helt ärligt inte jag.

Jag skulle absolut försöka att göra skillnad men grejen är att jag är uppvuxen med att bland annat äta dem köttslag med tyvärr högst miljöpåverkan. Jag är uppvuxen med att bara ta bilen och få skjuts till ställen och platser dit man lika gärna kunnat gå nästan. Och jag är också uppvuxen med att liksom bara kunna köpa ett par jeans eller en tröja utan att tänka efter och veta vad som krävdes för att tillverka och producera plagget.

Enligt mina vanor genom att ha haft det så här är det svårt att göra skillnad nu. Efter femton år har det blivit som en vardag. Hade jag vetat och blivit lärd att det var fel och att planeten jag och en hel mänsklighet bor på förvärrades och hela tiden då bara blev sämre och sämre – då skulle jag förmodligen gjort ett helt annat val.

Jag som ungdom känner att jag egentligen inte riktigt kan påverka och göra så stor skillnad eftersom det inte är jag som bland annat kör bilen eller handlar köttet i mataffären. Det jag däremot faktiskt kan göra och redan gör är att gå eller cykla till skolan. Jag kan även ha en viss verkan när mina föräldrar till exempel köper en stor köttbit men så mycket mer kan jag egentligen inte göra. Det är inte jag som sköter och gör mina egna val när det gäller sånt här än. När det väl är så, om det inte är försent, ska jag verkligen bry mig och hjälpa till att göra skillnad.

Allt vi behöver göra är att bry oss och det kan leda till en så stor skillnad och bättre miljö! Vi alla kommer må så mycket bättre i slutändan. Till och med vår jord, som är allt och det viktigaste vi har.

Hur är det med dig?, kan du göra skillnad? Gör du skillnad? Om inte, börja! Jorden behöver allas hjälp, även om man kanske inte bidrar till så mycket. Den behöver ändå all hjälp den kan få.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments