KÄRASTE MEDRESENÄRER,

Nu har jag suttit och pillat på varenda liten knapp på bloggdesignen, testat samtliga typsnitt och ändrat profilfoto ca. 15 gånger. Är måttligt nöjd. Frågade mamma vilket typsnitt hon tyckte jag skulle välja och till min förfäran valde hon någon slags fruktansvärd comic-sans liknande kladd med motivering "Den där var väll käckt?". Det är något med medelålders människor och en tendens att välja saker som är "käcka". Jag undrar så om människan går igenom någon slags hjärntvätt när de fyller fyrtio där man börjar gilla att lösa korsordet i svenskan på morgonen och börjar kolla på Så ska det låta OIRONISKT.

Nog om det, ni undrar säker vad detta är. Eller inte men jag tänker berätta ändå.

Stora delar av mitt liv har spenderats på resande fot. Detta på grund av min kära fader som har haft något slags globalt ansvar inom sitt arbete och i princip behövt byta kontinent varje vecka. När jag och min syster var små och kunde ta ledigt från dagis och skola, fick vi ibland följa med honom på hans resor och nu på senare år när spontan ledighet är ett minne blott, så har han ca. 162625738 poäng inom alla stora flygföretag att resa upp när vi väl har lov. Och det har vi sannerligen utnyttjat! Från Australien till USA, vi har fått möjlighet att se mer än dem flesta. Och med detta kommer rese-erfarenhet som inte går att hitta i någon handbok. Inte bara vart man kan hitta den bästa cheescaken i New York eller bästa åkturen på Disney Land Paris utan också när man måste lägga ut handduken för att komma före tyskarna i Grand Canaria och hur man bäst undviker barn med ollonhjälm som åker störtlopp i backarna i Val-Thorens. Klart det finns sidor som tripadvisor och så, men med detta hoppas jag att bidra med ett bredare, mer ärligt och härligt perspektiv.

Tror jag att den här bloggen kommer bli nästa virala grej? Absolut inte. Herregud, jag kommer bli nöjd om det är någon annan än mina föräldrar som klickar in då och då. Men jag sitter ändå på massa kunskap om just resor som det känns löjligt att inte göra något med. Och var det inte så Shakespeare och Filip och Fredrik resonerade på deras storhetstid?

Antagligen inte, men vi kör ändå.

Simma lugnt nu vänner så hörs vi snart igen

- V


Är ingen fotograf men en bild från ett flygplansfönster kändes passande

Likes

Comments