Hej på er. Jag borde vinna årets värsta bloggare.

I Know.

Mitt liv ser i princip likadant ut. Vaknar. Gör mig klar. Äter frukost. Åker till skolan. Går i skolan. Åker hem. Powernap (+serier). Äter middag. Pluggar. Går och lägger mig. Rinse and repeat typ.

Jag har så mycket i skolan nu, så jag borde antagligen behöva en veckas lov för att hinna med allt. Så med detta ynkliga inlägget vill jag bara säga, guess who´s back?

P.s. Känner mig exakt som gif:en på höger. Vill typ gråta pga skola.

Likes

Comments

Hej. Hello. Bonjour. Hola. Ni hao. Ciao. Hallo. Marḥában. Vad säger ni, mångkulturellt eller vad? Går i skola som de flesta i min ålder gör, trivs asbra. Hela "ny skola" situationen kunde inte ha blivit bättre. Det har ju gått en ganska bra tidsperiod sen jag bloggade sist, my apologies.

Kollade precis statistiken, har ju inte varit inloggad på ett tag, men det finns faktiskt folk som fortfarande är inne och kikar ibland. Roligt att folk faktiskt vill läsa. Men från me thanking you, till lite vardagsprat.

Idag har jag en lugn dag i skolan, har dock en muntlig redovisning sm jag inte är super taggad på. Låter faktiskt inte helt fel att lägga sig i sängen och sova tre dagar just nu. Men kämpar vidare i skolan. 

Have a nice day!

Likes

Comments

Här kommer det första min månad inlägget, jag är såå taggad för den här "serien" med inlägg!

Allmänt om månaden: Juni har varit riktigt bra! Dock så har den gått extremt fort. Kändes som om jag nyss fick lov.

2/5

Bästa med månaden: Att jag fick lov är nog den bästa saken som hänt i juni. Jordgubbar är också ett stort plus, jag menar vem gillar inte jordgubbar?

5/5

Sämsta med månaden: Att dagarna gått fort när man faktiskt har något att göra, men de har varit sega när man inte har något planerat.

-2/-5

Månadens nya låt och film: Jag älskar Miriams nya låt. Första gången jag hörde den tyckte jag inte alls att den var bra. Men efter att jag hört den om å om igen är den svår att inte gilla. Me before you (Livet efter dig) är definitivt en av mina nya favoritfilmer. Så fin film. Hitta Doris är ett måste i den här kategorin. Hitta Nemo var den första dvd:n jag fick som barn, och man längtade alltid efter vad som hände sen.

4/5


Månadens väder: Jag gillar regn och åska. Det var inte så mycket regn och åska. Behöver jag säga mer?

-1/5

Månadens händelse: Den här månaden har det inte hänt mycket bra säker i världen. Den tolfte juni dog 49 personer, och 53 skadades i en nattklubb i Orlando. Skjutningen är den dödligaste i USAs historia.

Den elfte juni sköts YouTube/The voice stjärnan Christina Grimmie utanför en konsert. Hon stod och skrev autografer och signerade skivor när Kevin James Loibl sköt henne innan han tog sitt eget liv. Christina togs till sjukhus men dödförklarades efter några timmar.

Jag var själv en prenumerant på Christinas YouTube-kanal. Jag älskade hennes låtar och covers. När jag läste om hennes död kan man ju säga att jag på något litet hörn bröt ihop. Hoppet sviker för mänskligheten.

-3/5

Månadens betyg: 5/15

Likes

Comments

​Hello alla, har tänkt att börja med något nytt på bloggen som jag kommer kalla "Min Månad", det blir en sammanfattning av den månaden som vart. Jag kommer ha sex olika kategorier och ge betyg 1 - 5 i slutet av varje kategori. Men om det jag tar upp är negativt blir det minuspoäng också på skala 1 - 5. I slutet av sammanfattningen lägger jag ihop poängen och ett slutgiltigt nummer ifrån 1 - 15

Imorgon kommer det första "Min Månad" inlägget, alltså så kommer det handla om juni. 

Likes

Comments

Vad är feminism? En ideologi som vill att alla, oavsett kön, ska få samma rättigheter. Alla människor är ganska j**la grymma. Feminism betyder inte “manshatare” som många verkar tro. Feminism betyder generellt att kvinnor vill ha samma rättigheter som män. Alla är vi människor, kvinnor som män. Varför ska då männen ha ett "högre värde"? Det är bara skit. Feminism och extrem feminism är inte samma sak. Det är de extrema feministerna som man oftast tänker på när man pratar om feminism. De som till exempel anser att män är djur och de som kallar sig själv "manshatare". En feminist står för ett jämställt samhälle, ett samhälle där män och kvinnor är lika mycket värda och har samma rättigheter. Ett sådant samhälle, där båda könen har lika mycket makt. Feminism är inte samma sak som matriarkat. Feminister har inte planer att ta över världen och göra allt köns- och genusneutralt. Vi borde ha rätt till samma saker som män. Det är det feminister vill. Feminism är något som alltid kommer att finnas, och kanske någon dag i framtiden kommer samhället att se ut så, att kvinnor har lika mycket makt som män. Vi kvinnor är ganska j**la grymma. 

Likes

Comments

​Följ mitt nya konto på Instagram. Över min profilbild finns det tre knappar, varav en är en Instagram ikon. Tryck den för att komma in på mitt konto. 

Instagram - honduvetblogg

Likes

Comments

Har ni saknat mig? Hoppas det. Har tagit en oplanerad break, men nu är jag tillbaka på riktigt. Driver en personlig blogg på sidan av, så har lagt ner tid på den. Att driva bloggar är ett stort intresse för mig. Det kräver tid, inspiration och planering. Man måste hitta bra ämnen att skriva om och lägga ner tid så inläggen blir bra. Skriver även mycket noveller och sånt på sidan av och vill fortfarande driva bloggarna seriöst. Så jag ska verkligen försöka med det här nu. Det är ju lov så jag har mycket tid att blogga på. Ni får ett litet collage av gifs. Your welcome. 

Likes

Comments

Hej alla!

Sitter nu på bussen påväg mot skolan. Busschauffören är en riktig fartdåre, vet inte varför han är stressad, han är liksom tidig?!

Men iaf så är det en kort dag idag för mig, och på torsdag är det studiedag. Så den här veckan är riktigt chill! Inte så många läxor och inga prov, helt perfekt!

Imorgon tänkte jag börja på en ny krönika till bloggen, men den blir inte publicerad på ett tag!

Ha det bäst alla!

Likes

Comments

Hej alla!

Som ni vet så är det helg nu! Jag är så glad över det, den här skolveckan har varit riktigt dryg och jag är mer än glad över att den är slut. Dock var jag tvungen att ta med mig mycket arbeten hemma, vill inte riskera att ligga efter. Så min helg kommer innehålla mycket matte och uppsatser! Men jag klagar inte, att skriva är så roligt!

Igår var det ju friluftsdag, vilket faktiskt var roligt. Lånade en sån där madrass-pulka-grej av en lärare och jag och några kompisar åkte på den i skidbackar (skidbacken var avstängd såklart). På lunchen åt vi på en av restaurangerna som ligger nära intill backarna. Slutade ju också 1 ½ h innan jag brukar så jag blev riktigt nöjd med fredagen. 

Idag är det såklart mellomys som gäller här hemma med familjen, inget jag klagar på heller. Men vissa i familjen har lite väl starka politiska åsikter och ett hett temperament så det blir säkert intressant ;)

Ha det bäst alla! 

Likes

Comments

Stress, stress, stress och åter stress. Skola, betyg, träning, förhållanden, arbete och kompisar. Allt måste man fixa. Allt måste man ha. Allt måste man konstant ta hand om. Det är inte konstigt att åldern på folk som utsetts för stress sjunker. Mer och mer tonåringar blir stressade, och anledningen till den stressen är skolan och vänner. De utsetts för grupptryck. Inte bara vännerna utan också lärarna höjer ribban. Allt liknar mer av en enda stor tävling. 


Unga killar tävlar om vem som är mest cool, vem som har de där nya jeansen och mobilerna. Såklart så uppstår bråk, vissa beter sig som djur och försöker bestämma sig om vem som är alfa-hanen.
Tjejer vill ha killars uppmärksamhet. Därför klär de sig mer "lätt" så att säga. De visar mer hud, har mer smink och så vidare. Men det jag reagerar mest på, och tycker är helt sjukt, är de där 11-12-åringarna som går runt med tajta jeans och avslöjande kläder. 


Jag känner mig också själv stressad, ibland mer än vad jag själv kan behärska. Jag känner människor som insjuknat både psykiskt och fysiskt av stress. I mitt fall gör stressen så jag ibland inte kan sova. Jag låg vaken i timmar och tänkte på de där proven jag skulle ha. Eller om Emma och Kalle fortfarande var tillsammans eller inte, skulle det vara lämpligt att umgås med honom privat? Borde jag träna hårdare och bli av med något kilo? Ska jag fixa ett sommarjobb? Men då kommer jag inte kunna umgås med mina vänner... Jag höll på att bli galen under en period.


Såklart så blir vuxna också stressade. Men under deras år här på jorden så lär sig de flest att hantera stressen. De kan träffa psykologer och terapeuter. Jag skulle personligen inte vilja göra det. Varför? Jo, därför att om någon anna ungdom visste att jag fick "psykisk hjälp" så hade jag setts som en galning. Då skulle man sticka ut. Man skulle vara konstig och helt störd. 


Som liten hade jag nattskräck, vaknade utan anledning och bara skrek. Jag hade hemska mardrömmar och bara grät och grät tills jag till slut somnade. Vissa gånger gick jag i sömnen. Medans jag växte upp, växte mina sömnproblem bort.


Men under min värsta period med min stress kändes det som jag fortfarande hade nattskräck, jag ville bara gråta och skrika tills jag blev lugn. Men ibland måste man hålla allt det inom sig.
Folk har egna metoder när det gäller att slappna av och släppa taget om all stress. Det enkla som att ta en promenad eller att gå ut och springa. Eller kanske ett varmt och lugnande bad eller kanske några avsnitt med din favoritserie? Ja, det kan i princip vara vad som helst.


Jag har mina egna metoder. Jag kan drömma mig bort i litteraturens färgsprakande värld. Uppleva nya länder, nya språk och nya kulturer. Du kan ta dig vart du vill i bokens värld.
Men den effektivaste metoden för mig är genom mitt skrivande. Jag kan låta mina fiktiva karaktärer ta sig igenom mina egna problem, bara att jag får skriva av mig känslorna så kan jag stå på stadiga ben.​

- Hoppas ni gillade min krönika.

Ha det bäst!

Likes

Comments