**VARNING ALLA TRUMP-SUPPORTERS, NI KOMMER INTE GILLA DETTA INLÄGG. LÄS DETTA PÅ ER EGNA BEKOSTNAD. DETTA ÄR MINA ÅSIKTER SOM JAG FÅR SPRIDA ENLIGT LAG.**

Den 8:onde november år 2016 tog vi ett steg tillbaka i dess utveckling. En konservativ, rasistisk, narcissistisk kvinnodiskriminerande *****, utan någon typ av politisk erfarenhet, valdes att leda det fjärde största landet i världen som för övrigt är ett av världens rikaste land. Smart va? (Detta kan ni läsa om HÄR )

Den 20:onde januari år 2017 togs ytterligare ett steg tillbaka. Denna dag tog mannen plats i det vita huset. (Detta kan ni läsa om HÄR )

Den 23:dje januari år 2017 tog ännu ett steg tillbaka. Denna man skrev på papper som förbjöd internationella organisationer som fick federalt stöd för att informera eller genomföra aborter. Kvällen, den 24:de januari, efter röstades det ja till ett beslut att statliga pengar inte längre fick gå till aborter. (Detta kan ni läsa om HÄR )

Den 25:te januari år 2017 röstades ett förslag igenom i Ryssland. Surprise! Ännu ett steg tillbaka. Förslaget var att avkriminalisera våld i hemmet, alltså att göra det lagligt. Två av 360 ledamöter röstade nej. (Detta kan ni läsa om HÄR)

Allt detta hände under loppet av ett par dagar. Vi tar ständigt steg tillbaka i utvecklingen, självklart tar vi steg framåt, men det är dessa steg tillbaka som tynger ner mest. Man förlorar nästan hoppet för vart ledarna som ska representera människor för dem. Vart är världen påväg egentligen? Ibland ligger jag vaken på natten och är rädd. Varför? Jo, för att ett tredje världskrig skulle kunna bryta ut. Visst, det kanske låter töntigt men varför inte? Ännu en anledning är hur kvinnornas rättigheter kan falla isär. Kolla bara på vad som händer i USA eller Ryssland. Kolla bara på hur Donald Trump behandlar sin egen fru och bara kvinnor överlag.

Detta kanske inte räknas som en krönika, men detta är lite tankar jag ville få ur mig. Har bi några tips på andra ämnen i en krönika?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er. Jag borde vinna årets värsta bloggare.

I Know.

Mitt liv ser i princip likadant ut. Vaknar. Gör mig klar. Äter frukost. Åker till skolan. Går i skolan. Åker hem. Powernap (+serier). Äter middag. Pluggar. Går och lägger mig. Rinse and repeat typ.

Jag har så mycket i skolan nu, så jag borde antagligen behöva en veckas lov för att hinna med allt. Så med detta ynkliga inlägget vill jag bara säga, guess who´s back?

P.s. Känner mig exakt som gif:en på höger. Vill typ gråta pga skola.

Likes

Comments

Hello world.

Jag har blivit sjuk... Igen. Andra gången i år. Känner mig trött, har ont i ryggen, snorar, har feber och hosta. Jackpot. Hoppas ni inte är sjuka. Ha det bra!

Likes

Comments

Hej. Hello. Bonjour. Hola. Ni hao. Ciao. Hallo. Marḥában. Vad säger ni, mångkulturellt eller vad? Går i skola som de flesta i min ålder gör, trivs asbra. Hela "ny skola" situationen kunde inte ha blivit bättre. Det har ju gått en ganska bra tidsperiod sen jag bloggade sist, my apologies.

Kollade precis statistiken, har ju inte varit inloggad på ett tag, men det finns faktiskt folk som fortfarande är inne och kikar ibland. Roligt att folk faktiskt vill läsa. Men från me thanking you, till lite vardagsprat.

Idag har jag en lugn dag i skolan, har dock en muntlig redovisning sm jag inte är super taggad på. Låter faktiskt inte helt fel att lägga sig i sängen och sova tre dagar just nu. Men kämpar vidare i skolan. 

Have a nice day!

Likes

Comments

Vad är feminism? En ideologi som vill att alla, oavsett kön, ska få samma rättigheter. Alla människor är ganska j**la grymma. Feminism betyder inte “manshatare” som många verkar tro. Feminism betyder generellt att kvinnor vill ha samma rättigheter som män. Alla är vi människor, kvinnor som män. Varför ska då männen ha ett "högre värde"? Det är bara skit. Feminism och extrem feminism är inte samma sak. Det är de extrema feministerna som man oftast tänker på när man pratar om feminism. De som till exempel anser att män är djur och de som kallar sig själv "manshatare". En feminist står för ett jämställt samhälle, ett samhälle där män och kvinnor är lika mycket värda och har samma rättigheter. Ett sådant samhälle, där båda könen har lika mycket makt. Feminism är inte samma sak som matriarkat. Feminister har inte planer att ta över världen och göra allt köns- och genusneutralt. Vi borde ha rätt till samma saker som män. Det är det feminister vill. Feminism är något som alltid kommer att finnas, och kanske någon dag i framtiden kommer samhället att se ut så, att kvinnor har lika mycket makt som män. Vi kvinnor är ganska j**la grymma. 

Likes

Comments

​Följ mitt nya konto på Instagram. Över min profilbild finns det tre knappar, varav en är en Instagram ikon. Tryck den för att komma in på mitt konto. 

Instagram - honduvetblogg

Likes

Comments

Har ni saknat mig? Hoppas det. Har tagit en oplanerad break, men nu är jag tillbaka på riktigt. Driver en personlig blogg på sidan av, så har lagt ner tid på den. Att driva bloggar är ett stort intresse för mig. Det kräver tid, inspiration och planering. Man måste hitta bra ämnen att skriva om och lägga ner tid så inläggen blir bra. Skriver även mycket noveller och sånt på sidan av och vill fortfarande driva bloggarna seriöst. Så jag ska verkligen försöka med det här nu. Det är ju lov så jag har mycket tid att blogga på. Ni får ett litet collage av gifs. Your welcome. 

Likes

Comments

Hej alla!

Sitter nu på bussen påväg mot skolan. Busschauffören är en riktig fartdåre, vet inte varför han är stressad, han är liksom tidig?!

Men iaf så är det en kort dag idag för mig, och på torsdag är det studiedag. Så den här veckan är riktigt chill! Inte så många läxor och inga prov, helt perfekt!

Imorgon tänkte jag börja på en ny krönika till bloggen, men den blir inte publicerad på ett tag!

Ha det bäst alla!

Likes

Comments

Hej alla!

Som ni vet så är det helg nu! Jag är så glad över det, den här skolveckan har varit riktigt dryg och jag är mer än glad över att den är slut. Dock var jag tvungen att ta med mig mycket arbeten hemma, vill inte riskera att ligga efter. Så min helg kommer innehålla mycket matte och uppsatser! Men jag klagar inte, att skriva är så roligt!

Igår var det ju friluftsdag, vilket faktiskt var roligt. Lånade en sån där madrass-pulka-grej av en lärare och jag och några kompisar åkte på den i skidbackar (skidbacken var avstängd såklart). På lunchen åt vi på en av restaurangerna som ligger nära intill backarna. Slutade ju också 1 ½ h innan jag brukar så jag blev riktigt nöjd med fredagen. 

Idag är det såklart mellomys som gäller här hemma med familjen, inget jag klagar på heller. Men vissa i familjen har lite väl starka politiska åsikter och ett hett temperament så det blir säkert intressant ;)

Ha det bäst alla! 

Likes

Comments

Hej alla!

Jag har precis skrivit klart en av mina krönikor jag påbörjade förut. Den kommer att publiceras vid midnatt. Jag hade riktigt roligt när jag skrev den, så jag ska börja publicera en krönika i månaden har jag tänkt. Såklart så sitter jag också och kollar på Vampire Diaries. Jag började nyligen kolla på den serien och jag är riktigt fast! Så härlig serie, älskar historien även fast det är lite av en kliché med vampyrer.

Imorgon blir det en längre dag i skolan och på fredag så har vi en liten speciell dag, vi ska tillbringa hela skoldagen (från 9 - 14) i ett ställe där man kan åka skidor, pulka och gå på super mysiga promenader. Ja, alltså en friluftsdag.

Nu tänkte jag ta en dusch och plugga nån timme. 

Ha det bäst!

Likes

Comments