Header

Skriver detta inlägg med liten risk för att sticka ut hakan långt men har bestämt mig för att min blogg inte bara ska innehålla bilder i fejkad glamour. Livet är inte alltid bara lyx och glädje för dom flesta. Ni har väl sett t reklamen på tv för triss lotte"plötsligt händer det". Mannen står i lång boarding kö . i kön bredvid är det ca 2 - 8 resande för att få boarda på flyget. .

Mannen i reklamen tycker att dom som betalat för att ha en egen kö till incheckning är creazy. MEEEEN att åka bususnes innebär ju lite mer än att få gå ombord utan köer.

Det är bara ett problem det kostar pengar.

Att resa utomlands med familjen kostar en hel del pengar. Det är inte utan som jag undrar hur vissa har råd!!!!

Om man tjänar medellön så tar det ju ganska lång tid att spara ihop till en resa för familjen. Vi är ganska ofta ute och resor och blir ofta förvånade över att flygen är överfulla med barnfamiljer på dyra resor.

Det är här jag tänker sticka ut hakan. Jag tror nämligen att många reser på lån. Tar ett lån för att resa helt enkelt. För oss skulle det aldrig vara ett alternativ. Bara tanken på att sitta och betala av detta i flera år efter gör mig rädd. Tänk att sitta hemma vid middagen och säga vad kul vi hade på Mallorca för fem år sedan. Nu har vi bara hälften av resekostnaden kvar att betala.

Låna till resan - uppfyll din dröm, se världen. Ja, låneföretagen är många och det är nog inte så särskilt svårt att få lån till resan.

Men är det så smart???

Nej, dom flesta avråder till att göra detta.

För många familjer blir detta en sur ekonomisk smäll efter resan när allt ska betalas.Stor summa till hög ränta. Om man ska låna pengar till något får man rådet att försöka betala av ((amortera) i ungefär samma hastighet som värdet på det du köpt för pengarna sjunker.

Hur som helst så längtar de flesta nog till sol ,värme ,bad god mat och upplevelser.

Det är ju inte så konstigt när man tittar ut genom fönstret och ser regn, rusk och mörker.Nu är det 6-7 månader kvar att spara ihop pengar till sommar semestern. Tänk på vad din familj har råd att betala. Under några år då våra barn var små så hade inte vi så mycket pengar över att vi kunde resa hela familjen till Thailand varje år precis. Nu har vi varit på resor över stora delar av världen med våra barn men de somrar som dom pratar mycket om, är när vi åkte till campingen i Böda Sand. Dom uppskattade väldigt när vi bodde i tält hela familjen . Ofta är det inte som vi tror. Det är inte barnen som behöver eller kräver att få resa till andra sidan jordklotet. Det är vi föräldrar som tror att våra barn blir lyckligare som kan berätta för sina kompisar om långa resor.

Vi ses snart // Kram Jessica

Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Cozy Christmas

En traditionell julgran för mig och min familj är väldigt klassiskt. Inte så förtjust i massor av färger och olika saker som pynt. Enligt Amerikanska mått mätt är maxad gran med både pynt och ljusslingor. En överdådig Disney gran är ett måste. Granen på bilden är ju väldigt snäll, kanske lite över pyntad för min smak. Jag hittade idag nya kulor till vår gran. Ingen butik jag brukar handla i direkt men blev väldigt glad när jag såg dessa klassiska kulor i skylten. Ja det var ju bara att shoppa. 79kr / styck på Indiska.

Jag vet!!! Marinblått igen men dessa kommer bära upp vår gran såååå snyggt ihop med våra andra guldkulor. Skynda dig in på Indiska om du också vill ha. Jag köpte 15 st. Ses snart // kram Jessica

Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Malmö

I dag fick inte Markus Rosenberg träffa mig utan han fick hålla tillgodo med Zlatan. Det är roligt att se hur Malmö blomstrar upp i ljusblått när MFF har hemma- match. Idag var det avslutning på allsvenskan och guldet gick ju som väntat till MFF. Hemma i Malmö och lämnade över guldet var stadens kung!!! Roligt att han tittar hem ibland!

Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Familjen
Jag är ju ny i blog världen så jag tänker att det är på sin plats att jag presenterar mig så du kan få en bild av vem jag är. Eller rättare sagt många bilder.

Jag är 44 år ( en kvinna i sina bästa år ) och bor i Malmö. Jag har en son som är 20 och en dotter som är 17 år och en massa (5st) bonusbarn.Bebisen i familjen är vår lilla cockerpoo flicka ,Skrållan 1 1/2 år.

Vi bor i Malmös största lägenhet ( ca 500kvm) som jag älskar att köpa inredning till. Jag och min make driver hjärtkärlkliniken i Malmö som jag också gillar att inreda (he he) . Alttså....... inredning är ett stort intresse för mig.Du kommer få följa med oss i vardagen och på våra resor som också är ett stort intresse i familjen.

Tänkte att jag ska presentera mig med hjälp av mycket bilder. Bilder säger ibland mer än ord. Därför blir det mycket bilder i inlägget.Att hitta fina prylar på nätet är ju ingen konst. Men detta inlägg är bara speglat av mig .

Hoppas att du vill fortsätta att läsa mina inlägg // kram Jessica

Klassiskt , lyxigt och snyggt

Den blåa kavajen från Hunky dorry använder jag väldigt mycket. Den med vit eller ljusblå blus och ett par snygga jeans så känner jag mig snyggt klädd. Eftersom jag går ganska så mycket på kliniken om dagarna brukar jag ha klackar på förmiddagen men efter lunch åker alltid dom underbart sköna ballerinorna fram. Har räknat att jag har upp mot 10 par på kliniken att byta runt bland. Då gärna Michael Kors. Klassiskt och snyggt. Ja, jag har faktiskt annat en marinblått och vitt även om det är en favorit både i hemmet och i garderoben. Titta vad färgglad jag är i mina Skanör tofflor!!!! Räddarna på kvällsrundorna med Skrållan.
Min bästa parfym någonsin tror jag Miu Miu. En lätt doft som jag nog aldrig kommer att tröttna på. Du måste testa den.
Jag är nog lite rädd för mycket färg. Jag känner mig trygg i min lilla färgskala. Precis som det finns hund resp katt människor så finns det guld resp silver människor. Jag är både hund och guld människa. Röd bil eller neutral ? Jag tar neutral !! Eller det kanske fanns marinblå?! Får bli vid nästa byte.
Min make skämmer bort mig endel som ni ser på bilden ovan på min porche. Han har också överraskat mig många gånger då han varit nere i stan på Nilssons guld. Där säljer dom smycken från Ole Lynggaard som är en favorit.Dom säljer även sandbergs som ni också kommer att få se. INTE BILLIGT PRECIS, men så tidlösa och lika sygga i flera generationer.

Lite botox bara lite, he he. Allra bästa Helen som tidigare jobbat som operationssköterska hos plastik kirurg . Hon vet verkligen vad hon gör och har känsla för lagom. Jag vill inte ha kalle anka mun precis. ibland ser jag tjejer som definitivt fått för mycket "put".

Ja, du ser : jag är väldigt enkel men gillar lite lyxigt. Vissa märken går igen väldigt mycket i mitt hem. Tråkigt kanske endel skulle säga men jag tycker alltid att den marina inredningen är rätt. Ni ska fånse mer hemma hos mig

Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Kategorier, Familjen

Min älskade Cockerpoo , Skrållan.

Alla mammor och pappor älskar sina barn och tycker att dom är bäst bland alla barn. Alla hussar och mattar älskar sina hundar och tycker att dom är bäst ( vill jag tro iallafall).

Med Skrållan är det verkligen så. Hon har en personlighet som är fantastisk. Det enda som är problem med vår lilla tjej är att hon skäller väldigt mycket.

Vi driver en hjärtkärl-klinik i Malmö. Här är Skrållan med varje dag och jobbar. Alla patienter får mycket glädje och kärlek och hon är helt tokig i vår sköterska My.

Skulle inte Skrållan vara där en dag så skulle nog alla tycka det kändes konstigt.

Vi visste inte mycket om rasen när vi bestämde oss för att vi ville ha lilla Skrållan. Tidigare har vi haft amerikanska cocker spanielar. Det som var ett krav denna gång var att vi är tvungna att ha en sk allergi fri hund eftersom hon är med oss på kliniken varje dag.

Skrållan i vårt väntrum på kliniken.

Cockerpoo är helt klart en ras att rekommendera för alla barnfamiljer. Skrållan är 1 1/2 år nu men är lika leksen som hon var som liten valp. Kärleksfull och har lätt att lära. Det är väldigt skönt att slippa hår överallt eftersom hon inte fäller.

Jag och min man träffades "på äldre dagar" och har inga barn ihop men vi har Skrållan och hon är verkligen som vår bebis. Hon har faktiskt aldrig varit utan båda oss någon gång alls. Vi lägger mycket tid på henne och hon är väldigt väldigt bortskämd. Inget är för dyrt till lilla Skrållan! Hon trippar runt i sitt GUCCI halsband och koppel.

Vi hade dock inte räknat med att hon skulle bli så stor. Vi reser väldigt mycket och hon är för stor för cabinväska. Hon ska kunna röra sig obehindrat. Jag tycker så synd om hundar som trycks in i väskor som dom är för stor för. Vi ska kolla upp om det finns möjlighet att köpa egen plats till henne eller om vi kan ha henne i business där vi har mycket större benplats. Hon måste givetvis komma till planet i lyxig stil. Jag har hittat , bara att shoppa och resa iväg! // Kramar Jessica

Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Kategorier, Tvättstugan
Jag blir så trött!!! Varför kommer jag ALDRIG ifatt med min tvätthög? Söndagen är den dag i veckan som jag hinner att tvätta. Tvättkorgarna fylls på av familjen varje dag. Ibland har jag tom hellre valt att gå och köpa nya strumpor istället för att tvätta:-( Men hur många strumpor kan man ha liksom.

Vi har vår tvättstuga uppe på andra våningen och det känns så ensamt och tråkigt att gå upp dit. Never ending story.

Den som troget alltid följer med och hjälper mig är vår lilla cockerpoo, Skrållan. Hon går alltid med sin matte. Om du har hund förstår du nog vad jag menar när jag skriver att jag gärna skulle ha tvättstugan i anslutning till hallen och gärna med dusch till henne.

Nej, jag vill göra tvättningen roligare och ska föreslå renovering till maken. En nyrenoverad tvättstuga måste ju göra jobbet roligare. Tror tyvärr att jag får drömma ett tag till. Nu ska jag gå och ta hand om tvätten // kramar Jessica
Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Kategorier, Nyheter
Jag bor i Malmö. Tyvärr är det många morgnar som jag vaknat till rubriker på radion, i tidning, på nätet och på TV:n om ännu en skottlossning i Malmö.Den senaste tiden har polisen i Malmö haft fullt upp med explosioner och skottdrama. Det sista som hände i Skåne var ju dock i Helsingborg då man sprängde receptionen i polishuset

Polisen i Malmö säger att det handlar om interna uppgörelser . Dom är beredda på fler dåd. Den siste i uppgörelserna är inte dödad enligt polisen.

Dessutom ökar alla andra brott som rån och misshandel. Ska vi behöva vara rädda för att gå utanför våra hem i Sverige? Ska vi vara rädda för att få ögonkontakt med vissa vi möter?

Ingen vågar säga till när dom ser någon göra något fel Jag tycker det är bedrövligt. Jag är också rädd för att kommentera eller blanda mig .

Häromdagen när jag var ute på promenad gick där en man framför mig .Han sa till sitt barn att slänga allt skräp efter deras måltid på trottoaren .Varför ska någon annan städa efter den idioten??? MEN...........att säga något vågade jag inte. Man vet ju inte om man blir nerslagen eller får ett skott i bröstet.

Tänk att vi ska behöva vara rädda för att vistas på fel ställe i fel tid. Sitta på fel restaurang och äta, gå på fel trottoar eller vara i fel affär. Även om vi bor på ett av Malmös bästa och säkrare områden, känns det inte kul att gå med hunden på kvällen.

I natt sköt någon på ett hus i Västerås. I detta hus bor en polis med sin familj. Hur långt tänker man när man gör en sådan här gärning? Minst 12 skott med vapen av grov kaliber .Stackars barn som låg och sov i sitt hem och är totalt oskyldiga .Hur ska det kännas för dessa barn nästa gång mamma och pappa går till sitt polisjobb. Snart är där ingen som vill jobba som polis i Sverige. Dräggen tilltalar poliser med ord som hora och att dom ska mörda deras familjer.

Detta är Sverige!!!! Vart är vi på väg ??? När jag och min familj är ute och reser i andra länder, känner jag mig många gånger säkrare och tryggare än i Sverige och Malmö.

Hur känner du? Tittar du dig runt en extra gång för att kolla vad som händer runt dig? Vågar du säga till om du ser någon göra något brottsligt?

Ja, detta var inte så kul att blogga om men kände att jag var tvungen att få det sagt.Roligare inlägg väntar imorgon // Trevlig helg // kram Jessica


Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Kategorier, Skönhet
I natt gjorde jag det igen. Blekte mina tänder.

Jag har arbetat inom tandvården i många år och vet att det finns absolut inte något annat sätt att få vita tänder på. Whitening tandkrämer är lögn.Det finns inget i dessa tandkrämer som kan bleka emalj , dentinbenet. Det är många som tror på denna metod och blir besvikna.


Opalesence är det märke som jag använder. Detta är hemmablekning dvs blekmedel som du använder efter att fått utprovat blekskenor hos din tandläkare.

Att bleka sina tänder hos tandläkaren är också en bra metod . Jag trivs dock bättre med hemmablekning eftersom jag gärna gör "uppfrächningar" ofta.

Man kan bleka hur mycket som helst utan att skada sin emalj. Undersökning har gjorts på en kvinna i USA. Kvinnan blekte sina tänder 365 dagar på ett år ( dvs varje dag). Hon hade ingen påverkan alls efter användning av opalesence.

Detta är slöseri med pengar att köpa, tyvärr. :


Få vitare tänder snabbt, ibland efter endast en borstning. Det är löftet från tandkrämerna med ”whitening-effekt” som vi köper för att få ett bländande leende. Men tandkrämerna är ren bluff, visar ett test från Råd och Rön. Nu anmäls företagen till Konsumentverket.

Lycka till med ditt vita smile // Kram Jessica
Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Jaha, Då är det dax här nere i Skåne också!!!! Fram med mössa och vantar.

Tur att det finns mycket att välja på i butikerna.Jag är nämligen sådan som vill köpa någon ny mössa och nya vantar varje år.

Däremot mina curlingkängor från Bally har hållit i många år och är snygga fortfarande.


Mina favorit mössor är från Honkydorry och Odd Molly

Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Kategorier, Mode

Coco Chanel lanserade ballerina skor där själva tån har en annan färg 1957.

Det fanns en tanke om att skorna skulle få kvinnans fötter nättare och att få benen se längre ut.Mina fötter är nätta (har storlek 35) ;MEN jag har knappast långa ben!!!!!!

Enligt undersökningar är Chanel väskan 2:55 världens mest älskade väska.

Vi ser den pryda många outfits om vi bläddrar bland imodereportage i Vouge ELLER Följer våra prinsessor i Hänt Extra.

Väskan heter 2:55 och är döpt efter månaden och året den släpptes. Den släpptes i Februari ( 2 ) 1955 ( 55 ). Chanel-klassikern kostar ca 30.000 kr beroende vilket utförande du väljer. Om du går i tankar på att köpa väskan så ska du slå till. Väskan blir nämligen dyrare för varje år som går. En riktig investering om man nu har 30.000kr som ligger och skräpar. Efterfrågan spårs inte att bli mindre, snarare tvärtom och tillgången är den samma som tidigare.

Chanel väskan är modeprofilernas favoritväska. Den syns flitigt på kändisar och royaliteter i tidningar och magazin. En mycket snygg accessoar som gör de flesta outfiter eleganta. Man kan använda den både till jeans och en mer lyxig look.

Hem och rota runt i mammas garderob och gå igenom hennes gamla väskor. Vem vet? Där liggaer kanske en välbevarad chanel 2:55 väska. Jag har sett väldigt många äldre damer som bär väskan. Man kan säkert ha tur och hitta väskan på second hand men frågan är ju om man kan vara säker på äktheten?

Dom två C:na kom dock först på 1970-talet.

Cocco Chanel lanserade ballerina skor där själva tån har en annan färg. Skorna lanserades 1957. Det fanns en tanke om att skorna skulle få kvinnans fötter att se näpna ut.

Idag hittar du "kopior" av denna ballerina modell, i varje skobutik nästan. En snygg sko som passar bra till jeans look, kostymen eller varför inte till den lilla svarta om man inte behöver klack.

På tal om den lilla svarta. Denna har många kvinnor utsätt till ett viktigt basplagg i sina garderober. Den lilla svarta och du är alltid rätt. Enkel elegans helt enkelt.

Många gånger är det enkla snyggt och elegant. Jag tycker den funkar till de flesta tillfällen . Med lite skifte av accessoarer blir den en "annan" klänning.

Hoppas att du fått lite bra information om Chanels modehus och deras kollektion. //Kramar Jessica


Där finns många klassiska snygga skor från Chanel att välja mellan.


Detta blir det mer om en annan gång.

Personligen vill jag ha klack på skorna när jag bär den lilla svarta. Jag tycker att man bär upp klänningen på ett elegantare sätt med klackar. Dessutom är jag ju inte så lång............

Men jag är inte så bra på att gå i skor med skyhöga klackar så jag skulle nog inte välja dom på bilden bredvid. Fantastiskt snygga

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19145481/?claim=u9e388cret3">Follow my blog with Bloglovin</a>
Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

Denna underbara turkosa färg får mig att tänka på sommarkvällar.Varför inte ta in denna "sommarkänsla" nu i höstmörkret när vi behöver piggas upp som mest?!

Turkos är en härlig blågrön färg som är lätt att kombinera med andra färger. Som du ser på bilderna kan man välja turkos som går åt det blåa hållet eller turkos som går mer åt det gröna hållet.

Det finns väldigt mycket att välja på när du ska välja inredning till ditt kök. Jag brukar ge rådet att inreda fast inredning med neutrala färger och ta in färgklickar genom detaljer.

Här har jag valt produkter med hög kvalité från bla. Kitchenaid , Mateus porslin , Mocamaster och Pappelina mattor.

En annan färg som just nu är populär att ge köket en färgtouch med är den härliga rosa färgen. Jag brukar kalla denna färg för "glass rosa".

Även i denna härliga färg kan du hitta massor av inredning till ditt kök. Matcha hundens matskålar i färg. Ett bra "klipp" som jag hittade i denna färg är den fina brödförvaringen från Claes Ohlsson. Annars har jag även här använt kvalité produkter från bla SMEG , Pappelina matta.

Om du inte gillar pastellfärger finns det mycket att hitta i tradionellt rött , svart eller Off White.


Som vanligt får man det som man betalar för. Kvalité är lite dyrare men värt var enda krona när det gäller köksmaskiner.Mitt senaste tillskott i köket är min hushållsmaskin från SMEG. Jag fick den av familjen nu när jag fyllde år. Mycket bra val. Den är verkligen fantastisk. Dom valde en röd till mig . Den passar väldigt bra in då vi redan har endel rött i köket som tex moccamaster .

Hoppas att du fått lite inspiration till att piffa upp ditt kök lite.

Lycka till! / Kram Jessica

Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

I November slår tröttheten till. ALLA känns trötta och lite "höstdeppiga".

Solen försvinner i svenska November och ett grått dis är det enda som skiljer dagen från natten. Vi känner oss hängiga, snarstuckna och gäspar dygnet runt. Visst kan höstmörkret kännas mysigt. Tända ljus, färgsprakande löv och en värmande kopp te. Men hela kroppen skriker efter sol, sol, sol!!! Det är många som sover uselt pga stress, oro och ångest.Forskare och läkare har sett att dessa sömnproblem ökat, främst bland kvinnor och man kallar det för folksjukdom.

Men den tröttheten som många känner beror faktiskt inte på för lite sömn, utan av för lite ljus. Det är biologiskt.Du blir inte piggare om du sover 16 timmar på ett dygn säger Torbjörn Åkerstedt som är sömnforskare och professor vid Stockholms Universitet.

5 tecken på att du är höstdeppig - och vad du kan göra åt det:

1. DU KÄNNER DIG EXTREMT TRÖTT.

2.DU ÄTER ONYTTIGT OCH GÅR UPP I VIKT.

3.DU HAR SVÅRT ATT KONCENTRERA DIG.

4.DU KÄNNER DIG NEDSTÄMD.

5.DU TAPPAR INTRESSET FÖR SÅNT DU TYCKER OM.

Känner du igen dig i symptomen ovan?Vad kan du då göra för att börja må bättre?

Fortsätt ( eller börja ) träna.Så lite som en timme i veckan kan ge resultat.

Vistas mycket utomhus. Ta vara på solglimtarna det kan göra underverk för dit välbefinnande.Kanske kan du ta en kort promenad på lunchen.Skippa solglasögonen, då får du i dig maximalt med solljus och D-Vitamin.

Prata gärna med dina vänner och familj.Berätta att du inte är på topp. Alla känner nog mer eller mindre som du.

För varje dag som går så är det närmare till nästa sommar.Hoppas verkligen att vi kan få lite mer sol den sommaren än vad vi fick ( i Skåne ) i somras.Inte konstigt att våra kroppar skriker efter sol och ljus.


Vill du ha tips på hur du kan göra det mysigt med ljus i höstmörkret eller kanske läsa mer om träning?

Följ mig och gå in på respektive kategori.


Upp med humöret och ut på promenad i höstsolen.

Kram Jessica


Vi ses , Kramar från Jessica

Likes

Comments

<a title="Homeville Blog" href="https://blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=941556&mid=235747&f=true" target="_blank"><img alt="Homeville Blog" border="0" src="https://blogkeen.com/stats.aspx?id=941556&p=1&l=sv" width="120" height="51" /></a>