View tracker

Dagens lunch blev krämig thaigryta med kräftor. Receptet är från ICA.

Ingredienser
Portioner: 4
handle
4 port ris eller annat gryn
1/2 purjolök
1 röd paprika
250 g broccoli
1 msk olja
salt och peppar
400 ml kokosmjölk
2 burkar kräftstjärtar (à 360 g)
1/2 lime
1 tsk sambal oelek
1 kruka basilika

Så här gör du
Detta recept är gjort för 4 portioner.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Ansa och strimla purjolöken och paprikan. Skär broccolin i små buketter. Stek grönsakerna i omgångar i oljan i en het panna. Lägg sedan tillbaka allt i pannan. Krydda med salt och peppar.

Sänk värmen och häll kokosmjölken i pannan. Koka ett par minuter.
Låt kräftstjärtarna rinna av. Pressa limen.
Smaka av med limesaft och sambal oelek.

Hacka basilikan och vänd ner den och kräftorna i pannan.
Servera med ris.

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Jag tyckte att det var jättegott. Om man gillar het mat så kan man ändra måtten som man vill och det blir bra ändå. Mumsigt!

Likes

Comments

Godmorgon.

Idag är det fredagen den 13de, otursdagen. Jag ska jobba hela dagen idag så jag hoppas att oturen inte blir för extrem. Det är lite skumt med sådana dagar tycker jag. Jag kan inte sluta tänka på det. Usch.

Jag har en lång jobbhelg att se fram emot men det ska nog gå bra. Hoppas att ni får en underbar helg.

Kram på er.

Likes

Comments

Hejsan.

Idag är det onsdag och jobb står på schemat.

Jag tänkte jag skulle visa vad jag åt igår.

Till lunch blev det, halloumisallad med jordgubbar och balsamico.

Du tar den grönsallad som du tycker om, lite rödlök, jordgubbar och lägger i en djup tallrik.
Sedan steker du halloumi i en stekpanna med olivolja till gyllenbrun färg. Lägg halloumin i tallriken och på med balsamico. Färdigt!

Till middag blev det, currygratinerad torsk med pasta.

För fyra personer,

Pasta
500 G torsk
1 purjolök
2 teskedar olja
2 matskedar curry
3 dl créme fraisch
I ask persilja à 20g
Bellaverde

Sätt ugnen på 200°C.
Koka pastan.
Ansa och skiva purjolöken tunt. Fräs den mjuk i oljan i en stekpanna. Strö över curryn och fräs ytterligare 1 minut. Rör ner crème fraichen och låt det bli varmt.
Hacka persiljan och rör ner hälften i såsen.
Lägg torsken i en ugnssäker form och häll över såsen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
Ansa bella verden och koka den i saltat vatten 3-4 minuter.
Servera pastan med fisken och bella verden. Toppa fisken med resten av persiljan.

Likes

Comments

Hej!

Idag är jag ledig och då blir det en riktig fixar dag. Tvätta, städa och ordna i lådor för att rensa innan bebis kommer.
Det är inte roligt men det är så skönt när det är klart.

Nu blir det frukost, soygurt med banan och jordgubbar.

Ha en fin tisdag!

Kram

Likes

Comments

Hejsan!

Idag är det en lång jobbdag som står på schemat. Jag jobbar 13-21.15 så det blir inte allt för många knop gjorda här hemma innan dess. Det blir så klart lite plock och fix.

Denna veckan kommer jag jobba i stort sett hela tiden. Jag är ledig imorgon och sen är jag inte ledig för ens på tisdag nästa vecka. Jag kommer att vara väldigt trött men det ska nog gå bra.

Hoppas att eran vecka blir toppen. Har ni några planer?

Kram

Likes

Comments

Hello!

Idag har jag varit på en babyshower för en fin vän, jätteroligt & mysigt.

Det bjöds på massa god mat och en underbar tårta. Vi körde lekar och har nu gissat på kön, datum, tid och längd för barnet. Det ska bli roligt och se om någon har rätt.

Nu blir det soffhäng framför farmen.

Ha en fin kväll.

Kram

Likes

Comments

Hejsan på er!

Hoppas att jul och nyår har varit toppen. Jag har haft det underbart. Jag har varit ledig jättemycket i år så det har varit väldigt skönt.

I slutet av förra året fick vi reda på att vi blivit gravida. Vi har inte precis försökt för att vi skulle egentligen ha gift oss i år men vi kommer att skjuta upp det till ett annat år. Nu fokuserar vi på det lilla knytet som är beräknat till den 8 juli.

Under detta året ska vi även börja bygga vårt drömhus. Vi kommer att bygga det på en gård ca. 20 minuter från Jönköping.

Det blir ett intensivt men förhoppningsvis helt fantastiskt!

Detta kommer ni bland annat kunna läsa om här och på min Instagram, amandaagustaavsson

Ha nu en underbar lördag!

Kram

Likes

Comments

I lördags var jag på bröllop för två otroligt fina människor som jag även kan kalla mina vänner. Det var ett riktigt drömbröllop. Vigseln var vacker och riktigt mysig.

När vi sedan tog oss vidare till festen så snöade det på ordentligt och de fick sitt vinterbröllop de velat ha. Festlokalen var vit, vacker, stilfull och otroligt mysig. En fantastiskt fest med god mat och dryck. En underbar dag helt enkelt.

Brudens klänning och hår var spot on! Vit spetsklänning i trumpetform med en öppning i ryggen och en jättefin uppsättning.

Jag säger det igen, en HELT UNDERBAR DAG!

Likes

Comments

Hej på er.

Måndag idag och det betyder ny vecka. Idag blir det jobb mellan 9-16. Vad gör ni idag?

Jag tänkte jag skulle dela med mig om ett nytt recept som jag testade i fredags. Saffranslängd med vitchoklad. Den uppskattades verkligen här hemma.

Ingredienser till två jättelängder eller fyra lite mindre.

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran (à 1/2 g)
1/2 tsk salt
2 dl socker
13 dl vetemjöl

Fyllning
75 g smör eller margarin
200 g vit choklad
1/2 dl socker
1 ägg eller pärlsocker till garnering


Så här gör du
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.

Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.
Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175°C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.
Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Skär små snittar på sidorna så att du får "trådar" att fläta med. Gör ej för tunna och skär ej för långt in för då kommer fyllningen att flyta ut. Fläta sedan ihop längden genom att ta varannan "tråd" över varandra.

Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Likes

Comments