Godmorgon på er!

Idag vaknade jag av att solen lös in genom fönstret. Det bästa sättet att vakna på.

Min frukost idag blev en apelsin & mangosmoothie. Den är gjord på yoghurt, färskpressad apelsin, banan, havregryn och mango. Mums!

Nu ska jag strax gå iväg till barnmorskan och väga mig, mäta magen och lyssna på hjärtljuden. Det ska bli kul och få höra hjärtljuden och förhoppningsvis är allt bra.

Ha nu en fantastisk torsdag.

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ikväll blev det fiskgratäng med smak av tacos. Ett väldigt smidigt recept men som smakar mumma!

Receptet hittar ni här nedan.


Fiskgratäng med smak av tacos

4 pers.

Ingredienser

600 g fiskfiléer t ex sej
1 tsk salt
2 1/2 dl Kelda® mellangrädde
1/2 dl tacosås medium eller hot
2 dl Arla Köket® riven ost texmex
15 majschips

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min.

Servera med ris eller potatis.

Likes

Comments

Godmorgon på er!


Idag vaknade jag tidigt på min lediga dag men va gör det? Jag har precis ätit lite frukost och nu ska jag ut och gå en sväng.

Frukosten blev en blåbärssmoothie gjord på yoghurt, mjölk, banan och blåbär. Jag drack smoothien tillsammans med två knäckebröd med leverpastej. Mums.

Ha en fantastisk tisdag!

Kram

Likes

Comments

Denna helgen har varit fylld med jobb och familjemys. Jag jobbade både lördag och söndag men bara till klockan 15 så då har eftermiddagen varit fri. Det är väldigt skönt att hinna med något annat än att jobba.

I lördags så var jag hemma hos mamma och pappa & åt tacos och kollade på Melodifestivalen. Det är ett måste när det är final. Jag hejade dock på Wiktoria men Robin var duktig han med.

I söndags efter jobbet så åkte jag, familjen och mormor & morfar ut och grillade korv. Det var så härligt väder och skönt att komma ut i solen efter en dag inne.

Denna veckan är rätt lugn så vi får se vad den bjuder på.

Kram

Likes

Comments

Ikväll blev det riktig husmanskost. Ungspannkaka med rårörda lingon.

Så gott men ändå så smidigt. Sådan mat älskar jag att göra en seg måndag som den här.

Hoppas att ni har haft en fin måndag.

Nu blir det tv innan läggdags.

Kram

Likes

Comments

Sedan jag blev gravid har jag haft en craving och det har varit vattenmelon🍉 Jag skulle kunna leva på det!! Såååå gott, haha!

Så nu blir det en stor tallrik med vattenmelon framför tv:n.

Ha en fin kväll!

Kram

Likes

Comments

Kvällens middag blev indisk fiskgryta med fullkornsris.

Receptet har du här;

INGREDIENSER
4 port ris (gärna basmatiris)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk koriander
1 tsk ingefära
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)

GÖR SÅ HÄR
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta någon minut. Tillsätt sedan alla kryddor och fräs ytterligare någon minut.
Rör ner kokomjölk, buljong och sojabönor och låt koka någon minut.
Tillsätt sedan fisken och låt sjuda ca 6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med och ris.

Likes

Comments

Idag blev det ett litet lätt mellanmål som bestod av gurkstavar och dipp. Enkelt men gott.

Kram

Likes

Comments

KÅLPUDDING

VITKÅL
1 kg vitkål
2 msk olja
2 msk sirap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

FÄRS
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk japansk soja
1 dl vispgrädde
1 msk konc kalvfond
1 msk sirap
1/2 tsk salt
2 krm peppar

TILL SERVERING
Rårörda lingon & gräddsås

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200°C.
Vitkål: Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns.
Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.

Färs: Skala och riv löken fint. Blanda löken och färsen med övriga ingredienser.
Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Lägg på färsen och täck med resterande kål. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.

Till servering: Servera med rårörda lingon och ev en sallad.

Likes

Comments