Contains affiliate links Inredning

Nu är arbetsveckan slut och jag har myst ner mig i soffan. Olivia sover hos kompis och W jobbar så det är bara jag och Emma hemma. Så vi ska nog sätta oss och pyssla lite i hennes rum nu när vi har lite egentid tillsammans. Senare ikväll och under största delen av helgen är det mestadels plugga som står på min agenda. Är i slutfasen nu med min utbildning samtidigt som allt annat som jag har för mig så jag har lite svårt att få tiden att räcka till. Så vet ni hur man skapar sig fler timmar på dygnet så säg till!

I morgon ska jag nog åka ut och köpa EOS lampan jag så länge velat ha, men jag kan inte bestämma mig för vit eller grå. Tycker det är supersvårt då båda är så fina.

Likes

Comments

Inredning, Återbruk

Idag tänkte jag visa vissa av mina "återbruk" eller "makovers" beroende på vad man vill kalla dem.

Den största är nog när jag byggde om vår trappa för jag ville ha den inbyggd och så stängde jag igen trappstegen. Inte så svårt som man kanske kan tro(såvida man inte är snickare för då vet man :)) Använde mig av vanlig spånskiva, färg och tapet.

Kökskåpet som blev en tv-bänk på hjul med lite sliten karaktär gjorde jag efter att jag råkade hitta ett skåp som skulle slängas och vi var i behov av något under tv:n medan vi kom på hur vi ville ha det i rummet.

Detta är också något som var på väg till tippen men av en slump hamnade hos mig och fick nytt liv. Idag är det ett av mina favorit bord här hemma sidan om soffan.

Skolbänken jag skrev om för någon vecka sedan där Olivia gjorde mycket av jobbet.

En av mina absoluta favoriter är mitt gamla IKEA skrivbord MALM som gick från ekfaner till betong genom en förvandling med flytspackel. Sidorna vitkalkade.

Loppislampa som fick nytt liv genom enkla medel så som pinnar från naturen och ett kraftigare jutesnöre.

Man ska inte underskatta dekorplastens under. Här byggde jag ett hyllplan av en vanlig planka som jag klädde med dekorplast och sedan passade jag på att klä badkaret med för att ge en lite lyxigare känsla.

På denna bilden bytte jag ut bänkskivan hos min mamma. som jag sedan klädde med marmorerad dekorplast. Det är i grunden ett hyllplan jag hittade på fyndhörnan på IKEA, sågade till den så den passade och för mindre än 50kr skapade jag ett helt nytt intryck i hennes tvättstuga.

Så jag hoppas detta lilla inlägg med återblicka på några saker jag har gjort ger er lite inspiration till att göra om lite saker där hemma ;)

Likes

Comments

Familjen

Ja nu har snart halva veckan gått och vi är nästan tillbaka till det normala. Fortfarande lite trött efter helgens kalas och förkylningen som ville vara med och fira. Det känns även skönt att lämna Grandads födelsedag bakom oss då det är något som har legat där och oroat i det undermedvetna. Kändes väldigt konstigt att inte fira den i år för varje år sedan Olivia föddes har vi först firat henne den 19:de och sedan honom den 20:de. Vartannat år i Sverige och vartannat i England, vi hos dom eller dom hos oss. Så det var lite tomt i måndags när de inte var hos oss och W's mamma orkade inte utan ville vara hemma på hons födelsedag.

Men nu är det tid att börja planera nästa prinsessas stora dag då min fina Emma blir 15 år om tre veckor. Gillar att planera kalas så jag klagar inte ;) Men det svåra är att komma på något bra och sen är det ju bara att köra. X

Likes

Comments

Contains affiliate links Inredning

Ibland går jag in om Hemtex bara för att se om de har något nytt kul på gång. Denna gången hittade jag dessa fina timglas som finns i olika storlekar varav den största är 26 cm hög och sanden rinner i 30 minuter. Så himla fina! Deras små nya vaser som är 11 resp. 15 com höga är perfekta för en enkel blomma. Så nya tankar dyker upp och jag börjar genast fundera om jag skulle "behöva" något av dem någonstans här hemma :)

Du kan även hitta deras produkter på deras hemsida Hemtex.se där bilderna kommer ifrån.

Likes

Comments

Familjen

Vi börjar sportlovet med en klassisk vinteraktivit, nämligen åka skridskor. Barnen och jag begav oss ut på isen för att åka och ha lite mysigt en stund. Det är Grandads födelsedag idag så det känns lite skönt att komma ut och lätta stämningen lite.

Likes

Comments

Familjen

Det var en slagen hjältinna som jag stoppade om ikväll. Hon sa att hon hade haft en fantastisk födelsedag och att hon var så glad för allt hon hade fått och allt vi hade gjort.
Dagen började med att få åka iväg på en överraskning från Grandma som var att få ta hål i öronen. Det hör till saken att hon har velat göra det i tre år men vi har velat vänta, men idag då fick hon äntligen sin önska. Vi sa inget förrän vi kom till salongen där vi hade bokat tid och Olivia sken upp som en sol. Lite läskigt var det allt men hon var så stolt när hon kom ut där ifrån. W tyckte det var lite jobbigt för nu var det ännu en sak gjord som visar att hans lilla flicka börjar bli stor.

Efter det var det bara att köra hem och förbereda det sista innan alla kompisarna kom. Det blev fullt ös med hennes nya Karaoke Tower som är ett sätt av en meters hög högtalare och två mikrofoner, discolampa i taket och massor av musik att sjunga till. Jättefint faktiskt. Så efter dans, lek och massor av gott var det en nöjd tjej som sa hejdå till sina vänner. Jag dukade snabbt m bordet till vuxenklass och sen kom mormor, morfar och moster för att fira lite.

Så det blev ett riktigt Trolls kalas precis som hon önskade sig.

Så jag är en trött men lycklig mamma som väldigt snart ska gå och lägga mig. Känslan över att göra sitt barn så glad på hennes födelsedag är magisk.

Likes

Comments

Familjen

Så nu är snart denna dagen slut och då även sista dagen med en 7åring i huset. I morgon när hon vaknar upp är det äntligen hennes efterlängtade födelsedag. Vi har en fullbokad dag framför oss och den börjar med frukost på sängen.
Idag har vi dukat inför barnkalaset i tema från filmen Trolls. Olivia har fått bestämma hur hon ville att vi skulle ha det och det blev väldigt fint. Enligt oss i alla fall.

Likes

Comments

Familjen

Dagen innan Olivias stora dag och jag lyckas att då ha blivit superförkyld. Känns lite motigt men idag ska jag vila och försöka kurera mig så hon får en toppen dag i morgon. W och Olivia är just nu ute och handlar det sista inför kalasen och när de kommer hem så ska vi börja dekorera lite. Olivia och hennes pappa har pysslat massor av girlanger i olika färger under de senaste veckorna så vi har en stor papkasse full. Jag önskade att de skulle gå lite i färgtema men det tyckte inte dom så nu blir det ett färgglatt tema istället.

Nu lite mer soffa innan de kommer hem. X

Bilder från Kalasdags.se

Likes

Comments

Inredning

Tavelväggar är fortfarande ett hett ämne när det gäller inredning. Det ger så mycket personlighet och liv till rummet och det bästa av allt är att man kan byta bilder när man känner för det och då blir rummet som nytt. Men att sätta upp en Tavelvägg är inte alltid så lätt som det ser ut och oftast behöver man planera lite så resultatet blir som man har tänkt sig.

Om man googlar runt kan man hitta mängder med tips och idéer men om man inte vågar sväva ut för mycket är oftast det säkraste kortet att följa en linje.

På detta exemplet ovan har man valt att följa den övre linjen på tavlorna och då gör det inget att de är olika stora för det ser ändå prydligt ut.

På detta exemplet har de valt att följa den nedre linjen och det ger samma resultat som den andra. Ett organiserat och prydligt intryck.

Bild från Better Homes & Garden

Man kan även göra mallar av sina tavlor och på så sett sätta upp dem på väggen för att bilda sig en uppfattning över resultatet. Det man då även kan passa på att göra är att markera hänget på tavlan i pappen och på så sett sätta fästena rätt från början.

Som sagt det finns 1000 och 1 sätt så det är bara att låta fantasin flöda och sätta upp det man tycker är vackert!

Bild från Desenio.se

Likes

Comments