Hej igen!
Jag ber om ursäkt att det har varit väldigt dåligt med uppdateringar på bloggen och jag ska försöka att uppdatera regelbundet nu fram till avfärd mot USA. :)

Det är så att jag har redan fått min värdfamilj. 13 februari är dagen med stort D det var dagen jag fick mitt telefon samtal ifrån Explorius. Det var runt klockan 6 på kvällen och jag skulle iväg till några kompisar i laget och ha filmkväll med några cheerleaders ifrån vårat lag. Jag kommer ihåg samtalet som att det var igår: Hej detta är Annika ifrån Explorius och jag har goda nyheter för dig. Det var då jag förstod att jag hade äntligen fått min värdfamilj! Jag blev helt exalterad i telefonen när hon frågade om jag kände till delstaten Michigan.

Jag hade fått placering i en liten stad på ungefär 3000 invånare vid namn East Jordan i nordvästra Michigan. Samhället var relativt litet, det fanns ett litet centrum, skolan låg i utkanten och så fanns det ett stort polishus i centrum också. Sen så fick jag reda på att East Jordan var känt för deras metall industri som låg mitt i staden. Staden ligger samt vid en sjö så det påminner lite om Jönköping. Det verkar vara en perfekt ställe för dom som gillar friluftsliv, parker och sportanläggningar fanns det gott om samt så låg det nära till en stor skidort. Första tanken jag fick var om det fanns någon känd "storstad" i närheten men det var en bit till närmsta storstad. Den närmaste var Detroit ungefär 2 och en halv timma ifrån. Jag började genast söka på namnet East Jordan. Och fann skolan jag skulle gå på East Jordan High School "Home of the Red Devils". Så jag ska alltså spela Amerikansk Fotboll i en Red Devils uniform.
Skolan hade ungefär runt 350 elever som gick på high school, men East Jordans middle school låg också på samma område och där gick ungefär 600 elever så det kommer ändå vara mycket runt omkring.

Nu till min värdfamilj!
Min värdfamilj består av en värdmamma och en värdpappa, Sherri och Bill heter dom. De driver ett trädavverknings företag så att de jobbar hemifrån. Vilket jag tycker är positivt för då har man mer tid att lära känna dom. Dom är båda i 55 års åldern men är väldigt aktiva. Dom gillar allt som har med friluftsliv att göra. Två barn har dom sedan tidigare men dom är äldre och har flyttat ut och skaffat egna familjer. Så jag kommer att komma till en väldigt stor släkt. Det finns en i familjen som är i min ålder och det är en av deras barnbarn som går i samma skola som jag kommer att göra. Så det känns bra att man kommer att ha någon i sin egna ålder runt omkring som kan lära en allt :) Deras son Bob fick jag reda på att han är en av tränarna i fotbollslaget på den skolan jag ska gå på. Så det känns skönt att ha någon i familjen man kan prata fotboll men :)
Jag kommer att bo en bit ifrån stadens centrum ute på "landet" på en bondgård. Gården består av huset som är rätt stort med 4 rum och 3 badrum. På gården har dom ett stort garage med ett uppehållsrum med hemmabio och biljardbord, samt en bar. Tror att det kommer att spenderas många mysiga kvällar där. Dom har också 2 ladugårdar där dom håller hästar och kor inne. Så kommer nog få hjälpa till en del på gården men det är jag redo på att göra. Men det här med hästar kommer att bli något nytt :p Utöver detta så äger dom ungefär 100 hektar med mark till som används som åkermark.

Detta var en uppdatering av många. Har säkert glömt något så det kommer väl i ett senare inlägg om jag kommer på något annat.
Har ni några frågor så är det bara att ställa dom i kommentars fältet nedan så ska jag försöka att svara så mycket som jag kan :)
Ha det bra så länge så hörs vi senare :)

Likes

Comments

Halloj!
Mitt namn är Martin Holst, det är då jag som kommer att skriva av mig på denna bloggen.
Jag är en kille på 17 vårar som just nu är bosatt i Jönköping, Småland.
Just nu så går jag andra året på fordons programmet på Bäckadalsgymnasiet, vilket jag ångrar nu i efterhand, men men inte mycket
att göra där.
Men om ungefär 7 månader kommer min adress att ändras och kommer då att bli USA?!
Jo, det är så att jag sticker iväg till USA som utbytesstudent och kommer att tillbringa mina kommande 10 månader
på okänd mark. Är SJUKT taggad!
Så det som ni kan förvänta er att läsa här är just om min vardag nu i Sverige, men mestadels så kommer den att handla
om mina förberedelser inför USA men framför allt så ska jag försöka att vara så aktiv som möjligt när jag är i USA.
Så att ni kan ta del av min vardag, mina höjdpunkter men också nedslag som också kommer att hända även om jag
är i ett annat land så finns det fortfarande saker som kan gå snett.

Hoppas att ni slänger in en titt här lite då och då, det skulle vara jätte kul!
Ni får även gärna följa mig det skulle betyda en hel del för mig.
Ha ni en fortsatt underbar onsdags kväll!
Så hörs vi senare
😉


Likes

Comments