Det här jullovet har varit helt perfekt! Första dagarna spenderade jag tillsammans med min älskade Daniel, och sen fick vi långväga besök. Daniels kompis Adam från England och hans flickvän Lisa från Ryssland. Daniel gjorde en plan för dagarna de var här och agerade reseledare av toppklass!

De två fina mössorna som jag och Daniel har tog Lisa med sig från Ryssland. De är souvenirer bara, men ändå riktigt varma och gosiga - yay Ryssland!

Vi började vår tur i Stockholm då planen var att hämta Adam och Lisa på Arlanda och övernatta i Stockholm. Planen sprack då Lisas plan försenades 19 timmar.. men Adam kom på utsatt tid så i väntan på Lisa så besökte vi Vasamuseet. Vi turistade på bra i Stockholm innan det var dags att sova, och dagen efter hämtade vi Lisa. Äntligen!

Vackert skepp med häftig historia. Tänk vad en liten vindpust kan göra!

Följande dag spenderades i Ockelbo hos Daniels släkt. Vi hälsade på djuren (kossor, höns, hundar och en katt), drack kokkaffe och åkte sen vidare för lunch hos Daniels mormor. De hade gjort en sjukt god ärtsoppa.

Efter maten borstade vi snön av fyrhjulingen, packade den och åkte iväg för att göra en liten brasa att mysa vid. Vi skulle egentligen grilla korv men ingen var hungrig haha! Älskar att bara sitta tyst, filosofera och titta in i elden.

Tyvärr kunde vi inte sitta länge då vi skulle iväg på hockey. Adam och Lisa hade aldrig sett en match live så vi såg Brynäs- Luleå. Mysig tillställning med ett sällskap på 9 personer. För att låta dem smaka på de godaste hamburgarna så tog vi middagen på MAX efteråt, möms!

I Gävle har det varit plusgrader och regn hela jullovet så när vi for till Falun för att besöka gruvan så var de 4 minusgrader som Falun hade hiskeligt kallt!

Vi gick en guidad tur och besökte sen museet. Tråkigt nog verkar guiden haft bråttom för hon hastade och missade att berätta saker, men vi hade varit där förut så jag och Daniel berättade lite mer för Adam och Lisa när turen var slut.

Efter turen åkte vi till mina föräldrar i Borlänge för lite fika. Som vi har fikat den här veckan!

Sista dagen i Gävle spenderade vi utomhus som de friluftsmänniskor vi är. Vi lastade in 8 personer i gula bilen på bilden 👆🏻 och åkte ut i skogen för att grilla korv. Det var jag, Daniel, Adam, Lisa, Fredrik, Marielle, John och Fredriks pappa.

Jag älskar att vara utomhus! Adam och Lisa promenerade lite i skogen, vi myste vid elden och njöt av stillheten.

Kvällen spenderades hemma hos kompisar och vi lagade lax i foliepaket tillagat över öppen eld 🙌🏻. Vi öppnade även en burk surströmming för att de skulle få lukta 😂 Fyfan, det luktade verkligen BAJS!!

Det har varit en spännande vecka. Vi har bott 4 personer på 42 kvadrat, skrattat en massa och haft många roliga stunder.

De fina bilderna är tagna av min fantastiska Daniel som är kanonduktig bakom kameran 👌🏻Buorre eahket! 👋🏻

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har varit dåligt på den här fronten nu pga trasigt knä så inga äventyr...
Men i lördags kom vi iväg till skjutbanan med en kompis. Jag, Daniel och Fredrik for iväg och Fredrik som är jägare lärde oss en massa! Har tidigare bara skjutit luftgevär och pistol, så att prova på jaktvapen var något nytt, men kul var det!

Vi sköt hagelgevär på fasta mål och på flygande termosar, och provade övningsamunition, hagel för hare och hagel för rådjur.

Sen testade vi älgstudsarn också, och helvete vad den lät! Första gången jag sköt vart jag så rädd så jag blunda 😂 Det va kul att prova på!

Hade en supermysig dag som avslutades med att vi gjorde upp en eld och grillade korv - möms!


Roger över, Roger ut! 👋🏻

Likes

Comments

I helgen har vi varit hus- och djurvakt! Fyra hästar, tre katter och ett hus har stått under vårt ansvar och det gick hur smidigt som helst.

Vi har spenderat nätterna med lurvpösen på bilden ☝🏻och gosat en massa! På lördag morgon kokade vi kaffe, bredde mackor och gick ut i hästhagen och åt frukost. Hästarna stod en bit bort och åt sitt hö, och vi satt på två stenar och myste. Det var alldeles lagom kallt, och solen tittade fram en stund.

Vi har ett mål som vi siktar mot, och det är att kunna rida ut i skogen tillsammans. Eftersom Daniel inte ridit i vuxen ålder så satte vi igång med det i helgen! På lördagen satt han upp för första gången och skrittade runt med mig som ledare. Övade start, stopp och svänga och det gick super! På söndagen satt han upp igen, och den här gången väntade slalom. Vi började med mig som ledare men efter en stund red han helt själv! 👌🏻 Jag är en stolt flickvän och tränare!

Likes

Comments

Idag var en fantastisk dag för en vandringstur i skogen. Bredde mackor med julskinka och senap på, kokade kaffe och begav oss ut.

Trots att vi kollade kartan och följde skyltar så var vi lite osäkra på vägen. Min inbyggda GPS är obefintlig så lite gissningar och andra folks fotspår tog oss framåt.

Spåren ledde dock ut på myren, och det var rätt mycket snö, så det sög på bra i benen! 💪🏻 Det var jobbigt som fan faktiskt!
Vi klafsade på över myrarna och genom snön en bra stund innan vi konstaterade att vi nog nästan var vilse.

Efter att vi bollat lite idéer med varann bestämde vi oss för en väg, och halleluja, den var rätt!!
Vi kom fram till ett vindskydd och började att göra eld. Det fanns papper och ved redo (guld värt) och vi hade tamponger med oss. Några drag på tändstålet och elden var igång. Gick mycket bättre än väntat! 👌🏻 Eld är en gåva.

Rätt som det var kom en jakthund springande. Gudasnäll och social, och väldigt sugen på våra mackor 😅 Träffade släkten också, så det var kul!

Efter en stund vände vi tillbaka till parkeringen, med jakthunden i släptåg. Han blev upplockad av sin husse och vi satte oss för att fika lite med min släkt ❤️

Perfekt dag ❤️

På återseende!

Likes

Comments

I söndags bestämde vi oss för att packa ryggsäckarna, knyta på oss kängorna och vandra en mil. Vi följde ett fint milspår och fotade, pussades och promenerade.

Efter lite mer än halva vägen stannade vi vid ett vindskydd med utsikt över en myr. Synd nog fick vi inte se några djur.
Vi laddade med tamponger och tidningspapper, och fick efter många om och men (tog säkert en timme) upp en eld.

När vi höll på med elden kom fler personer dit, och vi samlades en stund runt värmen som elden gav ifrån sig, pratade lite och grillade korv tillsammans. Ett fantastiskt sätt att möta nya människor på; i värmen runt en eld 🙌🏻.

På hemvägen flödade idéerna i huvudet på Daniel aka fotografen till de kommande bilderna på mig. Han är häftig på det sättet. Efter en puss fick han idén att fotografera mig uppifrån. Han tittade efter en bra plats i skogen, placerade ut mig och började sedan att fotografera.

Jag är helt stum av resultatet. Bilderna säger så mycket, och bär på en känsla som jag inte riktigt kan sätta fingret på.

Jag lever för det här. Att vara ute i naturen ger mig så så mycket. ”Nature is my home” så att säga. Tillsammans med Daniel vid min sida ❤️

Buorre eahket! 👋🏻

Likes

Comments

Jag är ju lärare, och har ända sen jag började jobba sommaren 2016 känt att jag saknar kunskap att hjälpa de elever som behöver det mest. De elever som av någon anledning saknar någon förmåga som påverkar deras skolgång. HUR ska jag göra för att hjälpa dem? Hur ska min undervisning anpassas? Hur gör man? Vad gör jag med resten av klassen? Mitt fokus har legat på individnivå och hur jag hjälper en specifik elev.

Har nu i dagarna två varit på konferens om Inkluderande lärmiljöer där jag lyssnat på många intressanta föreläsningar om ämnet. Insåg rätt snabbt att fokus behövde läggas på organisationsnivå och inte alls bara på individnivå. Jag ska inte göra någon särlösning för en elev - jag ska göra ändringar i min undervisning som hjälper alla!

En skitbra konferens som har gett mig jättemycket och jag är så tacksam för att jag fick följa med på den. Har så mycket böcker att läsa igenom nu, och att drömma vidare om att vidareutbilda mig till speciallärare.

Skrattade förut åt bilden nedan. Skrattar lite än också, men har fått en ny syn på det hela. Jag kan ju faktiskt säga samma sak om och om igen utan att en eller flera elever förstår vad jag säger då de saknar förmåga att göra det.

Nytt mål: Flexibelt arbete tillsammans med eleverna.


Roger över, Roger ut! 👋🏻

Likes

Comments

Idag var det perfekt väder för en söndagspromenad. Inte för varmt, inte för kallt och inte så mycket folk ute - supermys!

Löven var så himla fina så det var ju givet att ta en bild! Det är nåt med att hoppa i lövhögar och att lasta löv i luften 🍂🍁 Barn på nytt!

När vi gått en bit kom vi till en hage med Highland Cattles. Helt lurvig och gosig! Den låg och tittade på oss en stund innan den lade sig raklång och somnade.

Han är kärlek! Så himla fin på alla sätt ❤️ Bästa promenadsällskapet 👌🏻

Likes

Comments

Då var det äntligen dags igen! Vandring + tält stod på schemat, yey! Jag, Daniel och Fredrik trotsade regnet och gav oss ut på en tur. Hade planerat en mil, men naturen ändrade planerna åt oss, bokstavligen talat.

Vi utgick från Fredriks hus som ligger ute i skogen och hade väl mellan 15-25 kilo i ryggsäckarna var alla tre. När vi började gå regnade det på en liten mysig nivå, så det var skönt. Lite drygt att ha glasögon i ett sånt läge dock... hade behövt vindrutetorkare 😅

På kaffepausen började regnet öka i styrka och tillslut var allt genomblött. Vi var dock glada ändå, man är ju inte gjord av socker 😉

Regnet kom och gick och vi stannade mest hela tiden kändes det som, för att ta på regnkläder eller för att ta av dem.

Efter en timmes vandring hittade vi en glänta i skogen, inte alls där vi planerat att stanna, men holy cow vad den var mysig! Naturen är bra vacker alltså. Vi stannade där och slog läger... mitt på en underjordisk myrstack!!! 😩😩😩😩😩😩😩 Jävlar vad dom var överallt och jag blev biten överallt känns det som. Armar, ben, mage och hals fick sig en omgång av myrorna ☹️ Så vi flyttade till en annan glänta i skogen som låg alldeles bredvid. Inte fy skam det heller, lika fint och utan myror! 🙌🏻

Eld höjer moralen, sägs det, så när tält och vindskydd slagits upp så började vi leta efter ved. Som en skänk från ovan hittade vi relativt torra, döda träd som vi sågade upp till vedträn och gjorde en liten brasa på. Skönt att få torka lite i alla fall.

Det regnade tydligen jättemycket under natten, men eftersom det inte är mycket som väcker mig under en natt så märkte såklart jag ingenting 😅 Jag och Daniel sov i tält, men Fredrik sov bara under ett vindskydd så Daniel hade legat och oroat sig för Fredrik under natten, men det hade gått bra även för honom.

På morgonen regnade det inte så vi packade ihop, tryckte frukosten i ansiktet och städade upp efter oss. Sen vandrade vi hemåt, trötta och blöta efter lördagens regnande, men glada i kropp och själ.

Riktigt mysig tur och jag längtar redan till nästa!

Avslutar med en shout-out till min internationella läsare 😉 Hej Adam! 👋🏻👋🏻

Likes

Comments

Igår var vi till Örebro och Gustavsvik! Vi hade läst väldigt mycket om deras bad "Lost City" och har varit väldigt sugna på att åka dit. Gjorde en heldag av resan till Örebro och träffade upp Daniels kompis Johan som också hängde med och badade. Efter att ha varit van med att bada på Aqua Nova här i Borlänge så var Lost City säkert fem gånger större. Tråkigt nog gick det snabbt att ta sig igenom allt men vi åkte grejerna om och om igen 🤘🏻Det helt klart roligaste var vildforsen, men rutchkanorna var också roliga. Grabbarna åkte allt, men jag fegade ur 😅 Diverse skador senare åkte vi vidare för lite middag och på sena kvällen gick bilen hemöver. Trevlig dag med massa kul ✌🏻

Likes

Comments

Då var det dax för det årliga kräftfisket! Vi hade en mysig kväll nere vid vattnet och efter att ha slängt tillbaka ca 70 stycken som var för små, så slutade vi upp med en fångst på lite drygt 9kg kräftor.

Grillade en massa marshmallows och korv med bröd. Standardmiddag för oss kräftfiskare!

Dagen efter fisket var det dags för kräftskiva. Grannar och familj samlas kring kräftor, pajer och sallad. Supertrevlig tillställning! Tråkigt väder dock, om jag ska klaga lite, men att få mysa under en filt tillsammans med sin kärlek är inte fy skam det heller ❤️

Nu ska chipsen ätas upp. Roger över, Roger ut 👋🏻👋🏻

Likes

Comments