Header


Lite tips på hur du kan göra när ditt favorit te tagit slut:


-Köp först och främst ditt te i lösvikt för att slippa alla individuella små tepåsar, använd istället tekupor


-Töm tekupor i komposten (svart te kan användas som ansiktsmask innan)

-Om ditt favorit te var i tepåsar, åk till en tehandlare och fråga om en liknande smak, på plats kan du få lukta på olika sorter tills du hittar ett du gärna provar. De är experter på sina teer och hjälper dig gärna att hitta rätt!


-Förvara teet i en metallburk som du kan försluta


-När du ska fylla på burken, ta med den till te handlarn och fråga om hen kan fylla på direkt i burken och därmed slippa den extra påsen att transportera teet i. (burken måste vägas innan och efter påfyllning för att få fram temängden)


-Om du bara ska ha EN kopp, värm vattnet i micron istället för att koka upp en kanna eller värma en kastrull, det skulle annars kräva onödigt med energi och vatten per kopp


Mitt favorit te just nu är ett te som jag fick av Mido på alla hjärtans dag! Kärlekste kallas det, just detta te kommer från Lund vilket inte är långt från Malmö. Men det ska även finnas på flera andra te och kaffehandlare i landet året runt.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Att ha en ritual jag går igenom varje morgon, det vill säga ha samma rutin dag in och ut gör att det är lättare för mig att komma igång varje morgon på bästa sätt och samtidigt veta vad jag ska göra härnäst så att det inte blir så att jag stannar upp och kommer av mig, min rutin gör också så att det är svårare för mig att stanna i sängen då jag vet att jag har andra saker att göra.


Min rutin varje morgon är:

Att gå upp, bädda, ta ett glas vatten och sedan direkt ut på en promenad med Nala, brukar gå så länge jag orkar ofta tills jag tycker skona börjar skava, haha. Nä men det är skönt att komma igång på morgonen och få lite frisk luft så hjärnan sätter igång! Har gjort på detta sätt hela sommaren.

När jag sedan kommer hem äter jag frukost samtidigt som jag planerar dagen. Efter det duschar jag och borstar tänder för att sedan sätta igång med de saker jag måste få gjort för dagen. Oftast börjar jag med att skriva ett inlägg här på bloggen!


Likes

Comments

Av någon anledning är jag helt slut på energi.

Känner just nu att det enda jag behöver är att gå en lång lång promenad med Nala för att sedan komma hem och ta en lång lång dusch..


Frukost: Chiapudding, banan, jordnötsmör, frystorkade jordgubbar och yoghurt musli.

Likes

Comments

Så här på sommarkvällarna tro det eller ej, så tycker jag att det är så mysigt med varma avslappnande bad!

Det är ju den tiden då man ska vila upp sig och skaffa energi för resterande år så varför inte ha spakväll flera dagar i veckan??

Till och med Mido har anammat denna tradition och på Söndagar har han sin spa dag, han har en dag vilket självklart är bättre än ingen. Och andra sidan brukar han ha en längre tid medan jag har mer uppdelade sessioner. Anledningen till det är dels att jag vill hinna njuta av varje "del", skulle jag göra allt på en gång skulle jag tröttna och bara vilja vara klar och dels för att jag vill ha en rutin varje kväll som gör att jag kommer ner i varv innan läggdax.

Exempelvis måndag: bad och måla naglar Onsdag: Hår och ansiktsmask och så vidare


Självklart så försöker jag hålla nere på mitt badande då jag vet vilket slöseri med vatten det är, men bada är verkligen min stora last. Dessutom sedan vi flytta är det första gången i mitt liv som jag har ett badkar!

Likes

Comments

De senaste tre dagarna har jag ätit soppa till lunch vilket jag inte gjort sedan i vintras. Tror faktiskt att det är första gången jag äter soppa överhuvudtaget under sommaren. MEN vad gott det är!

I denna har jag Oatlys iMat, lite grönsaks buljong, tomat, tomatpuré, vitlök, två potatisar, lite kryddor och röda linser. Hade inget recept utan gick efter vad jag hade hemma. Den var verkligen supergod!


Likes

Comments

Instagram@holmgrene