Nu har vi spenderat 3 nätter i Nashville och jag är förälskad i staden. Mycket på grund av musiken men också på hela känslan när man går på gatorna här. Det är mycket rörelse och det känns verkligen som att man blir omfamnad av staden! Vi spenderade mycket tid i Downtown på Broadway där det spelades countrymusik live på i stort sätt varenda pub. Det är en stad där man kan gå runt och bara mysa i.

Vi kikade in Nashvilles Predators hemmaarena Bridgestone som ligger på Broadway. 
Vi kikade även in Nissan Arena vilket är amerikanska fotbollslaget Tennese Titans hemmaarena.

Vi provade även på lite southern breakfast på Loveless Cafe. 
Klassikerna i en southern breakfast är buscuits och fried chicken.
Amerikanerna tenderar att ha onyttig mat och det är en sak som är säker!

Från Nashville var det ca 3 timmar till Memphis där vi nu har spenderat 2 nätter. I Memphis var det mer blues än country som gällde och där var det mer av en slumkänsla på gatorna. Men fortfarande mysigt på sitt eget vis. Vi gick och kollade in kända Beal Street som är fylld av livemusik och pubar.

Andra dagen i Memphis spenderade vi på Graceland och det var riktigt häftigt! Jag och Johan bestämde oss för att köpa platinum biljetten + airplane tour. Det innehöll en självguidad tour på Car Museum, Sincerely Elvis, Archives Experience, Elvis Hawaii, Airplanes och Graceland tour. 
Hela upplevelsen var fantastisk och ett stort plus är att dem hade egenguidad ipadtour på Graceland Mansion då man kunde gå i sitt eget tempo och uppleva Elvis hem. Med Ipaden fick man hörlurar så man kunde lyssna på guiden medans man gick igenom alla olika rum. Bakgrundsinformationen var väldigt bra och det var lätt att hålla sig underhållen under hela touren som tog 5 timmar för mig och Johan. 

Nästa stopp blir Arkansas för att träffa Johans kompis Joel som bor och pluggar där. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter New Orleans gick bilen full fart mot Texas och staden Dallas! Dallas hade verkligen en fin skyline och det hade jag inte trott innan! Så vyn utifrån när man kollade mot staden var fantsastisk fin. Men både jag och Johan upplevde att när man gick runt i staden var det inte lika roligt. Det var mycket företag belägna i byggnaderna och det fanns minimalt med shopping, resturanger och saker att roa sig med i staden. Vi kikade in Dallas hockeyarena och amerikanska fotbollsarena. Båda var roliga att se då dem smälte in väldigt bra och såg inte riktigt ut som en typisk arena.

Vi spenderade annars en hel dag i Dallas på vandrarhemmet för att bevaka valdagen. Vi köpte pizza och bänkade oss. Valresultatet var en stor förvåning för mig och jag kände mig tom efteråt då jag tycker att det här är ett stort steg bakåt inte bara för USA men också för hela världen då USA är en så stor makt. Att Trump med alla uttalanden han gjort kan gå och bli president säger mycket om vart vi står just nu. Men trots besvikelsen lär man hålla sig positiv och aldrig sluta tro eller sluta kämpa för det man tror på. Framtiden kan vi alltid påverka och härifrån kan det bara bli bättre.

Nu när jag skriver det här så sitter vi i bilen påväg mot Albequrque, New Mexico. Vägen från Dallas dit är lika intressant som den är tråkig. Kul att se hur stort Texas är och hur annorlunda det är från andra ställen i USA och framförallt annorlunda än hemma. Men det är mycket dötid när man kör med all öppen mark som finns. Men det är cruising med country musik på som gäller!

Likes

Comments

I Jonesboro, Arkansas har vi spenderat 3 nätter. Där bodde vi hos Johans kompis Joel som pluggar där. Han bor i en studentlägenhet väldigt bra belägen mitt i smeten om man utgår från universitetet. Allt var väldigt bra upplagt med boende nära plugget och även idrottsplatserna låg där så det var lätt att ta sig runt. Joel visade oss runt i Jonesboro där han bor. Vi kollade baseballfinalen en kväll mellan Chicago Cubs och Cleveland Indians. Chicago gick vinnande ur den matchen och vann matchserien med 4-3 i matcher vilket gjorde dem mästare. Vanligtvis tycker jag inte att baseball är så värst underhållande men den här matchen var ett undantag! Tack Joel för allt! :)

Efter Arkansas var det dags att dra neråt mot New Orleans där vi spenderade 3 nätter. New Orleans var häftigt att se men är inte något ställe jag skulle återkomma till. Vi gick runt i Frensch Quarter där det är mycket folk och rörelse vilket var häftigt att se. På gatorna kunde det stundtals lukta riktigt äckligt vilket är ett minus.

New Orleans hade även CityPark som är större än Central Park i New York.Det var en cool park med lite djungelkänsla. Men Central Park är definitivt mer rent och mer trevligt att gå i skulle jag säga.Vi tog några fina springturer där! Sista dagen fick vi rejält oväder och vi spenderade det mesta av vår dag på hostellet. På kvällen träffade vi en trevlig tjej som bodde i San Fransisco och vi gick till ett asiatiskt ställe och käkade.Likes

Comments

Här har vi bilen som ska ta oss från Bristol, Tennese till Los Angeles! Och det blir många stopp på vägen dit. Vi har lagt upp en rutt som vi kommer att följa på ett ungefär. Den ser ut som så att vi börjar i Nashville och sen i trolig ordning:
Memphis/Tennese, Jonesboro/Arkansas, New Orleans/Louisiana, Dallas/Texas, Albuquerque/New Mexico, Denver/Colorado, Utah, Las Vegas, San Francisco, San Diego och Los Angeles som sista destination!

Bilen som vi ska färdas i är en Honda Civic årsmodell 2001. Det var mycket strul för att få tag i bilen men med facit i hand så var det absolut värt det!! :)

Likes

Comments

Hej! Nu var det ett tag sen jag skrev här. Jag tänkte summera dem senaste veckorna med lite saker som vi har gjort. Från Washington DC så tog vi onsdagen den 5 oktober bussen till Bristol, Tennese. När vi kom fram till busstationen i Bristol så kom Maria och Matthew och hämtade oss. Maria och Matthew är Johans föräldrars vänner från tiden då dem bodde i Bristol och hos dem stannade vi i en vecka. Maria och Matthew bor i Abingdon, Virginia som ligger strax utanför Bristol. Under tiden där provade vi på att springa på Creeper Trail som är ca 5 mil lång och börjar i Abingdon, fortsätter genom Damaskus och sen längs Laurel River och till sist upp till sin högsta punkt Whitetop Station. Vi sprang inte hela vägen dock:-)
Vi hade även många trevliga middagar med familjen och vi är båda väldigt tacksamma att vi fick stanna där.

Efter att vi hade spenderat en vecka hos Maria och Matthew så kom Rita och Scott och hämtade oss. Där spenderade vi ytterliggare två veckor. Även dem bor i Abingdon och är också Johans föräldrars vänner. Under tiden där så såg vi Jack Reacher på bio, njöt uppe i Rita och Scotts stuga i bergen, åkte båt, besökte Birthplace Of Country Music Museum, åkte fyrhjuling, besökte Bristol Motor Speedway som är enorm, besökte ett bryggeri och spelade Jenga, åkte förbi huset där Johan växte upp och sjukhuset där han föddes! I Downtown Bristol finns också vägen där staterna Tennese och Virginia möts. Det vill säga om jag står på ena sidan av vägen är jag i Tennese och står jag på andra sidan är jag i Virginia. Vi har hunnit med mycket och dagarna här har varit fantastiska! Det går inte att tacka tillräckligt för allt Rita, Scott, Maria och Matthew har gjort för oss!
Nu förbreder vi oss för att påbörja fortsättningen på vår roadtrip och drar mot Nashville!!

Likes

CommentsNu har resan tagit ny fart och vi har tillbringat en vecka i Washington DC! Vi har besökt en hel del museum under vistelsen här och dem flesta får man gratis inträde till vilket kan vara väldigt skönt om man är på resande fot! Vi gick på Spy, Space, Natural History, American History, Holocaust och Art Museum bland annat. Mina favoriter var definitivt Spymuseum, Spacemuseum, Holocaust och Natural History Museum. På Spymuseum fick man bortsett från en självguidad tur även ett eget uppdrag och fick lite smått träna på hur det skulle vara att leva som en spion/agent.


Monumenten som finns i Washington DC var en upplevelse i sig! Det var väldigt vackert att se.

Vi bockade självklart av det obligatoriska och det självklara på listan saker att göra och se i DC! Vad kan det vara?


Eftersom Johan och jag är väldigt sportintresserade så blev det väldigt frestande när vi såg en folkmassa passera oss med Washington Capitals matchtröjor en eftermiddag då vi hade spenderat hela dagen på museum. Så vi beslutade oss för att gå till Verizon Center(Washington Capitals hemmaarena) för att se om det fanns några biljetter kvar. Och även fast det var en träningsmatch inför den kommande säsongen så var det väldigt underhållande. Både matchen och allt runt omkring. Skillnaden att gå på hockeymatch i Sverige i jämförelse med Usa är främst underhållningen i pauserna. Det finns aldrig någon dötid. Vi såg även en basketmatch under vistelsen.

Onsdag 10/5 så drar vi till Bristol/Tennese!:)Likes

Comments

Nu har vi varit i New York i en vecka och staden är något helt annat. Det är otroligt svårt att ta in allt man ser och upplever men staden är utan någon som helst tvekan fantastisk. Nu har vi checkat av mer saker på listan att se och göra i New York kan jag säga. Vi har gått på Wall Street och vi har gått på Brooklynbridge. Vi har även gjort vår alldeles egen magnumglassdesign. Min innehöll mycket choklad då jag är en chokladfantast. Vi har även sett Empire State Building, Madison Square Garden och Rockfeller Center. Att stå uppe på Rockfeller och se "staden som aldrig sover" uppifrån är obeskrivligt. 

Vi har även besökt New Jersey där Elin och Carolina bor. Dem är au-pair där och har varit i USA nu i ca 3 månader. Det var väldigt trevligt att se New Jersey då det är något helt annat i jämförelse med New York. Det är mycket lugnare där än NYC men jag föredrar båda! Under lördagen gick vi på Global Citizen festival i Central Park och det var helt sjukt. Artister som Major Lazer, Ellie Goulding, Kendrick Lamar och Demi Lovato var där och bjöd på show. Även Metallica gick upp på scen och körde några låtar! 

Och allt avslutades med show av Rihanna!!!!! Hon var så jä**a bra live. Riktigt imponerad av att alla artister var så bra live faktiskt! På onsdag drar vi mot nya äventyr i Washington DC!

Likes

Comments

Hej allihopa! Nu har vi lämnat Philly och begett oss mot nya äventyr i New York. Det blev en tidig start på lördagen då vi vaknade kl 4 på morgonen för att ta bussen in till New York City. Resan var väldigt bekväm och smidig och tog lite drygt 2 timmar. Boltbus valde vi att åka med och dem var väldigt prisvänliga också. Efter att vi hade checkat in på rummet så gick vi en runda i Central Park. Det hotellet vi bor på nu ligger precis vid Central Park på västra sidan. Och som väntat var "parken" både häftig och mysig med massor av aktivitet och mycket människor. Också är det ju så obeskrivligt häftigt med utsikten över träden och skyskraporna i bakgrunden. Det är svårt att ta in. Efter det äventyret tog ett annat vid då vi träffade på Elin och hennes kompis Carolina. Vi åkte till Ground Zero, såg Frihetsgudinnan och var in och kikade på baren där How I Met Your Mother kom till. En riktigt bra kväll helt enkelt!  Vi kommer att bli kvar i New York ända tills på onsdag 28/9 vilket känns riktigt kul! 

Likes

Comments

Nu har vi varit i Philly i 3 dagar! Första dagen/onsdag var lite tung då vi hade åkt flygplan i ca 16 timmar men andra dagen känner jag att vi börjar komma in i det! Vi började torsdagen med en springtur från Bank Street där vi bor längs vattnet hela vägen till Philadelphia Art Museum. Det är där man hittar Rocky Statue och trapporna han sprang i filmen. Det var häftigt med en riktigt bra utsikt uppe på trapporna vid Rocky Steps. Vi passade förstås på att ta några intervaller upp för trapporna vilket visade sig vara ganska tufft. Och efter en bra springrunda avslutade vi dagen med en Philadelphia Cheesesteak som är en känd maträtt från Philadelphia. Både jag och Johan var väldigt nöjda med den! Sen avslutade vi kvällen med en liten utgång i Philly med ett gäng sköna människor. Fredagen blev mer lugn då vi letade efter boenden i New York. Det som är märkbart här borta och väldigt kul också för den delen är att alla är så hjälpsamma. Folk vill alltid hjälpa till och alla är överlag väldigt sociala här!:)

Likes

Comments