Fick för mig att dricka pepparkakste såhär på kvällen, supergott men kanske lite väl tidigt för att blanda in julkänslorna?...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Först ska jag bara klargöra en sak, jag HATAR att springa.

När jag kom hem från skolan så skulle jag ta ut Lexi på en promenad innan jag började packa, jag bytte om till träningsbyxor och en hoodie, snörade på mig gympaskorna och drog på mig såväl mössa som vantar. Vi kom ungefär 50 meter innan jag bestämde mig för att vi skulle effektivisera tiden och springa varvet istället. 1,5 km löpning, 300 m gång, 700 m löpning, 100 m gång, 1 km löpning, 50 m gång. Drygt 3,6 km totalt på ca 20 minuter. PEPP!!!

Och så tillbaka till det faktum att jag hatar att springa, och därför inte gör det. När jag väl bestämmer mig för att springa så gör jag det ordentligt, huvudet pulserar och jag flåsar som bara den haha, kroppen säger bara nej, nej, nej, men det är då huvudet och viljan kommer in i bilden och säger JA, JA, JA.

Ett litet knep jag har för att ta mig igenom slutet av löpdistanserna (som idag var 3 st), är att räkna stegen. Jag väljer ofta att avsluta varje distans efter en uppförsbacke för att få pressa ut den sista orken och då är varje steg kämpigt. Att räkna stegen till 100 och sedan börja om är något jag kan komma på mig själv att göra när jag är ute och promenerar, men då blir jag mest irriterad, när jag springer vill jag ha små korta mål och räknar därför stegen till 10 och börjar sedan om. På så sätt känner jag hela tiden att jag når ett delmål, "bara 10 steg till!!". Att jag sen säger så 10 ggr i rad är en sak, men för stunden så strävar jag bara efter de där 10 stegen!

Nu står jag ute på altanen och kyler ner mig, tomatröd i ansiktet och fortfarande med höjd puls ;)

Likes

Comments

Det var inte alltför länge sen jag åt lunch, så ett lättare mellis fick bli innan jag tar promenaden till gymmet. Frysta hallon och 2/3 banan, vad hände med den tredje delen? Jo den fick Lexi som även hon älskar banan🐶

Likes

Comments

Jag ville verkligen inte gå upp ur sängen för 20 minuter sen, nu har jag cyklat 15 min. 15 kvar till frukost, I CAN, I WILL!

Likes

Comments

Lite lagom trött är jag just nu, mitt uppe i plugg och jag vet inte allt. Men det är söndagskväll, och söndagskväll innebär mealprep inför veckans luncher. Jag har under 4 veckors tid ätit kyckling till lunch, och den har varit kryddad på samma sätt varje dag. Alla tror att jag borde ha tröttnat, men jag är helt fast haha. Kycklingen blir otroligt smakrik utan att behöva marineras, allt man gör är att krydda den snabbt innan den skickas in i ugnen ca 15-18 minuter.
Jag kryddar kycklingen på båda sidor, därav att filéerna först ligger på skärbrädan.

Kryddorna som jag använder är:
Salt
Peppar
Mangocurry
Chiliflakes
Dragon

Kryddkombinationen hittade jag på Denice Mobergs blogg

Likes

Comments

Och så var ännu en helg passerad, ingen vilsam sådan dock, utan tvärt om en helg fullspäckad av lite av varje. Min fredag bestod av en väldigt kort skoldag, lite fortsatta studier efter att jag kom hem och sedan en supermysig kväll med min twin som jag inte träffat på alltför länge! Vi hade båda två cheatday så det blev en rejäl tacomiddag innan vi tog min bil till hemköp för att införskaffa choklad och Ben & Jerrys.

Lördagen och söndagen har gått i ett, 16h jobb, övningskörning och ett par vändor på motionscykeln har varvats med studier inför ett tal jag ska hålla imorgon. Ett lagom högt tempo får mig att må bra, så det är bara att hålla sig på den nivån så gott det går, gränsen är dock hårfin till när det blir för högt och det kan vara svårt att inte halka över på fel sida.

Likes

Comments

Te för 29 kr är ingen självklarhet för mig. Jag spenderar hellre mina pengar på annat, men för de här 29 kronorna får jag så mycket mer än en dryck. Jag slipper frysa i vår iskalla skola, blir uppvärmd inifrån och idag fanns det till och med en filt här att gosa till det med. Utöver värmen så får jag studiero, vilket är värt hur mycket som helst när jag har 3h studietid mellan lektionerna och har svårt att koncentrera mig i skolan. Espressohouse Globen gör mina skoldagar bättre!

  • Livet

Likes

Comments

Jag ger upp allt för ikväll, har inget att säga till om när det gäller kylan. Jag klarar knappt att få upp värmen trots att jag ligger på värmefilten som är satt på högsta temperaturen, har tjocka mjukiskläder och sedan har ett tjockt dubbeltäcke över mig. Men men, att gå och lägga sig tidigt mår jag bra av! Långa nätter i skolveckorna genererar utan tvekan mer energi, i det långa loppet om inte annat. När jag som den kommande helgen jobbar både lördag och söndag kan jag inte planera att ta igen särskilt mycket sömn ens under veckoslutet, vilket gör det ännu lite viktigare att prioritera sömnen just precis NU. Godnatt ♡

Likes

Comments

Att ta sig upp imorse var inte lika lätt som igår, trots att jag somnade redan 21.15 . Men viljan var starkare än tröttheten, 30 minuter på cykeln, en iskall dusch på det och sedan grötfrukost i mjukiskläder. Sen var jag vaken och redo för ännu en måndag!

  • Livet

Likes

Comments

Idag är jag supertaggad! Jag ska jobba för första gången på länge 😄 Med klockan ställd på 07.15 var det inga problem att ta sig ur sängen för att hinna köra ett träningspass hemma innan vi skulle åka, jag börjar inte förens vid 11, men jag ska övningsköra en timme innan dess! Eftersom jag jobbar på Djurgården så blir det en del stadskörning för att komma dit, till skillnad från Nacka/Värmdö så är det en helt annan typ av bilkörning haha. Men det ser jag som en utmaning nu när jag inte kört i stan på ett bra tag ;) Det är snart dags att åka, så jag ska avsluta detta inlägg och lägga allt fokus på att köra bil och sedan servera mat i 8h! Wish me luck med tanke på gårdagens genomkörare av armar och axlar hehe 🙏

Likes

Comments