Idag firade kärnfamiljen mitt körkort, pappa och jag hämtade upp mamma och lillasyster på vägen in till stan, där vi planerat att testa den berömda brunchen på Berns Asiatiska. Frukosten var förbränd med hjälp av ett kortare cykelpass och hungern var ett faktum, att under två timmars tid täcka upp för frukost, lunch och middag (jag har under kvällen ej orkat äta något alls) var inga problem. Förhoppningarna var höga, men vad som här serverades var över förväntan för min del.

På Berns Asiatiska äter man sig mätt, och gärna lite till. Här finns helt fantastisk sushi av olika slag, en mängd varmrätter och ett flertal delikata sallader. Allt detta och sedan ett enormt dessertbord därtill, här finns något sött som passar alla, och för den som inte har några specifika preferenser passar allt. (smart tips är att ta en av allt och placera tallriken mitt på bordet så att alla får smaka på allt innan man själv hämtar sin/sina favoriter)
MUMS säger jag bara!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En lång dag, en nervös dag, en känsloladdad dag i sin helhet. Men till en början räcker det inte att prata om dagen, två nätter innan började drömmarna, drömmar om att jag pluggar, kör bil, är stressad, om vart annat. Därav att jag inte kunde ta sovmorgon. Natten till igår, den var på samma sätt, fast 10 gånger värre, jag lyckades som mest sova 3 timmar i sträck, och allt som allt fick jag ihop ca 5h lättsömn.
Alarmet var ställt på 5.30, men då var jag redan vaken, jag var snabbt ur sängen och började göra mig iordning och packa ihop det sista. 6.15 åkte vi hemifrån, mot den (förhoppningsvis) sista dagen i Västerås, dagen som innefattade mina körkortsprov.

Vi började dagen med att äta hotellfrukost på Scandic i Västerås, på så sätt var jag försäkrad att ha all den energi jag skulle behöva framöver. 9.15 var jag på plats på Trafikverket för fotografering följt av teoriprov. Jag såg till att få min bild tagen och slog mig sen ner bland alla andra och pluggade in hörlurarna med lugn musik samtidigt som jag tog mig igenom ett par teoritester i telefonen som uppvärmning. Väl inne i provsalen använde jag nästan all den tid man var berättigad, 42 minuter (av Max 50), innan jag markerade mig färdig och fick resultatet godkänd som markör på mitt papper. Lycklig gick jag ut till pappa som satt i bilen och tog över ratten, 45 minuters övningskörning i blandad trafik var nästa punkt på dagordningen.
Nervös och uppjagad tog jag mig genom stan och runt i områdena innan vi återvände till körskolan för att parkera, ta en prommis i skogen och sen luncha inne på körskolan.

Nu närmade det sig, uppkörningen var så nära att jag hade svårt att veta hur jag skulle bete mig. Som planerat hade jag en "uppvärmningslektion" med min körlärare i direkt anslutning till körprovet, vi checkade av allt en sista gång och gick igenom de mest basic delarna i ett försök att lugna nerverna och finna ro. Det var först nu jag fick reda på att även hon skulle sitta med i bilen under uppkörningen, med uppgiften att dels se till att Trafikverket gör en rättvis bedömning samt att i fall att problem uppstår kunna anteckna vad som behöver jobbas mer med, något som för mig enbart kändes positivt! Vi parkerade utanför Trafikverket och gick in för att invänta inspektören, klockan passerade min bokade tid och vi började undra vad som nu var tokigt, (detta var inte på något sett lugnande...) rätt vad det är öppnar en man dörren och frågar skämtsamt om "någon är sugen på att köra", varpå jag höjer min hand, han förklarar att han har tekniska problem med datorn och därför inte kommit åt mitt namn än. Känslan var guld från första stund, han var lugnande i sitt sätt att prata och förklara, och tog allt i ett sansat tempo för att försäkra sig om att jag var med på noterna.
Som säkerhetskontroll fick jag kontrollera funktion av styr- & bromsservo, en snabb kontroll där jag inte ens behöver gå ur bilen. Under en dryg halvtimme utforskar vi sedan Västerås gator och trafik, allt från motorväg till små enskilda vägar långt ut på landsbygden, under hela uppkörningen pratar vi om allt möjligt, till en början var han avvaktande och kände av situationen, men snart var han i full gång att berätta roliga historier från sitt privatliv.

Jag förstod snabbt att jag haft en otrolig tur som fått just honom till inspektör, detta då jag efter bara några minuter vid ratten var lika bekväm som jag var när jag körde med Maria, den körskollärare som jag kört med den sista veckan.
Väl åter på trafikverkets parkering ber inspektören mig att parkera på valfri plats, varpå jag tar samma plats som jag startade ifrån ca 40 minuter tidigare. I samma ögonblick som jag stänger av motorn vänder sig inspektören mot mig och säger "Det där var väl ingenting att tveka om!" Han räckte mig sin hand och fortsatte "Jag får börja med att gratulera till en godkänd uppkörning!"

En handskakning jag aldrig kommer glömma. Ett genuint och äkta leende följdes av lite småprat innan vi ställde upp för en bild och sedan tackade av varandra, och där var det över. Färdigt. Slut.
Fullkomligt omöjligt att ta in, som i chocktillstånd satte jag mig åter i bilen tillsammans med Maria, denna gången utan övningskörningsskylt. Jag körde tillbaka till körskolan och fick där tacka de helt fantastiska tjejerna på Lundby trafikskola som hjälpte och stöttade till 100% under den veckan jag körde som elev.

Nästa steg var för mig hjärtevärmande på alla sätt, att få springa fram till bilen där pappa satt ovetandes om att jag var tillbaka, knacka på rutan och se hans leende i samma sekund han såg mitt, det var en stor stund för mig! Nu var det verklighet! Jag satte mig på passagerarplatsen och vi rullade iväg för att lämna Västerås på obestämd tid, ett par samtal, sms & övriga meddelanden senare kändes det en gnutta mer verkligt, men långt ifrån realistiskt!

Likes

Comments

Vissa dagar under årens gång är viktigare än andra, i år toppar självklart studenten den listan. Men dagen idag står på samma prispall, just nu ska jag fira med att sova, något jag knappt gjort de senaste 40 timmarna. Ingen mer nervositet, ingen mer press, nu ska jag njuta!!!! Alla delar ska imorgon sammanfattas, när pusselbitarna fallit på plats i mitt huvud. I mitt huvud där det imorse var ett virrvarr av allt mellan himmel och jord, men nu mest känns som en klump av utmattning och lycka.

Likes

Comments

Sömnen inatt har inte varit optimal, jag har vaknat ett flertal gånger och drömt massor. Strax före 7 vaknade jag helpigg och fick acceptera att jag inte skulle kunna somna om, ett snabbt ombyte senare gjorde jag gröt och 30 minuter efter att jag vaknat satt jag i bilen påväg mot gymmet. Ett fokuserat tricepspass fick det bli (pump fick jag dock i både triceps och biceps💪🏼), följt av ett cykelpass.

Min plan att sova till 10 sprack med andra ord, och jag kommer istället vara klar med all dagens träning innan alarmet egentligen skulle ringt😂😍

Likes

Comments

En superenkel efterrätt (eller frukost/mellis?) som kan ätas alla dagar i veckan. Nyttig glass, som smidigt görs i lagom mängd precis innan den ska avnjutas = inga långa timmars väntan på att hemmagjord glass ska stelna💁🏼

När jag gör den här typen av glass använder jag mig av olika typer av kvarg, beroende på vad vi har hemma. Basen blir dock nästan alltid frusna hallon, bara för att det är en storfavorit!

- 1 portion -
100g frusna hallon
100g lättkvarg kokos (Ica)

Lägg undan några hallon att krossa och blanda i senare. Kör hallon och kvarg slätt med stavmixer, lägg upp i en skål och tillsätt de sista hallonen. Easy as that👌🏼

Likes

Comments

Dagen idag har rullat på utan pauser, upp vid 5.50, -> inledde dagen med 25 minuter på cykeln -> åt snabbfrulle -> åkte till Västerås (powernapade mot slutet av resan) -> hade dubbel körlektion -> övningskörde med pappa -> hade testprov -> åt lunch i bilen och sov även 40 minuter under resan tillbaka till Stockholm -> direkt till gymmet, 45 min styrka och 35 min cykel -> hem, duscha, fixa sig -> till Nacka forum för fika med en saknad vän ♡ -> inhandla kläder till jobbgarderob -> hem -> äta middag (+efterrätt) -> titta på tv med pappa -> NU SOVA. Beslutet är taget att jag ska ha sovmorgon imorgon, så nu ska jag (om jag kan) avnjuta 11,5 timmes sömn 😍

Likes

Comments

Jag är helt färdig, både i huvud och kropp. Att sova är det enda hjärnan finner energi till att tänka på. Dagens pass blev otroligt bra, uppvärmning på bandet, 1h & 15min styrka fördelat på rumpa, ben och rygg, följt av en timmes cardio på cykeln. Väl hemma bytte jag bara till varmare kläder och tog med Lexi ut på en 3,5km pw. Den här dagen har varit LÅNG! Men jag älskar känslan av att strax få krypa ner under täcket med vetskapen av att nattens sömn kommer vara tung. Att jag troligen inte kommer vilja gå ur sängen när alarmet ringer är ett faktum, men jag ska göra ett försök att komma upp för ett "wakeupcallpass" på cykeln (=ca 20 min bara för att väcka kroppen) innan det bär av mot Västerås igen. Wish me luck🌟

Likes

Comments

Dagens andra mål, bestående av kyckling, ris och wokgrönsaker satt fint som färdkost på sträckan mellan Västerås och gymmet. Jag är inne på sista veckan med körlektioner, och nu är det bara att nöta nöta nöta, nervositeten börjar utan tvekan göra sig påmind😅 Snart väntar ett redigt träningspass och sen kanske lite mer övningskörning innan jag får sällskap att avnjuta min "matlådemiddag" med💪🏼

Likes

Comments

Fars dag, en dag då pappor överallt, runt om i landet & övriga världen visas extra mycket tacksamhet. I många fall förtjänar de som står oss närmast att hyllas varje dag, oavsett om dagen i fråga i kalendern tillfaller mamma, pappa, etc. Så känner jag, men att ta tillfället i akt dagar som denna gör jag gärna, bara för att tala om hur mycket jag värderar min familj. Jag är lyckligt lottad att stå så nära min pappa som jag gör, att ha en helt öppen och bekväm relation oavsett vad det gäller är ingen självklarhet mellan dotter och pappa, men den relation vi har är ovärderlig. Idag fick jag med alldeles för få ord på papper sammanfatta ett tack, ett tack av de tusen du förtjänar, för att just du är min pappa❤️

Likes

Comments

Den här dagen blev helt upp och ner, jag kan väl summera den med att jag i fortsättningen aldrig kommer vara inneboende hos nån främling :))) obehag och en massa blandade känslor (även om det ej handlade om personangrepp) fick mig att lämna lägenheten i Västerås så snabbt som möjligt, pappa hade möjlighet att hämta hem mig så så blev dagen utformad. Träningen kom i andra hand och jag ligger nu i sängen för att sova, efter att ha pluggat ett tag. En tidig morgon väntar då den bekväma 10-minuters gångsträckan till körskolan nu bytts ut mot 1,5h i bil... jaja, för att se till det positiva så var det väldigt skönt att krypa ner i sin egen säng! Godnatt

Likes

Comments