View tracker

I eftermiddag lämnar vi Surfers för en vecka i Byron Bay. Det man har hört är att alla älskar Byron, så vi ser väldigt mycket fram emot att spendera lite tid där! Någonting som är extremt skönt är att det nu är slut på allt flängande. De ställen vi har kvar att besöka förutom Byron Bay är Bondi Beach, Sydney och Melbourne. Och på nästan alla ställen stannar vi länge, vi snackar runt 10 dagar. Tidigare har vi varit en natt här, två nätter där och så vidare, och så vidare. Ganska utmattande milt sagt. Det är väldigt härligt att vara på ett och samma ställe under en längre tid, man hinner landa innan det är dags att ta sitt pick och pack och resa vidare. Och man hinner se allt man vill se, utan någon som helst stress.

Det ska bli intressant att se hur det är att fira jul i Australien. Vi ska vara i Sydney på julafton och i Melbourne över nyår. Det känns ganska vemodigt att fira jul utan familjen, men jag antar att det blir en upplevelse i sig. Jag är redigt taggad på att skåla in det nya året här dock, det känns som att det kan komma att gå till historien!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hejsan hoppsan! Solen skiner och himlen är blå. Jag fryser och är hungrig som en förbannad varg. Har noll inspiration till kvällens middag. Antar att det blir någon form av sallad och en biff på tonfisk till det. I morgon bär det av till Byron Bay för nya äventyr. Spännande med en ny stad må jag säga. Är lite smått skeptisk till vårt boende bara… Men men, det blir säkert okej.

Idag orkade jag bara ligga i solen i två timmar, sedan fick jag nog. Utöver att jobba lite på brännan har jag lyssnat på ett flertal podcasts och en ljudbok och haft lite mini-spa med mig själv på rummet. Nu ska vi alldeles strax traska ner och käka lite middag. Hoppas att ni får en härlig söndag!

Likes

Comments

View tracker

​Det här med att resa alltså. Det måste vara livets grej. Att upptäcka, se och ta in nya platser. Och att lära sig förstå, integrera och interagera med människor från andra länder och kulturer. Det spelar ingen roll om det är en resa som varar i en vecka, en månad eller ett år. Det man får med sig går inte att mäta i tid. För mig mäts det i minnen. Minnen som man kan plocka fram när som helst och var som helst. Minnen som man kommer att ha med sig en lång tid framöver - kanske föralltid?

Likes

Comments

För någon vecka sedan pratade Thea och jag om allt vi har gjort sedan vi kom hit. Vi kom fram till att det är ganska svårt att rangordna städerna, men att vi hittills har tyckt bäst om Noosa och Brisbane. Och för att inte tala om hur knepigt det är att sätta alla upplevelser vi har gjort i någon form av rangordning. Allt har ju verkligen varit speciellt, men på väldigt olika vis. En av tripperna som jag tyckte allra bäst om var dock segelbåtsturen vi gjorde i Whitsundays. Med risk för att låta supertöntig så var det verkligen som balsam för själen. Det var nedrans harmoniskt och vackert. Jag hade utan tvekan kunnat segla runt där i veckor...

Likes

Comments

För tillfället levererar Surfers Paradise regn och storm. Det är verkligen standard här, att det är strålande sol på dagen men oväder på kvällen. Det gör i och för sig inte så mycket, man solar ju ändå inte på kvällskvisten. I alla fall inte vi, haha!

Idag har jag rekat runt i nästan hela Surfers. Jag traskade gata upp och gata ner och kollade vad stället egentligen har att erbjuda. Tyvärr så fanns det inte så mycket att se. Det var mest strand, strandpromenad, restauranger och fik. Jag lyckades även gå vilse. Ni som känner mig vet att jag har världens sämsta lokalsinne, och det har uppenbarligen inte blivit bättre sen jag kom hit. Det tog mig 40 minuter att komma hem när det egentligen borde ha tagit 10. Fantastiskt!

I detta nu sitter vi och överlägger om det är värt att ta några glas vin i kväll eller inte. Vi är ju fortfarande utan pass vilket försvårar det hela en del. Vakten på hostelets bar lovade dock att han skulle lösa det när vi pratade härom kvällen. Hoppas att den inbjudan kvarstår, och att det är han som jobbar!

För övrigt så har min inspiration till god mat försvunnit helt och hållet. Tips på rätter som går snabbt att laga och passar en backpackers plånka mottages därför tacksamt! Jag börjar tröttna på tonfisk, torra sallader, wraps och thai-inspirerad gryta med ris. Det kanske är dags att ta upp pastapesto-spåret igen. Första veckan levde jag ju på pastapesto-sallad, och det är ju faktiskt en riktig hit!

Likes

Comments

Ikväll har jag svårt att sova. Det går bara inte. Ju oftare jag tittar på klockan, desto fortare tickar den. Är inte det lite typiskt? När man väl vill sova går det inte. Timmarna bara rusar iväg.

Sömnen verkar verkligen inte vara på min sida idag, så därför har jag fått sysselsätta mig med annat. Jag har kollat på ett flertal avsnitt av Gåsmamman (är överlycklig över att det har börjat sändas igen), lyssnat på diverse podcasts, tagit en kvällspromenad och pratat med några av mina extremt saknade vänner. Det är verkligen baksidan av att vara någon annanstans. Att man saknar alla där hemma så förbaskat mycket. Och det här med att man aldrig vänjer sig, iallafall inte jag.

Innan jag ger sömnen en sista riktig chans ska jag fixa några inlägg till er. Uppkopplingen fungerar nämligen ypperligt såhär dags, antar att folk ligger och sover alternativt är ute och lever loppan. Jag ska även kolla klart avsnitt fyra av Gåsmamman. Gud vad jag älskar den serien! Godnatt goingar, vi hörs i morgon!

Likes

Comments

Tjoflöjt! Dagen idag har inte skiljt sig särskilt mycket från gårdagen. Den största skillnaden är väl att jag tog en powerwalk åt höger istället för åt vänster på stranden. Härligt med ombyte, eller vad säger ni? Nej, men ärligt talat så har dagarna i princip sett likadana ut. Imorse gick vi upp tidigt för frulle innan vi traskade bort till stranden. Där hängde vi i ett par timmar och sedan gick vi och handlade lite mat. Idag har solen varit så extremt stark. Jag var rädd att min kropp skulle vara rödbränd när vi kom tillbaka till rummet, men icke. Färg fick man men den var inte röd! Fantastiskt.

Igår bokade vi till två extra nätter på det här stället. Planen från början var att åka till Byron Bay på lördag, men vi sköt på det tills på måndag istället. Det känns riktigt skönt med tanke på att vi trivs i både staden och på vårt boende. Dessutom får vi ändå en hel vecka i Byron när vi väl kommer dit, så det känns riktigt värt. Nu ska jag städa i min ryggsäck och försöka mig på att sortera lite smutstvätt. En sak som är säker är att jag måste tvätta innan vi åker härifrån. Det ni!

På återseende!

Likes

Comments

Såhär ser det ut om man står på vår balkong och blickar ut över nejden. Det är något särskilt med palmer alltså, trots mina nästan två år i Spanien får jag fortfarande inte nog. Älskar det. Att vi har balkong på vårt hostel är inte heller fy skam. Dessvärre så är det så kallt i rummet att vi måste öppna balkongdörren för att få in lite värme. Känner spontant att det kanske är dags att fråga hur man ändrar vår aircondition. Det blir nog bli en liten visit till receptionen snarast!

Likes

Comments