​Jag hade inte några speciella förväntningar inför premiären mot Linköping. Inte för att jag inte tror på HV utan mer att en premiär är alltid lite speciell, man vet inte riktigt hur laget står osv. 

Men oj, vilken perfekt genomförd match av HV! Strukturerat försvarsspel, finess i anfallsspelet, inga dumma / onödiga utvisningar och ett imponerande och tryggt spel av PW! 

Att en spelare som Martin Thörnberg får göra mål även första matchen i serien tror jag kan komma ha stor betydelse för resten av säsongen. Jag tror definitivt att Thörnberg är god för 20-25 mål denna säsong!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Skellefteå - Har en otroligt bra organisation och allt pekar på att de blir ett topplag även denna säsong. Fått tillbaka flera viktiga spelare med Oscar Möller i spetsen. Möller som jag definitivt blir topp 3 i poängligan. Guld? Ja, jag tror guldet kommer tillbaka till Skellefteå till våren. 

Växjö - Ett på pappret perfekt lagbygge, men sedan ska man även få ihop det på isen men det tror jag att Sam Hallam fixar. Tappat Richard Gynge men fått in spelare som Geoff Platt och Dennis Everberg, men den som imponerat mest under försäsongen är nog ändå Pontus Netterberg. ​

Linköping - Är ofta med där uppe i toppen men aldrig nått riktigt ända fram. Gör dom det i år? Nja, semifinal och möjligen final tror jag på. Ett intressant lag men stark offensiv som vanligt. Har en förmåga att lyckas med sina transatlanter. Men samtidigt har man tappat försvarsgeneralerna Junland och Rahimi. Går dessa att ersätta? Tveksamt! 


Dessa tre lag är lagen jag tror mest på, tätt efter kommer lag som Frölunda, Luleå, Färjestad och HV71. 

Likes

Comments

Målvakter : Min känsla är att PW kommer stå flest matcher, men vi har en ung och lovande målvakt i Linus Söderström som kommer pressa PW på varje träning. För att HV ska bli bättre i år så krävs det att målvakterna spelar snäppet bättre än förra säsongen, och hittar en högre lägstanivå.


Backar : Här ser det klart bättre ut än vad det gjorde förra säsongen. Vi har fått bort Karalathi och O `Byrne, två herrar som inte gjorde någon lycklig förra säsongen. Emil Johansson har lämnat för DIF och Campoli som fortfarande inte har någon ny klubb. In har vi fått Persson från Frölunda som redan har blivit lite av en favorit i Kinnarps, Dylan Reese som har sett riktigt bra ut på försäsongen samt Andreas Borgman från VIK som jag personligen tror kommer bli otroligt viktig med sitt fysiska spel. Det jag kan sakna är den där poängbacken som jag inte ser att vi har. En Magnus Nygren eller liknande. Vet att vissa tror/hoppas på Hansson och Reese, jag hoppas ni har rätt och jag fel!


Forwards : Här har det inte hänt mycket. Att vi får tillbaka Christensen som sägs vara hel igen kommer betyda oerhört mycket! Sedan kan vi se Laine som ett nyförvärv då han var borta största delen av förra säsongen. Jag tror att Thörnberg kommer göra gott om poäng denna säsong, har sett otroligt vass och motiverad ut på försäsongen. Hoppas även att Stenlund tar ytterligare ett steg och att Lias Andersson får gott om speltid, där snackar vi talang!


Tränare : Där det hänt mest, och det ser mycket mycket bättre ut nu! In har vi fått en rutinerad herre i Stephan Lund och Rahm från Växjö. Under matchen mot Red Bull så att jag precis ovanför HV:s bås och den inlevelsen som Rahm har under matcherna är något jag älskar! Han peppar spelare, skriker på motståndare osv, det är en stil jag gillar!

Likes

Comments

​Kommer denna blogg vara en i mängden? 

Förhoppningsvis inte! Då jag är född och uppvuxen i Jönköping så har jag mest koll på HV71 så kommer till en början bli mycket tankar om den stundande säsongen, men jag har ett stort allmänt intresse för hockey, då främst SHL. 

Så jag kommer skriva ner mina tankar inför varje omgång, gå igenom match för match och även skriva ner analyser och tankar efter matcherna. 

Med tiden hoppas jag kunna komma med lite intressanta intervjuer från spelare/ledare runt om i SHL. 


Så nu kör vi! 

Likes

Comments