Ligger och har mitt vanliga sista dagens Thailand magont, inte av dålig mat men som vanligt vill jag inte åka "hem". Solen skiner, himlen är blå, vattnet varm så helt förståeligt. Fint brun efter båttur.
Svensk punk , finns lista på Sporify (Emil du måste lyssna på denna hihi ) troligen inte han grej men hoppet är det sista som överger ett rockande modershjärta. Hoppet om att hans musiksmak ska vända riktning, jaja
Denna lista blir perfekt på högtalaren i Shsnghai när grannen börjar med Kina operan eller liknande skrällande, hämnden är ljuv.
Men snart att det dags för ett nytt besök till hemma hemmet ska bli kanon.
Det har varit gött med Google och Facebook och det jag läser gör mig å ena sidan missmodig (Trumps alla tokigheter och vad han måste hata och misstänks alla men
som jag lärde mig en gång på en ledarskapsutbildning. Rannsaka de känslor eller åsikter du tror att andra har mot dig , se in i dit hjärta så kommer du att märks att det är dina egna känslor Mot dig själv . Så gubben måste ha seriösa issues med sig själv. )
Men sedan finns det kanske hopp av vi andra förenas mot en gemensam fiende och det gör mig varm och lite hoppfull.

ALLA MOT TRUMP, PUTIN OCH EN LITEN MAN I ÖSTER MM

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 134 readers

Likes

Comments

Så dags för några dagar i det leende folkets land, dvs Thailand. 10 dagars semester mellan apans och tuppens år. En betydligt snabbare flygresa men också bara en timmar tidskillnad, bil bokat och uthämtad. Landar och första andetaget är som vanligt helt underbart fuktig fruktigt och lite småmögel men det luktar som hemma.
Stranden är kvar, inga stolar att hyra, Lees är kvar allt känns som vanligt men för första gången är jag här själv det känns lite underligt. Men med grannarna på plats är jag ju verkligen inte ensam. De har skaffat fiber så nu blir det mycket film, face time med de hemma och Facebook. Har dessutom lämnat jobbet helt i Kina.
Men det var på håret att jag kom iväg dagen innan resan så SOMNADE chaffis vid ratten på väg till jobbet. Tack och lov så var det veckan innan nyåret, tidigt på morgonen, nästan framme vid jobbet ( dvs mindre trafik och inte på motorvägen). En lång historia kort, jag inser att vi är på väg mot kanten , skriker ut, väjer men hela höger framdäck slits av , vi åker vidare på underredet ca 100 m innan vi stannar. Mina sidokrockkuddar löste ut , läckage mm.
Så nu måste jag skola in en ny chaffis för han åkte direkt ut men jag får också en ny bil och jag som fick kämpa så för att få denna S 80 , S60 är för obekväm och liten , skit också.

  • 140 readers

Likes

Comments

Himla röta att jag inte har stängt av värmen, förstår att det kanske inte är helt lätt att fatta hur himla kallt det kan bli inomhus här. Tacka vet jag byggnormer, fler glas fönster, isolerade väggar, trähus, braskaminer mm. Just nu har vi den modesta kalla temperaturen av 4 plus vilket betyder ca 16-17 inne även med mer gas till golvvärmen. Inte blir det bättre av att luften är dålig ute så luftrenarna måste gå på , sprider en fin kalluft omkring sig. Sedan skulle jag ju kunna sätta på värmen på luftkonditioneringen men snacka om ljudvolym.
Nu är jag som vanlig lite INITIAL NEGATIV, dvs det är inte så illa som det låter och vad är det för fel på kläder kan man undra eller varför inte städa lite för att få upp värmen.
Skit också så tråkigt det blev att ta på sig och ge sig ut på lite shopping, Metro, faken ( trots att Klas säkert tycker jag har helt kass på att pruta så känner jag mig som ett proffs) eller kanske inte. Sedan mer Metro till en av mina favorit affärer, Miniso. Det är en kedja med superbilliga grejor, laddare, hörlurar mm. Tyvärr ligger den enda som jag vet i värsta turist träsket men det är bara att stålsätta sig, blick rakt fram, runda högarna med bondtölpar som kommer till stan för ledighet. De går också så otroligt långsamt att de snart får parkeringsböter. Hem, sedan cykel tur i det fina vädret först till en av många garnaffären, måste ju ha lite sysselsättning på stranden och dessutom så hittar jag inte ett av de viktigaste attributen på solsemester , den helt oförglömliga SOLHATTEN, egen virkad och de som har sett ett av mina alster i denna bransch inser ju hur OTROLIGT snygga de är. Sedan till banken för valutaväxling, CASH IS KING.
En helt oroligt bra sak med Kina är WECHAT och i detta fallet SVENSKAR I KINA med tips om ett nyöppnat eller kanske bara flyttat ställe med det helt fantastiska namnet FIKA. Helt plötsligt blev väntan så lång men det visade sig väl värt väntan.
Naturligtvis ligger den på krypavstånd men missat helt under ca 1 månad. Kanske lika bra det , kommer inte att bli bra för midjemåttet.
Steppar in och ALLA jag menar ALLA pratar svenska, tom ägarna 3 unga kinesiska tjejer som tar emot beställningar på SKÅNSKA. Helt fullt så ingenstans att sitta men de har HÄR kommer det
SEMLOR, PRINSESS TÅRTA, BUDAPEST, VANILJHJÄRTAN, KANELBULLAR MMMMMM
Snabb cykling hem, kaffekokning, tog fram puff kudden och fårskinnsfällen och en god bok.

Bra dag idag men de viktigaste elementen saknas, 4 stycken gubbar i olika åldrar och former.

OVER AND OUT,

  • 144 readers

Likes

Comments

Sitter på banken , känns som vanligt som en evighet. Tror faktiskt att de verkligen tar 300 år på sig för att vi ska sluta föra över pengar och använda dem här istället. Men jag är ju eller har blivit en seg tant som inte ger sig så lätt. Fattar fortfarande inte vad de gör med alla papper.
Känns extra motigt då jag är tillbaka från jul och nyår hemma.
Otroligt skönt att komma hem, träffa alla, krama hunden, sova i sin säng, köra bil, äta smaskig mat, se Emil spela hockey(2 mål), frisk luft, skidåkning på TV,stjärnor,,,,,,,,
Men fattar inte hur lätt det är att glömma MÖRKRET, har missat EN VINTER men har helt lyckats förtränga det totala mörkret. Känner inte att jag har saknat det eller snön. När jag skulle åka lite snö och lite kallt men dagen efter mycket kallt och snö.
Här regnar det så luften är andningsbar.

Dags för Nyårs middag för verkar det som hela Volvo Kina , trots att alla inte är här så fyller vi en balsal med 90 bord dvs 900 pers.

Efter förra årets hemskheter vad gäller mat så idag har jag grundat först med gulasch soppa och sedan MC, dvs i det här landet är det bäst att grunda med mat och inte sprit. Verkligen baklänges landet men det är väl nästan vetenskapligt bevisat att gräver man rakt ner från Sverige så hamnar man i Kina, eller kanske inte . Fast ibland känns det så. Som vanlig spelar gänget om pengar att det går att hetsa upp sig så för 10 spänn. Dessutom har jag tappat rösten så kan inte prata lika bra det.

Idag åt jag en räka, en böna och en liten svart svamp, tal som ingen hör eller lyssnar på stor bossen .
Året tema var eller är bling bling, hej och hå, försöker ta en bild så får ni se .

Nu kom diskmedelssoppan, kan bara beskriva lukten ( lite som unken disktrasa med buljong stuk) tänker inte beskriva då jag inte kommer att smaka.

Sedan troligen kvällens höjdpunkt , 5 av mina medarbetare har jobbat 5 år, det är skit länge i Kina.

Dags för det lokala bandet, tror jag var bättre på bas, om Bon Jovi hade varit dödade så hade de vänt sig i sin grav. Men de måste iallafall få kredit att ställa sig scenen. Dags för lite mer vin, pust!!!!!

Nu var det tävlingsdags helt galet , snacka om att de stackarna som står framme talar ut i intet.

Nu blev det magdans , känns lite bakvänt. Med håriga armhålor.

Nu tröttnade gänget beställde egen mat, kanon kreativt


Det må hända att det låter som jag klagar men det är faktiskt helt underbart, galet och upp och ner. Tror alla måste flytta till Kina för att uppleva detta är som naturen på New Z helt omöjlig att förklara måste upplevas.

  • 153 readers

Likes

Comments

Sista rapporten från NZ, sent men det har kommit lite emellan.

Tur att mina knän har krånglat för då måste vi ju åka tillbaka så mycket mer att se.
Men nu är ett av mina livsmål klart, JAG HAR SETT VILDA DELFINER. Åkte båt i Milford Sound och helt plötsligt var fenorna där. Har tyvärr inga bra bilder på telefonen men helt sanslöst.

Det har varit en lång och händelserik semester , men jag vill redan tillbaka.

  • 141 readers

Likes

Comments

Kommer inte ihåg på vilket nummer med bra i NZ som jag var på men

DET FINNS OSTBÅGAR OCH SMÅGODIS MUMS

Nu till fåren, lämnar stranden och det blågröna vattnet för lite mer berg. Det finns många av dem här men nu kör vi mindre rask till Arthurs pass som är ett av de ställen på Sydön som förbinder väst med öst.
Upp, upp och sen ner, ner.
Vackert men svårt att gå. Rena fjällvärlden.
Tar oss till WILDERNESS LODGE som var det enda vettiga alternativet här. Otrolig utsikt från rummet, mat ingår inte lunch med middag. Hjort den ena kvällen och blå torsk den andra. Det fanns naturligtvis lamm också men det är ett himla kokande av kött på dessa öar och det funkar inte för herrskapet. Dessutom har de egna aktiviteter och den första var handlade im får.
Merrino får, först vallning med hund och förklaring av olika hundrasers roll, sedan var det matning av lamm och klappning av stora och små. De är så himla mjuka .
Sedan visade han hur klippning går till och de blir så små när ullen är väck. Och de blir som Jusse helt tokiga.
Sen verkar inte får vara världens smartast djur , det är tydligen viktigt att de inte ligger ner innan klippning för då blir de smutsiga. Hur lösa detta , jo ställ dem i ett hus eller inhängnad och låt ljuset vara på hela natten för de tror att det är dag och lägger sig inte ner.
Enligt fåra herden så står de upp vakna tills de dör, jaja.
Sedan efter middagen var det stjärnskådning och vi såg bla delar av Södra Korset, Mars, Venus, några andra galaxer men minnet är kort och inte speciellt bra men det gäller att passa på för i Shanghai syns inga stjärnor och vem vet om jag någonsin kommer så här långt söderut igen.
Efter en dag med fotografering, bla av en papegoj typ som bara finns i bergen här, ytterligare en middag med trevligt sällskap.
Man kunde välja att sitta bara Klas och jag eller träffa lite nya människor. Vi valde nya människor så träffade på först ett trevligt par från USA och sedan från England. Kul med lite nya människor.
Detta stället hade också de bästa sängarna hittills.

SKIT VILKEN DÅLIG BILDKVALITET

  • 202 readers

Likes

Comments

Resa från vin till bad, passerade Nelson på vägen en snabb titt med en riktigt trevlig hantverksmarknad. Men efter inköp av den otroliga mängden 4 flaskor vin att ta med är vår bagage vikt redan på gränsen. Trist men tur enligt Klas, vi är ju oftast inte överens om detta med hantverk och deras inköp.
Kommer fram till de absolut gulligast B&B värdarna , rum med havsutsikt och promenad avstånd till stranden. Tidiga middagar då restaurangerna stängde 19.00 på helgen och 18.00 på vardagarna, det skulle inte funka i Kina .
Så nu blev det en dag med sol och bad och en dag em helt otrolig båttur ut i naturreservat som gränsade till byhålan vi bodde i. Så först båt ca 45 minuter, 5 km helt otroligt promenad med skog, hav mm, lunch, solning och sedan båt tillbaka.
Stränder här var gula vilket gjorde vattnet grönt närmast stranden , harmonisk kan man bli för mindre.
Men skitkallt i vattnet men nu har jag doppat mig både i Australien och NZ. Tom badkrukan Klas lyckas doppa sig.

  • 199 readers

Likes

Comments

Har tyvärr aldrig varit på NHL hockey men sitter nu i första period pausen på min första KHL Match mellan Kunlin Red Star från Peking och CKA från någonstans i Ryssland. Hemmalaget består av 2 kineser och resten utlänningar, men dock en svensk med så jag får väl heja på dem.
Just nu står det 1-1 ifall någon är intresserad.
Det var faktisk dyra biljetter men vi chefens kontakter hamnade det på 100 för tre matcher i stället för 268 styck.
Nästa match är på lördag och då har jag lärt mig en sak eller kanske 2
1) i vanligt Kina manér är det sanslös hög ljudnivå , var är mina hörselkåpor . Kanske skulle dra av lite garn och rulla ihop till en provisorisk öronproppar. Dessutom så har det delats ut plast slagverk så det är ett otroligt oväsen.
2) ta med mig något att äta inte som i USA precis , vatten och söta popcorn finns att köpa, men vad gör man inte för en match.

Lite segt tempo men kanon ändå.

Återkommer med slutbetyg om denna serie efter de andra två matcherna.

  • 217 readers

Likes

Comments

Tog färja från Wellington till Picton och de som säger att det är världens vackraste färjelinje överdriver inte, men med min kamera så går det inte att göra detta rättvist. Ca 3 h i strålande sol men kallt. Framme i Picton ser vi delar av skadorna som jordbävningen ställt till, trasiga vägar, översvämningar då viadukterna har flyttat sig, biluthyrnings firman kunde inte ha öppet närmast färjan då det var förstört.
Tog en snabblunch och tittade in i en butik som säljer blå/ gröna pärlor som enbart finns på denna kust men 10000 SEK för ett halsband var lite magstarkt men snyggt.
Sen var det dags för den kortare turen till Renwick , en äkta byhåla där alla sysslar med vinodling . Ligger i Marlbourgh distriktet känd för sina vita viner.
Liten fråga VARFÖR FINNS DET INTE FLER VINER FRÅN NEW ZEALAND PÅ SYSTEMET
Vi har inte druckit ett enda dåligt , vissa har varit lite svaga i karaktären men visa så komplexa och hur smaskiga.
Vi checkar in hos en liten söt men förvirrad tant, eget hus med uteplats och grill. Får tom tillfälle att ligga ute på gräsmattan och sola inte helt fel. Tack och lov har hon cyklar som vi kan låna så dag ett bär det iväg till 5 olika vingårdar eller var det 6 stycken. Mycket fint vin men tyvärr började det regna vid lunch eller det kanske var tur i oturen. Trots att det inte är mycket vin i varje glas och som svensk ska det minsann drickas upp. Goda droppar ska inte förgås dessutom grattis och grattis är ju alltid gott. Så cykling hem, ett snabbt besök till den lokala slaktaren för inköp av dagens grillmat. Blev faktiskt lite besviken det sämsta köttet hittills.
Sedan var vi genomfrusna , bäddade ner oss och satte på madrass värmen. Husen här är inte speciellt isolerade och ofta en glas fönster . Löser det med mycket täcken och värme i sängen. Men det måste bli rått ofta.
Dag 2 klarade vi bara av en vingård, långt avstånd att cykla, fick en kanonlunch, solning, grill och ett besök på den lokala puben.
Vi var där första kvällen och det kändes som vi var i England, alla verkar känna alla, tar en pint eller två och åker sedan hem.
Träffade på en kul gubbe klädd som en skotte , men hade 6 generation i NZ, pratade mycket och satte sig glatt i bilen och körde hem efter 4 glas vin. Mindre bra och kändes helt onaturligt, vi hade tack och lov gångavstånd.

Nr 6. VINET

  • 218 readers

Likes

Comments

Vaknar med tanke i huvudet varför Klas inte kan ligga still utan hela tiden måste slänga sig runt i sängen.
Men som ofta är jag lite för snabbt att skylla på honom för efter 10 sekunder inser vi båda att säng, väggar, tak dvs allt rör sig.
JORDBÄVNING, första hittills, gårdens hundar är helt tokiga skäller som den.
Vi känner av ett skalv strax innan midnatt och somnar om tills Calle väcker oss för att höra hur vi mår. Vi var 300 km norr om Wellington så ingen påverkan men nere på Sydön speciellt på östkust sidan och Wellington var drabbade.
Men glada ihågen ger vi oss i våg och kommer fram just till Wellington.
Hade bokat ett jättemysigt B&B mitt i stan med egen trädgård men det regnade hela tiden men det löstes med god mat (mycket få resturanger , affärer och lokaler öppna) alla var tvungna att gås igenom för att kolla sprickor . Killen som vi lämnade in bilen till var svensk och han bodde på 15 våningen och visade bilder på hur det såg ut. Allt låg på golvet i en enda oreda och nu ville han hem.
Under dag 2 stängdes affärer hela tiden då de jättemånga små efterskalven fick brandlarmet att gå.
Sedan hade vi tur ändå för vår planerade färja mellan öarna var den första som tog emot gående passagerare, tur annars hade vi fått boka om mycket på Sydön.

I all hast glömde jag de 2 nästa bästa sakerna

Nr3. KRANVATTNET GÅR ATT DRICKA OCH ÄR RIKTIGT GOTT

Nr4. BACONEN SMAKER INTE GALLT OCH RIKTIGT. BRA KÖTT

  • 227 readers

Likes

Comments