Det är som att gå omkring i en hårfön vet att man inte ska klaga men det är tråkigt att sitta inne när solen skiner och himlen är blå.

Sluta gnälla bara I-lands problem. Värme indexet var för några dagar sen nu är det ca 30 grader och lite svala vindar.

Kommer precis från ny fixade fötter och ansikte, min siden blusar är levererade. SPA:t bjöd på Sammgtos och ni står den Marguriyas på schemat. Också Happy Hour, så två för en , Beegees i högtalarna och när jag skrivet klart se klart på Gones ( hockey film för er som inte vet).

Nästa fredag kommer Rickard för 5 månader Mandarin studier så nu är det dags att reda ut röran hemma och röja i gästrummet ut med allt garn. Så idag blir det en cykeltur till
IKEA för att köpa det sista. Det ska bli kul att få det på cykeln. Håller på att bli mer och mer kinesisk i vissa delar. I veckan när jag var ute och promenerade orkade jag inte gå 30 minuter åt ett håll och sedan vända. Utan jag gick till vår närmaste teater och gick runt, runt och runt. Efter ett tag ser jag samma människor hela tiden de går också runt, runt och runt men motsols och jag går medsols.
Det är viktigt att tänka på om ni spelar spel eller kort här i Kina så är spelordning Motsols. Mycket förvirrande.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 84 Readers

Likes

Comments

Hej så det går, visning 2 och 3 på vårt kära hus, sedan helt tyst börjar undra om det verkligen kommer att gå att sälja. Först kommer ett skambud mindre bra men tror det eller ej tant kan vara flexibel och som vanligt börjar men hjärna med alternativa planer.
Det hade inte behövts då det plötsligt händer saker, men kanske inte som vi hoppats på. så dags för en plus och minus analys , mycket blev på plus sedan mer väntan och sen var det plötsligt sålt. Känns helt overkligt sitter nu med en Basil Smach (drink) och funderar på hur jag ska fira.
Nu återstår det ett gäng steg på planen återkommer efter del 2 är avklarad.


Snart flyttar Rickard hit för 18 veckors Kina studier, hopppas att går bättre för honom än mig. Har så himla svårt med språk kan typ beställa 2 öl, just två varken mer eller mindre. Fast när jag tänker efter kanske jag kan klara av 6 öl ( 6 heter Leo ) enkelt att komma ihåg. Nu är ju det inte något som jag behöver TYCKER JU INTE OM ÖL. Så tillbaka till engelska, teckenspråk och svenska.
Har bunkrat lite till Rickards ankomst, typ 4 kg kyckling, pasta att drunkna i, vatten för en mindre pool.

Sitter ute efter lite uppfriskande regn och tittat på en gammal STAR trek film, funderar på att äta men tänkte mest på varför det känns som jag sitter i en thailändska fuktig bastu med
Svetten rinnande , ni som är känsliga för svett ringat under armarna, bysten, ryggen, rumpan , benen, ansiktet , håret, eller vilken annan kroppsdel som helst VIK HÄDAN FÖR HÄR FINNS DET INGEN
VÄG UT.
Positivt är ändå att allt giftig och skit i kroppen rinner av en.

SÅ FRÄSCHT,

Firande också husförsäljningen med bonsai. Typ 10 cm hög för 70 spänn. ,

  • 167 Readers

Likes

Comments

Kolla på bilden detta är vår städpersonal på jobbet, når mig till bröstet. Inget fel att vara kort men om ni byter deras färg på kläderna till blått, vilka liknar de då? Men de är precis lika söta och glada.

Sedan är det lite renoveringsbehov i lägenheten och
1) diskmaskin diskar inte rent, lösning sätta på maskinen och sedan säga "det är klart allt det inte blir rent utan att använda diskmedel" Japp!!!
2) tvättmaskinen tvättar inte rent men nu hat de gjort rent invändigt så nu fixad men utan att kolla då tvätten ligger kvar på köksbordet
Phu

  • 133 Readers

Likes

Comments

Gud vad jag hatar jetlag, kroppen har ingen aning om vilken tid på dygnet det är men uppenbarligen inte sov dags. Har försökt med allt, raka benen, färga ögonfransar, spela mobilspel, se film men inget funkar. Skit alltså. Det är varmt och all luftkonditionering och luftrenare låter dör mycket, allt tar några dagar att vänja sig vid. Men inget sova idag troligen, börjar bli hungrig också. Jösses vad gnälligt detta blir men positivt är iallafall att jag idag fick lin nya bil. En S90 förlängd , bild kommer imorgon.

  • 141 Readers

Likes

Comments

Sista dagen i gamla Svedala efter 2,5 veckors semester och en veckas jobb.
Mycket glada skratt, röjning av 20 års samlade saker, inte mycket sol och bad men det har känts mindre viktigt.
Idag är en spännande och läskig dag
1) Emil spelar sin första träningsmatch med Möndals J20 Elit lag, möter Troja. Tyvärr borta
2) Visning på huset. För er som inte vet så säljer vi nu vårt älskade hus, med sorg men som många säger det är enbart Materiellt, men tungt ändå. Och vi har en bra plan för framtiden återkommer med den när vissa grundförutsättningar är fixade.
Tack och hej, leverpastej

  • 192 Readers

Likes

Comments

Ber om ursäkt för min frånvaro men nu ska det bli slut med slappande och den totala utmattningen den sista tiden. Det gäller att se upp med att inte bränna ut sig både på on och utsidan.
På jobbet har vi organiserat om lite så jag har blir 8 pers mer , i två nya områden. Hetsigt men det blir nog bra snart men gäller ju att komma in snart med både personal och teknik annars blir det underligt.
Massa vid sidan av som förlänga Visa, nytt kontrakt på lägenheten, trots att vi betalar för servicen så är det inget som går på räls.
Sen kommer vi till det vårvarma omslaget eller konsten att få blöjexem utan blöja. Just nu är det 30-32 grader och kanske 90-100 relativ fuktighet. Detta med svettringar under armarna och blöt rygg, glöm att det är pinsamt. Smink och frisyr kan jag också glömma det rinner bara av och håret har blivit ännu kortare för att stå ut alls.
Detta och det att det känns som det bara är jobb har gjort att jag hamnat i en liten aktivitets svacka, eller kanske mer än en liten så nu är det dags för uppryckning.

Börjar då med offsite med nästan hela gruppen. Efter buss hit och buss dit är vi äntligen framme på hotellet. Inte så långt från Shanghai. Svårt att fatta att vi missat detta. Vår reisleiter, inte jag denna gång ha gjort ett kanonjobb med förhandling av pris. Dessutom fick jag en uppgradering, så nu efter en riktigt bra frukost, en tur för att kolla stranden sitter jag nu på balkongen och dricker kaffe och passar på när nätet är bra. Har tagit på mig bikinin och tänkte ta en tur i poolen. Havet var varmt men smutsigt så inget bad där. Om två veckor är jag hemma på semester.

PS, vi jobbade faktiskt också åkte till provbanan där många i gruppen aldrig varit, ingår egentligen inte i deras jobb. Men allmänbildning är aldrig fel.

  • 187 Readers

Likes

Comments

Sitter och väntar på lunch.

Lite reflektioner

1) ingen vill ta kort
2) folk skrattar
3) försöker fast med dålig engelska
4) pulsen åker runt på stranden med Sedgeway och på dem vill minsann folk bli fotograferade
5) vattensporter och försäljare på stranden men ingen som truggar
6) på andra ställen på ön mycket ryssar men inte här. Behövs tydligen inget visum
7) mycket traditionella par, gubben badar med barnen och tanten tittar på , påklädd med paraply när hon inte springer ärenden
8) mycket icke traditionella par där det badas för fullt och tom ligger i solen.

  • 186 Readers

Likes

Comments

När jag pratade med Klas senast så sufflerade Fredrik, och de tyckte båda att jag har för mycket semester men jag måste och det starkaste dementera detta. Det är inte jag som ser till att jag har semester just nu utan den kinesiska regeringen. Det är de kanon på att lägga in lite ledigheter , röda dagar, lite här och där. Och just nu är det där, tre dagar med DRAKBÅTS FESTIVAL, inte för att jag har hittat några verkliga tävlingar med drakbåtar men vem BRYR SIG.
Orsaken till att detta firas är enligt någon historia, som jag inte kommer ihåg hela på. Detta hindrar mig inte alls att återge den klassiskt förvrängd tappning.
Någon gubbe för kanonläge sedan , filosof kanske, blev så besviken på mänskligheten att han en dag i den femte mån månadens femte dag valde att trava ner i någon flod och helt enkelt dränka sig. Tycker personligen att den lösning hjälpte väl på inget sätt mänskligheten men nu är vi inte i ML- land (undrar vad det kan ligga, troligen i min hjärna) utan i det gamla Kina . Storyn säger då att gudarna tog emot hand offer och ......
Som ni ser lite inte på mina uppgifter utan kör en Google om ni skulle vara intresserade.
Det jag BRYR mig om är ledigheten, tog ett flyg till en badort , Yalong Bay, Sanya, ön HAINAN. så nu ligger jag har på en solstol på stranden , har precis badat i varm, blått, klart vatten, har ett rum med direkt utgång till poolen.
Glassen är god, mycket lite folk .

PERFEKT

Som Vanligt när ledighet speciellt på varma ställen går mot sitt slut blir jag lite vemodig, har nu varit runt på alla resorten och Pullman där jag bor har det tråkigaste poolområdet och resturanger men det enda med rum direkt ut till poolen. Men alla ligger inom gångavstånd och stranden är allmän och även om den inte skulle vara det så säger kineser inte ifrån.
Knät är också nu helt, inga problem ens att simma . Klarade 600 meter i morse.

OBS höll på att glömma hur få kinesen att göra som de blir tillsagda på flyget. KONTROLL ÄR LEDORDET, på planet hitt fanns det två säkerhetsvakter som hela tiden gick runt och kollade, sa till om någon hade telefonen på, vänta tills de såg att den var avstängd, kollade en extra gång vid nästa tillfälle.

intressent , tråkigt men kanske värt att ta lärdom av.

  • 227 Readers

Likes

Comments

Allt går fort här i Kina , kanske inte alltid, trafiken ibland eller kanske rätt ofta om jag tänker efter. Kineser som går eller cyklar, det går inte heller fort. Vänta på sandaler i storlek 41 tar också tid men då ska de skeppas från Italien. Gå ner i vikt går heller inte fort men annat dyker och försvinner på nolltid. I detta fallet på mindre än en vecka. Snackar Bio. Filmerna kommer upp och finns till beskådande ca 14 dagar, trodde jag iallafall. Hade nu till denna mycket hungriga fredag siktat in mig på Kung Arthur, en typisk ML film troligen helt utan någon möjlighet till en Oscar. Men det är så mycket bättre. Till min förtvivlan är den nu nere på matiné nivå och tid så det sket sig totalt. Så nu sitter jag och funderar på vad att göra istället.

Seger över mig själv, DVD film och massage istället för mat och vin. Känner mig otroligt duktig.

Helgen går fort snart slut men kanon väder, glada vänner.

Snabbt byte av ämne, ett utmärkt sätt att tjäna storkovan här vore att starta kurser hur man ska bete sig enligt vårt sätt att se det. Vilket i mina ögon naturligtvis är korrekt.
Jag har några Goa kollegor som tycker tycker eller om de bara säger att vi svenskar är typ 10 miljoner och kineserna några fler och att deras sätt att vara kanske är mer rätt.
Men icke sa Nicke, det kan inte vara mer än fel tänkt.
Skrikande så man nästan får ha hörselkåpor på fast kompisens sitter 20 cm mitt emot, fotografera folk helt öppet utan att be om lov, spotta mm.

  • 216 Readers

Likes

Comments

Det var ett tag sedan men efter 18 månader så är det dåligt med spännande saker som händer här. Lustigt när jag tänker efter bor i en av världens största städer men har skapat mig en bubbla som delar av Göteborgs centrum , troligen är det naturligt. Människan mår nog bäst när det är lite minde områden omkring en. Sitter med rinnande näsa, huvudvärk, ont i öronen, har precis fått ett glas rödvin (fått och fått) och väntar på en stenugnsbakad pizza med biff och rucola. Som hemma tom samma priser utan valutaomräkningen.
Snart dags för vår här, det är på tiden men blommorna på uteplatsen är klara.

Nu har det gått mer tid, sommaren år här men utan regnet förre . Svetten rinner längs ryggen och tvättmaskinen går i ett. Men det finns många fördelar med detta.
1) min vanliga vinter svinto frissa blir nu mjuk och lockig.
2) det går att ligga ute , fast med fläkt blåsande på sig, värmeslag annars. Och som ni vet så
Sover jag så himla bra under bar himmel
3) det är inte så gått med Frozen Margiritas i kyla men nu funkar det perfekt. Men får inte glömma att jag måste akta mig för spriten.
4) det är inga problem med långa promenader, hemligheten är bara att ta med sig en hundring, inga kort , för när man går finns det mycket fin shopping.

Under tiden har både Klas och Emil varit här. Två mycket trevliga veckor, det är
Så mycket bättre att konversera med levande varelsen än mjukis djur. Hann knappt fatta att de hade åkt hem innan det var dags för en mycket kort tid hemma. Kallt och snöade gjorde det också, i slutet av April. Tacka vet jag svett på ryggen .
Sedan kom Marie och Bertil , tidigare flyg än mig så när jag kliver ut ur bilen vilka kommer då gåendes på gatan. Mat ute varje dag , glada skratt . Underbart med vänner.

  • 242 Readers

Likes

Comments