Känns nästan som hemma, skidskytte på TV, pannbiffmacka.
Nu är det nästa sista ensamma helgen men samtidigt varit Handelskammarens jul cocktail , med tillhörande lucia tåg, svenska klubbens julbord och möte med svenska affärs kvinnor.PANIK, BÖRJAR JAG BLI EN JOINER ??????
Norge leder som vanlig .
Dessutom fick jag ett gäng kanelbullar leverade från Fika av Sweden.
Just nu känns det inte ens som jag är i Kina. Måste ut ibland men trots fint väder så är det lite höga föroreningar för att vara ute länge.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 36 Readers

Likes

Comments

Liten välbehövlig helgutflykt. zhangjiajie och Tiamnen bergen, dvs första delen bergen som är med i filmen Avatar och den andra i Grounching tiger hidden dragon. Dvs vischan , bara 1.2 miljoner per men lite skillnad i attityder. Viktigt att följa den leende Buddan det skulle ge en lycka och tur om man ler, funkar inte riktigt in Shanghai men här var det kanon
Frisk bergsdoft med ren luft, de hade stängt fabriker för att hålla det så
Det luktade tall vid tallarna, jord där ett fanns jord och vatten vid vattnet. Hopps hade glömt hur det känns. Möjligt med djupa andetag utan att tappa andan.
Maten, Hunan köket mycket kryddigt o h salt. Inga diva later med att det enbart ska ätas ris efter måltiden, utan typ en helt termos med ris direkt framme. Stora portioner, bara en per man och sanslöst gott.
Glad människor men fortfarande helt sanslöst högljudda , vänjer mig aldrig också OK att röka inomhus.
Hunan har också en massa minoritets folk, 33 olika så mycket intressant info från guiden, MEN VI VAR JU HÄR FÖR BERGEN
Dag1: Avatar berget ca 26 km3 yta så som vanligt i Kina , buss och sedan gå. Kanske bara 400-700 m ner men helt sanslöst vacker och vad naturen kan hitta på. Som vanligt är min kamera kass men hit måste Klas och jag åka o h har då kanske en bättre telefon. Eftermiddag var det dags för en promenad på världens längsta glasbro, lång var den men glas o h glas. Naturligtvis fanns det glas men helt omgärdat av stål och betong, dessutom repigt så läskigt Nja har varit med om värre. Detta kändes tyvärr som något man förväntas göra, sanslöst med selfie kineser och tom höga vederbörande gjorde försök med selfie men hallo det är något jag behöver öva på. Ser helt galet ut så nu fins det två vägar, 1 öva =skulle inge tro det eller högaktningsfullt skita i det = min plan.
Sedan middag och kvällspromenad och Nattinatti.

Hunan köket är nog något vi ska prova på i Shanghai, mycket bra.

Dag2.

Tiamen berget, en HÖÖÖÖG typ bergspelare, mest känd kanske för det
Stora hålet i berget. De har tydligen flugit 3 plan igenom samtidigt, only in China. Också stort ställe för base- jumping, klättring, och en massa andra extremsporter. När vi väl kom fram så fattar jag varför. Buss upp , det var inte planen från början men tack och lov att det blev så, 99 kurvor up varav de sista utan bergen bredvid. Vet inte om jag vågat åka ner, går inte ens att beskriva måste upplevas. Sedan var det dags för 199. Steg brant trappa eller början på världens längsta rulltrappa ( 7 delar inne i berget ) Japp. Tant = mig går inte i branta trappor så rulltrappa blev perfekt. Väl upp så var det varvet runt på gångar som ibland låg på utsidan av berget rätt brant ner och ibland med glas. Vägen ner 7 km linbana i 40 minuter. Känslan när vi fick över kanten var hissnande , tänk er backen i Balder med 1 km ner. Japp inget för den höjdrädde.

Ursäkta att rapportering dröjde ett tag.

  • 35 Readers

Likes

Comments

Ber om ursäkt att jag inte har hållit alla lite mer uppdaterade.

Huset är såld
Kontraktet förlängt till den sista Juli 2020
Klas har sagt upp sig
Hunden har flyttat till Anna och Rolf
Rickard har fått praktikplats på ambassaden i Liberia under våren, så han avslutade kina studier och drog till Thailand och Burma igår.
Jag har börjat med yoga och är troligen den mest stela människan se sett där, men det går framåt.
Har fått musarm men går oss en kinesisk läkare, tortyr varje gång, att man kan så ont överallt helt otroligt. Har precis köpt värme dynor att lägga på de värsta ställerna .

Vem kan säga att det inte händer något!!!

På dagarna är den sensommar varmt på kvällen kallt med mössa och vantar.

TISDAG OM TRE VECKOR KOMMER KLAS OCH STANNAR

Sedan återsamlas familjen för jul i Hongkong.

I-lands problem

Puss och kram alla galningar och ni andra oxkså

  • 81 Readers

Likes

Comments

MALCOME YOUNG har dött 64 år gammal. Info från Sky News direkt efter reportage om flyktingar från Burma till Bangladesh och allt hemskt de blir utsatta för.

Jag en av de minst gråtande personerna som jag känner sitt nu och gråter över ACDC gitarrist , tycker det andra är hemskt men får mig inte till tårar.

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG

  • 62 Readers

Likes

Comments

Här behövs ingen väckarklocka. 8 .00 startar grannen upp med kinesisk popmusik , smäktande och helt kasst. Bara att ge sig upp.

Hasar ner för trappan och nu är värmegolvet på, gick från sensommar till kallt på 2 dagar, nu ca 7 grader. Men ”vintern” här är ju ca 2 månadernas snart slut.

Igår var det svåra beslut, skulle jag i sann I-lands problem försöka hinna med en pedikyr också eller bara en ansikte behandling, det fick bli bara ansikte. Bion väntande med en påse bilar från Sverige, på med dunjacka, mössa och vantar. Sedan veckoshopping, vin, ost, pasta från Italien, kött från New Zealand , mejeri från New Zealand men grönsaker från Kina.
Det är en konstig värld man lever i.

NEJ, nu har grannen bytt från Kina pop till Celine Dion , hjälp byt tillbaka, snart får jag nog sätta på National teatern eller lite Ebba Grön kanske.

Sedan var det hem till lägenheten, matlagning och premiär bakning i bakmaskiner.

  • 62 Readers

Likes

Comments

Speldag, snabbt från jobbet en riktigt lång bit att åka och som vanlig trafik och svårt att hitta. Vi lyckas hitta fram till vår bokade resturang som naturligtvis ligger i ett köpcentrum kombinerat med kontor så det går bara att gå in från ens sidan. Mat, öl och förväntan.
Väl inne i ishallen så börjar skådespelet,
1) grundkurs i hockeyregler, presentatören har hjälp av tre gubbar på skridsko som går igenom alla regler, utvisnings situationer rumt fysiskt och bildligt, mycket klokt eftersom de flesta kineser inte har en aning om detta. Till slut fick alla matchstraff pga slagsmål utan handskar.
2) ljusspel och spelar presentationer. Blev lite undrande om det är så på en vanlig NHL match eller om detta är kinaukilt .
3) March, lite långsamt , avvaktande, men snacka och temposkiftningar och passningsspel. Och kors i taket DE SPELAR MOT BACK !!!!!!!
4) dålig is så mycket avbrott så det blev en lång kväll

Inser hur mycket jag saknar hockey måste gå mer men tveksam om KHL kommer hit pga av att publiken inte fattar hur de ska bete sig
Shit

  • 84 Readers

Likes

Comments

Vilken himla röta lyckas precis pricka in den första NHL matchen någonsin i Kina. Tyvärr ingen serie match men det är ändå hockey. Efter lång väntan och strul för den stackars killen som ordnat allt var det äntligen dags för biljett hämtningen . kerry center, har fått förbi en massa gånger men inte gått in, otroligt rörigt (lika lätt att gå vilse som i Venedig) dock mindre men fattar inte att det ska vara så svårt att hitta. Men och andra sidan blev det ingen brådska, hämtning mellan 5-7 visade sig pga på grund av min nyuppfunna väder beskrivning. Badkars väder=någon häller ut ett badkar var 20 sekund på ca 5 m2 yta. Dessutom under flera timmar eller tom dagar. Det är tom mer intensivt än jag någonsin varit med om i Thailand . Trodde självklart också att jag inte skulle behöva springa mellan olika hus så när jag väl hittade stället så var jag blöt till knäna nedifrån och våt från huvudet till låret. Men det är iallafall varmt, tänkte på det när jag väl kom hem, konstigt att det sväljer allt vatten och att jag inte har mer översvämning hemma och dessutom aldrig få it utan paraply. Usch vad jag hatar att vara blött.
Nej, nu åter till NHL.
Väl framme blev det 1 h väntande i ett uppsatt tält för att ta emot några av spelarna för någon slgs foto event. Shanghai Tunderbirds barnspelare övade sig på att ställa sig på två led för att spelarna skulle gå emellan både idag och på isen imorgon.
Fick biljetter, valde sedan vänta på spelarna, två killar från respektive lag
Opps helt glömt tala om vilka lag
Los Angels Kings och
Montreal Canacks , hmmm undrar om detta blev rätt . Skitsamma
När spelarna kommer in lite lagom surmulna eftersom de nog helst vill vara med polarna så blir folk som galna , tar några kort som naturligtvis inte blir bra, skittelefon.
Men jag får snart ärva Emils och då blir det bättre.
Tar några kort och bredvid mig står en kinesisk tjej med tindrande ögon : följande konversation utspelas
K: de är sååååå snygga
M: spelarna
K: ja alla hockeyspelare är så..... snygga.........
M: tycker du det , lite tamt från min sida jag vet men sån är ju jag....
K: alla kineser är så fula utom hockeyspelare
M: ska du inte ta ett kort eller gå fram
K: vågar inte för att de är så..... snygga.....
Personligen såg de ut som vilken svensk hockeyspelare som helst vilket det troligen var också, tre svenskar och en finne.
Hemgång i regnet
Återkommer till matchen i nästa kapitel, måste gå och jobba lite nu

OVER and out

  • 101 Readers

Likes

Comments

Det är som att gå omkring i en hårfön vet att man inte ska klaga men det är tråkigt att sitta inne när solen skiner och himlen är blå.

Sluta gnälla bara I-lands problem. Värme indexet var för några dagar sen nu är det ca 30 grader och lite svala vindar.

Kommer precis från ny fixade fötter och ansikte, min siden blusar är levererade. SPA:t bjöd på Sammgtos och ni står den Marguriyas på schemat. Också Happy Hour, så två för en , Beegees i högtalarna och när jag skrivet klart se klart på Gones ( hockey film för er som inte vet).

Nästa fredag kommer Rickard för 5 månader Mandarin studier så nu är det dags att reda ut röran hemma och röja i gästrummet ut med allt garn. Så idag blir det en cykeltur till
IKEA för att köpa det sista. Det ska bli kul att få det på cykeln. Håller på att bli mer och mer kinesisk i vissa delar. I veckan när jag var ute och promenerade orkade jag inte gå 30 minuter åt ett håll och sedan vända. Utan jag gick till vår närmaste teater och gick runt, runt och runt. Efter ett tag ser jag samma människor hela tiden de går också runt, runt och runt men motsols och jag går medsols.
Det är viktigt att tänka på om ni spelar spel eller kort här i Kina så är spelordning Motsols. Mycket förvirrande.

  • 196 Readers

Likes

Comments

Hej så det går, visning 2 och 3 på vårt kära hus, sedan helt tyst börjar undra om det verkligen kommer att gå att sälja. Först kommer ett skambud mindre bra men tror det eller ej tant kan vara flexibel och som vanligt börjar men hjärna med alternativa planer.
Det hade inte behövts då det plötsligt händer saker, men kanske inte som vi hoppats på. så dags för en plus och minus analys , mycket blev på plus sedan mer väntan och sen var det plötsligt sålt. Känns helt overkligt sitter nu med en Basil Smach (drink) och funderar på hur jag ska fira.
Nu återstår det ett gäng steg på planen återkommer efter del 2 är avklarad.


Snart flyttar Rickard hit för 18 veckors Kina studier, hopppas att går bättre för honom än mig. Har så himla svårt med språk kan typ beställa 2 öl, just två varken mer eller mindre. Fast när jag tänker efter kanske jag kan klara av 6 öl ( 6 heter Leo ) enkelt att komma ihåg. Nu är ju det inte något som jag behöver TYCKER JU INTE OM ÖL. Så tillbaka till engelska, teckenspråk och svenska.
Har bunkrat lite till Rickards ankomst, typ 4 kg kyckling, pasta att drunkna i, vatten för en mindre pool.

Sitter ute efter lite uppfriskande regn och tittat på en gammal STAR trek film, funderar på att äta men tänkte mest på varför det känns som jag sitter i en thailändska fuktig bastu med
Svetten rinnande , ni som är känsliga för svett ringat under armarna, bysten, ryggen, rumpan , benen, ansiktet , håret, eller vilken annan kroppsdel som helst VIK HÄDAN FÖR HÄR FINNS DET INGEN
VÄG UT.
Positivt är ändå att allt giftig och skit i kroppen rinner av en.

SÅ FRÄSCHT,

Firande också husförsäljningen med bonsai. Typ 10 cm hög för 70 spänn. ,

  • 279 Readers

Likes

Comments

Kolla på bilden detta är vår städpersonal på jobbet, når mig till bröstet. Inget fel att vara kort men om ni byter deras färg på kläderna till blått, vilka liknar de då? Men de är precis lika söta och glada.

Sedan är det lite renoveringsbehov i lägenheten och
1) diskmaskin diskar inte rent, lösning sätta på maskinen och sedan säga "det är klart allt det inte blir rent utan att använda diskmedel" Japp!!!
2) tvättmaskinen tvättar inte rent men nu hat de gjort rent invändigt så nu fixad men utan att kolla då tvätten ligger kvar på köksbordet
Phu

  • 245 Readers

Likes

Comments