Åååå asså hockeyallsvenskan, världens mest underhållningsrika hockeyliga har 5 matcher som ska spelas av idag i omgång 6. 

Oskarshamn-Björklöven

Oskarshamn har hemmafördelen men helt ärligt så kommer det nog inte att spela någon roll. Löven har enbart förlorat mot vad jag tror är ett utav de lagen som kommer att gå upp iår vilket är VIK. Björklöven har gått stabilt igenom de första omgångarna medan IKO inte har mycket att sätta emot. Dock behöver IKO rycka upp sig och jag hade inte blivit jätteförvånad vid ett X då löven enbart borde spela av den här matchen. Men IKO helt klart underdog.

Pantern-Timrå

Både Pantern o  Timrå har haft rejält tuffa motstånd i början utav HA. Timrå kanske har haft det ännu värre än pantern med tanke på motstånden och båda lagen har spelat förhållandevis bra. Jag tror på rutin och säger Timrå, de vinner med 2-3/4

Karlskoga-Almtuna

Almtuna får resa genom landet för att bevisa att man inte är ett upp o ner lag. De har bevisat att man inte kan lita på de på bara såhär få omgångar. BIK var riktigt bra förra året och jag tror matchen är rätt så öppen men BIK vinner idag. Men spelar Almtuna så bra hockey som jag vet att de kan så blir det vinst. Almtuna har en så j*vla hög högsta nivå men dock är deras lägsta nivå sämre än Växjömålvakternas lägstanivå. Är Almtuna pigga så blir det en 2:a. Helgardering.

Tingsryd-Leksand

Leksand, skärpning, nu. Taif måste besegras idag även om de har en bra bredd i truppen och en bra publik. Som sagt skärpning kommer det att bli idag och 3 poäng kommer att hämtas från de smålänska skogarna. 

Vita hästen-Asplöven

Asplöven är nästan i samma klass som Almtuna när det gäller upp o ner. Vita hästen måste kämpa till sig ett kryss men tror inte att det räcker. 2:a

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Igår spelades en intressant match i SHL. De två nykomlingarna, Rögle-Karlskronas match var lite upp och ner. Det var som att titta på JVM. Sjukt kul även om det blev mycket felpass, puckdräll och högpress från bägge lagen. KHK hade första perioden i sina händer och med lite tur och tack vara Rögles keeper O. Dansk lyckades man hålla ut första perioden. Efter ett rejält dräll så resulterar det i ett friläge för Rögles D. Sylwander som distinkt dundrade in 1-0 inför hemmapubliken. En annan sak som bara händer mellan två sådana lag är att man i 5 mot 3 skjuter i täck, ramlar, och det blir helt plötsligt ett 2 mot 0 läge för Rögles utvisade kommer in igen. Miss i friläget vilket är klart underkänt. Dock ska jag inte klandra KHKs powerplay spel för de är betydligt bättre än många lag i SHL. Senare under pp spelet resulterar det i mål, det kändes så givet eftersom de ändå var nära under de tidigare pp:na och under hela första perioden. Ännu ett typiskt JVM mål när KHK gör 1-2. Rögles vänster forward snubblar på linjedomaren, KHK får pucken och hur de ens lyckas komma till målet på det sättet de gör är så kul. Tittade tillbaka typ 3-4 gånger innan jag greppade vad som hände. Börjar tröttna på JVM nu men asså det här var nog den mest intressanta matchen iår. Asså snälla kolla bara här ni som missade matchen (http://shl.se/shl-arena/39655/postgame/) 2:20 in i klippet typ. 2-2 efter fulltid är väll rättvist mellan två lag som slarvar i alla lägen och man kan även framför tv:n aldrig känna sig trygg. Hade man spelat ut pucken ur egen zon enklare hade man inte haft två mål i baken. Visserligen var Rögle sjukligt när att trycka in 3-2 i nästan tomt mål men förstod att den pucken inte skulle sitta.. Förlängning och 3-2 är rätt snabbt ett faktum. Rögle ligger nu 3:a och KHK näst sist.


Underhållningsnivå: 5 av 5 

Hockeynivå: 2 av 5

Likes

Comments

Idag blir det premiär för mig här på bloggen! Som det står i beskrivningen så kommer bloggen handla om allt mellan himmel och jord gällande hockey och betting. Hockeyn kommer att få nått inlägg per dag och bettingen lika så. Ska bli sjukt kul och hoppas att folk kommer tycka det är kul o intressant läsning.


Igår lirade vi i min klass en korpen match i innebandy vilket egentligen är så jävla kul asså men igår blev det tyvärr torsk. I senare inlägg blir det lite tugg och gårdagens match mellan nykomlingarna och kvällens matcher.

Hörs!Likes

Comments