Natur, Himlen, Panorama
Äntligen var det stjärnklart :) Så var ut en sväng och fota himlen.. lite norrsken var de.. :) sen vart det ett nytt foto på vintergatan.. Hade varit skoj om min nya kamera hade kommit så man fått med lite mer på varje foto, nu vart det panorama av…

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Modellfotografering, porträttfotografering, Retuscherad
(F3.5, 1/250, ISO100, 50mm) Hade lite tråkigt såhär på morgonen så tänkte försöka mig på en lite hårdare retuschering av ett av gårdagens foton :) Vad tycker ni? gick lite bananas på fotot men vart ändå rätt nöjd med slutresultatet :D Som vid alla …

Likes

Comments

Natur, Himlen
(F2.8 ISO100 24mm olika exponeringstider HDR) Ja äntligen var det helg igen! Så kameran fick följa med ut och rastas lite :) Helgen tillbringas i dalarna så fotot är ut över sjön Varpan i Falun :) Slänger med ett foto som inte är i HDR också :)

Likes

Comments

Djur, Natur
(F4.5 1/100 ISO100 70mm) Ut och åkt en sväng och kollat omgivningarna där vi bor... hitta en fin gammal järnväg :) och några rådjur, tyvärr har jag inte skaffat mig något långt objektiv ännu så de är mega beskuret för att man ska se något annat en …

Likes

Comments

(F3,2 1/80 ISO200 70mm)

Var ut och fotade lite igår och idag.

När jag kom hem och satt mig vid datorn började jag kolla på lite foton, insåg snabbt att även om man tagit ett helt okej foto så händer det ju ganska mycket efter att man kört igenom det en gång i Photoshop.

Jag fotar alltid i RAW då jag vill ha så mycket detaljer som möjligt i mina foton och på så sett kunna lyfta fotot i PS.

Visst om man fotar i Jpeg så gör ju kameran ett ganska okej jobb men den vet ju inte hur du upplevde det på plats och med dagens kameror så blir sällan fotot i närheten av det man såg med ögonen... men med rätt efterbehandling så kommer man mycket närmre...

Foton på rymden är ju lite speciellt då de mänskliga ögat inte ser de svaga ljuset så där behövs ganska mycket efterbehandling :)

Till er som tycker att efterbehandling är fusk och att man inte tagit fotot, alla foton är efterbehandlade om dom inte är i RAW skillnaden är bara att dom efterbehandlas i kameran.

Plockade fram fyra exempel från dom senaste dagarna.. vad tycker ni är dom bäst i original eller i efterbehandlad version?? :)

Utrustning: Nikon D7200, Tamron 24-70 2.8, Photoshop, CPL filter (på dom med vatten).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

(F6.3, 1/250, ISO100 52mm)

Håller på med ett litet sidoprojekt där jag tänkt att jag ska göra ett Canvasporträtt på alla i Familjen och nu var det Zeldas tur att få ett porträtt...

Men Kan inte bestämma mig för vilket foto jag tycker bäst om :S inte heller om jag ska köra i svartvitt eller i färg.

Vad tycker ni?

Malin har jag redan beställt och satt upp i Färg :S Men har ju en svartvit version av de fotot också.... haha inte lätt.. älskar ju svartvita porträtt men samtidigt är de ju fint med foton i färg också.

Utrustning: Nikon D7200, Tamron 24-70mm 2.8, Studioblixt, reflexskräm

Likes

Comments

(F22, 5sek, ISO 100 24mm CPL Filter)

Ja hösten kommer med stormsteg...

Det finns ju både för och nackdelar det blir ju mer liv i fotona man tar ute i Naturen, men samtidigt är det blött och trist och man vet att vintern snart är här.

Idag provade jag CPL Filter vet inte hur det ska bli då jag aldrig provat innan och detta filter var ett billigt Kina filter från Wish men nog vart det lite mindre reflektioner ialf.. Ska bli skoj att prova någon dag med lite bättre väder, idag fick de bli en snabbsväng i duggregnet.

Utrustning: Nikon D7200, Tamron 24-70 2.8, CPL Filter

Med CPL Filter

Utan CPL filter

Likes

Comments

(F9 1/250 ISO100 50mm)

Vart sugen på att försöka mig på en gravidfotografering igen så för att visa hur resultatet vart förra gången jag fick prova på det, så har jag gått igenom fotona på nytt och redigerat dom så som jag skulle ha gjort det idag...

Fotona är från förra året och man utvecklas ju hela tiden, så kände att dom behövde piffas upp lite :)

Hade jag gjort fotograferingen idag hade jag nog försökt få till lite mer variation i fotona... Kanske några med lite mjukare ljus, men när jag tog dessa hade jag precis köpt mina första studioblixtar :)

Så är det någon gravid som läser bloggen och känner sig sugen på lite foton är det bara att höra av sig :)


Likes

Comments

Contains affiliate links

(F3.5 15Sek ISO1600 24mm)

Vart så exalterad av att jag lyckades fota ett norrsken igår att jag glömde fotot jag var ute för att ta haha.

Då 24mm är på tok för stor brännvidd iallafall när man inte har ett fullformatshus, jag fick jag lov att ta 3 st foton och lägga ihop till ett panorama i Photoshop :)

Tyckte de vart helt okej om man jämför med mitt första försök för någon vecka sedan. Men än är jag långt från nöjd... dock tror jag att jag får vänta in mitt fullformatshus innan jag gör ett nytt försök :) (Fast vem vet blir det stjärnklart ikväll kanske jag inte kan låta bli :P)

Nä nu ska jag ta och se om jag kan få någon människa att ställa upp på lite porträttfoton :)

Utrustning: Nikon D7200 , Tamron 24-70 2.8

(Mitt första försök)

Likes

Comments

Contains affiliate links

(F4.5 15sek ISO 1600 24mm)

Äntligen var det stjärnklart och norrsken när jag var ut och fotade i nattmörkret :D Önskar bara att jag hade haft min fullformatskamera och gärna ett objektiv med ännu kortare brännvidd.

Men just nu är jag glad att jag ialf lyckats fånga ett på kort! så nu kan jag vänta in min nya kamera Nikon D850 och försöka fånga ett nytt Norrsken :)

Lite tidigare på kvällen försökte jag att fota Malin mot stjärnhimmelen det också för första gången... Var lite klurigt att få till ljuset men tyckte de vart helt okej med tanke på att vi hade alla tre barnen i bilen när vi sprang ut på fältet och försökte fota innan dom bråkade ihjäl varandra där inne i bilen :P

Med lite mer övning ska de nog gå att få till riktigt okej foton mot stjärnhimlen också :)

Utrustning: Batteridriven studioblixt, Softbox (För att belysa Malin), Nikon D7200 , Tamron 24-70mm 2.8,

Samma foto fast lättat upp förgrunden lite efter önskemål om att se den lite bättre... kan nog nästan hålla med om att de gav lite mer djup i fotot :)

Likes

Comments

(F3.5 1/250 Iso100 34mm)

Försökte mig på att fota hunden våran idag... men va ju lite dum som la en svart hund mot svartbakgrund och orkade bara plocka fram en blixt så hon smälte ju in i bakgrunden rätt bra :P

Får bli ett nytt försök lite senare :P

(F4 1/250 Iso100 30mm)

Vart tvungen att gör ett till foto med vitbakgrund.. lite synd jag inte fick lika bra ögonkontakt men man ser ju hunden bättre ialf :)

Vilken tycker ni är bäst? Lr är båda lika dålig :P

Likes

Comments

Foto från Norge i somras...

Ja nu är längtan total! bestämt mig för att ta steget upp till fullformatskamera...
Jag har varit inställd på D750 länge..
Men sen började jag komma över mer till D810 och då börjar de ju skena i pengar så då kändes de som att man lika gärna kunde slänga dit den extra pengen och få den senaste modellen.
Så innan de var klart hade jag beställt en D850 så nu är det bara att vänta...
väntetiden är dock lång så de kommer bli plågsamt!
Hoppas den är så grymt bra som det verkar!

Fortsättning lär följa :D 

Likes

Comments

Vilken kväll...

Lyckades övertala barnen att få fota dom, (dom är ganska less efter alla foton jag tagit senaste året) åker iväg till Ljusdal och skateparken har varit sugen på att fota där ett tag...

Tycker jag får till ett gäng helt okej foton. Åker hem och ska lägga in fotona på datorn, då finns det inte ett enda foto på SDkortet!

Försöker med en drös olika återställningsprogram är precis på väg att ge upp när jag fick ett tips om ett till program kör det och poff så finns alla foton på SDkortet igen!

Gissa om jag vart glad!

Så nu kan jag visa upp ett par av fotona här! Hoppas ni också gillar dom! :D


Körde lite olika stil på redigeringen själv fredrar jag dom lite grön/blåa Malin var mer förtjust i den nedersta :)

Vad tycker ni?

Vissa tycker att de vart lite för mycket skugga i ansiktet så försökt lätta upp det.. Man bör titta på en stor skärm för att se någon större skillnad :)

Likes

Comments

Idag tror jag att jag hitta den... tyvärr insåg jag att jag nog behöver ett annat objektiv om jag ska lyckas få till något snyggt kort... 24mm på DX kamera så kommer man alldeles för nära... såvida jag inte är ute och cyklar och har fotat något annat på himlen hahaha

jaja skickar upp två foton ialf.. är det någon som är duktig på att fota " Milky Way " så skriv gärna i kommentarerna :)

känns som att man måste lägga ner lite arbete i efter redigeringen också om man ska få till dom där sjukt snygga fotona som jag sett andra har lyckats tagit.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Astrofoto hade varit skoj att lära sig lite bättre...

Gjorde ett försök att hitta vintergatan men de misslyckades..

Vet inte om jag var ute för tidigt eller om de var för mycket ljus från kringliggande hus... kan även ha varit så att dom få få moln som fanns skymde, hittade ialf ingen vintergata ikväll..

ska göra ett nytt försök någon natt :) men tyckte ett gäng av fotona vart fin ändå :)

Likes

Comments

(1/100 F6.3 ISO400 105mm)

Arbetsveckan slut och man kan plocka fram kameran :D

Fick bli några blommor och ett försök att fota hunden...

Gick sådär, ska då vara så himla svårt att lyckas få ett skarpt foto när hon springer :P Men övning ger färdighet, förr eller senare så måste det sitta ska nog prova att fokusera manuellt då det känns som att fokuset hamnar lite efter hur jag än beter mig.

Likes

Comments

Ja att försöka sig på produktfoto va ju inte de lättaste.. haha

Vart väl inte helt nöjd med resultatet.. skulle ha kört med blixt genom flaskan också så de blivit lite mer liv i den.. men men är ju första försöket så med tanke på det är jag ändå ganska nöjd :D

4 foton som jag satt ihop i Photoshop för att få fram slutresultatet :)


Likes

Comments

Den här förkylningen verkar ju aldrig ge med sig.. det positiva med att ligga i soffan hela dagen är att man hinner titta igenom lite foton man tagit :)

Så här kommer ett gäng macro foton med lite blandad kvalité :P Eller ja kvalitén är det väl inge större fel på men skärpedjupet.

Knivigt att fånga små flygande varelser :)

Utrustning: Nikon D7200 Nikkor 105mm 2.8

Likes

Comments

Ja snart är sommaren över för den här gången...

Inte har det varit många fina kvällar men några har vi ialf fått..

Här ett foto på en brygga i kvällssolen :)


Likes

Comments

Ja då gårdagens foto på en häst vart ganska populärt vart jag tvungen att ta en sväng runt byn idag också och hitta någon häst att fota.

Gissa om jag hade tur, det regnade för några timmar sen och nu kom solen! Det blev dimma överallt :D

Ja så nu har jag suttit och försökt få till det bästa ur fotot jag tagit :) vilket föredrar ni?


Version nr 1

Version nr 2

Version nr 3

Version Nr 4 (Original)

Likes

Comments

Foto Nr 1

Ja vart väl lite sisådär haha skulle ju givetvis ha fotat med kortare skärpedjup...

Men har man feber och är helt slut så funkar inte hjärnan som den borde, men har så tråkigt så ville ha något nytt foto att leka med så vart en snabbsväng till en hästhage :)

Där försökte jag få hästen att gå runt lite haha gick sådär :P

Så vad tycker ni bättre eller sämre när jag lekt lite i Photoshop?

Kommentera gärna om ni har några frågor :)

Foto Nr 2

Likes

Comments

Foto taget Juli 2016... tänkte utmana mig själv och se hur jag skulle ha tagit fotot idag jämfört med för ett år sedan.

Men jag vet inte ju mer jag tittar på fotona tycker jag att mitt foto från 2016 är riktigt bra... det är synd på byggnaderna i bakgrunden.

Jag valde en lite annorlunda redigering på fotot jag tog idag då jag tycker det vart lite för mycket när det var gult och med jätte mycket vinjett.

jaja här är resultatet slänger med en i färg också :)

Vilken tycker ni är snyggast?

Likes

Comments

Igår kväll var nog finaste kvällen  den här sommaren... varmt och skönt och massor av bilar & traktorer som åkte runt i Älvdalen :)
Självklart fick kameran följa med!
Här kommer ett gäng foton.. haft lite tråkigt nu på morgonen så några av dom är lite över redigerad :p

utrustning: Nikon D7200, Tamron 24-70mm 2.8

Likes

Comments