Hej! Är inne på fjärde dagen som Umebo och Socionomstudent och hittills känns det som att jag 100% gjort rätt val. Innan uppropet i torsdags var jag så nervös att jag ville spy men det gick snabbt över när jag träffade resten av folket i klassen och trivs så bra med dom andra!
I torsdags var det som sagt upprop och en dag fylld med information och på kvällen började nollningen/insparken men lagindelning och roliga lekar med klassen. Jag och en del andra skippade dock att utgången i torsdag, jag var så himla trött efter en full dag med nya intryck och nervositet.
I fredags var hade vi information från 10 till 3 och sedan klockan 6 samling igen för togafest. Det var roligaste utgången på länge och jag var på dansgolvet konstant i 2 timmar, utan paus haha. Riktigt rolig fest som sagt!
Igår, lördag var jag bakis så under dagen sov jag, gick och handlade och bjöd Lina på lunch och hängde med henne lite innan jag gjorde mig iordning för dag 2. Gårkvällen toppade inte riktigt fredagen men hade hur kul som helst ändå!
Idag har jag varit bakis, ätit chips, sett RuPauls dragrace på netflix och njutit av lite ledigt. Ikväll kommer Lina hit så ska moster bjuda på pasta med blåmusslor, blir nog gott! Juste, kanske inte nämnt det men nu första veckan bor jag hos mina kusiner eftersom jag flyttar in i mitt boende på fredag.
Ville egentligen bara säga att jag redan trivs så bra och att jag känner att jag har gjort rätt val. Jag är nöjd och stolt över att jag vågade testa mina vingar och tror och hoppas på att dessa 3,5 år kommer att vara roligt, jobbigt, otroligt lärorikt och utvecklande!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att välja vad man ska göra med sitt liv är inte det lättaste. Vissa vet precis vad dom vill göra - jobba som Au Pair, flytta till USA, jobba med det ena eller det andra, bo utomlands, plugga på universitetet eller göra det. Till er som vet exakt och har möjligheterna och viljan att genomföra det - jag unnar er det 100%, do YOU.
Men, jag är en av dom som inte riktigt vet vad jag ska göra med mitt liv, vilket också är okej. Att inte veta vad man ska göra medför ganska mycket stress men det finns också en charm med det hela kan jag tycka, om två månader kan jag sitta i samma hus i samma stad med samma jobb som nu, eller så kan jag vara på andra sidan jorden, eller så kan jag sitta i skolbänken igen fast nu i en annan stad, en ny stad.
Jag måste besluta mig om jag vill jobba eller om jag ska börja plugga. Som ni ser ovan kom jag in på Socionom på Umeå Universitet vilket känns kul! Samtidigt vet jag inte 100% om det är det jag vill plugga, eller om jag ens vill plugga direkt. Ord som kommer upp i huvudet när jag tänker på att börja plugga i Umeå: kul, kanske jobbigt, spännande, kanske inte trivs, nytt, är nytt bra?, flytta hemifrån!
Samtidigt som jag trivs väldigt bra på det jobbet jag har nu och är nöjd med min lön känns det oerhört roligt, spännande och nytt med en ny stad och universitet. Men samtidigt känner jag att det inte är bra med att stressa och börja plugga om man inte är säker på vad man vill. MEN man kan ju faktiskt hoppa av ifall det inte känns rätt. Ska skriva en + och - lista som kanske hjälper.
Hmm, mycket beslutsångest så jag ska fortsätta tänka och hoppas på att jag ska få lite klarare tankar...

Likes

Comments

För det första vill jag säga att jag tycker att polisen och ordningsvakter har ett otroligt viktigt jobb vid en sådan tillställning som PDOL och dem har stor påverkan på hur bra eller mindre bra en festival blir för människorna som kommer dit.

Polisen Piteå, Älvdal skriver på sin Facebook-sida ett inlägg om just PDOL-helgen som passerat. Men det var en mening jag fastnade på. "Det har skett få våldsbrott och sexuella ofredanden, vilket är glädjande" . För det första så ser polisen inte allt som händer, dem ser säkert mycket, men inte allt. Så min första ändring på den meningen hade varit till "Det har kommit in få anmälningar på våldsbrott och sexuella ofredanden, vilket är glädjande." Mörkertal är svårt, man kan aldrig säkert veta hur många som blev sexuellt ofredade under dessa dagar. Om man får en okänd mans hand på rumpan mitt på dansgolvet inne på Kitteltältet tror jag helt ärligt att det inte är så stor chans att man anmäler detta. Jag hade inte gjort det och jag vet många andra som inte har anmält sådana händelser. Men varför man inte anmäler är en heeeelt annan debatt. Min poäng är att att man kan inte skriva "få" när man inte vet hur stor siffran är egentligen, inräknat med mörkertalet och det är som sagt väldigt svårt. Jag vet inte hur ni känner, men "få" sexuella ofredanden känns inte glädjande för mig. Visst, att siffran kanske sjunkit men först när siffran på antalet sexuella ofredanden är NOLL, känns det glädjande för mig. Dessutom så är dom där "få" offren för sexuella ofredanden lika viktiga som om det hade varit många.

Senare i inlägget uppmanas det till att dricka mindre nästa år, men ingenting om att sänka våldsbrotten och de sexuella ofredanden. Visst att alkoholkonsumtionen kanske är det problem som berör flest människor och är det mest synbara problemet men så vitt jag vet går det väl att jobba mot att minska och förbättra två saker samtidigt, eller? Dessutom finns samband mellan alkoholkonsumtion och våldsbrott och sexuella ofredanden vilket också hade varit värt att nämna i inlägget. Att om man minskar alkoholkonsumtionen får det förhoppningsvis en effekt på våldsbrotten och de sexuella ofredanden som förekommer. Som inlägget såg ut nu fick jag budskapet att de var nöjda och belåtna med att det var "få", att det var bra nog.

Men nej Polisen Piteå, Älvdal - räcker INTE

Likes

Comments

Ojojoj vad det har hänt MYCKET sedan sist jag skrev ett inlägg på denna lilla blogg, men livet kom imellan och har tänkt göra ett antal inlägg om tiden jag inte uppdaterat här. Det största som hänt ser ni här ovan - studenten(!!), mer om det sedan för nu ska jag se ett avsnitt The Blacklist och sedan sova eftersom jag är trött efter jobb idag och jobbar alla dagar denna vecka förutom söndag! Hörs och syns

Likes

Comments

Enda bilderna jag har från i helgen, måste bli bättre på att ta bilder!
I fredags var jag hos Vickan och drack vin, drack drink på Tage och for hem när dom andra for på Kalles, kände verkligen inte att det var värt att fara dit.
Igår festade jag hos Nora. Idag har jag mest sovit och ska snart äta middag. Känns skönt med bara 4 dagar till påsklov! Välbehövligt verkligen.
Angående det fruktansvärda attentatet i fredags i Stockholm har jag 3 saker att säga: mina tankar är hos de drabbade och deras nära och kära. Terrorism har INGEN religion (att säga "ta inte in flyktingar, det kan komma terrorister" är som att säga "föd inte barn, det kan bli en psykopat"). Kärleken är störst.

Likes

Comments

Vid 5-tiden igår köpte jag och Nora med oss Sushi till Julia som vi åt där. Förfesten var kul med ett härligt gäng och sen drog vi in till Statt. I helhet var kvällen rolig och lyckad, blev dock lite väl sent då jag landade i min säng halv 7 imorse. Idag har jag sovit, duschat, ätit, gått prommis med Walle, hängt med Sanna och nu väntar jag på middag - blir kött och pommes, mums! Riktigt trött idag så blir en tidig kväll ikväll! Hoppas ni också hade en bra helg, hörs och syns

Likes

Comments

Som rubriken lyder, livet rullar på. Går skola, äter, tränar, pluggar, sover är i princip det som sker under dagarna. Här är iallafall några bilder från senaste veckan - söndagsmiddag hos mormor och morfar, promenader i det fins vädret och från dagens middag med mamma och pappa på Röda Lyktan samt ett tillskott i garderoben, trooor jag behåller den, får se...
Helgens planer är iallafall att ikväll vara chaffis samt vara med Rebecca och Sanna. Imorgon ska jag och Sanna se fotbollsmatch och på kvällen blir det utgång på statt. På söndag är jag nog bakis och så får vi se om det blir plugg eller vad det blir - blir nog bra hur som. Trevlig helg hörrni! Det ska jag ha

Likes

Comments

Hade en supertrevlig kväll igår. Det var som sagt födelsedagsmiddag för Rebecca tillsammans med Moa, Amanda och Katja. Efter mycket mat, prat och skratt landade jag i sängen vid halv 1.
Idag vaknade jag av mig själv vid 9 och hittills har jag ätit frukost, haft ansiktsmask och applicerat ansiktsmask på mamma och Alva. Planerna för dagen är att nu gå ut och sitta i solen en stund, äta våfflor till lunch, eventuellt se handbollsmatch med Rebecca och sen ikväll väntas tacomiddag och familjekväll eftersom Lina är hemma i helgen.
Hörs och syns!

Likes

Comments

Igår efter skolan såg jag serie tills dom andra kom hem och då for vi och handlade sushi som var asgod som vanligt. Senare for jag och Nora och tränade på gymmet innan jag handlade och senare gjorde ansiktsmask.
Imorse när jag vaknade och såg att solen sken fick jag vårkänslor, så härligt. Hann även knäppa några selfies i solen innan jag blev upphämtad av Rebecca.
Går skola till strax före 4 och klockan 6 ska jag vara hos Rebecca för middag, tror på en mysig kväll!
Trevlig helg hörrni!

Likes

Comments

Inte min bild ^

kväll var jag, mamma och pappa på en föreläsning med Mietek Grocher - en av de åtta överlevarna av förintelsen som fortfarande lever i Sverige idag.
Han var 12 år när andra världskriget började år 1939 och har överlevt 9 koncentrationsläger - det är både en slump och ett mirakel att han lever än idag. Ord kan inte beskriva den oerhörda smärtan och det helvete han behövt genomgå i sitt liv och tårarna brände bakom ögonlocken i 2 timmar, från början till slut. Han berättade så otroligt hemska och fruktansvärda saker, bland annat att han sett (känsliga varnas) hur en tysk officer på ett koncentrationsläger tagit ett litet barn från sin mamma och bokstavligen slitit itu detta oskyldiga, lilla barn. I hans bok Jag Överlevde!, som vi köpte finns allt mer berättelser att läsa.
Efter alla dessa år beskriver han att det är lika svårt och smärtsamt att berätta om det han blivit utsatt för, och det märkte man - man kunde känna hans smärta genom hans ord och den känsla han förmedlade gjorde fysiskt ont i hela mitt hjärta.
Det läskiga med allt detta är att utvecklingen som sker idag är på väg åt samma håll.
SD, Trump, Nationella Frontpartiet i Frankrike, Brexit och mycket mer är så jävla, jävla fucking sjukt egentligen.
Jag kan inte fatta och kommer aldrig fatta hur ni som stöttar ett rasistiskt parti tänker. Hur er hjärna, som diskriminerar andra på grund av vilken färg på sin hud den personen föddes med, fungerar. Till dig, som anser dig vara bättre än andra för att du föddes i ett särskilt land - fuck you, dags att tänka om.

Likes

Comments