Måndag har jag redan skrivit om, så jag börjar med vad jag gjorde i tisdags. Jag åt god mat, for på seminarium och på kvällen pluggade jag. I onsdags pluggade jag i UB med ett gäng från klassen innan jag mötte upp Johanna och for och tränade. I torsdags tog jag en lång sovmorgon innan jag gick över till Johanna för att plugga och efter en stund kom även Sophia och joinade.
I fredags hade vi föreläsning från 9 till 12 och efter det hjälpte jag och Sophia Johanna att flytta, bara två hus bort men det kändes ändå i armarna efteråt. Sen åt jag pizza till middag innan jag och Johanna for till Lisa där några fler tjejer från klassen var. Vi såg idol och snackade skit. Kom hem från Lisa vid halv 11 och då drack jag ett glas vin, städade och lyssnade på ljudbok.

I lördags ställde jag väckare och for till universitetet och pluggade ett par timmar innan jag såg lite youtube och fixade mig inför kvällen. Började hos Lisa med ett gäng innan vi for vidare till Campus och sen in till stan på Hundra. Avslutade kvällen med maxmat innan jag somnade gott.
Idag har jag varit bakis och sett youtube. För några timmar sen gick jag över till Johanna där jag fortfarande är. Vi har lagat mat och ätit, och nu lyssnar vi på julmusik. Senare ikväll blir det julmys med Johanna och Sophia. Glögg står på schemat, mums!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu när jag studerar på Universitet innebär det att studierna är på en helt annan nivå och att det egna ansvaret är väldigt, väldigt stort. Därför är det väldigt viktigt för mig att ha struktur i min vardag gällande föreläsningar, uppgifter, viktiga datum och dylikt, för att inte bli stressad av att ha alla datum i huvudet. Visst att vi har schema på föreläsningarna osv på nätet men genom att använda egen kalender får jag bättre koll på hela livet liksom, inte bara skol-delen.

Jag skriver "to do list" inför varje dag för att få bättre koll och struktur gällande vad jag bör/vill göra och hinna den specifika dagen. Jag tycker dock att det kan vara lite svårt att uppskatta hur mycket eller lite jag kommer att hinna och ha lust till under en dag eftersom många faktorer spelar in så som hur mycket jag sovit natten innan, hur motiverad jag är till att plugga, vilket väder det är osv osv. Men det är inte hela världen om jag råkar planera in för mycket eller för lite, det är oftast lätt att fixa! haha och jaaa, jag skriver in "ta selfies" på schemat, viktig del av mitt liv!

Asså hörrni! Detta gör mitt liv SÅ mycket enklare! Älskar Google Kalender! Lägger in föreläsningar, vilken sal vi ska vara i, inlämningar osv osv. och även sånna saker som hämta ut paket, betala någon räkning, om jag bokat tvättid. Dessutom så kommer allt jag lägger in på Google Kalender på datorn, på mobilen också! Man kan alltså lägga in nya händelser både på datorn och på mobilen vilket är så smidigt. Mitt liv hade varit så kaos om jag inte haft detta alltså. Så här ovan ser ni hur det ser ut på datorn och här under ser ni hur det ser ut på mobilen. Rekommenderar detta för er som vill ha bättre koll och struktur i vardagen!

Likes

Comments

I fredags hade vi en föreläsning och sen for jag och Johanna in till stan för lite black friday, fick med mig hem ett par saker. På kvällen blev det utgång på Allstar, helt klart en kväll att minnas! I lördags var jag bakis och igår, söndag, spenderade jag och Johanna ett par timmar på Ikea, fick även där med mig lite välbehövliga saker. På kvällen åt jag och Lina middag hos Hanna och Johan + kusiner, alltid så trevligt! Idag har jag varit på föreläsning, jobbat med grupparbete, tränat och gjort ceasarsallad, var gott! Hoppas ni också hade en bra helg och en bra start på veckan!

Likes

Comments

Under november, som ej är slut än, har jag firat Halloween i Pite, hängt med hundar i både Pite och Ume, dansar arslet av mig på hiphopkväll, tagit selfies i min favvotröja, varit på sittning med temat "vad du ville bli när du var liten" - gympalärare var givet! Träning har jag också hunnit med!

Likes

Comments

Under Oktober festade jag, fick spontanbesök av mamma, pappa och Alva, fick blommor, åt god mat, gick på hattfest och firade Halloween i Umeå - plastikoperation gone wrong körde jag på!

Likes

Comments

under september gjorde jag bland annat detta:

flyttade in i mitt studentrum, trivs bra! Inte optimalt med delat kök men det funkar

festade som stalker-stina / var med på finsittning

vad glad, vilket syns här^ / fått med mig dessa drinkmattor hem efter en utekväll

Fått inspo i en föreläsningssal / bilden säger sig sjävlt

var hemma i pite där bland annat mamma gjorde mina naglar / tog selfies i pite / en selfie innan en av utgångarna i ume

Likes

Comments

selfie från helgen innan jag tog årets bästa beslut, att flytta från Piteå till Umeå

Wow hänt mycket sen sist! Haft så fullt upp med att leva att jag glömt bort lilla bloggen, aka mer eller mindre min offentliga dagbok.
Kommer upp inlägg för att fylla upp för dessa månader jag inte skrivit någonting, mest för att det är så kul att kolla tillbaka på sen.

Likes

Comments

Hej! Är inne på fjärde dagen som Umebo och Socionomstudent och hittills känns det som att jag 100% gjort rätt val. Innan uppropet i torsdags var jag så nervös att jag ville spy men det gick snabbt över när jag träffade resten av folket i klassen och trivs så bra med dom andra!
I torsdags var det som sagt upprop och en dag fylld med information och på kvällen började nollningen/insparken men lagindelning och roliga lekar med klassen. Jag och en del andra skippade dock att utgången i torsdag, jag var så himla trött efter en full dag med nya intryck och nervositet.
I fredags var hade vi information från 10 till 3 och sedan klockan 6 samling igen för togafest. Det var roligaste utgången på länge och jag var på dansgolvet konstant i 2 timmar, utan paus haha. Riktigt rolig fest som sagt!
Igår, lördag var jag bakis så under dagen sov jag, gick och handlade och bjöd Lina på lunch och hängde med henne lite innan jag gjorde mig iordning för dag 2. Gårkvällen toppade inte riktigt fredagen men hade hur kul som helst ändå!
Idag har jag varit bakis, ätit chips, sett RuPauls dragrace på netflix och njutit av lite ledigt. Ikväll kommer Lina hit så ska moster bjuda på pasta med blåmusslor, blir nog gott! Juste, kanske inte nämnt det men nu första veckan bor jag hos mina kusiner eftersom jag flyttar in i mitt boende på fredag.
Ville egentligen bara säga att jag redan trivs så bra och att jag känner att jag har gjort rätt val. Jag är nöjd och stolt över att jag vågade testa mina vingar och tror och hoppas på att dessa 3,5 år kommer att vara roligt, jobbigt, otroligt lärorikt och utvecklande!

Likes

Comments

Att välja vad man ska göra med sitt liv är inte det lättaste. Vissa vet precis vad dom vill göra - jobba som Au Pair, flytta till USA, jobba med det ena eller det andra, bo utomlands, plugga på universitetet eller göra det. Till er som vet exakt och har möjligheterna och viljan att genomföra det - jag unnar er det 100%, do YOU.
Men, jag är en av dom som inte riktigt vet vad jag ska göra med mitt liv, vilket också är okej. Att inte veta vad man ska göra medför ganska mycket stress men det finns också en charm med det hela kan jag tycka, om två månader kan jag sitta i samma hus i samma stad med samma jobb som nu, eller så kan jag vara på andra sidan jorden, eller så kan jag sitta i skolbänken igen fast nu i en annan stad, en ny stad.
Jag måste besluta mig om jag vill jobba eller om jag ska börja plugga. Som ni ser ovan kom jag in på Socionom på Umeå Universitet vilket känns kul! Samtidigt vet jag inte 100% om det är det jag vill plugga, eller om jag ens vill plugga direkt. Ord som kommer upp i huvudet när jag tänker på att börja plugga i Umeå: kul, kanske jobbigt, spännande, kanske inte trivs, nytt, är nytt bra?, flytta hemifrån!
Samtidigt som jag trivs väldigt bra på det jobbet jag har nu och är nöjd med min lön känns det oerhört roligt, spännande och nytt med en ny stad och universitet. Men samtidigt känner jag att det inte är bra med att stressa och börja plugga om man inte är säker på vad man vill. MEN man kan ju faktiskt hoppa av ifall det inte känns rätt. Ska skriva en + och - lista som kanske hjälper.
Hmm, mycket beslutsångest så jag ska fortsätta tänka och hoppas på att jag ska få lite klarare tankar...

Likes

Comments

För det första vill jag säga att jag tycker att polisen och ordningsvakter har ett otroligt viktigt jobb vid en sådan tillställning som PDOL och dem har stor påverkan på hur bra eller mindre bra en festival blir för människorna som kommer dit.

Polisen Piteå, Älvdal skriver på sin Facebook-sida ett inlägg om just PDOL-helgen som passerat. Men det var en mening jag fastnade på. "Det har skett få våldsbrott och sexuella ofredanden, vilket är glädjande" . För det första så ser polisen inte allt som händer, dem ser säkert mycket, men inte allt. Så min första ändring på den meningen hade varit till "Det har kommit in få anmälningar på våldsbrott och sexuella ofredanden, vilket är glädjande." Mörkertal är svårt, man kan aldrig säkert veta hur många som blev sexuellt ofredade under dessa dagar. Om man får en okänd mans hand på rumpan mitt på dansgolvet inne på Kitteltältet tror jag helt ärligt att det inte är så stor chans att man anmäler detta. Jag hade inte gjort det och jag vet många andra som inte har anmält sådana händelser. Men varför man inte anmäler är en heeeelt annan debatt. Min poäng är att att man kan inte skriva "få" när man inte vet hur stor siffran är egentligen, inräknat med mörkertalet och det är som sagt väldigt svårt. Jag vet inte hur ni känner, men "få" sexuella ofredanden känns inte glädjande för mig. Visst, att siffran kanske sjunkit men först när siffran på antalet sexuella ofredanden är NOLL, känns det glädjande för mig. Dessutom så är dom där "få" offren för sexuella ofredanden lika viktiga som om det hade varit många.

Senare i inlägget uppmanas det till att dricka mindre nästa år, men ingenting om att sänka våldsbrotten och de sexuella ofredanden. Visst att alkoholkonsumtionen kanske är det problem som berör flest människor och är det mest synbara problemet men så vitt jag vet går det väl att jobba mot att minska och förbättra två saker samtidigt, eller? Dessutom finns samband mellan alkoholkonsumtion och våldsbrott och sexuella ofredanden vilket också hade varit värt att nämna i inlägget. Att om man minskar alkoholkonsumtionen får det förhoppningsvis en effekt på våldsbrotten och de sexuella ofredanden som förekommer. Som inlägget såg ut nu fick jag budskapet att de var nöjda och belåtna med att det var "få", att det var bra nog.

Men nej Polisen Piteå, Älvdal - räcker INTE

Likes

Comments