Ursäkta min uppdatering här på bloggen, har blivit en del saker gjorde de dagarna som har gått.

I fredags var jag till Rusta en sväng för att införskaffa lite trall till uteplatsen samt en Baden Baden :) På kvällen blev det grillning och Ni fick se vad jag grillade på eftermiddagen (Ni som har mig som vän på Facebook). Det blev verkligen lyckat och smakade gudomligt. 

Lördagen åkte vi till Parkbadet en sväng och det kändes skönt att svalka av sig i denna värme, fast det blev en del sittande i bubbelpoolen medan döttrarna hade roligt tillsammans. Sen när vi kom hem orkade man inte så himla mycket utan tog det bara lugnt.

Idag söndag åkte vi in till Valbo för att byta skor som vi hade köpt till döttrarna för dom passade inte i storlek, förvånansvärt hittade dom nya skor som de ville ha. Passade på att ta en fika där med kulglass bland annat, vilket var välbehövligt i denna värme. När vi kom hem var det bara att göra mat för dagen, det blev kyckling med wokgrönsaker och ris. Efter det blev det att göra lite slingor i håret på min yngsta dotter, det blev väldigt lyckat lär jag säga.

I morgon börjar jag mitt nya arbeta och jag känner mig verkligen taggad inför det, det passar mig verkligen den uppgiften och jag kommer att prestera bra där tror jag :) Så önska mig lycka till :)

Ni får en uppdatering på hur morgondagen har varit. Sov så gott ni kan i denna värme och ha det gott :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​I morse när jag vaknade slog jag på TV:n och tittade på Nyhetsmorgon som vanligt på 4an, då såg jag att det skulle handla om nätmobbning. Ett intressant ämne tycker jag eftersom jag har sett vad som kan hända om det eskalerar. Därför såg jag fram emot den intervju som skulle bli med en tjej som verkligen har haft det tufft, ville se vad hon hade att förmedla. Man blev verkligen berörd av den intervjun och jag länkar den till er som inte har sett den längre ner i denna spalt.

En sak som slår mig varje gång man hör/läser om nätmobbning är följande: Varför ska individer gömma sig bakom en skärm? De skulle inte säga de saker de skriver face to face i verkliga livet, de vågar eller vill inte se den reaktionen på den personen de mobbar. Även att de inte skulle våga ta konsekvenserna efter att ta det face to face, fast jag ska inte sticka under stolen med att det sker mobbning i verkliga livet också vilket är hemskt. Varför ska det vara så svårt att ha följande ord i sina tankar: "Du ska behandla andra som du själv vill bli behandlad!". Jag själv var själv mobbad genom hela högstadiet och jag vet hur det känns, men i det långa hela gjorde det mig starkare och kan verkligen häva mig nu. De jag har träffat efter skoltiden kan inte begripa att jag är samma person, de upplever mig mycket starkare som person och att jag kan läsa av personer snabbt.

Om man är en mycket känslig person behövs det inte mycket för att man ska bli sårad och man känner sig värdelös. vilket kan påverka skola som arbete. Vi ska ta hand om varandra och visa att vi bryr oss om varandra, inte använda hårda ord och gömma oss bakom en skärm. Det är mycket lätt att skriva något dumt bakom en skärm och såra en annan person, men tänk då på detta ni som håller på med det: Det ni skriver bakom er skärm är bindande bevis  på att ni har skrivit det och det går att spåra vederbörande om det blir allvarligt. Är ni verkligen beredda på att ta konsekvenserna då?! Så min rådan till er är: LÄGG AV MED DET OMEDELBART!! VISA ATT NI ÄR MER MEDMÄNNISKA ÄN MOBBARE!!!

Nu har jag ventilerat av mig lite och jag hoppas att de flesta av er håller med mig. Nu kommer länken till intervjun jag såg i morse; Nätmobbning

Ha det så bra nu allihopa och sköt om er!


Likes

Comments

​En liten update på det som skett när det gäller mitt arbete.

Jag började min utbildning i måndags på det nya arbetet och det var mycket information att ta in, man kände sig helt slut i huvudet. När väl dagen var slut började jag smälta allt och begripa en hel del, bland annat att jag skulle bli bort mycket från min familj. Det skulle bli både långa dagar, kvällar och helger för mig på det nya arbetet, vilket inte är bra alls och min fru är inte så förtjust i att jag blir borta så mycket. Vilket jag kan instämma till faktiskt, så vi pratade ut en hel del och jag skickade iväg en jobbansökan till ett företag på måndag. Nu tänker ni kanske: "Han har precis börjat en utbildning och sen skickar han en ansökan till ett annat jobb samma dag". Poängen är att jag skrev aldrig på några papper på att jag är anställd på det företaget samt att min familj går före allt annat faktiskt.

Dagen efter ringde det företaget som jag skickat ansökningen till och ville ha en anställningsintervju med mig idag onsdag. Så jag åkte in till intervjun med en god känsla i magen. Det blev inte så mycket frågor och så kommer en kommentar som man sällan får höra på en anställningsintervju redan: "Vi vill gärna att du kommer på måndag och arbetar hos oss. Går det bra?" Så på måndag nästa vecka börjar jag mitt nya arbete och där är arbetstiderna samma som mitt arbete där jag blev uppsagd ifrån, vilket är absolut det bästa för mig och min familj.

Nu får andra tycka och tänka vad dom vill, men man ska prioritera sin familj anser jag.

Ha det gott allihopa :)

Likes

Comments

​Idag var vi och spelade bowling vilket man inte har gjort på evigheter, men det var mycket roligt att göra det. De första kloten för mig gick inte den väg jag ville direkt, efter ett tag blev det bättre som tur var. Behöver väl inte nämna vem som vann ;)

Imorgon är det dags att börja på sitt nya jobb och det känns lite nervöst eftersom jag inte har sysslat med kundtjänst tidigare, men som tur är får vi en utbildning först i 4 veckor innan vi sätts på kundtjänsten. Jag antar att jag kommer att känna mig rätt trött i huvudet efter man har slutat imorgon, all information man ska ta in och bearbeta. Samtidigt känns det mycket intressant att börja där för det skiljer sig lite jämfört med det jag höll på med på mitt tidigare arbete, nu är det inte jag som ska ringa utan det är kunderna som ska ringa och få min hjälp. Telefonen kommer med stor sannolikhet att ringa hela tiden skulle jag tro, vilket jag absolut inte har något emot. Då kommer timmarna att bara rinna iväg tills man får gå hem för dagen, men det kommer att dröja 4 veckor innan man sitter där. Som tur är kommer min kollega från mitt förra arbete att börja där också samtidigt som mig och det känns skönt att det finns någon man känner där då, så jag känner mig inte alltför nervös inför morgondagen. Så håll tummarna för mig i morgon att det ska gå bra för mig :) Ni kommer att få höra sen hur det verkar vara. Ha det gott och sköt om er!

Likes

Comments

Idag fick det bli lite storhandling för det behövdes märkte man i kylskåpet och det blev några kassar. Det kändes i armarna när man kom hem att man burit på tunga kassar, kändes som att armarna var flera meter långa *hahaha*

Sen tog vi våra cyklar och tog en tur ner till sjön för det var så härligt väder, gäller att passa på när solen tittar fram samt att få med dottern ut också lite grann. Annars är det mycket innesittande för henne, var lite protester först men sen blev det bättre. Efter att vi kommit hem blev det att göra lite pizza och den blev god i vanlig ordning :)

På kvällskanten fick grillen åka fram och grilla lite korv, vilket är enkelt och gott. Sen får det bli lite TV-tittande och hoppas att det finns något att titta på, bara man slipper det som har dominerat TV idag. Nämligen firandet av vår kungs 70-årsdag. Kanske det blir att kolla lite på Netflix för där finns det alltid något man kan kolla på. Någon majbrasa åker vi inte och tittar på som vi annars brukar göra i närheten.

Tycker verkligen synd om djuren denna dag när det smäller lite här och där, för många är rädda för dessa smällare. Visa hänsyn till djuren och var försiktiga denna dag.

Likes

Comments

​Idag gjorde man sin sista dag på arbetet för vi blev uppsagda tidigare och jag trodde att det inte skulle kännas så speciellt tungt att lämna arbetsplatsen efter dagens slut. Tänk så fel man kunde ha. När det väl var dags att lämna jobbet var det svårt att bara gå ut genom dörren och veta att man inte kommer att komma tillbaka. Det finns många minnen från den platsen och var mycket att insupa alla intryck man fick. Därför dröjde man sig kvar lite grann och pratade gamla minnen med en arbetskamrat. Sen var det bara att gå ut genom dörren för att inte komma tillbaka till denna arbetsplats. Usch vilken pärs det var och det gjorde det inte det bättre när man lyssnade på "The Dove" med Takida. Tårarna började rinna nerför kinderna och alla minnen gjorde sig påminda igen.

Som tur är har man fått ett nytt jobb och börjar där redan på måndag och en 4 veckors utbildning väntar. Jag kan verkligen skatta mig lycklig för att ha fått den chansen för det är inte många som har den turen eller vad vad ska säga. Allt beror på en rekommendation från en av cheferna där jag arbetade som tipsade en som var chef på ett annat företag vilken resurs jag hade varit för företaget och var ute efter ett nytt arbete. Blev kontaktad efter bara några dagar efter att jag hade skickat mail till den chefen. Så jag kommer att berätta hur det är på det nya arbetet senare så ni får veta hur det går för mig.

Håll tummarna för mig att jag lyckas lika bra på det nya arbetet som jag gjorde på mitt förra arbete, vilket jag fick höra ett antal gånger.

Likes

Comments