Luftperspektiv

En punktsperspektiv

​Två punktsperspektiv

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​ 

Likes

Comments

​Bakgrunden målade jag med akvarellfärg och skannade in i datorn. Jag valde att ha en solnedgångs/natthimmel eftersom att jag tycker om rymden och stjärnorna. Jag målade till mitt stjärntecken, skorpionen, för att få bilden lite personligare. Själva bilden på mig och fåglarna inspirerades mest av texten jag har i nedersta vänstra hörnet. Den valde jag att göra såpass diskret för att jag tyckte att den snodde för mycket uppmärksamhet annars. Att den är så undangömd gör det bara mer mystiskt och roligt tycker jag. Man ser den nog inte med en gång om man bara tittar fort, men om man fokuserar på bilden så ser man den. Att tröjan jag har på mig matchar så bra till bakgrunden var faktiskt utav en ren slump.

Dikten: (om den är svår att se)


So I let her go,

for it was unfair of me to keep her.

It was the hardest thing I've ever done

but I knew it was right

She was a bird I had caged

that had forgotten how to fly

But dreamed of clouds

when she closed her eyes

  

                            - Atticus

Likes

Comments

Motivet:

Arbetsprocessen steg för steg:

Min arbetsprocess

1. Gick det bra att komponera tyget och föremålen? Hur tänkte du när du gjorde din komposition?

Ja, det gick bra, jag tycker att det var roligt. Jag gillar att montera upp och matcha saker så. När jag gjorde min komposition så valde jag bara ut de sakerna som såg roligast ut att måla av, och som även matchade lite. Sedan tänkte jag nog främst på att jag ville ha de två större föremålen på varsin sida av det mindre.

2. Gick det bra att göra en grundering med medium och bränd umbra?

Ja, det gick också bra. Jag bredde bara över det på duken med papper.

3. Gick det bra att teckna upp din komposition med kol?

Det gick helt okej. Jag tycker att det lätt blir kladdigt av kol, och eftersom jag suddade en del så blev det lite "stökigt" här och där av kolet, men det syntes ju ändå inte sen när man började måla.

4. Beskriv din arbetsprocess under målningsprocessen. (Vilka problem du stötte på och hur gick du till väga för att lösa dem.)

Jag började först med att kunna urskilja olika färger och skuggningar i föremålen och började lite lätt att lägga olika sådana på dem. Jag tror egentligen inte att jag tänkte så mycket mer, jag försökte bara få målningen att se ut som kompositionen. Krukan blev inte riktigt likadan som den riktiga, men jag ville inte ändra något eftersom den blev såpass bra. Sedan var inte riktigt konturerna på skulpturen likadana på målningen som i verkligheten, och det försökte jag fixa genom att måla över vissa delar av skulpturen med bakgrundsfärgen som tyget hade. Draperingen var ganska svår att få till, men jag försökte lyfta fram lite skuggningar och "highlights" här och där.

5. Vad tycker du att du lyckades bäst med?

Jag lyckades helt klart bäst med krukan. Den fick en fin färgövergång och skuggning.

6. Vad har du lärt dig?

Detta var första gången jag målade med oljefärg, så det har jag nu lärt mig Jag tror även att jag har lyckats snappa upp hur man ska ta sig till för att skugga bättre och så.

Likes

Comments

Steg för steg.

Arbetsprocess

Jag skissade först upp mitt ansikte på duken, och målade sedan på en bakgrund. Tycker om det där "slarviga" målade penseldragen. Det är snyggt, så därför valde jag det som bakgrund. Jag tänkte även att den skulle matcha ögonen senare, plus att blå är min favoritfärg, så på det sättet kännas självporträttet lite personligare. Jag började sedan måla ansiktet, försökte hitta skuggningar och ljusare partier. På första bilden med färg i ansiktet ser man att det inte är särskilt jämnt och fint, och jag tror att jag lärde mig att blanda ut det mer under tiden. Jag känner mig inte helt klar än, jag hade gärna fixat näsan och lite fler detaljer i ansiktet. 

Detta är ju det andra självporträttet jag gjort, eftersom jag inte alls blev nöjd med det första. Jag tycker att jag verkligen lyckades mer med detta, både med kompositionen och tekniken. 

Likes

Comments