Den första bilden är ifrån den 29/4, det var första gången vi såg dig. Och den andra är ifrån i RUL som vi gjorde i juli, nu kan jag inte ens minnas datumet..
Men vi har faktiskt bokat in ett till ultraljud den 19 september - ska bli så roligt att få se vår prinsessa igen.

Min tanke var att ha med min och Björns mamma, men Björn ville absolut följa med och jag skulle känna mig obekväm med att komma med ett helt gäng som ska haka på (och vet faktiskt inte ens om man får vara så många i rummet).

Hur gjorde ni vid ultraljuden ni gjort? Har ni bara haft med er partner eller kanske någon annan?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är Julia. Jag föddes en måndag i januari 1993 på Mora BB, jag växte upp på Södermalm men även hunnit med att bo på Mallorca, i Linköping och i Åre.
För tillfället jobbar jag tillsammans med min pappa på hans restaurang, och det är främst det jag har gjort sen studenten, med några undantag. Eller egentligen var det långt innan studenten jag började arbeta med pappa, första gången var i årskurs fyra när jag skulle tjäna ihop pengar till min första telefon, en Nokia 3310.

Mina tre gymnasieår spenderades i Linköping, där jag som aldrig sett en traktor på nära håll lyckades kamma hem ett MVG i traktorkörning. Men det var för hästarnas skull jag flyttade ner, trots det lärde jag mig mer om hur man får en tjuga att räcka till så mycket mat som möjligt och vilken sorts alkohol som gav högst procenthalt för minst pengar. Utöver det så åktes det mycket EPA-traktor, lyssnades på Eddie Medusa och dansades bugg, vilket alla var nya sysselsättningar för en 16-åring ifrån stan som tidigare slagits med problem som "det är fest i helgen, jag kan inte ha samma känning två gånger". I Linköping brydde sig ingen om vad man hade på sig, man gick i ridkläder allt som oftast och killarna på skolan var klädda i varselkläder och träskor.

Efter Linköping har jag även hunnit med att klämma in en vinter i Åre, då jag arbetade på Tott hotell. Säsongslivet var inget för mig, och bla därför flyttade jag hem lite tidigare än planerat.

Det senaste året har jag spenderat tillsammans med min Björn. Han är allt man kan önska, gånger tiotusen. Speciellt humoristisk, retsam och konstant på språng, egenskaper som inte alla orkar med gånger tusen, men jag älskar det allt som oftast! Kommer skriva ett helt inlägg senare om hur vi träffades. Men nu står vi här ett år senare, gravida med vårt första barn. Det känns fantastiskt!

Likes

Comments

Hur mycket man än läser på kommer man aldrig veta om man är nöjd med sitt köp förens det väl är gjort, och man har kört den ett tag i sin egen vardag och med sitt eget barn. Speciellt om det är första vagnen med första barnet.

Var helt inne på Bugaboo Buffalo innan. Bland de vi kollat på verkar det vara den absolut smidigaste vagnen, med stora svängbara hjul fram, liggdel och sittdel.
Sen åkte vi och kollade, och båda gillar Emmaljunga-vagnarna bättre, super nitro eller duo edge. Liggdelen känns gigantisk (vilket jag tror är bra för många, men inte nödvändig för oss). Det som däremot verkar allra bäst med EL är att liggdelen vi isåfall väljer till (den lite mer robusta) går att fälla i fullt liggläge, bugaboon är ergonomisk och skålad vilket gör att den alltid ser ut som en stol, även när man fäller den ner.

Men sen bor vi i Stockholm, och vill kunna röra oss med vagnen på tunnelbana, bussar och i gallerior. Där är jag lite skeptisk till EL. Tjejen på babyproffsen sa att den inte egentligen är så mycket större, men tror nog att de där extra centimetrarna kommer märkas i trånga utrymmen, och den högre vikten lär märkas om jag skulle åka själv med bebis och vagn i vår relativt höga XC60.

Hur hade ni tänkt - någon med tips?

Likes

Comments

En fredagsmorgon i april fick jag reda på att du skulle komma till oss. Jag började jobbet tidigt den dagen, Björn körde mig. Började direkt söka efter barnmorskemottagning - vart gick alla andra? Vilka har gott rykte? Efter att ha beslutat mig om det var det bara invänta telefontiden för att kunna boka in ett första besök.
Björn ringde efter lunch, han hade varit iväg och fått sina nerver lugnade av ett par kompisar som har barn. Då kunde han helt plötsligt berätta i vilken vecka vi var i, hur många dagar det var kvar och mängder av information som jag vid det tillfället knappt förstod vad det var bra för. Vi var i en vecka, men samtidigt en annan vecka plus någon dag eller två. Nu såhär fyra månader senare tror jag mig ha bättre koll på hur man räknar de där veckorna.
Jag tänkte till en början bara på hur bra allt skulle bli, och hur mycket jag ville detta. Björnen min tänkte däremot mer på det praktiska, fick excell dokument som man kunde räkna på hur långt pengarna skulle räcka skickade till sig och började direkt kolla efter ny lägenhet. Jag vet inte ännu hur mycket plats en bebis kan ta, men antar att vi inte med Stockholmsmått mätt kommer räknas som trångbodda i vår mini 3a på knappa 70kvm! Men det är tydligen typiskt manligt att direkt börja tänka praktiskt, och kvinnligt att tro att allt löser sig. Något som sitter i sen urminnes tider, när mannen jagade och såg till så det fanns mat att mätta munnarna med och kvinnorna bara var hemma och skötte markservicen eller något liknande.

Likes

Comments