Vi har verkligen haft en härlig sommar. Jag och Rasmus bestämde tidigt att vi skulle ta ut dubbeldagar i samband med hans sommarsemester. Så totalt har vi varit lediga två månader tillsammans vilket har varit så skönt och ett perfekt avslut på mammaledighet för min del.

Vi har hunnit med Värmland, Gotland, Lindesberg x 2, Skansen, parken zoo och en massa andra härligheter på hemmaplan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej hopp hörreni!

Det va ett tag sen nu. Något aktivt bloggande har det absolut inte blivit för min del och kommer troligtvis inte bli heller, men just nu kände jag för att skriva några rader i alla fall.

Jag har nyligen börjat jobba igen efter mammaledigheten, är inne på min andra vecka på nytt jobb. Det snurrar i skallen vill jag meddela. Innan jag fick Ella hann jag "bara" jobba 6 månader som sjuksköterska vilket innebär att jag är ny i gamet. Bara det gör det snurrigt och att sen börja på ny avdelning med en helt annan inriktning än vad jag jobbade med tidigare är tufft. Plus att det inom vården generellt idag är k a o s. Senaste dagarna har vi haft minst 5 överbeläggningar och det finns inte personal som räcker till. Men that´s life. Jag trivs jätte bra på mitt nya jobb, på njurmedicin, det är galet svårt men intressant. Dock känner jag att det inte är vad jag ska hålla på med, i alla fall inte resten av livet. Jag ska jobba på gyn och ta hand om underliv, det är min grej. I´m a fiffi syster for life. Med en liten paus just nu. Men jag har en plan. Den ser ut som sådan att jobba ihop min tid som krävs för att söka in till barnmorskeprogrammet, totalt krävs det 12 månaders heltids arbete som sjuksköterska. Vilket alltså innebär att jag behöver 6 månader till. Sen har MDH (skolan här i närheten) endast antagning på vårtermin, vilket betyder att jag först kan söka inför vårterminen 2019. Så det är ett tag fram tills dess och det hinner hända en del på nästintill 1,5 år. Men planen och drömmen är i alla fall att söka in då och hoppas att jag kommer in. Framtiden får utvisa.

Det är i alla fall skönt att ha börjat jobba igen. Jag hade panik (har stundtals fortfarande) över att lämna Ella och vara ifrån henne, men jag vet ju att hon har det underbart med sin pappa under tiden. Men jag och hon har ju hängt konstant i ett år snart, längre om man räknar graviditeten liksom. Det har dock gått över förväntan bra att gå hemifrån, visst har Ella blivit ledsen (och jag med) men det har gått över snabbt och jag har ju fullt upp på jobbet hela dagarna så dagarna går och vips så har jag en ledig dag. Det är skönt att Rasmus är hemma ett tid framöver med henne, för sen vet jag inte alls hur vi ska få ihop det med tanke på att båda vi jobbar skift och oregelbundna tider hit och dit. Det kommer garanterat bli ett svårt pussel med att hämta och lämna på förskola och att sen få tid till varandra och familjen lär ju bli i princip helt omöjligt. Det får dock bli ett lite senare bekymmer, än behöver vi inte börja klura på det men tiden rusar ju iväg så dagen är snart här.

Likes

Comments

Återigen dålig update men livet kommer liksom emellan och detta är inget som prioriteras då. Men instagram uppdateras rätt flitigt så in o kika där om ni har lust, koinberg är namnet.

I övrigt så rullar vardagen och livet på i en rasande fart. Ella växer och utvecklas h e l a tiden och det är snart dags för mig att börja jobba. Vilket jag försöker att inte tänka på alltför mycket, vill i första hand njuta av den här "sista tiden" och av sommaren tillsammans med min familj. Det känns åtminstone skönt att Rasmus ska va hemma ett tag innan hon börjar förskola sen.

I sommar har vi massor planerat, vi är lediga hela 2 månader tillsammans och det ska vi utnyttja till fullo. Dock så börjar jag och Ella med att åka till Värmland tillsammans med mamma/mormor och hälsar på min storebror med flera. Sen ska vi till min älskade ö - Gotland och därefter åker vi till Rasmus pappa i Lindesberg. Och fy tusan va jag ska njuta!

Vi får väl se om det kommer uppdateras något här, men i annat fall kika instagram som sagt.

Puss & kram

Likes

Comments

Well, hello. Har inte haft något att skriva om, eller snarare har jag inte orkat. Kommer väl inte med något vettigt idag heller men tänkte ge er lite tips på poddar. För under barnvagnspromenaderna blir det en del podlyssnande, iallafall för mig. Så här kommer mina bästa tips:

I nöd och lyft

Med Brita Zackari & Kalle Wahlström Zackari. Vilka är ett alldeles underbart par som pratar om allt möjligt men framförallt träning.

- "Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari är ett par och tycker lika om mycket men kanske inte när det kommer till träning, en älskar det och en hatar det. I den här podden kommer Kalle och Brita berätta hur man gör träningsvärlden till sin."

CRfitness podden

Carola & Nadja Ranmo, två härliga brudar från Eskilstuna som diskuterar allt mellan himmel och jord men framförallt träning. Lite flabbigt emellanåt men mestadels bra och roligt.

- " I CRfitness podden träffar du oss bakom CRfitness. Vi diskuterar om allt som har med träning, hälsa och välmående att göra."

Skäringer & Mannheimer

Mia Skäringer och Anna Mannheimer, jag tycker inte det behöver någon vidare förklaring för dessa kvinnor är tamejfan powerkvinnor som v å g a r va precis som dom är.

Sköterskepodden

Två sjuksköterskor som diskuterar och pratar om yrket som ssk och livet i stort.

- "Med humor, värme, kärlek och allvar delar två unga sjuksköterskor med sig av sina erfarenheter från vårdyrket. Roliga anekdoter och sorgfyllda berättelser varvas med spännande diskussioner och lärorika intervjuer med såväl vårdgivare som patienter. Med andra ord en känslokarusell – precis som vardagen i vården."

Alla dessa fyra är relativt nya och jag gillar att va med från start. Hoppar gärna inte in efter typ 200 avsnitt, även om varje avsnitt är fristående. De ovan har på sin höjd släppt 13 avsnitt hittills, vilket är rätt lagom att lyssna ikapp kan jag tycka.

Likes

Comments

Det börjar sannerligen bli dags för mig att smycka kroppen igen. Det är alldeles för länge sedan. Jag ska bara bestämma mig för vad. Blir nog lite av varje.

Likes

Comments

Long time no see. Vi har haft sjukstuga här hemma plus att Ella är så enormt energikrävande och mammig just nu att jag är totalt slutkörd. På dagarna ska hon helst ha uppmärksamhet hela tiden och kan inte leka själv någon längre stund. Hon kan dessutom b a r a sova på mig under dagtid, lägger jag ned henne sover hon endast en kort stund medan om hon får sova på mig kan hon sova betydligt längre. Men men, det är ju mysigt oxå men det blir ju inte mycket gjort och egentid är ju att glömma. Knappt vagnen funkar som sövningsmetod längre, där sover hon oxå bara korta stunder - trots att vagnen är i rullning. MEN nån gång vänder det väl! Nattetid funkar det däremot att hon sover själv, iallafall större delen av natten.

Idag har vi inte gjort ett skvatt, jag har försökt pyssla hemma med tvätt osv men som sagt - inte mycket blir gjort. Vi har inte varit utanför dörren mer än en sväng till Ica, vilket ligger precis port i port med oss haha. Skönt med sånna dagar ibland tycker jag.

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och äta pizzarester, sen kanske det slinker ner en glass oxå. Det är ju trots allt unnsdag!

Likes

Comments

Mamma. Den viktigaste personen för mig. Hon som har lösningen på alla problem, som oftast vet exakt vad jag ska göra i svåra situationer. Hon som har svar på alla frågor och kan allt. Hon som jag alltid vill ringa när det hänt någon, bra som dåligt.

Ibland slår det mig, att jag faktiskt är mamma? Det känns så surrealistiskt att jag som inte vet någonting är mamma och ska lära min dotter om livet. Jag undrar om Ella kommer se upp till mig så som jag ser upp till min mamma. Kommer hon vilja ringa mig när något hänt? Kommer jag kunna ge henne samma bra svar som min mamma alltid ger mig? Jag ska göra allt jag förmår för att det ska bli så.

Ikväll vid nattningen fick Ella slumra i min famn efter att hon vägrade sluta busa, trots att ögonen gick i kors. Då slog det mig hur mycket jag älskar henne. Visst tänker jag det dagligen men nu kände jag det så innerligt och jag kunde inte sluta titta på henne. Tillslut satt jag där med tårar rullades ner för kinderna. Hon är allt. Jag älskar allt med henne. Även när hon driver mig till vansinne, vilket händer dagligen.

Hennes blå runda ögon. Hennes lilla kala fläck på vänster sida av huvudet. Hennes goa veck på låren. Hennes leende och skratt. Hennes sätt att upptäcka världen runtomkring. Hur hon tittar på mig eller hennes pappa när hon är påväg att göra något hon inte får. Hennes enorma envishet och vilja. Osv osv osv. Jag längtar efter att se henne utvecklas och växa, samtidigt som jag alltid vill att hon ska vara där hon är nu.

Likes

Comments

Vet ni vad? Om ni uppger koden koinberg20 i kassan när ni handlar hos Twistshake får ni hela 20% rabatt. Så bra produkter som både jag och Ella älskar, snygga och praktiska! KÖP.

Likes

Comments

Angående sockersuget. Rasmus köpte med choklad på väg hem från jobbet, så nu kan jag sova gott.

Imorgon är det tydligen chokladbollens dag, då blir det till att baka. En egen dag för chokladbollar betyder såklart att man får äta så många man vill och orkar.

Godnatt!

Likes

Comments

Ni vet det där när man plötsligt får ett enormt sötsug och bara måste ha något? Jag sitter och funderar på allt gott jag vill ha att äta och har rotat i köksskåpen flera gånger i hopp om att det plötsligt ska finnas en påse godis, kakor eller vad som helst som är sött. Jag skulle ju kunna baka men det är jag för lat för just nu.

Nä jag ska kika i köksskåpen en gång till, jag kan ju ha missat något. Slutar väl med att jag ställer mig och äter direkt ur sockerpåsen.


Likes

Comments