Header

Branden

Ja den där fredagen som började så bra igår.. den slutade mindre bra.

Som jag tänkt så lämnade vi hemmet vid lunch för att gå ner till byn och möta Alicia efter skolan. Amanda och Bellis mötte upp oss på vägen och väl i byn mötte vi Alicia sen stannade vi i parken ett tag för att leka. Barnen lekte, fikade och bråkade. När klockan närmade sig 14 packade vi ihop oss för att traska hem. Det var fortfarande så fint väder så vi tänkte stanna ute en stund till för att gunga och hoppa studsmatta i trädgården. Så blev det inte.

En bit från huset kommenterade Alicia att det luktade äckligt. Jag registrerade det samtidigt som vi fick närmre huset. Tittade på huset och ser hur det ryker. Inte från skorstenen... utan från taket.

Larmade och satte mig med barnen en bit ifrån huset i väntan på brandkåren. Ringde sambon och sen min pappa. Granndamen kom ut och hämtade mig och barnen medan brandmännen sprang runt i huset. Jag satt först som paralyserad men barnen stimmade och fick tillbaka mig ganska snabbt. Sen är allt ett enda virrvarr av brandmän, samtal, sms, poliser, grannar, vänner, familj.

Summan av kardemumman.. vi har inget hem längre. Vårt hus går inte att bo i. Mer än så vet vi dock inte just nu.

Det brann inte mycket egentligen men soten och röken har gjort stora skador. Fönster har spruckit av värmen, elen är utslagen, plast runt uttag har smält, luftvärmepumpen var bara en enda stor plastklump, lampor har exploderat. Golvet och en del av en vägg är uppbrutet. En bärande stolpe har brunnit. Där det inte är tjockt av svart sot är det istället vatten.

Vi lämnade vårt hem med det vi hade på oss.
Igår och idag har vi fått så otroligt mycket hjälp med kläder och alla andra möjliga saker man kan tänkas behöva.

Igår öppnade min lillebror och hans familj upp sitt hem för oss och idag har vi ockuperat min pappas hus. Sen får vi se vad som händer. Är så sjukt mycket frågetecken och barnen ställer ännu fler frågor som är helt omöjliga att svara på.

Livet vände, igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments