Header

Idag är det tre veckor sen våra liv vändes upp och ner. Tre veckor sen vårt hem brann, och försvann.
Ja, huset står ju kvar som många säkert sett, men det går inte att bo i förrän det är reparerat vilket kommer ta minst ett år, och allt vi ägde är utdömt och förstört.

Vi har fått otroligt mycket hjälp av våra föräldrar, syskon m. respektive, vänner, familj, släkt, grannar. Otroligt mycket!

Fortfarande är det många som frågar om vi behöver något. Vet ni hur svårt det är att svara på den frågan när man förlorat precis allt? Vi har inte bara förlorat våra saker och kläder, vi har förlorat minnen, trygghet, kärlek, en fast punkt, ett hem.

Vi vet ännu inte hur mycket vi kommer få ut på försäkringen, och vi vet inte när eftersom vi knappt börjat med listorna. En del har vi fått ut för att köpa möbler, kläder, ja det viktigaste. Vår ekonomi är, och har inte varit den bästa. Maten vi hade i kyl, frys & skafferi gick förlorad. Blöjor, bebismat, mediciner, hygienartiklar, kattmat etc etc etc.. allt.

I en familj på fem personer (och en katt) blir det en hel del utgifter, varje måndag, varje vecka, varje dag. Man försöker prioritera för att överleva. Man fattar beslut efter beslut om i vilken ordning allt ska ske.

Jag är just nu sjukskriven, får kuratorshjälp i hopp om att undvika att gå in i väggen igen, och ja.. den som varit där vet hur extrastressigt och ångestladdat det kan bli när en sjukskrivning ska beslutas av inte bara läkare, utan även försäkringskassan. I väntan på beslutet står jag också utan pengar, inkomst. Det är det vi behöver allra minst just nu, pengaproblem. A jobbar på, men tar ledigt lite då och då från jobb för att hjälpa mig med barnen när jag har inbokade besök hos läkare och så, så han förlorar ju inkomst också.

Hela tiden finns det saker som måste inhandlas, som fattas. Barnen har en säng, vars en byrå och några lådor med leksaker. Thats it. De behöver känna sig mer hemma, och slippa ha leksakerna i lådor. Fler möbler behöver inhandlas.
Mer basvaror till skafferiet behöver inhandlas. Mer kläder efter väder behöver inhandlas. Skor behöver handlas in till alla fem. Ja ni förstår säkert, det är mycket.


Det är inte ofta jag ber om hjälp, men jag gör det nu. För det behövs.
Inget tvång, inga måsten, vill du hjälpa, kan du hjälpa, så tackar vi så mycket för det.

Jag tänkte mig såhär att man kan få swisha mig på 0762098530
eller föra över till mitt konto hos Swedbank, 8059-8, 393023112-5 om man vill bidra med en slant.
Om det så blir möbler till barnen, smink till mig, en pizzakväll när vi inte har orken att ställa oss vid spisen, ett biobesök för barnen, en blomma i fönstret. Många bäckar små ❤
Vill man skicka en godispåse till barnen (det är ju snart påsk!) kan man få göra det med!
Barnen Olsson
Bokelundagatan 5A
28040 Skånes FagerhultDesign your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Usch vad jag mår illa 😦 När som helst kommer hjärtat och hämtar oss. Jag ska till vårdcentralen idag igen. Är snart stammis. Igår var jag där för en inflammation/böld i bröstet som jag fick antibiotika för och idag ska jag till kuratorn.

Mår illa.

Likes

Comments

Nu när vi bor i en tvåa så valde vi våningssäng till Alicia och Kevin just för att de ska få mer plats att leka på. Men vi står i kö för större bostad och tanken är ju då att de ska få egna rum igen. Så går tankarna åt sängar.. Kevin klarar sig med en juniorsäng och gärna med någon sorts kant eftersom han snurrar runt när han sover. Alicia får inte plats i en juniorsäng och här önskemål om en säng som kan se ut som en soffa med hjälp av kuddar...

Vad har ni för sängar till ers kiddos?

Likes

Comments

Contains affiliate links Barnkläder & Inredning , Kidsen, Kläder

-- inlägget innehåller adlinks och kan uppfattas som reklam --


Här kommer världens bästa tips! Polarn kör just nu MID SEASONSALE där du kan fynda till fantastiska priser! Finns fortfarande många plagg kvar, och i många storlekar! Skynda att fynda vettja! Härligt våriga plagg i kollaget nedan, men fanns såklart även de klassiska ränderna till bra priser!


Likes

Comments

Contains affiliate links Barnkläder & Inredning , familjeliv, Kidsen

Igårkväll satt jag och spanade födelsedagspresenter till Kevin & Tilda. Kevin fyller 5 år den 16/4 och Tilda blir 1 år den 27/4, alltså inte så långt dit. Kevin avgudar Avengers, eller ja... alla superhjältar! Så vad han önskar sig är ganska givet.

Men så kom ångesten och paniken ifatt mig. Stackars Alicia. Hon fyllde år två veckor innan branden, och hade barnkalas en vecka innan branden. Hon fick i princip allt hon hade önskat sig, en skateboard (den har vi dock lyckats rädda), mängder av Lego, pennor & böcker att skissa Topmodeltjejer, dagböcker, hårgrejer, snygga kläder, spelfigurer till Disney Infinity, pengar, presentkort... ja listan kan göras lång.

Allt är kvar i huset och är förstört. Vissa saker hade hon knappt tittat på ens.

Hur ska jag kunna köpa födelsedagspresenter till Kevin & Tilda med gott samvete? Hur ska jag kunna lägga ut önskelistor med gott samvete?

Det är så orättvist, och en 8-åring blir drabbad.

Hur ska jag lösa detta på bästa sätt?


-- nedan finns adlinks vilket kan uppfattas som reklam --

Likes

Comments

Godnatt, hoppas du haft en bra helg 😍
Imorgon ska Alicia till skolan, hjärtat till jobb och vi andra ska vara hemma. Jag måste nog ringa vårdcentralen och se om jag behöver komma ner, har fått en infektion som inte vill ge med sig 😪

Nu ska vi sova!

Likes

Comments

familjeliv, Branden

Det är kväll, lördagskväll. De stora barnen sover, den lilla är lagd och somnar förhoppningsvis snart. Hjärtat är hos D och katten ligger på golvet och rullar rundor i protest för han inte får gå ut. På tvn är det Spindelmannen. Jag har försökt kolla, men kan inte koncentrera mig. Tankarna för mig någon annanstans hela tiden. Till den där fredagen för två veckor sen. Femton dagar tillbaka.

Jag pysslade hemma med tvätt, disk, satt vid facebook från datorn med mitt kaffe medan bebis sov och lilleman kollade på Netflix i vardagsrummet. Va nere och hämtade ved en runda. Eldade från morgonen eftersom det varit minusgrader. Solen sken så jag funderade på om vi skulle stanna i parken och leka efter att ha mött Alicia efter skolan. Åt lunch och klädde barnen, fick samtal av svägerskan som undrade om vi skulle ta en promenad eftersom hon ändå skulle till affären. Bestämde att vi skulle mötas halvvägs in i byn. Tog ut barnen, tog på mig jackan och stängde dörren, låste, gick hemifrån.

Mötte upp svägerskan & Bellis, fortsatte traska in mot byn och mötte sen upp Alicia i parken där vi stannade och lekte. Svägerskan svängde inom affären och köpte fika. Lek och fika och sen tittade vi på klockan som närmade sig 14. Bestämde oss för att traska hemåt och gick inte det vanliga hållet, utan tog samma väg som vi tagit innan, genom byn. Vinkade av svägerska och Bellis som fortsatte hem till sig. Styrde stegen de sista hundra metrarna och småpratade med barnen. Eftersom det var så fint väder bestämde vi att vi skulle gå ner i trädgården och gunga & hoppa studsmatta en stund innan pappan skulle komma hem. Alicia skulle bara byta skor.

Är 10-15 meter ifrån huset när Alicia kommenterar att något luktar äckligt. Fortsätter gå, tittar mot huset och när vi närmar oss infarten så ser jag hur det ryker från hela huset. Tittar mot fönsterna och inser att huset är rökfyllt. Säger till barnen att det brinner, vi går över vägen för att sätta oss och jag ringer 112. Berättar vad jag sett och lämnar mina uppgifter. Tar runt 2 minuter att berätta allt jag vet. 30 sekunder senare kommer räddningsledaren i full fart och får mina nycklar så han kan låsa upp. Ringer A och får bara fram att det brinner i huset, vi är oskadda. Han är på väg hem. Strax därefter kommer brandbilarna och de rusar in. Kommer ut igen och skickar sen in två rökdykare. Vi får filtar att ta på oss. Fönster öppnas, rök väller ut. Alicia gråter hejdlöst, Kevin sitter som förstenad och stirrar på brandbilarna.

Granndamen kommer och säger åt oss att följa med henne hem, där tas vi omhand. Barnen får leka, fika och jag fick kaffe. Ringer pappa och berättar vad som hänt. En lite stund senare kommer A, och det blir kramkalas. Hans föräldrar kommer de med. Grannarna dukar upp med kaffe och kakor i mängder och försöker få oss att känna oss trygga. Den ene brandmannen avlöser den andre med frågor till oss, en polis kommer och ställer frågor, A får ringa försäkringsbolaget med det samma. Vi tackar grannarna för gästfriheten och beger oss ut. Svärmor tar barnen på promenad och vi går till huset med svärfar. Brandmännen håller på att rulla ihop sina slangar. Släckningen är klar. Ute ligger bråte (köksgolvet) tillsammans med en hög av oigenkännbara ting. Det som en gång var vår datorstol står på infarten, förkolnad och smält.

Vi går runt i det som några timmar tidigare var vårt hem. Allt är svart av tjock sot. Vissa saker har brunnit upp helt. Vissa har smält av värmen. Andra har spruckit av värmen. Väggarna är svarta av sot. Alla saker är svarta. I byrålådor. På hyllplan. I kylen & frysen är det svart.

Vi får veta att katten Saffran räddats. Han satt innanför dörren när förste brandmannen gick in, så han klarade sig som väl var. Det ska sättas in rökätare och elektriker kallas dit. Dock är elen helt utslagen så man måste ordna med en central. Vi pratar lite med brandmännen. Jag fick beröm flera gånger om, jag hade agerat helt rätt. Hade jag öppnat ytterdörren så hade elden fått syre och hela huset hade antagligen stått i lågor.

Lillebror E kommer förbi, kramas och tittar på vårt förre detta hem.

Det finns inte någon som kan förklara hur branden startade, varför den startade. Man kan säga ungefär var eftersom det var där det brann så pass at golvet fick brytas upp. Men där slutar svaren. Det finns inget svar.

Den delen gör mig tokig. Varför?!

Och alla "tänk om". Hade vi gått det vanliga hållet hem, det vi alltid går. Då hade vi kommit runt huset på ett annat sätt och nått trädgården först. Vi skulle ju gunga & hoppa studsmatta och Alicia skulle byta skor. Jag hade kunnat skicka Alicia i förväg med mina nycklar för att låsa upp. Tänk om..

Försöker hela tiden tänka att det var en himla tur att hela huset inte brann ner. En himla tur att vi inte var hemma. Att det inte hände på natten eller på förmiddagen då jag ibland lägger mig och tar en lur medan bebis sover & de andra är iväg. Tänk om..

Vi har förlorat allt vi äger och har. Vi börjar komma på fötter, men jag saknar känslan av att vara hemma. Allt i lägenheten är nytt, varesig det är nyköpt på Ikea eller nyskänkt av någon underbar medmänniska så är det nytt för oss.


Likes

Comments

Contains affiliate links Barnkläder & Inredning , familjeliv, Kidsen, Kläder

-- inlägget innehåller adlinks och kan uppfattas som reklam --


Sitter och spanar sommarkläder till Alicia & Tilda, guuud så mycket fint det finns! Sommarkläder brukar ju dock komma i många ljusa och färgglada mönster.. vilket Alicia ogillar. Eller ja, ogillar var nog på tok för milt.. hatar! Svarta kläder är en favorit och vi försöker låta henne ha den perioden. Vilket det förhoppningsvis bara är, en period.

Tilda däremot, hon har inte något emot att jag klär henne i färger och kulörer av alla de former och färger, än så länge ;)

Har du shoppat loss till vår & sommargarderoberna än?

Likes

Comments

Hej lördag! Idag är det våffeldagen och vi ska såklart mumsa våfflor!  Ska du?

De stora barnen är ute och leker, Tilda ligger och surar och hjärtat är i affären och köper lunch. Blir nog inte många knop idag heller.. min förkylning håller i sig och jag känner mig mer än slutkörd. Vill ha lite ork igen!

Och luften här inne gör inte förkylningen bättre precis, någon som har tips på hur vi får mindre torr luft? Kan inte ja öppet överallt på grund av både katt och rymningsbenägen bebis 😅😅

Likes

Comments