Header

Vardagen
Finns det något tråkigare än att vila tvätt? Det enda som är kul, är att inventera i barnens garderober och rota i lådorna för att ta fram sånt som de ska växa i, för alla har väl växalådor? Älskar att fynda i mina egna växalådor 😂😂:):) Vi gillar mönster och färger, syns det? image image Och den här tunikan, så ljuvlig 😍😍 image

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Inredning

Idag låg det ett tjooockt paket i brevlådan. Var inte långsam med att öppna det vill jag lova!

Barnens efterlängtade kläder ifrån Martin & Millan <3
Åh, de är sååå ljuvliga. Mjuka, 100% ekologiska, färgglada, praktiska med muddar. Ja de verkar faktiskt toppen!
Delar med mig mer sen, med bättre bilder och recension, när barnen testat dem Ler

mom1mom2

Likes

Comments

Vardagen
Mat lagad ? Barn mätta ? Läxan gjord ? Barn tvättade och ombytta ? Tänder borstade ? Saga x2 läst ? Tvättmaskinen startad ? Diskmaskinen startad ? Mm, en del av alla måsten är avklarade för idag. Sortera tvätt och dricka kaffe står på tur medan ungarna somnar. Måste ta mig iväg och handla mat..  Nu börjar det eka lite här och var igen. Vem är sugen på att köra mig den här gången? :) image

Likes

Comments

Vardagen

Siste augusti är ett datum som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat, ett datum som jag aldrig kommer glömma.

Idag för 6 år sen skrev jag detta i bloggen –>

Dag 4 i Lund, operationsdagen
31 augusti 2009 by Hjärtebarnsmamman

Natten var inget kul.. Alicia fick sista målet vid 2 och efter det kunde hon inte komma till ro alls.. var ute och gick med henne 3 ggr, men inte hjälpte det. Vi fick iaf sova någon timme. Gick upp 05.30 och gjorde vid oss, var på avdelningen vid 06.20.
Alicia fick börja med att bada, alla bakterier skulle ju bort. Sen fick hon en ny uppsättning sjukhuskläder, och efter det fick hon emlaplåster. Sen gick vi ut lite, och snäckan somnade direkt. Kom upp på avdelningen och vi lekte lite och sen skulle hon få lugnande. Det verkade på någon minut och hon blev alldeles dåsig, och som hon skrattade åt ingenting! Dom kom in och tog bort emlaplåsterna och sen fick vi gå upp med henne på op.
Jag kramade om henne och Anders blev klädd i grönt, mössa med! Sen gick dom in med henne och jag stod kvar med en klump i bröstet och gråten i halsen. Fy vad hemskt det var!!
Efter att Anders kommit ut igen så gick vi över till patienthotellet och åt frukost i lugn och ro. När vi gick ut ringde mapa och sa att dom var på väg.
Promenerade runt i vackra Lund, satt och drack kaffe och pratade, gick ner en bit i stan, åt lunch, sen drack vi kaffe igen och då kom samtalet kl 12.50 från kirurgen. Allt gick jättebra och vi fick snart komma upp till henne på BIVA.

Nervöst som tusan. Fick först sitta och vänta, och sen kallades jag och Anders in. Det var inte alls så hemskt som vi hade föreställt oss, ja fråga inte vad vi hade målat upp för bilder i huvudet. Visst var det synd om prinsessan som låg där, men hon är såå stark vår tjej!!

Det var en massa slangar och sladdar inkopplade. Hon hade bland annat (kommer inte ihåg allt) en slang som går genom näsan och ner i lungorna som hjälpte henne att andas, för hon andas inte alls själv för tillfället. Hjärtat pumpar själv iaf. Sen hade hon två slangar in i magen som är dräneringsslangar, en slang in i foten, en i halsen (om jag minns rätt) och en i handen. Den i halsen får hon sina mediciner genom..så mkt kommer jag ihåg.
När vi var där uppe så fick hon inget alls för att sova, utan det var bara smärtstillande hon fick då. Läkaren trodde att hon skulle ha respiratorn tills imorgon men sköterskorna trodde att den skulle kopplas ur redan ikväll. Men de får vi ju se hur det blir.
Hon ska på röntgen ikväll.. och antagligen kommer hon få något för att hjälpa henne att sova, för den lilla damen rörde sig oh tittade på oss redan när vi var hos henne, så snart efter operationen!

Nu orkar jag inte skriva mer.. kommer iaf att lägga ut bilder på henne ikväll efter att vi varit hos henne, nu ska vi sova en stund.

TACK till mamma och pappa som var här hela dagen hos oss för att få tiden att gå!

Dag 4 i Lund, operationsdagen uppdatering 1
31 augusti 2009 by Hjärtebarnsmamman

Det är nått knas med bloggesse :/ Men ser om det går att ladda upp bilderna ändå.
Var hos Alicia för en timme sen och sa godnatt. Lilla hjärtat har fått sömnmedel nu så hon förhoppningsvis sover, hon tittade på oss fast hon hade sömnmedel, envis som synden! Men det är ju bra i sånna här stunder, med lite envisa =)
Fick veta att hjärtat har gått tillbaka en aning i storlek och att där inte var mycket vätska kvar i lungan. Skönt! Dom skulle låta henne ha kvar respiratorn tills imorgon för hennes skull, det tyckte jag var bra. Så redan imorgon middag/eftermiddag får hon komma ner till avd 67 igen.

Var btw lite räligt när vi kom in på BIVA. Innan dörren till Alicias sal kommer så är där ett fönster, så vi kan titta på henne innan vi går in. Vi såg inte henne.. vi såg alla sladdar/slangar och att hon låg under en massa lakan! Fattar ni vad som gick runt i huvudet på oss båda två.. när brukar man lägga ett lakan över hela kroppen?! Men när vi kom i i rummet så såg vi att hon hade en öppning bort från fönstret och där tittade hennes ansikte fram. Hon hade vatt lite kall så därför burrade dom in henne. Usch vad hemskt det var!

Bjuder på lite bilder före och efter op..”

2014-07-10 22.50.53-32014-07-10 22.50.53-22014-07-10 22.50.52-12014-07-10 22.50.52-32014-07-10 22.50.53-12014-07-10 22.50.51-1

Likes

Comments

Vardagen

Idag gjorde vi smoothie. Kom dock på i efterhand att där kunde varit banan i också för en lite mer mättande effekt Blinkar Men både jag och ungarna tömde våra glas! Ska köpa hem lite mer grejer till att göra olika sorters smoothies, för det är ju himla enkelt, gott OCH nyttigt (beroende på vad man har i dådå). Gör ni smoothies? Vad har ni i?

Likes

Comments

Vardagen
Barnen sitter i soffan och latar sig med tv och böcker samtidigt som de väntar på att morfar ska komma och hämta oss. Alicia ringde mormor innan idag och frågade vad dom skulle äta idag, för hon var sugen på pizza haha 😁 När vi kommer hem sen igen ska barnen in i duschen, förskola, skola och fritids imorgon sen lek med kompis för Alicia på eftermiddagen. Nu hoppas vi att veckan går fort, vi vill ha fredag 💖 image

Likes

Comments

Vardagen
Har ni en massa planer i helgen? Inte vi 😂😂 lilleman sover en liten stund, får absolut inte bli länge för då är han vaken hela kvällen sen. Jag och Alicia ligger i sängen och tittar på film och bara njuter av tystnaden och lugnet. Min förkylning är ett faktum, asjobbigt! I eftermiddag ska vi ut i skogen en sväng innan det blir matlagning och sen lördagsgodis. Alltså inga större planer. image

Likes

Comments