Header

"Mamma! Ja hö inte lilla djungelbuken. Du måsse skuva ner datan annars jag inte höja peven. Mamma! Skuva ner nuuuuu! Annars ja arg daj du få sitta sängen ditt rom!" "Berättade precis för Alicia att när pappa kommer hem så ska vi köra till doktorn med mig.. då tittar hon surt på mig och säger: Meeeeeeeen, JA vijj osså dokton! Ja ha ont pannan. Dokton måste titta min panna!" "Alicia sitter och bygger duplo och sjunger: mamma o pappa vill inte bygga hus. mamma vill inte bygga hus o pappa vill inte bygga huuuus.. bara jag bygga huuuuuuuuuuus ..." "Alicia kollar på sin nya dvd, landet för längesedan och utbrister: Hjääälp maj lillefooooot, hjälp maj nuu! " "i nästan en vecka har Alicia tjatat om att hon vill ringa mormor & moffa och prata med dom (spanien), och nu ringer dom.. när hon får telefonen och jag säger att det är mormor så säger hon "neeeej" och håller för öronen!! " "Mamma, ja ha ont halsen. Ja måste ha glass!"

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Shit vad jobbigt det är att bara vänta. Hoppas verkligen att läkaren ringer om provsvaren imorgon så jag inte behöver vänta ända tills fredag :O Nagelbitare deluxe! Förkylningen tar på krafterna den med. Jag och Alicia har legat i soffan nästan hela dagen.. lite legobyggande, lite ritande och lite lek med dockorna har det dock blivit.. men annars har vi bara legat. Hoppas jag (Alicia med) blir frisk snart.. Ujujuj, torsdag imorgon. Vart tog den här veckan vägen då? Snart kommer mapamoan hem :D Bara se till så att huset ser bättre ut, växthuset står upp igen, ersätta alla blommor i båda husen och... ja just de ja.. vi måste hitta en ny katt med :D Höhö. Ringa och boka av tiden hos barnmorskan ska jag göra imorgon, för det glömde jag idag. Fick ju en tid på solljunga istället. Folk (även en bm i äholm) har sagt till mig att Mvc öppnar i november och att Bvc har öppnat. Tvärt om ska de va!! Mvc finns, Bvc kommer inom kort. Tradigt när ryktet ljuger och man litar på det man hör.. Menmen. Nu ska jag kolla på idol, sen äta litta glass :)

Likes

Comments

Sitter med en flaska fanta exotic, muuums! Nästan den enda läsken jag kan dricka. Cola är ett minne blott :O Saknar det emellanåt.. just för koffeinets skull. Var hos läkaren idag, äntligen fick jag det gjort. Finns misstanke om giftstruma men ropar inte hej förrän på torsdag eller fredag när jag får svaren. Håller bara tummarna att det är något.. så jag kan behandlas och må bra. Funderar lite på bebisrum och sånt. Nämde det i förbifarten för A innan.. att egentligen hade det varit ganska praktiskt att ha Alicias rum här nere.. vi är ju alltid här nere utom när vi sover. Stackaren leker ju aldrig på sitt rum. Det hade hon fått göra om hon haft sitt rum här nere. Kanske hade hon även sovit om nätterna? Isåfall hade jag velat ha rummet mot vägen till oss, och det stora som bebis/lekrum. A kom med förslaget att ha båda barnen där uppe.. Alicia kvar i sitt och bebis i det stora. Det stora passar bra som barnrum, små möbler och leka på golvet.. där är ju ändå en hel del golvyta! Frågan är bara vart vi skulle göra av allt som vi har där uppe? Tar vi rummet här nere så får vi nog precis in sängen.. tveksamt med datorer och  går nog inte alls med garderober. Tanken är ju att om det ska vara ett bebisrum så ska det vara 2 garderober, en spjälvsäng och en stor expedithylla.. hmm! Får nog mäta.. och fundera :) Kolla på Ghostwisperer och sen ta tablett, tablett och nässpray sen sängen!

Likes

Comments

Ville verkligen inte öppna ögonen när Alicia kallade på mig imorse.. tittade snabbt på klockan och såg att den var 05.30. Örk! Bad henne lite sådär snällt att gå och lägga sig igen, men icke. Kvart i var jag tvungen att gå upp för då hade hon tagit av sig blöjan och sen kommit på att hon var bajsnödig :O Förkylningen är verkligen inte att leka med. Förra veckan var jobbig.. det finns inte ord för hur det är nu. Då hade jag "bara" ont i halsen, kroppen och feber. Nu har jag ingen feber, men halsont, näppt näsa varvat med rinnig näsa, huvudet känns som en ballong, bihålorna spränger och ögonen känns som dom ska ploppa ut ur huvudet. Ja och ledvärk på det. Läkaren i eftermiddag. Känns inte speciellt kul, men man avbokar ju inte ett läkarbesök för man är sjuk precis :P Bara hoppas att h*n tar mig på allvar och försöker hitta felet.. och att blodproverna visar ngt. Med min tur ser väl allt helt jättebra ut.. Nähej, försöka övertala Alicia till att vila en stund!

Likes

Comments

första gången som jag bloggar genom mobilen.. Men lite jobbigt att lägga datorn i sängen :) kan inte sova och fattar inte varför med tanke på hur trött jag varit hela kvällen och hur dåligt jag mår. Nässpray är inte min grej. Hatar att ta de. Visst.. Det blev fritt i näsan och lättare att andas på bara ett par minuter men det är snart två timmar sen jag tog det och det svider/bränner fortfarande och har satt sig en hemskt äcklig smak i hela halsen. Fattar inte hur folk kan bli beroende av de :/ finns en annan bidragande faktor till att jag inte kan sova. Han heter Anders! Hur kan man snarka så? Sparkar till honom emellanåt och skäller men han påstår att han inte alls snarkar. Efter detta inlägget ska jag nog spela in honom en stund! :) dags att köpa något mot de igen.. För jag behöver inte fler problem med sömnen. Haha. Näe nu får jag väl gå ner och kissa en sista gång för denna timmen och sen stoppa strumpor i öronen och försöka ta itu med sovandet :)

Likes

Comments

Nu är vi i vecka 14, tiden går uuuuuundan! :) I vecka 14 är kroppslängden 11,5 (huvud/stjärt). Tillväxten går nu i en rasande fart och först i v.22 avtar denna tillväxtspurt.Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i. Den värsta tröttheten hos den blivande mamman börjar gå över och suget efter en viss mat börjar. Helt plötsligt kan du upptäcka en vertikal linje på hennes mage. Den heter linea nigra och bleknar efter förlossningen. Även bröstvårtor och vårtgården blir mörkare. Magen kanske börjar rundas en aning, fotografera den vackra, växande magen! Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Likes

Comments

Alicias öga/kind som jag visade foton på förra helgen, har blivit jättefint nu! Efter att hon fick antihistaminet så tog det 2-3 dagar sen syntes inte mycket. Men jag tycker fortfarande att det syns en liten liten rodnad.. under ögat.. precis som en blåklocka. Det syns förvisso även på armen där hon hade det andra bettet, att det är torrt och lite rött. Undrar när det försvinner helt? Kom på att vi har glömt att hämta ut resten av medicinen som väntar på apoteket. Kan vara gaanska bra att ha hemma om det händer igen. Sitter just nu och spelar musik för glatta livet. Hoppas inte Alicia vaknar :P Anders bör säga ifrån då med tanke på att han sitter 2 meter från hennes rum och spelar WoW. (blä!) Ätit apelsin har jag gjort igen. Fortfarande massa godis och glass hemma.. men tilltalar mig inte ;) Pratade med lille lillebror A innan på fb chatten. Tur de finns, dyrt att ringa från Spanien! Kan knappt fatta att han är så stor. Fjortis. Shit, tänk vad man själv gjorde i den åldern :P Jag hittade på en massa trevligheter med J, umgicks en del med T och S (vila i frid). Varenda helg gick ut på att supa, helst så mkt att vi knappt kom ihåg vägen hem :P Haha, nu ska vi inte gå in mer på det! :D

Likes

Comments

Har precis ätit en apelsin! Det lät fel.. jag har ju ätit en hel.. dock i klyftor :D Muuums! Glass i massor i frysen, negerbollar och choklad i kylen, popcorn i skafferiet och en stor skål med lösgodis i ett annat skåp. Och jag valde en apelsin ;) Alicia nannar, kom precis på att vi inte kollade hennes feber innan hon la sig. Då bör den ju inte ha varit hög heller om hon inte kändes så varm. Hon hade feber inatt och haft lite grann under dagen. Ganska röd i halsen och kinkig med maten är hon med. Konstigt nog gick godiset ner ikväll! Jag och Alicia har nog fått samma skit, igen. Dagis, dagis, dagis. Skitfarligt! Funderat lite på det här med bloggandet. Jag har bloggat sen 2007 och emellanåt bloggar jag mycket men ibland kan det gå några dagar mellan inläggen. Mycket annat som tar tid, eller så har jag ingen lust. Många började blogga för 1-2 år sedan av anledningen "alla andra" gör det. Visst, man kan väl prova.. men blogg är inte för alla. Alla kan inte uttrycka sig i text. Jag hade kunnat lista en massa exempel men det är väl lite väl magstarkt? Det jag tycker är viktigt när man bloggar, är att man sätter en gräns för vad man skriver och inte skriver. För många (mig) är den gränsen självklar, men för andra inte. Jag skriver mycket om hur jag mår, om tankar, känslor och givetvis sådant som händer i mitt (våra) liv. Men jag sitter inte precis och för en logg över våra dagar. Så mycket vill jag inte lämna ut varken mig själv eller andra. Min blogg är min blogg. Det är bara jag som kan bestämma vad det ska stå och inte stå. Night.

Likes

Comments

Halvlåg i soffan efter att Anders hade nattat Alicia. Tyckte att min mage kändes konstig så drog upp tröjan.. och så här såg den ut :P Igårkväll så satt jag vid datorn, och då sitter jag oftast ganska böjd över datorn eftersom den står på ett soffbord som är i samma höjd som soffan.. och så kände jag.. Det kändes som en påse med vatten, och i det vattnet fanns det en ivrig energisk guldfisk som simmade mot påsens kant hela tiden.. BEBIS :) Lite konstig förklaring på hur det kändes kanske, men tycker det är så jag kan beskriva det bäst! Med Alicia kände jag lite bubbel och som en fiskfena i vecka 16-17 nånting. Bakat negerbollar har jag gjort, muuuums. Vet en flicka som blir glad imorgon :) För övrigt ska jag snart gå in på toa och tvätta håret. Jvla jobb nu när håret är långt :S Måste ju ha halva flaskan med balsam i med! Sen får jag nock göra en fläta eller två så det inte blir tovigt inatt. Efter det blir det nock sängen. Är ett par timmar sen jag tog en alvedon nu, och känns som febern är på g tillbaka. Ont i halsen har jag med. Alicia säger att hon har ont i munnen, men jag vet inte om det är trams eller sant :P Småfebrig har hon iaf varit idag.. Dagisbacillerna anfaller oss så fort vi tänker tanken på dagis :(

Likes

Comments

Vi har inte medvetet berättat för Alicia att hon ska bli storasyster. Jag har råkat säga det en gång och precis när hon slutat tjata om det så påminde A henne.. och nu har det fastnat. Hon leker även "mamma, pappa, barn" på dagis och jag antar att där ingår lek i att ha bebis i magen eftersom hon började med en sak redan innan vi visste att vi väntade. Hon ställer sig gärna på en köksstol, drar upp tröjan, putar med magen allt vad hon kan och säger "ja ha stoooooor mage. Ja ha baaajis i magen!" Hon har sett min mage växa och hon är väldigt säker på att där är en bebis där inne. Hon drar upp min tröja och pratar med bebis, och försöker få ut den men när hon inser att det inte går så säger hon själv att bebis nannar i mammas mage :D Fantasifull unge :) Innan när jag låg på rygg i soffan så satte hon sig hos mig, drog upp min tröja och började prata.. "heeej baaajis. Du nannar mammas mage! Kom bajis, kom ut nuuuu!" Och sen avslutar hon med "Bajis e pojke, de e min lillebjoj!" Jag visste inte vad jag skulle säga eller svara. Tror hon att det är en pojke? Förstår hon att bebis är en levande bebis som kommer ut sen? Lillebror? Vart har hon lärt sig det ordet och varför tror hon att det är just en lillebror? Söta unge :)

Likes

Comments