Header

Vardagen
Imorse ringde vi till vårdcentralen och fick en läkartid till Alicia. Fick en tid klockan 11. Läkaren tyckte vi om, för en gångs skull :) Hon lyssnade och frågade, hon var mänsklig, ingen läkar-robot som bara går efter statistik och papperstrams! Alicia fick inhalera Airomir, fick stick i fingret och fick dricka betapred. Sen lyssnade läkaren på henne igen och sa att det lät 30-40% bättre än innan medicinen. Sen ville hon ha tillbaka Alicia 16.30 idag, så A+A har precis kommit hem från dagens andra besök på vc. Även nu lät det bättre :) Imorgon 8.30 ska hon tillbaka igen, för ännu mer inhalering och efter det ska dom se om hon ska komma fler gånger. Vi ifrågasatte först det här med att åka ner till vc två gånger om dagen, fy vad jobbigt! Men sen efter lite funderingar kom vi fram till att det var vääääldigt fint av läkaren, det visar ju verkligen att hon bryr sig om vår flicka! Hon sa själv att hon vill se Alicia, hon vill lyssna innan och efter medicin, och det kan hon inte göra om vi medicinerar i hemmet! Gooodie! Fick även veta att det var lika med noll att ge henne hostmedicin eftersom den inte hjälper henne för fem öre.. Läkaren kunde inte riktigt uttala sig om Alicias hjärta kan bli påverkat av detta. Hon har ju fortfarande ett läckage i hjärtat.. men skulle hon bli sämre eller så, så skulle läkaren kontakta hjärtläkaren. Känns bra att veta :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardagen
Nu har jag varit på hälsosamtalet hos bm :) Ganska mycket mer givande än vad det var med Alicia! Men beror kanske på vad man har för bm ;) Det blev det vanliga snacket om hälsa osv. Sen även om Alicia, lite om graviditeten där, och förlossningen. Sen pratade vi om det här med att jag inte är säker på vilken vecka jag är i. Hon höll med om att det finns ju ganska stor chans att jag är lite längre gången. Jag har ju förrut sagt att jag är i vecka 8 eller 12.. för det är ju 4 veckor mellan.. haha.. *asgarvar*.. men min livmoder ligger där den "ska" ligga i vecka TIO! Haha. Jag och bm kom iallafall fram till att vi inte ska boka något vul (vaginalt ultraljud) eftersom det ändå inte med säkerhet kan säga exakt hur långt gången jag är. Dom mäter ju olika kroppsdelar/organ m.m för att se hur stor bebis är och vilken vecka man är i, men många gånger ändras det efter att man varit på rutin ultraljud i runt vecka 18 då det är lättare att mäta. Vi pratade även om att mina små graviditets symptom är både starkare och betydligt tidigare nu än med Alicia.. och det kunde också vara ett tecken på att jag inte "bara" är i vecka 8. Jag ska tillbaka för inskrivning den 17/3, då är jag i vecka 10 (9+4). Då ska vi prata om rutinultraljudet. Jag får välja om jag vill boka ett tidigare, baserat på om jag är 2 eller 4 veckor längre gången än vad vi tror. Nackdelen är så att det blir svårare att mäta organ om jag inte är längre gången, fördelen är att jag får komma tillbaka några veckor senare och se bebis igen :) Givande hälsosamtal. Mycket mer givande än med Alicia då jag inte kände mig gravid för fem öre, och bm pratade bara en massa om vad jag fick göra, inte fick göra och om mat/kost, motion m.m. Tyckte även om min bm, hon var jordnära och trevlig så henne behåller jag :)

Likes

Comments

Vardagen
Idag är det söndag, alltså sista dagen den här veckan.. och näst sista dagen den här månaden! Alicia hade kalas igår :D Hon fick massa fina presenter men hon orkade dock inte vara så jättesocial eftersom hon mådde dåligt. Kommer bilder från kalaset sen =D Imorgon ska hjärtat ta semester, så kan jag få skjuts till barnmorskan och slipper åka buss ;) Inte för att jag är anledningen till hans semester, det är Alicia som är anledningen. Är hennes hosta fortfarande jobbig imorgon så ska vi ringa vårdcentralen och be om en läkartid så hon kan få något som hjälper henne lite. Just nu får hon alvedon ett par gånger om dagen mot febern, och sen receptfri hostmedicin mot den räliga hostan.. Jag och Alicia fick inte många timmars sömn inatt.. jag fick ungefär 1½ timme allt som allt mellan kl 00 till 06. Alicia och Anders gick upp vid 06 och då sov jag till 10.30 så jag fick ett par timmar där istället =D Inte helt fel! Pitza är antagligen på tjocken igen. Wiihooo! (NOT). Nu måste vi se till att boka en tid ill veterinären när bebisarna är ute.. för nu räcker det ;) Haha.. fast det har vi sagt så många gånger innan..!

Likes

Comments

Vardagen
Vecka 8: Embryot är nu omkring 25 millimeter. Fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, det vill säga dubbelt så fort som hos en vuxen Mitt illamående kommer och går, nu är det inte bara på morgonen utan det kan komma när som helst under dagen. Vaknade till och med här om natten och mådde äckligt illa ;) Imorgon är det dags för hälsosamtalet hos BM. Så ska vi prata om lite allt möjligt och även om läkartid för ultraljud. Har en sak till jag ska ta upp, men det skriver jag inte här.. får tänka lite på mina läsare ;)

Likes

Comments

Vardagen
Nu är det snart kalas för prinsessan, 2 timmar dit. Idag är utslagen nästan helt borta och vi har kletat på kortisonkrämen för att det inte ska klia. Är ganska säkra nu på att det inte rör sig om vattkoppor.. eller iallafall att de utslagen inte är vattkoppor. Prinsessan har haft feber idag, och en rälig hosta. Men hon är som vanligt när hon är sjuk, pigg och glad ändå :) Så lite hostmedicin och alvedon fick hon ha. Pyntat med ballonger och serpentiner ha vi gjort, och dukat. Just nu sitter jag med blött hår i en handduksturban och mår illa efter panpizzan jag åt till lunch. Gubben har rakat sig och prinsessan sover i sin säng. Snart dags att ta fram kläder, jag ska fixa hår och smink.. Sen ska vi fixa det sista :D Återkommer!

Likes

Comments

Vardagen
För exakt två år sedan, så hade jag haft hemska värkar i två dagar och var inne på dag tre. På morgonen fick jag ett tecken på att det var på g, och ringde förlossningen för att göra mig själv lugn. Mamma och pappa körde mig till barnmorskan i Örkelljunga vid 11 och jag fick sitta på en sopsäck i pappas fina nya bil ;) Både mapa och bm såg hur jag tog mig igenom värk efter värk och bm önskade mig lycka till och sa att vi inte skulle boka fler besök. Jag trodde inte på henne. Mamma skämtade om att vi skulle köra ner till förlossningen och inte hem. Jag skrattade bara och pappa styrde då bilen hemåt. Fick frågan om jag ville ha någon hos mig till A skulle komma hem från jobb, men jag ville vara ensam. Värkarna dom tre dygnen kom med 2-20 minuters mellanrum. Strax innan hjärtat kom hem tryckte jag i mig två panpizzor och drack ett stort glas juice. Mamma pressade mig lite om att vi skulle åka in. Jag ringde förlossningen igen och dom tyckte jag skulle komma in för en kontroll. Innan vi körde så åkte vi upp till mapa och sa att vi skull in på kontroll, dom tyckte nog det var bra :) Jag ville inte åka motorvägen ner så vi tog landsvägarna, 50 och 70 vägar hela vägen till Hbg ;) Klev in på förlossningen klockan 18. Fick komma in i ett rum, dom mätte värkarna och ställde frågor. Fortfarande oregelbundna men starka värkar.. Efter en timme blev jag undersökt, var öppen 6 cm. Efter en timme till fick dom slita av mej kläderna eftersom jag var helt öppen och så tig dom vattnet. 3 timmar och 21 minuter efter att vi traskade in på avdelningen tittade ett litet flickebarn ut :) Barnmorskan sa att det skulle ta hela natten, dom hade inte tid med oss eftersom jag var förstföderska och dom hade en massa andra som höll på att föda. Anders fick ringa på klockan gång på gång för att berätta att jag krystade. DÅ fick barnmorskan bråttom ;) Haha. Mina värkar blev aldrig regelbundna heller! Helt sjukt att det är 2 år sen! Imorgon blir det kalas, men bara för Anders sida av familjen eftersom Alicia troligtvis har vattkoppor. Vi vet inte än, det kan likabra vara hennes eksem som spökar. Det finns två små kusiner på den sidan med, men dom har hon redan smittat om det är vattkoppor. På min sida så har inte min mormor, och L & J haft vattkoppor, och vi vill inte smitta dom! Så det kalaset får bli lite senare istället!

Likes

Comments

Vardagen
Ugh, jag har mått illa sen jag gick upp.. och har verkligen fått kämpa i mig mat idag! Så här hade jag det aldrig med Alicia. Undrar varför det kan vara så olika? Jag har ju 4 gånger mer symptom nu, redan, än vad jag hade med Alicia överhuvudtaget! Spännande ;) Men illamåendet är inte så hemskt, det ger mig en påminnelse om att det finns ett liv i min mage :) Om två dagar fyller Alicia 2 år :) Natten som har varit, var natten som mina värkar började för två år sen.. jag sov i 5-10 minuters intervaller den natten och två nätter efter.. ibland kunde jag slumra till hela 20 minuter om jag hade tur ;) Haha. Trodde jag skulle dö emellanåt, hihi. Jag längtar!! :) För övrigt så har vi varit på kalas idag, mitt ute i skogen :) Trevligt och vi smaskade i oss hemmagjorda frallor och god tårta :) Mums. Alicia kallade Victor för Tintin, men fick lite bättre koll på läget när Tintin anlände :) De tre kusinerna lekte fint. Jag höll dock på att garva ihjäl mig när Victor står på golvet med hjälp av sin mormor.. så står han och kollar in allt Alicia gör samtidigt som han pratar/sjunger lite sådär högljutt som en snart 8-månaders pojke kan göra. Alicia skruvar lite på sig varje gång han låter, sen släpper hon det hon leker med.. och lutar sig fram mot Victor och lägger pekfingret för sin mun och säger "Shhhh" ;) Haha. Jag höll på att sätta andan i halsen ;) Trevlig unge jag har! Prinsessan somnade i bilen, och sen när vi kom hem fick hon blöja, pyjamas, välling och borstade gaddar sen somnade hon pladask i sin säng :) Skönt! Själv ska jag plugga, så jag får lite gjort där med! 6+3

Likes

Comments

Vardagen
Eftersom vi hade sånna problem sist, med namn.. så har jag börjat med mina listor redan nu ;) Det gjorde jag med Alicia långt innan hon låg i magen förvisso ;) Har sagt hela tiden att hade Alicia blivit en pojke, så hade stackaren varit namnlös än idag! Anders säger bara bläää åt mina namn, och jag har typ 20 flicknamn och 20 pojknamn på min lista.. han hade 5-6 flicknamn och 2 pojknamn på sin lista. Ett av de pojknamnen hade jag faktiskt på min lista .. men det tillhör inte en av mina favoriter ändå.. Eftersom det skiljer 8 år mellan mig och gubben så är vi i olika generationer.. och har olika syn på namn. De namnen han hade på sin lista hette alla i min klass när jag gick i skolan typ.. jag tycker inte dom passar på mitt barn, på en bebis. Varför ska det vara sååå svårt att komma överens? Namnen vi hade på topp sist, har vi inte på topp nu eftersom dom inte passar ihop med Alicia. Det ska inte vara för vanligt, men det ska gå att uttala.. Åhhhh! Hur gör man? Och tänk nu inte "gud vad tidigt för namn".. för vi måste börja fundera redan nu ;)                     Bildinfo: En mycket ofräsch jag, med en 11 timmar gammal Alicia. Hon fick sitt namn 20 minuter efter att hon ploppat ut ;)

Likes

Comments