Header

Vardagen

Godkväll! Hoppas du haft en skön helg! Fullbokad och rallyfart eller mysbrallor och chill? Vi har haft lite av varje :) NU sover alla tre barnen, gubben har netflix igång och jag sitter och fixar lite med mina print på datorn. Försöker få till hemsidan/webbshoppen innan mors dag och försöker jobba på, men inte lätt när det är så mycket annat som tar både tid och energi. Ibland orkar jag inte ens öppna upp datorn. Men bestämt mig för att boka en tid igen hos läkaren för att försöka (igen) att få henne att förstå hur jag mår, och hur hela familjen mår. Inte mår vi bra iallafall och även om det nu har gått 1,5 månad sen den där fasansfulla fredagen så sitter det i och är väldigt påtagligt än. Så ja, den här veckan ska jag göra det svåraste som finns... stå på mig. Är du bra på att stå på dig?


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej svejs! Idag är vi trötta,  typ zombietrötta.  Kunde inte somna förrän sent sent inatt på grund av oväsen utanför sen när vi väl somnat så fick vi knapert med sömn för att väckas av billjud och sirener. Högt och tydligt. Polisjakt inne på gården,  två gripanden,  en trasig bil på gräsmattan, polishundar, och polisbil efter polisbil. Inte världens trevligaste uppvaknande en söndagsmorgon 🙈🙈

Och jag mår illa så nervös jag är inför morgondagen. Klockan 10 ska vi vara på plats i Helsingborg,  Alicia är i skolan och Kevin skulle kanske leka hemma hos förredetta grannarna. Tilda får vi nog ta med oss så hon och A får roa sig med ngt under tiden som jag gör det jag ska. Skulle ta runt 45-60min så tror dom klarar sig. Men ska nog packa in vagnen i bilen för säkerhets skull.

Och på torsdag fyller vår lilla tjej 1 år.  Vi ska dock till hjärtläkaren med Alicia så Tildas firande blir lite knasigt 😅😍

Likes

Comments

Barnkläder & Inredning , familjeliv, Kidsen, Vardagen

Godkväll!

Hoppas din dag varit bra :) Min har!

Dopet var fint, och himla trevligt. Supergod sallad bjöds det också på, vi lämnade Klippan med mätta magar! Därefter körde vi direkt upp till Markaryd för att hämta Alicia som sovit hos en kompis inatt.

Väl hemma blev det lite sysslor, pyssel och sen matlagning, för att avsluta med film & lördagsgodis. Barnen sover och vi sitter och njuter av tystnaden, gubben med sitt spel & jag med färg i håret, en cola och ett avsnitt av SKAM. Du följer väl SKAM? Blev så glad att det kommit nya avsnitt, men gillar inte att avsnitten är så korta! Kunde ju gott varit en timme :P

Imorgon har vi inte några planer direkt mer än att här ska städas & gubben ska på träning. Hade tänkt åka hela familjen eftersom det är sista gången i simhallen men Kevin har inga badbyxor så vi får hoppa. Men hemmamys/dräll kan vara skönt det med!


Likes

Comments

Vad ska du göra idag? Vi ska på dop ❤ Min yngsta brorsdotter som ska döpas i Klippan så vi ska snart packa ihop oss och köra iväg. Fick ihop en riktigt söt outfit till Tilda, riktigt somrig!

Likes

Comments

Contains affiliate links Barnkläder & Inredning , familjeliv, Kidsen, Kläder, Vardagen

Jag har en liten besatthet... av frukt & bär. Dock är det tyvärr inte att jag vill äta dem (jo ibland... om det inte finns någon choklad hemma).... utan jag gillar print med frukt & bär! Främst barnkläder men även leksaker som är sådär sockersött söta :D

Visst blir man glad av alla färger?


-- innehåller adlinks, dvs reklam --

Likes

Comments

Branden, Kidsen, Vardagen

Idag är det tre veckor sen våra liv vändes upp och ner. Tre veckor sen vårt hem brann, och försvann.

Ja, huset står ju kvar som många säkert sett, men det går inte att bo i förrän det är reparerat vilket kommer ta minst ett år, och allt vi ägde är utdömt och förstört.

Vi har fått otroligt mycket hjälp av våra föräldrar, syskon m. respektive, vänner, familj, släkt, grannar. Otroligt mycket!

Fortfarande är det många som frågar om vi behöver något. Vet ni hur svårt det är att svara på den frågan när man förlorat precis allt? Vi har inte bara förlorat våra saker och kläder, vi har förlorat minnen, trygghet, kärlek, en fast punkt, ett hem.

Vi vet ännu inte hur mycket vi kommer få ut på försäkringen, och vi vet inte när eftersom vi knappt börjat med listorna. En del har vi fått ut för att köpa möbler, kläder, ja det viktigaste. Vår ekonomi är, och har inte varit den bästa. Maten vi hade i kyl, frys & skafferi gick förlorad. Blöjor, bebismat, mediciner, hygienartiklar, kattmat etc etc etc.. allt.

I en familj på fem personer (och en katt) blir det en hel del utgifter, varje måndag, varje vecka, varje dag. Man försöker prioritera för att överleva. Man fattar beslut efter beslut om i vilken ordning allt ska ske.

Jag är just nu sjukskriven, får kuratorshjälp i hopp om att undvika att gå in i väggen igen, och ja.. den som varit där vet hur extrastressigt och ångestladdat det kan bli när en sjukskrivning ska beslutas av inte bara läkare, utan även försäkringskassan. I väntan på beslutet står jag också utan pengar, inkomst. Det är det vi behöver allra minst just nu, pengaproblem. A jobbar på, men tar ledigt lite då och då från jobb för att hjälpa mig med barnen när jag har inbokade besök hos läkare och så, så han förlorar ju inkomst också.

Hela tiden finns det saker som måste inhandlas, som fattas. Barnen har en säng, vars en byrå och några lådor med leksaker. Thats it. De behöver känna sig mer hemma, och slippa ha leksakerna i lådor. Fler möbler behöver inhandlas.
Mer basvaror till skafferiet behöver inhandlas. Mer kläder efter väder behöver inhandlas. Skor behöver handlas in till alla fem. Ja ni förstår säkert, det är mycket.


Det är inte ofta jag ber om hjälp, men jag gör det nu. För det behövs.
Inget tvång, inga måsten, vill du hjälpa, kan du hjälpa, så tackar vi så mycket för det.

Jag tänkte mig såhär att man kan få swisha mig på 0762098530
eller föra över till mitt konto hos Swedbank, 8059-8, 393023112-5 om man vill bidra med en slant.
Om det så blir möbler till barnen, smink till mig, en pizzakväll när vi inte har orken att ställa oss vid spisen, ett biobesök för barnen, en blomma i fönstret. Många bäckar små ❤
Vill man skicka en godispåse till barnen kan man få göra det med!
Barnen Olsson
Bokelundagatan 5A
28040 Skånes FagerhultLikes

Comments

familjeliv, Kidsen, Vardagen

Vart hon än är, så hittar hon sladdar. Inkopplade sladdar, lösa sladdar, stora sladdar, långa sladdar. Ett fast grepp och så svingar hon sladden om axeln och kryper iväg, superlycklig.

Häromkvällen fick hon fatt i sladdarna som går långs med stora väggen i vardagsrummet. I ena änden är routern till internet och i andra änden är tvn. Den sladden skulle hon ta, fast den var inkopplad och lite gömd.

Undrar om hon har en framtid som cablegirl?

Likes

Comments

Älskade mamma 💙

Idag är det ett år sen du lämnade oss. Ett år sen din kamp var över. En kamp som du så gärna ville vinna. Du kämpade likt ingen annan. Men du lämnade oss tillslut och ett år senare står vi här med brustna hjärtan.
Jag tänker på dig varje dag. Jag saknar dig varje dag. Jag älskar dig varje dag.

Tack för att just du var min mamma 💙 Tack för alla de fina åren du gav mig. Tack för att du fanns där, alltid alltid.
Att du bara fick finnas i 51 år är så jävla orättvist, men jag är ändå tacksam att du fick finnas så pass många år extra, tack för att du kämpade.

Älskade mamma, vad jag saknar dig 💙

Likes

Comments

Godmorgon! Jag och de små barnen har precis fått i oss lite frukost, himla näringsrik... Eller inte 😅

Men vi blev mätta iallafall  .. för stunden. Tilda ska snart sova en liten runda och sen när hon sovit klart ska vi på promenad 🌞

Likes

Comments

Åh så mycket fint HM fått in nu!  Blev lite ledsen när jag insåg att Tilda antagligen kommer ha 92 i sommar.. på en del plagg. Sen blev kaj lite glad igen när jag insåg att bland annat HM har 92 i både 68-98 och sen 92-140. Blir ju mer att välja på... och en del plagg kan vi syskonmatcha på eftersom Alicia har 140 😍😍 sweeeet!

Likes

Comments