Header

Vardagen

Ja det där läkarbesöket var bara bortkastade tid, och pengar! Känner mig fortfarande helt nollad.

Kom in exakt 8.15 och anmälde mig, satt ner en minut sen kom läkaren och kallade.
Fick frågan vad jag ville ha hjälp med och förklarade. Han tittade på mig med ledsna ögon och sa att han nog inte kunde hjälpa mig. Blev stum. Vadå inte hjälpa mig? Du är läkare!

Han berättade att han är en inhyrd läkare som varit på vc några veckor och snart ska vidare. Han hade inte ens kikat på min journal. Han kunde visst hjälpa mig lite grann, på kort sikt, men tyckte att jag skulle kontakta den vc jag hade innan, som har hela min journal och som hjälpt mig innan, bland annat skrivit ut mina antidepressiva.

Som ett slag i magen.

Stum. Mållös. Var det detta jag gått och gruvat mig för? Att få höra att jag inte får någon hjälp?

Men sagt och gjort, jag slog en signal till min gamla vc som sen ringde upp. Som jag misstänkte fanns inte en enda bokningsbar tid men tisdag-onsdag-torsdag nästa vecka ska det finnas akut-tider. Jag ska ringa någon av de dagarna, prick kl 8 när de öppnar, och begära en akuttid hos läkaren jag haft innan.

Hur kan det få gå till så? Hur kan man bara strunta i att hjälpa?
Jo, jag förstår att läkaren jag var hos blev lite förvirrad när jag kommer med ett så pass stort problem till honom som är inhyrd, men det kan väl inte JAG hjälpa? Och jag förstår hans tanke. Det var egentligen inte så att han nekade mig hjälp, utan han berömde mig för att jag tagit tag i detta innan det går för långt igen. Men samtidigt tyckte han att skulle bollen nu börja rulla så är det viktigt att den rullar i rätt riktning och med en bra start. Och jag håller med, absolut.

Hade jag varit längre ner än vad jag är, om jag varit på samma mörka plats som för ett par år sen.. då hade jag antagligen tagit detta läkarbesök som ett enormt nederlag och struntat i att söka mer hjälp.. och trillat tillbaka ner i det mörka.

Där är jag inte nu, ännu iallafall. Det är där jag inte vill vara.

Men ja, nya tag nästa vecka..

Tack för allt pepp ❤

Likes

Comments

Vardagen

Om 20 timmar har jag ett läkarbesök bokat. Ett läkarbesök som jag hade svårt att boka, att bara ringa och be om en tid tog ett par veckor. But I did it!

Ny vårdcentral, ny läkare.

Både på gott och på ont. Det värsta är att jag måste dra upp allt, rubbet. På min förra vc visste de redan allt, och läkaren visste saker som inte ens stod med i journalen. Nu ska det upp igen, upp till ytan.

Får ont i magen bara av tanken på att jag ska dit imorgon, hur kommer jag då känna imorgon? Nej fy farao, det kommer inte bli kul alls. Men bollen måste börja rulla, och det gör den imorgon!

Likes

Comments

Tvättmaskinen tar in vatten igen!  Vilken lycka! Bra med plusgrader!

Nackdel - jag har ingen ursäkt att inte tvätta mer.
Fördel - rena kläder?

De stora barnen är lämnade på skola och förskola. Tilda somnade i vagnen på väg hem och ligger nu och snarkar i sin säng. jag häller i mig kaffe och försöker få lite vettigt gjort. Har ont i huvudet så ska snart lägga mig ner en stund jag också.. Får säkert vila någon liten minut innan lillfisen vaknar igen 😅

Vad gör du?

Ett måste när vi traskar hemifrån på morgonen- reflexer!

Likes

Comments

Haha när jag satt vid datorn och skrev förra inlägget så somnade Tilda i sin matstol 😅 La henne i sängen men där ville hon banne mig inte vara så nu har hon fått blöja, Alvedon och en flaska i hopp om att hon somnar snart.

Och ute snöar det för fullt 😣 Enligt klart.se skulle deg hålla på till 10 imorgon förmiddag, alltså ska vi traska runt i snö imorgon bitti haha.

Hur är vädret hos dig?

Likes

Comments

familjeliv, Kidsen, Vardagen

Tack för alla fina och peppande kommentarer både här & på fb som jag fick efter mitt inlägg i förmiddags. Var allt annat än på humör och många gånger väljer jag att inte blogga just då, för att inte dra in allt för mycket negativt i bloggen. Men, bloggen har alltid varit, är och kommer att vara, mitt space. Mitt space där jag kan andas ut, ventilera och få skriva av mig lite.

Och det hjälper, mycket.

Det hjälper extra mycket när jag får fina kommentarer och jag vet att jag inte är ensam. Tack finisar 💖

Nu är kvällen kommen, lillfisen har fått en stor portion gröt och ska snart få en ny blöja och kanske en alvedon beroende på hur tempen ligger. Imorgon är en ny dag och jag hoppas att natten blir så pass bra att jag kommer upp i tid med barnen imorgon!Likes

Comments

Varit uppe med en ledsen bebis femtioelva gånger inatt
Försovit oss
Blivit attackerad av isbjörnar på toa
Hämtat in ved
Kokat femton liter kaffe

Ja dagen kunde ju börjat bättre. Jag ställde fem larm, FEM! Hade mobilen bredvid mig när jag la mig i sängen sista gången. Tydligen är mina alarmsignaler ljuvliga att lyssna på, på högsta volym till och med.. för inte vaknade jag.

7.40 ringde A och frågade om vi sov. Panik.
A kom hem och körde barnen, så dom kom iväg i någorlunda bra tid iaf.

Förstår inte det, och samvetet... herregud... I feel like a douchebag. A big one!

Hur kan man inte komma upp i tid? Hur kan man sova sig igenom FEM larm? Hur kan man inte få upp barnen i tid?

Årets sämsta-mamman-pris borde utdelas här.


Likes

Comments

Nu lider den här dagen not sitt slut. Lika bra de 😅 Började inte alls bra med att bebisen väckte mig imorse vid 5.30 och var ledsen. Såg direkt att hennes ena ögat var lite mindre än det andra,  och febern var ett faktum. Hon är dock ganska pigg förrutom lite gnäll och att hon är sällskapssjuk.. så hoppas att febern bara är på grund av tanden. Ögoninflammation återstår att se om det är.

Alicia har varit i skolan, A har jobbat och vi andra har inte gjort så mycket. Eller ja, jag har tagit hand om disk, tvätt, plockat och hämtat in ved två gånger. Går åt en hel del nu när det är kallt. Verkar som tvättmaskinen har kännt av kylan den med, den vinterstrejkar igen. Trodde bilen också skulle göra det idag men inte då 😄

Nu kommer A hem från jobb och lite ärenden när som helst. De stora barnen har inte sett honom sen fredag morgon så det blir nog ett kärt återseende 😍😍

Likes

Comments

Barnkläder & Inredning , Kidsen, Kläder, Vardagen

Minymo.dk har stor rea på sina plagg just nu! Har aldrig kikat direkt på deras sida utan brukar ta en titt på återförsäljare. Men priserna var kanon och där fanns hur mycket som helst att klicka hem!  Alicia blev helt till sig när hon såg kläder som fanns i både hennes och Tildas storlek, syskonmatch 😍😍

Likes

Comments

Kikade precis på HM och såg att de fyllt på med ännu fler nyheter. Tyckte det var på tiden att dom har bodys och basplagg för 49:-/st till bebisar. Blir ju en hel del pengar om man ska lägga 99-129:-/plagget 😅 Gillade verkligen dessa plagg så får se om det klickas hem snart. Dock ska jag inte köpa mer till Alicia just nu. Hon har fått så mycket de senaste månaderna och får en del när hon fyller år också. Kevin däremot är på väg in i en ny storlek och behöver en hel garderob, Tilda likaså 😊 Har ni kikat på HMs nyheter något?

Likes

Comments

Hej på er! Har ni haft en bra helg? Det har vi,  fast vi saknat pappan här hemma! Men nu är han på väg hem iallafall 😍

Efter lunch idag så gjorde vi vid oss och packade väskorna för att invänta barnens farfar som skulle hämta oss. Svärmor skulle firas och granen skulle plundras!

Kevin hade köpt en blomma och två kexchoklad till farmor som hon fick och sen blev vi bjudna på tårta innan det var dags för alla barn att tömma granen på gotte 😍😅

Ett par timmar senare åkte vi hem, satte fyr och satte igång tvättmaskinen. Fixade snabb mat i form av panpizzor och sen ställde Alicia sig i duschen. Nu ligger alla barn i sina sängar men jag tror bara det är Tilda som sover än så länge och den lilla nattugglebebisen kommer ju vara vaken sen istället haha. Men när man sitter i matstolen och somnar finns inte mycket annat än å sova vidare.

Nu ska den här mamman svepa en kopp kaffe och bläddra i lite bloggar. Vilka bloggar läser du dagligen? 😘

Likes

Comments