Har kommit hem från Australien och är svintrött och apatisk. Det känns på något sätt värt det, men ändå...

Möttes av ett riktigt klassiskt snöfall i fredags, sånna där stora flingor som faller långsamt. Sen dess har det varit slaskigt, vilket är mindre kul. Nu ska jag sluta snacka om vädret.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Jag har märkt ett mönster i mitt liv. Jag orkar i princip aldrig klippa håret, så när jag väl gör det är det för att jag tröttnat så mycket å det att jag skulle kunna ta kökssaxen och klippa av det själv. När jag kommer till den nivån av frustration så är det som att jag vill ha en förändring över lag, att jag avslutar ett kapitel. Ofta så är den reella förändringen inte så stor, men mentalt är det ett skifte. Det senaste året har jag även klippt av mig håret för att sen dra utomlands för att komma bort lite. Som att jag försöker bygga upp mig själv igen helt ostört.

Mina katter vill självklart följa med när jag reser bort, så de turas om att ockupera resväskan. (Som förövrigt är helt gul, hur kul???)

Likes

Comments

Jag lämnade av My på centralen igår. Vi han köpa garn så att hon kunde sticka på tågredan hem till Malmö. Jag köpte en jättestor rulle med presskork. Det var ett äventyr att få hem den, men jag har en massa spännande pyssel att göra med den så stay tuned.

(Bjuder på en bild på min katt som har sovit på mig i flera timmar med tungan ute)

Eftersom att gårdagen var såpass emotionellt uttröttande har jag bara legat i sängen hela dagen. Jag hade tänkt fixa min byrå så att den får olika fack för olika kläder, men vid klockan ett gick jag och la mig i stället. Vaknade vid fyratiden. Så kan det gå.

Nu är jag i alla fall på väg till Filip för filmkväll. Har nog inte gjort så här mycket på flera månader!!!

Likes

Comments

Min favoritperson är här och hälsar på.

Vi kollar mest på matprogram och försöker hitta bra garnaffärer.

Lever livet helt enkelt.

Likes

Comments

Jag tror att alla mår bra av att ha växter i sin närhet. De renar luften, och gör miljön mysigare. Personligen gillar jag gröna växter mest, gärna sånna som inte behöver så mycket vatten. Murgröna är helt fantastiskt, jag tänker ha en liten kruka på en hög hylla vid min säng, och låta den klättra ner över väggen. Det blir nästan som en dekoration i sig.

Jag ska till IKEA i veckan och köpa gardiner, krukor och växter. Därför gjorde jag en töntigt litet inspirationskollage.

Den roligaste idén är växt-terrariumen som går att hänga på väggen! De går att göra av kryddburkar med ett plastlock. En får använda luftplantor eller suckulenter som kan lagra mycket vatten i sig så att de inte behöver någon jord. Jag tänker på att fylla den med dekorationsten i vitt och grått.

Likes

Comments

Jag läste nyss ett inlägg med tips för att ha en bra blogg. Det var ju trevligt. Men personen i fråga tyckte att alla borde ha fett snygga och proffsiga bilder på sin blogg. Jag känner mest: fuck det! Blogga från mobilen, lägg upp gryniga och fula bilder, kör hårt. Låt inte bloggen bli ännu ett krav.

Om du gillar att fotografera kan du för all del lägga upp proffsiga bilder! Det är jättekul. Däremot tror jag verkligen att folk uppskattar att ens liv inte porträtteras som jättevackert och polerat hela tiden. Fler finniga selfies! Mer pyjamasbilder! Fler helt vanliga dagar! Mindre press att visa upp sin finaste sida hela jävla tiden.

Om att starta en blogg känns som världens ansvar, en jättestor grej och något som en måste lägga ner en väldans massa tid på så tror jag verkligen att många drar sig för att göra det. Let's face it, majoriteten kan inte försörja sig på sin blogg. Så varför måste vi utgå ifrån att allas bloggar måste vara perfekta och ha flera timmars arbete i sig varje vecka??? Vi kanske måste börja förstå att detta bara är en kul grej, ett sätt att få ut sina tankar i fler än 140 tecken.

Samma person hade ett annat jättebra tips som handlade om att hålla inläggen korta, så nu jag avslutar jag med en trött selfie och sprialtrappan vid BUP.

Likes

Comments

Skulle bädda om min säng men hade svårt att flytta på den lilla pälsbollen som låg i vägen

Likes

Comments

Som en del av mitt self-care tema tänkte jag dela med mig av saker som får mig att må bra.

Denna gången ska det handla om inredning. Det kanske låter skittråkigt för vissa, men att dekorera och ommöblera kan verkligen få tillvaron att bli ljusare. Och alla mår bra av olika saker. För mig är det väldigt viktigt att min närmijö är mysig och fin. När jag inte mår bra så reflekteras det väldigt mycket i hur mitt rum ser ut. Det är stökigt och rörigt, precis som mitt huvud. När det ser ut så blir det omöjligt att börja hålla det rent, det blir svårt att börja någonstans när allt känns rörigt.

I somras bestämde jag mig för att ta tag i mitt liv lite mer. En del av det var att fixa mitt rum. Jag slängde enormt mycket gamla saker, jag skänkte bort flera kassar kläder. Sen målade jag om det mörkrosa rummet till vitt och la om golvet. Det blev en enorm skillnad. Rummet är ljusare och känns mer som mitt eget.

För att måla var jag tvungen att ta ut allt ur rummet. Det blev som en nystart, a blank slate. Jag har efter denna sensommaren och hösten insett hur bra jag mår av att ha ett projekt. Att ha något som är kravfritt att tänka på gör saker så mycket lättare, jag är väldigt mycket fast i mitt eget huvud, och att pyssla och fixa gör verkligen att jag kommer ut ur mitt eget huvud.

Under vintermånaderna är det roligt att dekorera med ljus, både levande och ljusslingor/fina lampor. Jag känner mig också väldigt nära naturen under sommar och höst. Pinnarna och löven har jag tagit in under fina promenader. Lakanet med fjädrar i blått, grått och brunt ger också en naturlig och mjuk känsla. Ljuskopparna hittade jag för 10 kr styck (!), jag tycker de passar färgtemat.

Ljusslingan över sängen har små metalliska bollar runt varje ljuskälla vilket gör att det känns mindre som julgransbelysning. Jag har fäst en ljusslinga runt min spegel också!

Likes

Comments

Ibland börjar dagen helt perfekt.

Du äter något svingott till frukost och kollar på The Great British Bakeoff, Tamal berättar att hans bakverk är inspirerad av en sjukt bra macka han åt en gång. Du funderar över vad som är den godaste mackan du har ätit... Sen tänker du att du ska gjuta ljusstakar i betong. Kreativiteten är på topp.

Sen tar det slut.

Du vet inte varför. Från att ha sprungit runt och letat efter formar, hinkar, värmeljus och ett par oömma byxor till att ligga ner på golvet i hallen. Ansiktet mot det kalla stengolvet, barnets position, och precis som ett barn känner du dig. Oförmögen att röra dig.

Du ligger där ett bra tag och undrar varifrån ångesten kom ifrån. Du funderar över om de våldsamma hickningarna innan var ett tecken på att du just den här dagen inte skulle röra dig ur fläcken.

Efter en allt för lång stund kan du ställa dig upp igen. Ta dig till sängen, krama en katt, ge upp på projektet.

Klockan är 13:57 på en söndag. Där tog det stopp.

Likes

Comments

Jag har funderat lite över varför jag vill skaffa en blogg och har kommit på ett par olika svar. En del av mig vill göra det för att det är kul, jag vill reflektera och ranta om saker, jag vill börja skriva ner vad jag tänker så att det inte går förlorat. En annan del av mig vill göra det för att hålla igång för att peppa och för att jag vill börja leva mitt liv lite mer som en mysig blogg, lite mer fika, lite mer pyssel. Den viktigaste anledningen är nog emellertid att jag vill dokumentera mina försök att må bättre, jag vill ha en extern drivkraft som gör att jag vill ta hand om mig själv.

Därför kommer jag försöka blogga om saker jag gör för att må bra, allt från pyssel och matlagning till serier och promenader. Jag ska försöka ge tips på hur en strukturerar sitt skolarbete. Detta blir en slags resa mot att sänka mina egna krav på min prestation, och göra fler roliga saker.

Det viktigaste för mig är att bloggandet blir en kul grej, inte ett tvång, ingen prestation, mer en självreflektion än underhållning.

Små fötter, små skor

Likes

Comments