Detta hus i Florida ska vi hyra och vi längtar redan. Huset ligger bara 5 minuter från Hollywood Beach som korats till USAs bästa strand. Det är också nära till Fort Lauderdale och Miami.

Sawgrass Mills är ett utav världens största outlets och ligger bara 30 minuter bort så dit kanske det blir en tur om det är någon mulen dag.

Vi har planerat in massa roliga saker vi ska göra och besöka.

Likes

Comments

Gran Canaria har mycket att erbjuda bland annat den konstgjorda sandstranden Anfi Beach, Den ligger mellan Arguineguin och Puerto Rico. Den fina vita sanden har fraktas till Anfi Beach från Bahamas och ger det långgrunda vattnet en härlig karibisk turkosblå färg. Stranden är bara 80 meter lång så ibland är det väldigt mycket folk. Det finns vågbrytare, vattenaktiviteter, duschar och en fin strandpromenad med serveringar och några få butiker.

En mulen dag på Anfi Beach.

Den fina strandpromenaden på Anfi Beach en mulen dag. Detta är en plats som vi brukar besöka på våra resor till Gran Canaria.

Likes

Comments

Paradise Lago Taurito ett perfekt hotell nu i vinter på Gran Canaria om man inte vill flyga allt för långt.

Fritidsresor som nu har bytt namn till Tui har detta hotell i Tauritodalen. Det ligger bra vid havet och med vattenlandet alldeles intill. Detta är ett Splash-hotell och barnen hade jätteroligt. När du bor på detta hotell ingår fritt inträde till vattenparken och All inclusive. Jag kan tycka att det räcker med en vecka här för det finns inte så mycket annat att göra just i Tauritodalen.

Men det finns buss och taxi så man lätt tar sig till andra ställen.


Likes

Comments

Här är bara några av alla sökmotorer som finns på nätet. Men dessa tycker jag är bra.

http://www.momondo.se/ En enkel och bra sida där man kan söka både flyg, hotell och hyrbilar. Här kan du se vilken flygbiljett som är billigast, snabbast eller bäst för just dig. Bra hotell och hyrbilar. Momondo har flera gånger blivit utnämnd till bästa resesöksajt.

https://www.expedia.se/ Här har vi bokat igenom och allt fungerade perfekt. Hos Expedia kan man också få återbäring med refunder om man är med där. På Expedia kan man boka flyg, hotell, hyrbil och semesterhus. Det finns även erbjudanden och man kan bli rewardmedlem.

https://sv.hotels.com/ Hotels kan man samla 10 nätter och då får man en bounsnatt vart man vill i världen. Här kan man också få återbäring genom refunder och även bli rewardmedlem.


Likes

Comments

Letar du flygbiljetter? Här kommer lite tips till dig för att hålla priset nere på flygbiljetten.

* Undvik att resa på helger och lovdagar då många reser då är priserna som högst. Dyrast brukar vara att resa ut på fredagar och hem på söndagar för då vill de flesta åka. Om det är helgdag en torsdag så är det billigare att åka på fredag.

* Prova massa olika sökningar på olika datum där kan du spara tusenlappar.

* Sök på enkelresa. Vi bokade enkelresa ut och hem och det blev billigare. Då kan du åka med ett bolag dit och ett annat på hemresan.

* Kolla även på charterbolagens flygstolar.

* Boka flygstol så tidigt som möjligt.

* Gör du många sökningar på samma resa så höjer de priset. Då bolagen ser antal besök.

Lycka Till!

Likes

Comments

Cypern är det sol året om och kristallklart vatten med kritvita sandstränder.

Vi var i Ayia Napa på ett toppenhotell Sunwing Sandy Bay Beach. Hotellet består av många låga byggnader vilket var trevligt man får en känsla av att man är i en liten by. Det är familjevänligt med många pooler. Lollo och Bernie finns på hotellet för barnen. Och det är nära till stranden som är barnvänlig.

Man kan köpa till All Inclusive eller Sunwing Inclusive.

Direkttransfer kan man köpa till och även checka in på hotellet vid hemresan vilket vi tyckte var jättebra. Transfertiden är ca 50 minuter.

Rökfritt hotell.

Härliga gräsytor utanför vår terrass.

Likes

Comments

Vi gifte oss på Mallorca/ Alcudia i maj 2016 efter tio månaders planering.

Eftersom jag fått många frågor hur man går tillväga skriver jag lite om det här och ställ gärna frågor om ni funderar på att gifta er utomlands för det var det bästa vi kunde göra.

One week long wedding med de närmaste!

Det första vi gjorde var att boka Svenska kyrkanMallorca och de tar en avgift för vigslar på Mallorca.

Vi bokade så snart de släppt tiderna för 2016 för de är väldigt uppbokade. Vi hade även fått tips om att ha vigseln kl 18 för då är det inte så mycket folk kvar på stranden och det är inte lika varmt som det är tidigare på dagen.

Efter mycket research bestämde vi oss för att ha bröllopet i samarbete med Ving vilket var toppen. Vi började planera och startade mailkontakten med My på Sunwing Alcudia Beach. Vi skrev och mailade bilder på hur vi ville ha det. Till exempel bild på brudbuketten, hur vi ville ha dekorationen på restaurangen ja Allt.

Vi hade även en toastmaster och toastmadame Vilket var toppen med all hjälp.

Vi hade även en hel bröllpsresväska med oss som bestod av utsmyckning till restaurangen, skyltar, kläder mm. Men komihåg att tänka på lätta saker så inte väskan väger för mycket.

Detta var en liten kort beskrivning av ett långt planerande och sökande.

Vi har My på Sunwing Alcudia Beach att tacka för vårt drömbröllop.

Likes

Comments

I Fort Lauderdale stannade vi fyra nätter på ett enkelt hotell som heter La Quinta.

Fort Lauderdale ligger vid en lång vit sandstrand och är populärt för sol och badälskande turister och kallas Venedig av USA. I fort Lauderdale är det varmt både i luften och i havet året om.

Vi besökte Sawgrass Mills Outlet ett enormt stort shoppingcenter där man finner allt och det är rea året om. Det ligger bara en liten bit utanför Fort Lauderdale. Här finns ca 350 butiker massa restauranger, biografer och lekland för barnen.

Vi åkte även en tur med en amfibiebuss i kanalerna som finns och fick se lyxvillor med stora lyxjakter och segelbåtar.


Likes

Comments

Bahamas ger en skön lugn känsla och är ett avslappnat ställe för sol och bad. Bahamas består av flera ögrupper och vi var till Grand Bahama Freeport. Det tar ca 3,5 timmar med färja ut hit och vi stannade i 4 nätter på ön.

Bra klimat då det är varmt året om med temperaturer på 21-28 grader och 21-29 i vattnet.

Valutan här är Bahamasdollar.

Här åt vi frukost på hotellets restaurang.

En massa färgglada hus på Grand Bahama.

Likes

Comments

Gravid i 4:e månaden året 2011 åker vi över till Florida på semester.

En favorit för oss så nu nu planerar vi andra resan dit (mer om det kommer).

Florida har något att erbjuda alla smaker och det är svårt att välja ut vad man vill se och uppleva.

Klimatet i Miami är tropiskt och vattnet är varmt året om med lägsta temperatur på ca 20-24 under vintern och upp till 30 grader under sommaren.

Bra att veta: adapter behövs, ​ESTA krävs för inresa i USA, flygtid ca 10-13 timmar (från Sverige).

Miami stod så klart högt upp på listan. Så här bodde vi i fyra nätter.

Vi bodde på Newport Beachside Resort *** som har ett mycket bra läge på Collins Avenue, Sunny Isles Beach, Florida.

Det ligger på stranden och den är jättefin. Familjevänligt hotell med barnpool, lekplats, övervakande barnaktiviteter samt barnpassning (mot avgift).

Vi tillbringade några dagar på stranden på Miami beach.

Miami Beach

Likes

Comments