När det nya året rings in så fylls tankarna med funderingar kring vad det nya året kommer att innehålla. Något jag märkt är att mitt hjärta inte längre tål stress. Upprörda människor som skriker och gormar och som till en del består av min vardag i mitt jobb frestar på hjärtat. Jag känner hur arytmin slår till och jag är livrädd att jag ska få tillbaka eländet.

Jag står fortfarande kvar på mina mediciner. De vill se om jag behöver göra en operation till. Jag vill verkligen inte det. Så därför är jag så rädd att jobbet ska fresta för mycket på hjärtat. Jag måste bli lite mer egoistisk och tänka på hälsan, jag har ju trots allt bara ett liv, vad jag vet iaf.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

1: a advent
Det är första advent och jag sitter i köket, det varma skenet från adventsljusstakarna ger ett milt intryck. Ute är det full storm, blåsten tar i så det knakar i huset. Valparna springer glatt omkring på köksgolvet, jagandes varandra och ibland får någon in ett tjuvnyp som gör att den andra skriker högt av smärta. Från Spotify hörs svag musik från den lilla högtalaren på köksön. Vikingarnas kramgoa jullåtar är gamla melodier som jag växt upp till under mina barndomsjular. Det får mig att minnas tillbaka på den lyckliga tiden i mitt liv. Den tiden är förbi, nu sitter mamma i rullstol, hårt märkt av sjukdom och ett sviktande minne. Min fina mamma som varit så full av liv och upptåg. All hennes goda mat som hon gjort alltid, men hennes julbord var alltid något speciellt och jag gör mitt bästa för att återskapa det. Nu sitter hon i rullstolen, tyst iakttar hon världen runtomkring henne och jag önskade jag visste vad hon tänkte. Innan hon blev märkt av sin sjukdom var hon alltid full av liv och alltid glad, klagade aldrig och enormt busig. Tänk en sommar när hon kom förbi stugan och spökade för oss. Hon stod bakom ett hörn och skrattade så hon höll på att kissa på sig, det var min mamma det. Nu finns bara en gammal kropp kvar som inte orkar bära henne längre, hennes sprudlande skratt och glada humor är borta och hon säger inte mycket längre. Det gör ont ända in i hjärteroten.

Halvår
Det har gått sex månader sedan jag opererade hjärtat. Det är otroligt vad fort tiden går, men samtidigt känns det som en evighet. Åter igen så slår minnen till och jag tänker tillbaka på året som gick. Ifjol den här tiden så åkte jag in och ut på sjukhuset för hjärtat. Samtidigt åkte mamma in gång på gång för epilepsi anfall som återkom. Ett tag låg vi samtidigt på sjukhuset. Hon fyllde 75 och jag fyllde 50 och allt var bara kaos och sjukdom. Samtidigt upptäckte de fläckar på lungorna, misstänkt cancer. Allt rasade och jag åkte långt och djupt ner i ett svart hål. Det var inget roligt år, det var ett år fyllt av sjukdom och sorg.
Då kommer sveket!
Då kommer nog bland det värsta av sveken i mitt liv, förutom när min äldsta sons pappa var otrogen med en av mina väninnor. Så har då min syster och bästa vän åkt på resor och umgåtts utan att ens tillfråga mig. Min syster åker hellre och hälsar på min väninnan som för övrigt bor endast en mil från mig än att åka och hälsa på mig. Det gör ont och väcker många frågor i mig. Varför? Vad har jag gjort eller sagt? Det är frågor som jag inte vill ha inom mig, jag vill vara utan dessa frågor. De säger att man blir starkare av saker som händer i livet, men om man inte vill bli starkare? Om man inte vill ha frågor i huvudet? I mina ögon är det fruktansvärt fult gjort, när jag behövde dem mest så gick de bakom ryggen på mig. Om karma finns kommer det slå tillbaka mot dem själva en dag.

Likes

Comments

Även om julskylten körde igång för en månad sedan så är det nu först som de börjar sätta upp belysningen. Det är otroligt vackert och stämningsfullt. Tyvärr har nästan all snö försvunnit och det har bara blivit slask av alltihopa.

Likes

Comments

Så plötsligt slog vintern till med full kraft över en natt. En halv meter snö som ligger vit och fin på backen, traktorer som kör i full fart för att hinna få bort så mycket som möjligt för att dagen ska vakna till liv. Folk börjar sakta vakna till liv, de drar kappan tätare kring kroppen och med blicken i backen skyndar de sig fram. Den gamla damen som skulle gå ut med hunden halkade och höftbenet stod rakt ut under hennes byxor. Hon skriker av smärta och väntan blir lång på ambulansen. Tanken går till de som jobbar på akuten, de lör få händerna full en dag som den här

Likes

Comments

Kunskapens äpple

Snart har jag jobbat i en månad. Mitt första block är snart avklarat och det är dags att plocka nästa nivå. Det är vansinnigt nyttigt att byta jobb, men väldigt jobbigt att lära om sig.
Idag när jag tog tåget hem blev en kvinna sjuk i epilepsianfall. Det är väldigt otrevligt att se och fruktansvärt jobbigt för den som blir sjuk. Vi var tre som hjälptes åt så att den stackars kvinnan fick luft tills dess ambulanspersonalen kom. Kunskapen från mammas anfall när hon var felmedicinerad hjälpte mig i den här situationen. Jag hoppas jag träffar kvinnan igen så jag får fylla i hennes minneslucka som hon kommer ha när hon vaknar upp. Hon återfick aldrig medvetandet under tiden allt pågick. Jag kände mig oerhört tacksam för att jag är någorlunda frisk och skänker kvinnan en tanke. Tågpersonalen visste att hon pendlade, men vi vet inte vilka hennes anhöriga är. Vi försökte hitta någon via hennes telefon utan framgång. Förhoppningsvis har hon någon som saknar henne så hon inte lever ensam och att något husdjur befinner sig ensam hemma

Likes

Comments

Utbildningen på jobbet fortsätter!
Huvudet känns som en stor bomullsboll och eftermiddagarna är oerhört ansträngande.
Minnet vill inte riktigt hålla ihop. Vad beror det på?
Läkaren ringde igår och sa att mina värden inte var så bra. Jag hade sömnapné och behöver prova ut en sömnmask. Det blir ju spännande, hoppas jag blir piggare då!
På tisdag är det dags för ett ultraljud på hjärtat. Det blir första kollen efter hjärtoperationen i Maj. Jag är väldigt nyfiken, men framför allt rädd för att det ska vara något fel. Frågorna tillsammans med oron hopar sig och jag vet inte riktigt om jag ska längta eller bäva! Tiden får utvisa.

Likes

Comments

Håll ihop!
Lärandet på nya jobbet fortsätter. Det är så mycket information som ska in i huvudet, så ibland måste jag hålla för ena örat så ingen gammal information ramlar ut. Det är intressant, men energikrävande. Lunchen fick bli en långpromenad för att fylla på syrenivån i kroppen lite.

Likes

Comments

Hösten
I eldfärger går löven på hösten. Luften är hög och klar. Promenaden genom de fallna löven frasar härligt runt skorna. Min utbildning på mitt nya jobb får representeras av färgen på trädens löv, mitt huvud brinner av all ny information, men det är så roligt att lära sig nya saker.

Likes

Comments

Officiellt
Så är det då min första officiella dag på mitt nya jobb. Idag börjar jag jobba hos Vattenfall. Jag ser med spänning fram mot min första dag. Det är superfina lokaler och mina nya arbetskamrater verkar grymt trevliga.

Likes

Comments

Helgerna går fruktansvärt fort. Lilleman som inte är så liten längre hade ishockey cup, de slutade på en 5:e plats. Han var trots det rätt nöjd. Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa. Valparna har varit ute och sprungit så de sover så gott. Ikväll kommer en valpköpare för att titta på en av valparna.

Likes

Comments