View tracker
Hippologen

1 December redan och jag får äntligen öppna mina kalendrar! Kan säga att det var de första jag gjorde när jag vaknade innan jag gick ut till stallet, man blir aldrig för gammal för sånt. Har hunnit med att göra klart i stallet åt båda hästarna och sitter nu och äter frukost innan det bär av till skolan. Igår hade vi en jätte intressant föreläsning om sadelinpassning för Peter Winslow som vi nu ska fortsätta med under förmiddagen men praktiskt ute i ridhus med hästar. Så himla kul, inspirerande, lyxigt och motiverande att under förmiddagen få chansen att vara med på en sån här föreläsning för att sedan på eftermiddagen ha ridlektion. Kan inte säga annat än livet just nu är väldigt bra!
Ikväll ska jag även vara funktionär på en dressyrtävling här på Flyinge och få se massa fina ekipage och bli ännu mer sugen på att tävla själv.


Forts följer...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Hippologen

Dax för ridvecka igen och det börjar närma sig examen! Idag hade vi hästbyte och jag fick rida Hipp San e. Hip Hop - Cardento. Jätte trevlig häst, tyvärr var han inte jätte lätt att ta kort på, men han var väldigt mysig att rida. Imorgon ska vi även hoppa de hästarna vi red idag för att sedan på Onsdag rida våra "egna" hästar igen. Både roligt och nyttigt att få rida en annan sorts häst och känna på vad man lärt sig under den här tiden på Caramel.

Helgen som varit har bestått av stalltjänst på skolan. Jag fick även rida extra på Caramel både Fredag samt Lördag vilket alltid är lika roligt och hon kändes väldigt fin fast något pigg. Även Alice och Frasse är pigga och glada och tycker livet är toppen även fast det ibland finns extra sällskap i hagen i form av en stork eller två. Och på inte tal om alla livsfarliga fasaner som gömmer sig buskarna, i alla fall om man frågar Alice.
Det bästa på helgen va nog ändå paketet som kom på posten lagom till första advent. Tänk att man kan bli så glad av att få ett paket hemifrån ❤️

Likes

Comments

View tracker
Hippologen

Puuh, nu kan jag äntligen andas ut! Eller ja nästa iallafall... Första tentan är skriven och nu är det bara att vänta på resultatet. Efter att ha suttit och skrivit i 3 timmar är jag både stel i nacken och har ont i handen, även fast det inte var så länge sen jag skrev ett prov så kändes det lite ovant. Jag har aldrig pluggat inför eller skrivit en tenta vilket var lite annorlunda mot exempelvis gymnasiet, mycket större område och mycket mer eget ansvar för pluggandet. Men jag håller tummar och tår och hoppas på att jag klarade tentan.

Nu är det snart helg vilket innebär stalltjänst på skolan. Har sagt det förr men det känns som att tiden bara springer iväg, kan knappt fatta att det snart är December och första advent till helgen. Är både roligt och tråkigt på samma gång, det tråkiga är att ridblocket snart är slut och att jag då kommer sluta rida Caramel samt att ett halvår redan gått och om det ska fortsätta gå så här fort kommer dessa tre år snart vara slut. Det roliga är att det faktiskt snart är jul och nyår som kommer firas här nere i Skåne och körblocket snart kommer att börja vilket kommer bli super kul. Och sen så klart nya områden som vi kommer läsa om och kunna fördjupa oss i!


Forts följer...

Likes

Comments

Hippologen

Full fart denna vecka med både föreläsningar, ridning och stalltjänst. Har precis kommit hem från skolan och sitter och har lite peptalk med Alice innan jag ska börja mocka. Alice tycker som mig att vintern här i Skåne inte är så rolig. Den snö som kom stannade inte länge utan nu är den typiska Skånska vintern här, regn och blåst. Det är då man uppskattar ridhus extra mycket. Och när man på en Måndag får rida dressyrprogram för Kyra Kyrklund, det är sånt som gör att man hittar motivation i alla väder. Och självklart bästa klassen och alla fantastiska hästar!
Känns nästan overkligt att vi nästan gått ett halvår snart och examen i ridning börjar närma sig. Samt vår allra första tenta som är redan nästa vecka. Så de nästkommande dagarna och helgen kommer bestå av massa plugg. Då är det skönt att ha hästarna i stallet precis utanför huset så man kan gå ut och ta en pluggpaus hos dem!


Forts följer...

Likes

Comments

Hippologen

Underbara Skåne, så fint nu när det är fruset ute och soligt. Men kan inte fatta att det redan är November känns som det var Augusti bara igår. Snart har vi gått det första halvåret på Hippologen och om tiden ska fortsätta gå så här fort kommer vi snart in på andra året och flyttlasset går mot Strömsholm. Men om man tänker tillbaka så har vi ändå hunnit med en massa saker från första månaden när vi red runt i kortärmat och svettades tills nu när mössa och vantar är det bästa man kan ha. Och mer kommer det att bli! Som till exempel på Måndag drar ett projekt igång där vi kommer vara delaktiga som kommer bli väldigt spännande. Sedan har vi så klart examinationerna som närmar sig med storm steg både i hoppning och dressyr för att sedan byta block till körning.

Idag har det varit ganska lugnt, skönt med sådana dagar ibland. Resten av veckan kommer nog att fortsätta vara ganska lugn och innehålla några föreläsningar. På Lördag är det prova på dag på Hippologprogrammet så då kommer jag att hjälpa till på det. Sedan är det träning för Linn imorgon igen och denna gången är det Frasse som ska få gå med!
Dagen får avslutas med lite kvällsmys hos hästarna, bland det bästa som finns ❤️


Forts följer....

Likes

Comments

Hippologen

Tillbaka på Flyinge efter en härlig helg hemma i Värmland. Första gången som jag åker på hembesök sedan jag flyttade ner hit till Skåne och när jag i Göteborg klev på tåget mot Karlstad och fick höra Värmlands-dialekt kändes det ganska skönt. Tror det är bra att lämna den så kallade Flyingebubblan ibland, även om jag skulle kunna leva i den bubblan väldigt länge. Men kontraster är bra och man lär sig att uppskatta saker och ting desto mer man ser och är med om. Från ett platt landskap med hästar lika tätt som det finns skog hemma, till ett annat där det är berg och dalar och det du ser mest av är älgjägarna iklädda sina finaste jaktkläder. Och jag har lyxen att kalla båda för hem, i alla fall ett tag, men även fast det är otroligt fint och roligt att bo i Skåne så kommer Värmland alltid att vara hemma för mig!

Igår var det åter vardag igen och ridvecka för min del. Vi hade även under eftermiddagen uppvisningsskick med våra hästar. Så efter ett alltid lika givande och roligt dressyrpass för Mette på förmiddagen fixade jag iordning Caramel för uppvisning/besiktning.
Idag var det däremot hoppning på schemat vilket uppskattades väldigt mycket hos Caramel som tyckte att man lika gärna kan gå på 4 galoppsprång mellan två hinder när det egentligen ska vara 6 språng. Vanligtvis är hon ganska kortgalopperad men det hindrade henne inte idag. Imorgon är det programridning där vi ska få rida igenom det program som vi senare ska examineras i. Så resten av kvällen kommer bestå av programträning och fix av Alice och Frasse.Forts följer...

Likes

Comments

Hippologen

Ibland måste man bara stanna upp och tänka hur bra man har det. Det är lätt att bli hemmablind och glömma bort allt fantastiskt man får vara med om. Jag är så otroligt glad att jag har fått chansen att vara med om allt det som jag får uppleva nu som Hippologstudent. Man inspireras och motiveras hela tiden och jag känner redan att jag lärt mig så mycket ny och nyttig kunskap som jag bara längtar till att få användning för. Förra veckan hade vi till exempel lyxen att träffa Kyra Kyrklund och denna vecka hade vi clinic för Pether Markne. Och att få rida för alla duktiga tränare i både hoppning och dressyr, att vara på plats där de stora evenemangen är och så klart alla fina hästar. Jag lever drömmen som hästnörd!

Igår var det Caramel's tur att bli klippt vilket var välbehövligt, det gömde sig en sportigare model under all päls. Så nu är hon redo för måndagens uppvisningsskick. Idag red jag ett lättare joggingpass på Caramel då hennes andra ryttare inte kunde. Hon kändes väldigt fin och det är alltid roligt att få rida lite extra. Och som pricken över i:et på denna bra Fredag hade äntligen mina snygga och sköna profilkläder kommit!

Just nu sitter jag på tåget till Värmland för att spendera en helg hemma i Filipstad, självklart iklädd min nya jacka!

Forts följer....

Likes

Comments

Hippologen

Hjälp vad fort tiden går, känns som det var bara för nån vecka sen som hästarna betade grönt gräs och vi satt ute i solen och hade precis börjat Hippologen! Men imorgon är det redan den 27 Oktober och klockan ska snart ställas om till vintertid. Och snart innan vi vet ordet av står vi där med nyputsade skor och knoppade hästar och ska genomföra examen i ridblocket för denna termin. Självklart ser jag fram emot att bli färdig Hippolog och få använda mina kunskaper ute i arbetslivet, men jag har en känsla av att detta kommer bli tre otroligt roliga och lärorika år där man skaffar både kontakter och vänner för livet. Att det kommer bli tre år som man skulle göra om och om igen om man så hade chansen. Jag ska ta tillvara på möjligheten och chansen jag fått och njuta så mycket jag kan under mina tre år som Hippologstudent, den saken är säker!

Med tiden kommer även kallare väder och på morgonen idag visade det endast 2 grader, det var mössa och vantar som gällde när vi cyklade till stalltjänsten 06.30. Det är tur att vi rör på oss så mycket så efter lite mockning är man varm igen.
Idag var det tömkörning på schemat för både Alice och Frasse, som skötte sig super bra som vanligt. Jag tycker att tömköra är en sån himla bra grej att kunna göra med hästen, att kunna jobba den från marken utan ryttare på ryggen och kunna se hur den faktiskt rör sig. Jag tycker själv att det är till stor nytta när man sedan rider, och när man har två stycken hästar som går bra på töm och alltid gör sitt bästa blir det bara ännu roligare.
Varierad träning = Hållbar häst


Forts följer...

Likes

Comments

Hippologen

Denna vecka har det verkligen varit full fart, man hinner knappt blinka så är det Fredag igen. Men jag kan inte säga annat än att jag lever drömmen. I början av veckan fick vi dels titta på och inspireras av träningar för ingen mindre än Kyra Kyrklund, vi fick även förmånen att träffa henne och få höra hennes historia. Jag har även haft min ridvecka som varit en av de bästa hittills, men som vanligt går den veckan alltid jätte fort. Och i morgon avslutar vi veckan med att skritta ut hästarna efter dagens terräng hoppning. Ja det stämmer, jag har hoppat terräng! För första gången någonsin har jag hoppat terräng, för självaste Janne Jönsson dessutom. Och det var så himla roligt, en rejäl adrenalinkick. Jag fick rida på en häst som heter Calamity Jane e. Robin Z som fick vara stand-in för Caramel som hade besök hos en equiterapeut. Glad och positiv häst med mycket energi som var en riktigt klippa i terrängen, vilket kändes skönt för jag måste erkänna att jag var lite nervös.

Från fart och adrenalinkick åkte jag hem och fixade i ordning mig själv och Alice för dressyrtävling. Och ridandes bort till Flyinge i solsken, dagen till ära, i klädd kavaj och knoppar i manen på Alice kändes det kul att få tävla igen. Jag tror inte att det bara var jag som tyckte det, verkade som att Alice kände sig lite extra fin och gillade att visa upp sig. Efter en godkänd ritt som slutade på en 6:e plats utav 13 startande är jag mer än nöjd. Med tanke på att vi inte tävlat sedan maj och har nu flyttat till ett nytt ställe ca. 60 mil söder ut plus att vi haft en liten formsvacka, så var hon jätte fin min lilla guldhäst! ⭐️

I morgon är det som sagt Fredag igen och som avslut på veckan ska vi rida ut en sväng på hästarna efter dagens terräng hoppning. Sedan ska jag och några kompisar faktiskt lämna Flyinge bubblan för en eftermiddag och åka på shoppingtur.


Forts följer...

Likes

Comments