Inte alla som kan säga att de har galopperat runt i Flyinges stora ridhus på en enhörning! Det gjorde iallafall vi idag vilket resulterade med vinst 🦄 En mycket rolig och väl anordnad julhoppning!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ibland är allt bara så himla bra! Är så glad över att jag kom in på Hippologen och hamnade i den bästa klassen man kan tänka sig och att jag hittade Gustafslund som boende. Att det skulle vara så här bra, kul och lärorikt är som en dröm.
För det första är det Fredag vilket innebär att det är helg och tacos, som blivit lite av en tradition här på Gustis. Imorgon lämnar jag och några kompisar Flyinge för en dag för att turista i Köpenhamn. Sedan fick vi även igår resultatet på den förta tentan vi gjorde, och jag fick godkänt!
Som pricken över I:et får Alice en stor guldstjärna från dagens ridpass. Efter att hon haft lite vintervila känns hon super fin att rida och väldigt ambitiös. Ibland behöver man vila en stund för att befästa nya saker som man lärt och kunna ta ett trappsteg uppåt. Vilket jag tror gäller oss båda när det kommer till att befästa ny kunskap man fått. Har lärt mig så mycket på bara denna termin och tycker att det kommer bli tråkigt när ridblocket är slut, men ser fram emot körblocket. Fast har fortfarande lite svårt att förstå att det redan är December och examensvecka nästa vecka. Även om man försöker låta bli går det inte att undgå att jag är ganska nervös. Men rider jag som jag brukar göra kommer det gå bra med finaste Caramel.


Forts följer...

Likes

Comments

1 December redan och jag får äntligen öppna mina kalendrar! Kan säga att det var de första jag gjorde när jag vaknade innan jag gick ut till stallet, man blir aldrig för gammal för sånt. Har hunnit med att göra klart i stallet åt båda hästarna och sitter nu och äter frukost innan det bär av till skolan. Igår hade vi en jätte intressant föreläsning om sadelinpassning för Peter Winslow som vi nu ska fortsätta med under förmiddagen men praktiskt ute i ridhus med hästar. Så himla kul, inspirerande, lyxigt och motiverande att under förmiddagen få chansen att vara med på en sån här föreläsning för att sedan på eftermiddagen ha ridlektion. Kan inte säga annat än livet just nu är väldigt bra!
Ikväll ska jag även vara funktionär på en dressyrtävling här på Flyinge och få se massa fina ekipage och bli ännu mer sugen på att tävla själv.


Forts följer...

Likes

Comments

Dax för ridvecka igen och det börjar närma sig examen! Idag hade vi hästbyte och jag fick rida Hipp San e. Hip Hop - Cardento. Jätte trevlig häst, tyvärr var han inte jätte lätt att ta kort på, men han var väldigt mysig att rida. Imorgon ska vi även hoppa de hästarna vi red idag för att sedan på Onsdag rida våra "egna" hästar igen. Både roligt och nyttigt att få rida en annan sorts häst och känna på vad man lärt sig under den här tiden på Caramel.

Helgen som varit har bestått av stalltjänst på skolan. Jag fick även rida extra på Caramel både Fredag samt Lördag vilket alltid är lika roligt och hon kändes väldigt fin fast något pigg. Även Alice och Frasse är pigga och glada och tycker livet är toppen även fast det ibland finns extra sällskap i hagen i form av en stork eller två. Och på inte tal om alla livsfarliga fasaner som gömmer sig buskarna, i alla fall om man frågar Alice.
Det bästa på helgen va nog ändå paketet som kom på posten lagom till första advent. Tänk att man kan bli så glad av att få ett paket hemifrån ❤️

Likes

Comments

Puuh, nu kan jag äntligen andas ut! Eller ja nästa iallafall... Första tentan är skriven och nu är det bara att vänta på resultatet. Efter att ha suttit och skrivit i 3 timmar är jag både stel i nacken och har ont i handen, även fast det inte var så länge sen jag skrev ett prov så kändes det lite ovant. Jag har aldrig pluggat inför eller skrivit en tenta vilket var lite annorlunda mot exempelvis gymnasiet, mycket större område och mycket mer eget ansvar för pluggandet. Men jag håller tummar och tår och hoppas på att jag klarade tentan.

Nu är det snart helg vilket innebär stalltjänst på skolan. Har sagt det förr men det känns som att tiden bara springer iväg, kan knappt fatta att det snart är December och första advent till helgen. Är både roligt och tråkigt på samma gång, det tråkiga är att ridblocket snart är slut och att jag då kommer sluta rida Caramel samt att ett halvår redan gått och om det ska fortsätta gå så här fort kommer dessa tre år snart vara slut. Det roliga är att det faktiskt snart är jul och nyår som kommer firas här nere i Skåne och körblocket snart kommer att börja vilket kommer bli super kul. Och sen så klart nya områden som vi kommer läsa om och kunna fördjupa oss i!


Forts följer...

Likes

Comments

Full fart denna vecka med både föreläsningar, ridning och stalltjänst. Har precis kommit hem från skolan och sitter och har lite peptalk med Alice innan jag ska börja mocka. Alice tycker som mig att vintern här i Skåne inte är så rolig. Den snö som kom stannade inte länge utan nu är den typiska Skånska vintern här, regn och blåst. Det är då man uppskattar ridhus extra mycket. Och när man på en Måndag får rida dressyrprogram för Kyra Kyrklund, det är sånt som gör att man hittar motivation i alla väder. Och självklart bästa klassen och alla fantastiska hästar!
Känns nästan overkligt att vi nästan gått ett halvår snart och examen i ridning börjar närma sig. Samt vår allra första tenta som är redan nästa vecka. Så de nästkommande dagarna och helgen kommer bestå av massa plugg. Då är det skönt att ha hästarna i stallet precis utanför huset så man kan gå ut och ta en pluggpaus hos dem!


Forts följer...

Likes

Comments

Underbara Skåne, så fint nu när det är fruset ute och soligt. Men kan inte fatta att det redan är November känns som det var Augusti bara igår. Snart har vi gått det första halvåret på Hippologen och om tiden ska fortsätta gå så här fort kommer vi snart in på andra året och flyttlasset går mot Strömsholm. Men om man tänker tillbaka så har vi ändå hunnit med en massa saker från första månaden när vi red runt i kortärmat och svettades tills nu när mössa och vantar är det bästa man kan ha. Och mer kommer det att bli! Som till exempel på Måndag drar ett projekt igång där vi kommer vara delaktiga som kommer bli väldigt spännande. Sedan har vi så klart examinationerna som närmar sig med storm steg både i hoppning och dressyr för att sedan byta block till körning.

Idag har det varit ganska lugnt, skönt med sådana dagar ibland. Resten av veckan kommer nog att fortsätta vara ganska lugn och innehålla några föreläsningar. På Lördag är det prova på dag på Hippologprogrammet så då kommer jag att hjälpa till på det. Sedan är det träning för Linn imorgon igen och denna gången är det Frasse som ska få gå med!
Dagen får avslutas med lite kvällsmys hos hästarna, bland det bästa som finns ❤️


Forts följer....

Likes

Comments

Tillbaka på Flyinge efter en härlig helg hemma i Värmland. Första gången som jag åker på hembesök sedan jag flyttade ner hit till Skåne och när jag i Göteborg klev på tåget mot Karlstad och fick höra Värmlands-dialekt kändes det ganska skönt. Tror det är bra att lämna den så kallade Flyingebubblan ibland, även om jag skulle kunna leva i den bubblan väldigt länge. Men kontraster är bra och man lär sig att uppskatta saker och ting desto mer man ser och är med om. Från ett platt landskap med hästar lika tätt som det finns skog hemma, till ett annat där det är berg och dalar och det du ser mest av är älgjägarna iklädda sina finaste jaktkläder. Och jag har lyxen att kalla båda för hem, i alla fall ett tag, men även fast det är otroligt fint och roligt att bo i Skåne så kommer Värmland alltid att vara hemma för mig!

Igår var det åter vardag igen och ridvecka för min del. Vi hade även under eftermiddagen uppvisningsskick med våra hästar. Så efter ett alltid lika givande och roligt dressyrpass för Mette på förmiddagen fixade jag iordning Caramel för uppvisning/besiktning.
Idag var det däremot hoppning på schemat vilket uppskattades väldigt mycket hos Caramel som tyckte att man lika gärna kan gå på 4 galoppsprång mellan två hinder när det egentligen ska vara 6 språng. Vanligtvis är hon ganska kortgalopperad men det hindrade henne inte idag. Imorgon är det programridning där vi ska få rida igenom det program som vi senare ska examineras i. Så resten av kvällen kommer bestå av programträning och fix av Alice och Frasse.Forts följer...

Likes

Comments

Ibland måste man bara stanna upp och tänka hur bra man har det. Det är lätt att bli hemmablind och glömma bort allt fantastiskt man får vara med om. Jag är så otroligt glad att jag har fått chansen att vara med om allt det som jag får uppleva nu som Hippologstudent. Man inspireras och motiveras hela tiden och jag känner redan att jag lärt mig så mycket ny och nyttig kunskap som jag bara längtar till att få användning för. Förra veckan hade vi till exempel lyxen att träffa Kyra Kyrklund och denna vecka hade vi clinic för Pether Markne. Och att få rida för alla duktiga tränare i både hoppning och dressyr, att vara på plats där de stora evenemangen är och så klart alla fina hästar. Jag lever drömmen som hästnörd!

Igår var det Caramel's tur att bli klippt vilket var välbehövligt, det gömde sig en sportigare model under all päls. Så nu är hon redo för måndagens uppvisningsskick. Idag red jag ett lättare joggingpass på Caramel då hennes andra ryttare inte kunde. Hon kändes väldigt fin och det är alltid roligt att få rida lite extra. Och som pricken över i:et på denna bra Fredag hade äntligen mina snygga och sköna profilkläder kommit!

Just nu sitter jag på tåget till Värmland för att spendera en helg hemma i Filipstad, självklart iklädd min nya jacka!

Forts följer....

Likes

Comments