Header

​Det är vansinnigt egentligen att jag efter alla dessa år ännu inte lärt mig att acceptera den här sidan av mig själv. Jag menar, jag borde ha vant mig vid det här laget. Jag vet ju att det är en del av min diagnos, att jag alltid kommer ha perioder då jag desperat famlar i mörkret. Men det tar mig med överraskning varenda gång. Ångesten lägger sig som en hinna över mina ögon och får allting att se främmande ut. Hjärtat lindas in i taggtråd, fötterna blir hundra kilo tunga. Det gör ont. Så fruktansvärt ont. Och som om inte själva ångesten vore jobbig nog så påverkar den mig även fysiskt, magen krånglar, näsan blöder och huvudet dunkar. 

Jag pratar inte gärna om det, jag är överhuvudtaget en ganska tyst person. Därför blir bloggen och sociala medier en slags räddning för mig då jag kan kommunicera med människor på ett annat sätt. Ibland känns det som att jag lever i exil, vilket jag till större delen av tiden trivs med och själv valt. Men om nätterna, när smärtan är som värst, då kan jag känna mig så outhärdlig ensam. Ibland önskar jag bara att någon höll om mig, ibland längtar jag efter någon som verkligen lyssnar och förstår. Då sätter jag mig i gräset och tittar upp mot stjärnorna, gråter tyst och sliter mitt hår. Det är så hopplöst, det här livet. Jag önskar att jag vore en av dem som inte förstår det. En av dem som inte kan känna den blodtörstiga rastlösheten och den tunga melankolin bulta under huden. Jag önskar att jag kunde skära bort mina känslor. 

Det är okej, det är bara en sån period igen. Jag klarar mig. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det här med färgstarka ögonskuggor har väl aldrig riktigt varit min grej. Men kom på att det kanske borde vara det så jag beställde hem den här underbara paletten vid namn Cupcakes and Monsters från Suva Beauty. ​Helt fantastiskt fin är den, nu ska jag bara våga använda den också. Ehe.

Likes

Comments

Jag har bott i min stuga på ca 15 kvm i snart ett år och större delen av tiden har detta funkat problemfritt, jag har aldrig trivts så bra nånstans förut. Men på sista tiden har jag börjat känna mig väldigt kvävd - jag drunkar nämligen i saker. Som om det inte vore nog med att jag har hundra intressen så är jag dessutom en samlare och ja, det börjar bli hoardervarning. Jag och katterna trängs med hundratals böcker, dvd-filmer och CD-skivor. Smink och skönhetsprodukter ligger i drivor, smycken samlas i trassliga knyten. På fönsterbrädorna slåss krukväxter med kristaller och amuletter om en plats i solen. I staplar på golvet balanserar verktygsväskor, symaskin och konstnärsmaterial. Och då ska jag inte ens gå in på kläder, skor, teknikprylar och köksgeråd.

Nu har jag nått punkten då jag känner att det inte funkar längre. Och eftersom att jag älskar stugan och inte vill flytta härifrån så kvarstår endast ett alternativ - jag måste göra mig av med grejer. Eller åtminstone ställa ut en del i förrådet tills jag får större. Problemet är att jag har relationer till varenda jävla pryl, tanken på mina böcker ensamma i ett mörkt förråd är hjärtskärande. Jag vet inte varför jag får såna band till mina saker, kanske är det något slags substitut för att jag inte riktigt kan relatera till människor. När jag har svårt att kommunicera kan jag finna tröst bara i att titta på grejerna. Men det har liksom gått lite överstyr, det går inte att hålla städat längre. Jag vet inte riktigt hur jag ska klara av detta men ikväll börjar jag rensa. Wish me luck. 

Likes

Comments

Livsavgörande beslut är aldrig lätta att fatta och följs av det obligatoriska grubblandet. Gjorde jag rätt? Tänk om jag vaknar en dag om tio år och ångrar mig? Gjorde jag precis mitt livs misstag? Och så vidare. Sen kommer lugnet. Tystnaden. Friden. Där är jag nu. Sakta men säkert börjar livet kännas som mitt eget igen och jag har städat bort ångesten från stugan. Diskat, tvättat, dammsugit. Lagat riktig mat. Jag vandrar i skogen utan att känna tidspress. Känner värmen från den sista gnuttan kvällssol lägga sig som en filt av trygghet på mina axlar. Hör kvistar och blåbärsris knäckas under mina fötter.

Jag återupptar gamla vänskapar och odlar nya. Jag pratar med vem jag vill, när jag vill. Jag åker vart jag vill, när jag vill. Planerar in resor och äventyr utan att behöva be någon om lov. Jag lägger mina pengar på det jag känner för.

Jag kommer överleva det här också och det kommer göra mig starkare än någonsin förut. Jag är en krigare vars sår tränger djupt in i självkänslan och verklighetsuppfattningen. Men jag vet nu att jag inte behöver rätta mig efter andras värderingar och åsikter. Jag kan själv.

Likes

Comments

Alltså den här låten, jag orkar inte xD Tack vem det nu var som spelade denna på Subkult, I fucking love it! Bör väl tillägga att jag älskar både Kent och Broder Daniel men lite självdistans får man väl bjuda på.

Likes

Comments

​Nu är jag precis hemkommen efter att ha spenderat ett dygn hos min underbara familj i Enköping. Idag firade vi min kära morfars 70-årsdag och för ovanlighetens skull var nästan alla på plats. Nu känner mig mig boostad och lycklig efter att ha umgåtts med dessa underbara människor. Ni är kärlek! 

Likes

Comments

​Inatt fick jag ett ryck av kreativitet och knåpade ihop det här halsbandet. Stjärnorna är träknappar som jag målat med akrylfärg och nagellack. Hade egentligen blivit snyggare att använda mod podge och glitter men det hade jag inte riktigt tålamod till. Men jag blev ändå nöjd med det så det kommer få hänga med till Göteborg nästa vecka! Som alltid kan jag tillverka fler om någon vill beställa, tar 130:- för detta. 

Likes

Comments

​Här är det tvära vändningar och snabba kast som gäller men idag känner jag faktiskt hopp om livet. Jag har världens bästa jobb, jag är självständig och jag har faktiskt väldigt mycket att se fram emot de närmsta månaderna!

1. Electronic Summer och Göteborg: 
​Bokade lite sådär lagom impulsivt en biljett till ES. Är inte bara sjukt peppad på att få dansa loss i tre dagar utan dessutom så glad att få besöka en av mina favoritstäder igen.
​2. Degus: ​Ingen har väl kunnat undgå att märka att jag älskar degus. I slutet av september kommer mina första egna degus till Sverige! De heter Kuutti och Karhu, kommer från Finland och blir de första avelshanarna i min alldeles egen uppfödning! Honorna jag beställt är dock inte födda än(hehe) så det kommer dröja ett tag innan jag kommer igång, men nu har jag iallafall en plan som jag tagit fram tillsammans med Sveriges just nu enda aktiva seriösa uppfödare. 
​3. Kent: ​Sista spelningen med mitt absoluta favoritband. Är både peppad och ledsen...
​4. Midvinterglöd: ​Ja i år SKA jag banne mig ta mig till Jättendal, det verkar så magiskt!
​5. Nintendo NES Classic mini: ​Alltså åhh vad detta kommer bli episkt, ser fram emot många, långa, nostalgiska nätter!
​6. RTSI och Uma Obscura: ​I början av Oktober är det åter igen dags för deltagarträff med älskade RTSI i Umeå. Och som om inte det vore fantastiskt nog så är träffen lagd samtidigt som Uma Obscura, där bland annat grymma Ras Bolding ska spela! 
​7. The Phantom of the Opera: ​Glömmer hela tiden detta, men jag har ju faktiskt biljetter till fantomen i Stockholm nån gång i September! Jag har sett den en gång tidigare, i London, och har velat se den igen hur länge som helst. 
​8. Assassin's Fate: ​Vet inte vart jag ska börja. Det här är den senaste boken om ett antal karaktärer jag följt i över 10 år, de står mig oerhört nära och trots att jag längtar efter boken(som enligt rykten kommer ut i Januari) så är jag livrädd för den då jag tror mig veta hur den kommer sluta. Men jag hoppas innerligt att jag har fel. 


Likes

Comments