Hittade den här gamla texten jag skrev för ett tag sen om vänskap, och känner exakt likadant idag. Så jag kör en favorit i repris för att hylla mina fantastiska vänner.


“Vänskap är en social relation i vilken de båda parterna känner tycke för varandra och hyser ömsesidig tillit och respekt.”

Jag har tänkt på det länge nu. Vad den korrekta definitionen av vänskapp är, och jag har kommit fram till att det finns så extremt mycket olika svar på den frågan. Allt beror ju på hur man är som person och vilka man väljer att ha i sin krets. Nu när man skriver ner denna tanke så låter det extremt banalt och självklart, men tycker ändå att det är värt att nämna då jag kommit fram till mitt egna svar.

Nästan alla tror jag säger att de har de finaste vännerna i världen, eller jag hoppas det, men jag vet faktiskt inte om dom menar det. Däremot har jag har kommit fram till att jag faktiskt har det.

Först och främst har jag mitt gamla tjejgäng som är bland det absolut finaste jag har. Dom har stått vid min sida sen i ettan och vi har gått igenom vått och torrt. Klättrat i träd, cyklat som galningar, spelat fotboll, haft tusen middagar, shoppingturer, sorg och lycka tillsammans. När en väldigt fin(correction:komplicerad) relation jag hade tog slut stod de utanför min dörr två minuter senare mitt i natten med öppna famnar. De var tysta och jag grät, men de förstod att nu var det på riktigt och då gjorde de en stor insats för mig, så jag slapp gråt i tomrum och gå igenom den känslomässiga resan jag hade framför mig ensam. De har varit och är där för mig och jag vet inte hur jag har sådan tur att kunna säga att de är mina bästavänner. Sedan i sexan hittade jag två galna och fina tjejer att lägga till på bästavän kontot. De skrattar för högt, för mycket, är snäppet galnare än de flesta andra och jag tror jag aldrig har haft tråkigt med dessa två filurer. De har två sidor en glad och en ledsen, och den ledsna sidan fick jag lära känna ganska sent men det var också då jag insåg att jag vill vara där för dom när de är både glada och ledsna. Jag vill att de ska vara där för mig när jag har mina känslomässiga stunder. De har dessutom lärt mig mycket som att säga nej. Låter fånigt, men tack och lov för det. Nu har jag även funnit mina gymnasieänglar. De är intresserad av samma saker som jag. De är alla sina egna och lever ut det, vilket jag beundrar starkt. De är verkligen mina små änglar som jag delar min vardag med. Vi har stora och små problem tillsammans som vi lyckas trassla in oss i och sedan ut, men hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte komma på människor som jag får så mycket inspiration av som dom. Bara av en fika kan jag vara fylld med nya tankar och idéer kring hur man borde leva sitt liv. Ta bort det negativa och göra det positivt. Vi gör vardagen lyxig tillsammans och de inspirerar mig.

Man kan tänka att det inte funkar att ha killkompisar, eller jag vet många tjejer som känner så. Jag är inte en av dom. De killar som finns i mitt liv är ett urval av de absolut bästa har jag kommit fram till. Skrattanfallen är många men även tårarna. Det är inte så komplicerat och invecklat, det är fint.

Så mycket som mina vänner gör för mig. Att de orkar stå ut med mig. Jag som är en väldigt känslomässig person som måste prata ut allt och inte kan hålla något inne. I alla fall inte för mina bästavänner. Jag hoppas bara att jag finns där för dom på samma sätt som dom gör för mig. Jag vill vara den som står utanför deras dörr när allt är botten, men också vara där när allt istället är toppen och njuta av det. Jag vill vara delaktig på alla fronter. Finnas där. För det är det jag anser vänskap är, att finnas där i bra och dåliga tider. För väldigt mycket är förgängligt men inte ens vänner. Dom ska man nämligen hålla hårt i.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har jobbat och pluggat som en galning. Utöver det har jag på riktigt inte gjort ett skit. Inte ens träffat kompisar. Varit ganska trött och haft ont i magen konstant. Dock idag vände det lite. Hittade två fantastiskt bra låtar och hade bara en lektion. Blev upprymd av My och Dany dessutom. Jag och Daniel satt och tittade student mössor också, blev så taggad!

Imorgon har jag religon och jag måste läsa på lite till den, har varit så trött varje torsdags morgon att jag inte fokuserat. Juste sen har jag också kommit på att jag måste ju be om ursäkt för att jag aldrig lägger in massa bilder. Tittar tillbaka och allt jag ser är mat och fula bilder på mig. Åh jag kan verkligen inte va med på bild, hatar det!! Men gillar ju att skriva så har ett paradoxalt blogg-intresse. Hoppas ni förstår och ännu en gång ska jag försöka bli bättre, börjar därav med ännu en ful selfie! Haha, men den får duga för dagen är ju ändå ful och grå.

Likes

Comments

1. Vad stod det i ditt senast mottagna sms? " bokar in dig då"

2. Vad var det senaste du åt? En knäckemacka....

3. Vem var den senaste personen du pratade i telefon med? Wilma, nu

4. Vilken var den senaste filmen du såg? The King's Speech, SÅÅÅÅ bra!

5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? Vara i London :(

6. Vad lyssnar du på just nu? Wilma om hur hon gör sina bananpankakor. Haha.

7. Har du en bästa kompis av det motsatta könet? Ja, flera! Daniel, Hampus, Crabban, Marcus!

8.Vem skrev du senast med på Facebook? Linn, Wilma och Jenny!

9. Hur många kuddar sover du med? Har fyra stycken i min säng men slutar alltid med att alla ligger på golvet och jag inte har någon.

10. Har du piercing och/eller tatuering? Ja eller hål i öronen om det räknas!


Likes

Comments

Har ingen lust för att skriva just nu. Det blir inte bra. Men jag hade velat ha ett forum där man kunde tala in ens tankar och känslor och sedan omformuleras det till ord på papper. Du vet när man bara inte orkar. Hur som helst är det ännu en vecka fullt med plugg och jobb. Tyvärr är jag redan trött så vi får väl se hur denna vecka utspelar sig men tror att den kommer gå på autopilot. Sedan har jag redan nu, söndag kväll haha, bestämt att jag ska försöka hitta på något kul på fredag kväll så jag har hela lördag och söndag att chilla och plugga... Nej usch vad negativ jag låter nu men tror ni förstår känslan. Nu måste jag verkligen sova för imorgon börjar jag väldigt tidigt på Expressen. Natti.

​Två mysiga bilder på Irma och mig från Almedalen. Saknar henne så mycket!

Likes

Comments

Min största inspirationskälla när det kommer till stil. Hon ser så otroligt flawless ut. Fresh och cool samtidigt. Vill ha allt hon visar upp. Följ henne på instagram för fantastisk inspo.

Likes

Comments

Daal och en sallad med sötpotatis festade vi till det med i Fredags. Vi kände oss ganska så nöjda och färdiga med dagens skolgång och bestämde för att fira, vad vet jag inte, men det är ALLTID roligt att fira! 

Därefter gick jag till mammas jobb och pluggade ett tag. Sedan kom Linn och Elsa för att "hämta upp" mig för vi skulle möta Jenny. Sedan gick vi lite på stan och Jenny köpte så fina saker!! Jag köpte tröjan som ni ser nedan. Perfekt för hösten.

​Trötta och belåtna drog vi hem och jag började fixa mig inför kvällen. Amanda och Wilma kom till mig och gjorde densamma. Sedan begav vi oss till Lidingö för att fira fina Natti!! Tyvärr var jag reseledare på vägen dit och vi hamnade väldigt fel men väl där var det så mysigt och otroligt fint fixat. Jag och Amanda var sedan ganska snabbt tvungen att åka för att hinna med och suprisa Fabian som fyllt år. Det var otroligt lyckat och jätteroligt. Jag gick dock ganska tidigt för att möta upp Theo. Sen satt vi och snackade ett bra tag innan vi skildes åt. Det var min kväll och dag! 

Likes

Comments

Beställde precis dessa två skönheter från Meller. Så sjukt fina, hoppas bara de kommer levererade snart så det inte hinner bli allt för grått.

Likes

Comments

Jag är just nu ganska fylld av olika tankar. Ska skriva ner allt snart för att bli lite av med dom. Vi får se om jag lägger ut dom. Hur som helst tänkte jag berätta om min dag. Snart har jag svenskatal vilket jag är väldigt nervös över. Men sen är det klart och jag och Wilma tänkte åka hem till Bromma för en lunch på Park. Kort därefter ska jag, Jenny och Amanda gå på stan för att kolla lite saker inför kvällens festligheter. Mer bilder kommer, nu får ni två selfies som togs kort efter att mitt hår blivit 20 dm kortare. PUSS, bara för att det är fredag! ;)

Likes

Comments