Vaknade ganska nyligen och har nu lyckats pallra mig upp ur sängen och gjort i ordning lite frukost. Ska under tiden även försöka plugga lite mc-teori, för jag ska iväg till Västerås senare för att skriva teoriprovet klockan 11. Är både supernervös men ändå ganska lugn. Jag vet ju att jag kan det, men jag är livrädd för att jag ska få nån form av blackout och glömma allting. Och jag vet inte varför men jag vill klara provet på första försöket lixom, kanske för att jag inte vill spendera så mycket tid och pengar på att göra om det? Jag vet inte, Hahah.

Efter provet ska jag i alla fall tillbaka till skolan där jag inte har varit på en vecka drygt. Jag ska göra det lilla sista som jag har kvar av hemkunskapen innan deadline nästa vecka, skönt att ha det klart några dagar innan! Ska även lämna in en myusikuppgift som jag redovisade förra veckan, men han ville även ha det på papper så ska fixa det oxå innan jag sen ska hem igen.

Kvällen då? Jo förhoppningsvis så klarar jag ju provet. Och i så fall så ska mamma och hennes man Peter bjuda på middag på Jensens Bøfhouse i Västerås och sedan ska vi gå på bio: Fast & furious 8. Är så sjuuukt taggad på den filmen och har velat sett den sen premiären var, men det har ännu inte blivit av. Men förhoppningsvis så blir det ikväll!

Önska mig lycka till!<33

Likes

Comments

Jag har länge vetat vad jag har velat göra med mitt liv, vad jag vill åstadkomma och uppleva. Och eftersom vi kom in på det i ett av mina tidigare inlägg så tänkte jag nu dela med mig av några drömmar/planer!


-Börja gymnasiet: Jag vill komma in på det gymnasium som jag vill gå på och även den linjen jag vill gå.

-Skriva en bok: Jag vill skriva en egen bok, en deckare. Till en början en pocketbok. Som jag sedan lanserar och säljer.

-Skaffa ett deltidsjobb: Jag vill ha ett jobb som jag utför utöver skolan så jag kan tjäna mina egna pengar.

-Skaffa en bartenderutbildning: Jag vill åka till Phuket på en månads bartenderutbildning med EBS.

-Köpa en häst: Jag vill hitta en häst för vettigt pris som jag klickar med så jag kan återuppta min ridning. Helst ett föl eller en unghäst så man kan utbilda den själv, eftersom det är lärorikt både för hästen och för ryttaren.

-Starta ett eget företag: Jag vill inte jobba åt någon annan när jag blir äldre, jag vill allra helst ha ett eget företag där jag själv är chef lixom. Just nu så vimlar tankarna kring någon form av smink-/skönhetsföretag eller ett klädesföretag.

-Ta studenten

-Plugga på högskola: Jag vill plugga vidare på högskola efter gymnasiet och som det ser ut nu så vill jag läsa vidare till civilekonom.

-Resa: Jag är en sådan människa som älskar att resa och jag reser utomlands några gånger per år med min pappa. Jag har flera grymma ställen som jag skulle vilja besöka inom en ganska snar framtid.

Skapa en karriär: Jag vill som sagt starta ett eget företag och självklart vill jag att mitt företag ska komma ut på marknaden och sälja bra. Jag vill även göra karriär inom det yrke som jag känner att mitt företag passar till. Jag vill tjäna mina egna pengar och inte behöva vara beroende av någon annan, som t.ex. en partner. Jag vill kunna stå helt på egna ben!

Så det här var 10 punkter som är några av de största drömmarna eller målen som jag har för tillfället! Vad vill ni åstadkomma de närmsta åren? Tell me;)

Likes

Comments

Känner ni någon i tonårsålder som har ett förhållande? Eller kanske har haft?

Well, I do. Och det är inte ofta som det går så bra, enligt mig. Ingen är vuxen och fullt mogen i denna ålder även fast vissa verkar vilja tro det. Och självklart gör man misstag då och då, men man kan försöka lära sig av sina misstag istället för att skylla ifrån sig på någon annan eller skylla på att man till exempel var full eller påverkad. Många i min omgivning har förhållanden och vissa håller längre än andra. Men det gör ont i mig att se hur vissa tjejer och/eller killar beter sig mot varandra i smyg när den andre inte ser.

Jag vet en tjej här i Enköping, många vet vem hon är och många vill gärna umgås med henne. Jag har känt henne sedan barnsben och våran relation har verkligen gått upp och ner pga många olika anledningar. Hon har varit tillsammans med sin kille i snart ett år och utåt sett så har de det jättebra, träffas varje dag och bråkar nästan aldrig. Men ofta när man är med henne och hennes kille inte är med så kan det gå överstyr. Några droppar alkohol och sedan är hennes kille som bortblåst. Det kladdas på den ena killen efter den andra och när killarna blir sugna och vill ta på henne så är dem helt plötsligt dumma i huvudet för hon har ju faktiskt kille. Och Enköping är ingen stor stad, alla känner alla och det snackas om allt och alla också. Därför tycker jag att man ska passa sig litegrann för vad man gör, om man inte vill att det ska komma fram..

Eller åtminstone lära sig av sina misstag. Om du vet att du blir så efter du druckit lite alkohol, ja men avstå från alkoholen då. Ska det vara så svårt?

Jag har inget emot denna tjej, vi umgås dagligen och vi har diskuterat detta tidigare. Men jag tog det som ett exempel i detta inlägg. För jag vet att hon inte är den enda, många fler än hon gör sånt här och ibland till och med värre saker. Och jag förstår helt ärligt inte varför man skaffar en pojkvän om man vet att man inte kan hålla fingrarna i styr. För det är inte dig det sårar när det kommer fram, det är din partner det sårar.

Eller om du är som mig, jag tröttnar lätt på folk efter en kort period och vill träffa nåt nytt. Som en frisk fläkt lixom. Därför väljer jag att vänta med förhållande, eftersom jag är en sådan person och jag vet att jag har svårt för att säga nej. Vi behöver lära oss att behärska oss själva, inte vara så desperata efter något när vi redan har en utav det. Vi behöver begränsa oss själva i den frågan, så vi inte sårar någon annan utan vår vetskap..

Sen säger jag absolut inte att detta gäller alla personer eller alla förhållanden och det vill jag att ni förstår. Men de som vet att de beter sig såhär eller om någon känner någon som beter sig såhär, försök inse eller att få de att inse att det är dåligt. Eftersom det i slutändan bara sårar den som var oskyldig och hade mycket tillit.

Likes

Comments

Nu är vi påväg till Västerås igen, körlektion 2!

Likes

Comments

Ska, som några av er kanske vet, ta motorcykel-körkort. Jag är inbokad på en intensivkurs på Hässlö trafikskola i Västerås. Jag kom ganska precis hem från första lektionen som varade i fyra timmar. Superkul att äntligen komma igång, men jag kör hellre lite snabbare på typ en landsväg än att krypkörde i flera timmar på en trafikskola, hahah;)

Ska nu sätta mig ner och äta lite, sen ska jag nog plugga lite. Både mc-teori och skolplugg, booring!

Likes

Comments

Tänkte berätta lite mer om mig själv i det här inlägget, då ni kanske inte vet så mycket om mig. Jag heter Hilma Margareta Nyberg Lund, är 16 år och fyller år den 16:de februari. Jag har skilda föräldrar och bor varannan vecka hos pappa och varannan vecka hos mamma. Pappa bor i Veckholm som tillhör Enköping och mamma bor i Örsundsbro som ungefär ligger mittemellan Enköping och Uppsala. Hos pappa är det bara jag, han och våran lilla Jack Russell Terrier Doris på cirka 9 år. Hos mamma är vi betydligt fler, det är jag, mamma, hennes man Peter, hans barn Louise och Jesper och sedan mammas och Peters gemensamma barn Hedvig. Vi är alltså sex stycken. På fritiden gör jag det mesta. Jag spelar handboll tre dagar i veckan och har matcher nästan varje helg under seriesäsongen. De övriga dagarna går jag till gymmet. Jag kör för tillfället en liten ponny som jag haft sedan han var föl, men letar även efter en större häst som jag kan rida. Jag har ridit sedan jag var jätteliten, jag har ridit både själv och på ridskola. Jag har ridit alla möjliga ridstilar och ridit alla möjliga hästar, och det är en stor passion i mitt liv. När jag inte rider eller tränar så pluggar jag, träffar kompisar eller jobbar. Jag har fått ett sommarjobb på Mc Donald's där jag förhoppningsvis även kan fortsätta ha min anställning efter sommarn.

För tillfället går jag i åk 9 på Kunskapsskolan i Enköping, men kommer efter sommarlovet börja åk 1 på gymnasiet Thorén Bussines School i Uppsala. Jag ska gå ekonomi och sedan ska jag troligtvis plugga vidare på högskola. Jag har väldigt många drömmar och planer för min framtid, eller man kanske ska kalla det mål? Jag kan gå in lite mer på det i ett annat inlägg!

Under detta sommarlov har jag ett ganska fullspäckat schema, vilket kommer resultera i många grymma blogginlägg. Utöver mitt jobb så ska jag på två handbollscuper. Först Eken-cup i Stockholm som pågår i tre dagar och är helgen innan midsommar, sen är det Partille-cup i Göteborg som pågår en hel vecka och är vecka 27. Utöver det så ska jag på cityfestivalen i Västerås och även kanske Bråvalla, vi har inte riktigt bestämt oss om den festivalen än. Sen (beroende på hur mitt jobbschema kommer se ut) så ska vi förmodligen ut och segla på västkusten med mina kusiner och deras kompisar. Än är det dock inte bestämt om det blir en hel vecka eller om det blir i några dagar, men det får vi se!

Detta var lite om mig och några planer som jag har under sommarlovet i alla fall, ett annat inlägg om lite större planer och drömmar kommer någon annan dag. Hoppas ni fick en lite större inblick i vem jag är och hur mitt liv ser ut utöver bloggen!

Likes

Comments

Godmorgon godmorgon! Vaknade för en liten stund sen och har sedan dess inte gjort i stort sett nånting. Det är skitväder ute och ska senare under dagen börja regna, så man är inte så taggad på att gå ut heller. Ska va inne och plugga lite körkortsteori för mc idag, skriver provet på fredag klockan 11 och börjar bli lite smått nervös;)
Vad ska ni göra idag då? Något speciellt kanske?

Såg ni förresten på ESC igår? Och vad tyckte ni om att Portugal vann? Rätt eller fel låt?

Likes

Comments