Efter två nätter hos Moa så ska jag nu hem för att vara barnvakt till min lillasyster Hedvig. Har haft två skitroliga dagar med min bästavän, och det är lite tråkigt att dem nu tar slut:( Meen ska i stort sett bo hos henne hela helgen så de kommer bli en grym helg!

Vi vaknade i stort sett nyss så vi har bara klätt på oss och gått ut hahah. Snacka om juldag;) Moa följer mig till bussen oxå då hon ska förbi ica och köpa tacos tills ikväll. Mums.

​Hedvig<33

Likes

Comments

​Moas moppe, men jag fick köra då jag var den enda som hade kort:)))

Likes

Comments

Då vi var i Göteborg under helgen så hade vi vår hund på ett hundpensionat i Härkeberga. Och eftersom pappa jobbar idag så ska jag och Moa hämta henne nu på morgonen. Och efter kvällens bravader fick man inte så mycket sömn, så två väldigt trötta girls är just nu påväg till Härkeberga^^

Sen ska vi ner till Veckholm och lämna henne hemma hos mig och sedan ska vi vidare in till stan igen för att träffa några kompisar:)

​Bilder ifrån inatt;)

Likes

Comments

Klockan är 14.35 och vi sitter just nu på tåget och är påväg hem från Göteborg! Vi var som sagt här för att fira midsommar med släkt och vänner, och det har varit en helt underbar helg. Vi har gjort allt ifrån att gå runt på marstrands fina gator i strålande solsken till att stoppa bråk och spela fotboll mitt i natten. Har varit en välbehövlig helg kan jag säga<3

Tåget är framme i Enköping runt sex och då ska vi direkt hem. Jag ska duscha och fixa i ordning mig lite och sen så ska jag in till stan igen. jag ska träffa Moa som jag inte träffat på flera dagar och som det ser ut nu så ska vi ut och äta lite god mat oså och sen ska vi nog träffa Elisa på stan. Sen får vi se vad som händer men jag stannar iaf i stan över natten:)

Likes

Comments

​Först en fika på Bergs Konditori och sedan Fish and chips till lunch medans vi kollade på Em-matchen mellan Schweiz och Polen.

Likes

Comments

Som jag skrivit i de andra inläggen så skulle vi ju ner till planen bortanför vårt hus och spela fotboll efter vi ätit, och det gjorde vi. Bollarna var tomma på luft och vi var tvungna att pumpa dem innan vi gick. Och när vi stod vid garaget och pumpade fotbollar så hörde vi från grannhuset hur en äldre man stod och skrek på några som han har firat midsommar med. Han stod och skrek och hotade dem med grova, olagliga hot. Vi tänkte inte mer på det och tänkte att han kanske lugnar ner sig om en stund. Men nej. Han stod i en halvtimme och skrek på sina "kompisar" innan han lyckades lugna ner sig. Han gick in i huset och stängde dörren.

Vi gick ner till fotbollsplanen som ligger ca 100 meter från grannhuset där det varit en massa liv hel kvällen. Vi började spela och tänkte inte mer på det som hänt. Martin, min farbror, skulle skjuta straff och skjöt bollen långt över mål. Jag, pappa och Dag gick och leta efter bollen, medans grannarna började skrika på varandra igen. Vi sparkade tillbaka bollen och pappa och Dag gick pratandes tillbaka medans jag stannade och lyssnade på deras bråk (nyfiken som jag är). Det tog inte mer än fem sekunder innan en av männen slog till en av de andra som var där hårt i ansiktet, och det blir slagsmål.

Jag reagerade och sa åt Dag och pappa vad som hände, varav dem sprang dit och försökte styra upp mellan de fem personerna. Jag gick till Martin, Stella, Felix och Ruben och berättade vad som nyss hänt och varför vi andra tre gått iväg. Martin bad Stella och Felix att hämta hans telefon medans även han gick över till grannhuset för att se vad som hänt. Dum som jag är följde jag efter Martin och hamnade mitt i smeten bland 8 fulla människor som ska styra och ställa och reda ut vad som hänt.

Felix och Stella kom och lämnade en telefon till Martin varav han gick åt sidan för att ringa polisen. Jag stod då kvar med pappa och Dag som försökte få stopp på bråket när en av männen helt plötsligt sprang in i huset och låste dörren om sig. En av kvinnorna som var på plats skrek då att vi måste följa efter han in i huset för hennes kompis var där inne (som oxå är fru till mannen i huset) och hon berättade sen att den här mannen har misshandlat sin fru i flera år och det var inte bra att han låste in sig själv med henne osv osv.

Pappa och Dag gick in i huset och lämnade mig mitt på gårdsplanen med en av de fulla gubbarna från festen, jag började prata med han och han berättade att det var han som hade börjat bråket för han var så less på att mannen i huset alltid ska bli såhär på fyllan och att han alltid ska hota och misshandla sin fru. Pappa och Dag blev utskickade ifrån huset lika snabbt som dem gått in pga att dem inte hade någon rätt att gå in i någon annans hus. Dem gick då istället åt sidan och pratade med Martin om vad som hänt eftersom han var i telefon med polisen. Dem lämnade mig själv på en av bänkarna utanför huset varav fyra av de fem personerna ifrån bråket kom fram och satte sig bredvid mig.

Vi började prata och dem förklarade för mig att det inte är första gången detta hänt, att det har hållit på i flera år och att dem var rädda för mannen som var inlåst i huset och att dem ville ha skydd ifrån platsen om polisen kom. Pappa kom tillbaka och sa att jag borde gå därifrån, men en av kvinnorna stannade mig och frågade om jag inte kunde stanna och prata, då hon påstod att hon blev lugnare av det. Martin hade ringt polisen tre gånger och dem sa att dem hade skickat två bilar som skulle komma och att vi borde gå hem. Vi förklarade det för de fyra personerna som satt livrädda utanför huset, fulla som fan, och började sedan dra oss hemåt.

När vi sedan satt i Martins uterum så såg vi hur mannen i huset kom ut och började slå och hota sin fru ännu en gång, utan att hennes vänner hjälpte till. Vi funderade på att gå ner och stoppa det ännu en gång när vi istället såg att polisen svängde in på vägen som går förbi deras hus. Vi bestämde oss då för att avvakta. Helt plötsligt så såg vi hur polisbilen vände och åkte in mot stan igen..

Vi blev helt chockade. Jag hade lust att ringa och fråga vad dem höll på med. Det pågår en misshandel ute på gårdsplanen som väldigt enkelt syns ifrån vägen, polisen stannar och kollar och åker sedan vidare. Dem ser alltså att det pågår en grov misshandel, men dem gör ändå inget åt det? Vi hade ringt tre gånger och sagt att folk for illa ut och dem stannade inte ens och frågade vad som h. Dem bara åkte förbi och vidare in till stan?

Jag blev jävligt arg kan jag säga. Som tur var så slutade han slå och sparka sin fru och hon åkte senare där ifrån med sina vänner. Det må ha slutat bra för henne ikväll, men när vi har ringt polisen TRE gånger och säger att blir grovt misshandlad och har blivit det i flera år, HUR kan dem då inte stanna och kolla läget?! Hon skulle lika väl kunna vara död imorgon pga att INGEN gick in och stoppade det efter att vi varit där?

Tycker det är dåligt gjort, svenska poliser kanske borde rycka upp sig och ta sitt jobb på allvar innan ett riktigt dödsfall sker. Jag blev så jävla less! Och jag kan säga att där försvann både mitt förtroende och min respekt för svenska poliser!

Likes

Comments

Kom nyss hem med båten ifrån Källö-Knippla. Har varit en underbar dag måste jag säga! Vi kom dit runt ett ungefär och vi fick leta efter båtplats i drygt 15 minuter, det var verkligen fullt överallt ahah. Men när vi lagt till och förtöjt så gick vi i alla fall till en badplats vid bergen på andra sidan ön, och där dukade vi upp midsommarlunchen som vi tagit med oss och papporna slängde sig i vattnet direkt då det var väldigt väldigt varmt. fter det så åt vi i alla fall och det var supermysigt. Efter det så badade vi en stund igen och sen gick vi vidare till minigolfbanan för att spela lite minigolf. Superkul hade vi och nu är det full rulle här hemma för att få i ordning all mat och efterrätt och liknande.

(Här är lite bilder ifrån dagen)

Efter vi ätit så är tanken att vi ska spela lite fotboll och kanske cykla ner till bryggan och bada lite, men vi får se lite hur det blir. Vi ska även försöka få med föräldrarna på en liten fotbollsmatch på planen nedanför deras hus;) Hahah det är våra planer för kvällen, men hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll så hörs vi sen!

Likes

Comments

Skrev inget inlägg igår när vi kom fram för jag hade inget batteri och senare på kvällen så hade vi tyvärr fullt upp med annat. Men i alla fall, vi kom fram vid två-tiden ungefär och när vi gått av tåget så gick vi direkt till Subway som låg precis vid stationen. Där åt vi lunch, då vi ej hade ätit något sedan sju på morgonen hahah. Runt halv tre så kom min farbror, Martin, och hämtade oss och sen åkte vi hem till honom och mina kusiner.

Senare under kvällen så gjorde vi faktiskt inget speciellt. Åt lite god mat och catcha upp lite med varandra om vad som hänt den senaste tiden, eftersom vi inte träffas mer än ett par gånger om året.

Förresten GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!

Vad ska ni göra idag då? Fira med stora tjocka släkten eller kanske gå på fest med kompisarna? Hur ni än ska fira, eller om ni inte tänker fira överhuvudtaget, så hoppas jag i alla fall att ni får en väldigt trevlig midsommar!

Själv ska jag fira midsommar med vänner och familj ute på Källö-Knippla, en ö i Göteborgs fina skärgård. Samma sak gjorde vi för 2-3 år sedan med Simon och hans familj och det var såå mysigt, så vi får väl hoppas på samma sak i år igen!

Tanken är att vi ska äta, bada, spela minigolf och lite sånt och sedan åka hem och fixa lite inför middagen ikväll. Stella och hennes föräldrar och lillebror ska komma över och äta lite, och sen får vi se om det blir lite fotboll eller kubb eller något innan dem åker hem:)

Sen får vi se vad som händer senare ikväll och under resten av helgen, men en trevlig midsommar önskas från mig och min familj i alla fall!!

Likes

Comments

Midsommar imorgon hörrni! Ska ni göra något speciellt? Själv så sitter jag för tillfä'llet på tåget mot Göteborg med musik på full volym i öronen, hatar att åka tåg.. Tycker det är så sjuukt tråkigt! Där ska jag fira midsommar med mina kusiner och deras kompisar. Vad jag vet så ska vi inte göra något speciellt, vara nere vid havet och äta lite god mat, leka lite lekar, de gamla vanliga typ hahah;)

Sen får vi se de resterande dagarna (åker inte hem förrän på söndag) om det blir en shoppingrunda eller liknande då vi ej har samma affärer i lilla Enköping som i Gbg;) Men än är det inte bestämt vi får se vad dem säger när vi kommer fram.


Likes

Comments