Uncategorized

Hej på er!
Har jobbat 10-19 idag så kom hem för någon timme sen. Har nyss ätit middag (donken, Hahah) och sitter nu i soffan framför så mycket bättre. Det är Kicki Danielssons dag idag och hon verkar så så mysig!

Dagen har ärligt talat inte varit så farlig. Det var lite stressigt runt 11, då var jag själv i driven. Men annars så har det varit ganska lugnt faktiskt, superskönt! Resten av kvällen ska jag inte göra något typ, bara vara hemma och ta det lugnt.

Fredagskvällen spenderades hemma hos Ebba, tillsammans med Line, Hazel, Cassandra och Nathalie. Tog oss evigheter att bestämma vad vi skulle äta, då typ alla ville ha olika. Det hela slutade med att Ebba och Nathalie åkte och köpte donken och vi andra köpte sushi/thaimat och chips typ.

Tanken var väl att vi skulle titta på en film, men istället satt vi mest och snackade - med Ebbas gamla youtubevideos i bakgrunden, haha;)

Vi åkte hem därifrån mellan 11-12 och det var en supermysig kväll. Skönt att inte göra något ibland, utan istället bara sitta och snacka typ.

Nästa sommar ska jag utomlands, ska utomlands en gång med pappa och kanske en gång till med någon kompis. Men vi har idétorka när det gäller vart vi ska åka (!!) så tänkte höra med er om ni har några bra förslag på utlandsresor? Please berätta isåfall!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mode & skönhet

Något som jag älskar är att hitta välbehövliga eller snygga saker för ett billigt pris. Så här tänkte jag visa 5 utav mina favoriter som bara kostar 50 Kr eller mindre.

Transparenta små gummisnoddar, perfekt om du vill göra till exempel en fläta eller någon annan håruppsättning. Dem är väldigt töjbara och syns knappt när du har dem i håret. Vilket jag älskar!! Det är 24 stycken i varje förpackning. Här hittar ni tofsarna för endast 15 Kr.

Dessa eyelashes är grymt snygga. Det som är bra med dem är att kanten längst ner vid fransraden är helt transparent så det blir lixom ingen svart kant när du har satt på dem på ögonen. Detta tycker jag ger ett mycket mer naturligt resultat. Här hittar du dem för endast 50 Kr.


Ett doftljus som jag tycker passar perfekt till jul, då det doftar apelsin och nejlika. Detta doftljus finns i flera olika smaker, bland annat äpple och kanel. Här hittar du detta doftljus för endast 49 Kr.

Något som jag verkligen verkligen inte kan leva utan, det är bomullsrondeller. Jag använder flera stycken om dagen, till exempel för att tvätta bort mitt smink eller liknande. Här brukar märket inte spela så jättestor roll, då nästan alla bomullsrondeller ser och är likadana. Det är 80 stycken i denna förpackning. Här hittar du dessa för endast 22 Kr.

Detta är ett måste i mitt liv. Det är nagelbandspetare och jag använder sånna här hela tiden. Jag hatar när nagelbanden typ "växt ut" på/över en bit av nageln. Här hittar du dessa manikyrpinnar för 49 Kr.

Likes

Comments

Uncategorized

Det är fredag, strålande solsken och jag är ledig, kan det bli bättre? Är just nu barnvakt åt min lillasyster, då mamma och hennes man Peter är i Uppsala och ska hämta ut bilen dem har köpt. Eller ja, som Peter har köpt kan man väl säga - eftersom båda två ska byta bilar och just nu är det Peters bil de har köpt. En Kia ceed tror jag de var.

För övrigt så har jag inte gjort så mycket idag, pluggade lite medens Hedvig sov middag - men that's it. Ikväll ska jag in till Enköping, jag ska träffa Ebba, Line, Hazel och Cassandra tror jag. Vet inte riktigt vad vi ska göra än hahah men vi hittar nog på något.

Kommer även sova i Enköping under helgen då jag jobbar 10-19 både imorgon och på söndag. Blir lättare för mig att ta mig till jobbet om jag stannar där så:)

Likes

Comments

Skola

Hej på er!

Då jag inte skrev något inlägg igår, så tänkte jag att jag slår ihop gårdagens händelser med dagens. Skrev inget inlägg igår då jag hade haft en ganska jobbig dag i skolan och hade världens huvudvärk under nästan hela dagen. Så när jag kom hem kändes det som att jag behövde ta en alvedon och vila lite.

Igår gick jag i alla fall i skolan 9.00-16.00. Vi hade tre lektioner - engelska, svenska och samhällskunskap. På samhällskunskapen pratar vi just nu om human rights, vilket är ett ämne som jag älskar att prata om. Tycker dels att ämnet i sig är roligt och intressant att fördjupa sig i, men sen tycker jag även att det är intressant att höra vad och hur andra människor tänker om de mänskliga rättigheterna. Vi ska göra ett grupparbete och under gårdagens lektion gjorde vi en liten "prova på-övning". Vi blev indelade i grupper om 4/5 pers. Sen fick vi utklippta små lappar med en mänsklig rättighet på varje lapp. Det vi skulle göra var att först välja de 16 viktigaste (enligt vår grupp) och utav de 16 lapparna skulle vi sedan välja 8 stycken och till sist 1. Jag hamnade i en ganska bra grupp tyckte jag, det var i stort sett bara folk som jag klickar med och som jag tycker om. Tills vi börja diskutera de mänskliga rättigheterna....

I min grupp var vi fem stycken, tre tjejer och två killar. Fyra av oss var eniga när det gällde i stort sett allt, vilka human rights som var viktigast och vilka vi skulle ha kvar efter varje "runda". Men en i gruppen var alltid emot oss, asså verkligen hela tiden. Vi andra fyra tyckte till exempel att jämställdhet, rent vatten, rösträtt, utbildning, mat med mera var de viktigaste mänskliga rättigheterna. Men han tyckte att de viktigaste rättigheterna var fritid, fritt internet, bra bostad med mera. Han var emot allt som vi tyckte var viktigt.

När vi skulle välja 8 stycken rättigheter som vi tyckte var de viktigaste, då ville han ta bort jämställdhet och utbildning för internet och fritid? Och självklart, han får tycka som han vill. Men när han säger att jämställdhet inte borde vara en mänsklig rättighet och att den inte behövs... Det triggar mig som f*n. Så vi diskuterade det nästan hela lektionen, jag blev mer och mer "arg" och han sjönk mer och mer i mina ögon. Han behöver absolut inte tänka som mig, men hans åsikter var inte ett dugg genomtänkta.

Idag gick jag 8.30-16-10. Började med att jag försov mig, vaknade cirka 20 min innan jag skulle gå till bussen. Så jag stressade sönder, hoppade över frukost och allting och sprang till bussen. Kommer till första lektionen - italienska, och får tillbaka mitt prov som jag skrev för en vecka sen. Jag fick ett B och blev väldigt, väldigt nöjd. Sen hade vi religion, där vi pratade om hur religion och vetenskap hänger ihop. Vi ska skriva en uppsats om det om cirka 5 veckor, dock ska vi göra det på lektionstid. Vilket betyder att man måste kunna all fakta och sånt när man kommer dit. Så på sätt och vis blir det ju ett prov, men vår lärare ville inte prata om det som just ett prov.

Jag och Nathalie gick efter det till Max, som vanligt;) Det är ju inte ofta som vi äter mat på skolan, om man säger så. Och sen gjorde vi typ ingenting i två timmar. Vi har ju som ni vet en ganska lång håltimme mellan religionen och företagsekonomin.

På bussen på väg hem så var det proppfullt, folk stod till och med framme vid busschauffören. Och jag vill hylla de två äldre männen som jag satt bredvid. Dem erbjöd sig gång på gång på gång att ställa sig upp för att någon annan skulle få sitta ner. Dem erbjöd både barn, kvinnor, gravida och en blind lite yngre kille. Alla svarade i stort sett nej, men att dem ens erbjöd sig, det gjorde mig så glad. 9 av 10 hade inte gjort det, så när dem gjorde det så många gånger, det var så skönt att se.

Likes

Comments

Uncategorized

I nästan hela min uppväxt så har jag fått höra att "ensam är stark" och det är först nu, under det senaste året som jag har kommit att hata det uttrycket. Tycker att det är ren bullshit att ensam är stark. Visst man kanske kan bli starkare och kanske tåla mer skit med mera om man är van med att vara ensam och kanske inte ha någon att snacka med. Men jag tror verkligen inte att det är ett vinnande koncept i längden.

Självklart ska man välja själv om man vill "hålla tyst" om saker och kanske inte bilda så många nära vänskaper, man kanske är mer utav en ensamvarg. Men jag tror ändå att det kan vara bra att prata med folk ibland, med vänner, familj, släkt eller kanske till och med en psykolog? Ibland är det viktigt att ta hjälp av andra, när något kanske har hänt eller man mår dåligt på grund av någonting. Och ofta så låser man sig till en och samma tanke om man bara resonerar kring något på egen hand. Ibland kan det vara bra att höra vad andra har att säga, kanske till och med få proffshjälp från till exempel en psykolog.

Enligt mig så är uttrycket "ensam är stark" en ren klyscha. Det är ett uttryck som jag stör mig väldigt mycket på, då jag vet att det inte fungerar fr mig och oftast inte för andra heller, om man ser på det långsiktigt. Och du behöver inte ha 100 vänner för att inte vara ensam, det räcker med några stycken, kanske till och med 1? Så länge man kan prata om saker och ting, så man inte går och bär på något inombords. För det gynnar ingen, det skadar bara dig själv mer.

Därför tror jag även att det kan vara bra att ha en eller flera förebilder, manliga som kvinnliga. En förebild hjälper dig kanske inte att lösa stora livsproblem eller liknande. Men jag tror att det ibland kan vara skönt att följa någon som man ser upp till. Ta del av den personens liv, åsikter och resonemang med mera. Jag vet själv att det har hjälpt mig väldigt mycket, speciellt nu i tonåren.

När jag var yngre så tänkte inte jag så mycket på det här med förebilder. Jag har aldrig riktigt brytt mig eller fokuserat speciellt mycket på det. Men det senaste året så har jag märkt hur viktigt det kan vara med förebilder ibland och jag tycker nästan att alla borde skaffa sig en förebild. Jag tror man tjänar på det i längden.

Sen kan man ju ha olika förebilder för olika saker, du kanske har en kvinnlig förebild när det kommer till feministiska frågor, du kanske har en manlig förebild när det kommer till matlagning med mera. Det kan skilja sig grymt mycket från person till person.

Jag själv ser upp till många kvinnor, ofta kvinnor som engagerar sig i kvinnoaktivister. Dels för att jag själv är tjej och vet vad vi kan få stå ut med vissa dagar och dels för att jag har lättare för att identifiera mig själv med en kvinnlig förebild då jag själv är tjej lixom. Självklart kan en tjej även ha manliga förebilder, jag har det också. Men hos mig är de betydligt färre män än kvinnor som är mina förebilder. Och alla personer som jag kommer skriva lite om nu, är viktiga både för mig och för andra.

Några som jag ser upp till är Mia Skäringer och Anna Mannheimer. Jag lyssnar på deras podd så fort det kommer ut ett nytt avsnitt. Dem må vara lite "äldre" men dem är så sjukt härliga människor. Det jag gillar (framför allt med deras podd) är att dem blandar humor med viktiga ämnen. Och jag tror att det kan få med sig många, att fler kanske lyssnar på grund av att det inte är så himla dödsseriöst hela tiden.

Dem är väldigt likeable och även fast jag själv inte är i deras ålder och har upplevt lika mycket saker som dem, så känner man ändå igen sig på något vis. Dem är lixom så träffsäkra, så man känner igen sig i nästa varje sak dem pratar om. Gillar även att dem är sig själva rakt igenom. Dem försöker lixom inte vara någon annan eller vara cool eller så. Dem bara är lixom och vissa gånger kan man skratta rakt ut åt deras skämt;)

Nästa person är Linnea Claesson, kanske mer känd för sitt instagramkonto "assholesonline". Grym tjej med så mycket pondus. Hon pratar mestadels om kvinnofrågor, jämställdhetsfrågor och civilkurage. Hon är väldigt pedagogisk när hon pratar, vilket jag tror kan få med många, få många att lyssna. Som Mia och Anna så blandar hon viktiga frågor med humor. Och hon tror att det kan vara nyvalen till "Success" så att säga. Hon tror även att många killar och män lyssnar på henne för att hon är en rolig sporttjej.

Sen ska vi ju självklart inte glömma Zara Larsson. En väldigt ung tjej som driver dessa kvinno- och jämställdhetsfrågor ganska hårt. Hon driver en så viktig kamp och hon gör det inte bara för sin egen skull, hon gör det för alla kvinnors skull. Och jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur hon orkar. Hon får så mycket oförtjänt hat av både män och kvinnor, att det är ett under att hon fortfarande tar kampen. Tycker det är väldigt starkt gjort av henne. Och hon måste nästan varje gång förklara saker och ting helt från grunden. Något som jag själv vet att jag inte hade klarat av.

Sen har vi ju självklart mina föräldrar. Dem är så sjukt drivna båda två och dem stöttar mig i allt jag gör och allt jag vill göra. Älskar dem över hela mitt hjärta<33

Likes

Comments

Uncategorized, Skola

Godmorgon!

Vaknade för bara en liten stund sen och när jag tittade ut så var det strålande sol och gräset var täckt av frost. Superfint! För tillfället sitter jag och äter frukost (smoothie) samtidigt som jag försöker plugga lite. Idrotten är ju som sagt inställd så jag hade sovmorgon idag med.

Så jag börjar 13.00 och då är det matte. Sen ska jag hem och jag har faktiskt ingenting planerat i eftermiddag. Vill typ hitta på något, men jag vet inte vad? Aja vi får se vad som händer under dagen, nu ska jag i alla fall fortsätta plugga.

Likes

Comments

Skola

Hej på er!

Kom nyss hem från jobbet och jag måste säga att det har varit den lugnaste kvällen sen jag började. Som sagt så jobbade jag 19-22 och vi har ju öppet 24/7 i Enköping, Men idag så stängde vi vid 21 på grund av renovering. Vilket självklart var jätteskönt, eftersom det enda vi gjorde var att typ diska och gå runt och städa. Vi behövde lixom inte stressa med att få ut mat eller liknande. Något jag tyckte om;) Det enda negativa var väl att de killarna som kom för att renovera hade så sjukt högljudda och illaluktande maskiner. Man fick typ både huvudvärk och tinnitus, samtidigt som du inte ville andas på grund av lukten, hahah. Men men, jag slutade ju vid 22 så jag behövde inte genomlida det så jättelänge i alla fall;)

Dock så missade jag matchen mellan Sverige och Italien som var ikväll, då jag jobbade. Men jag fick både höra och se på ALLAS mystory på snapchat att det blev 0-0, vilket betyder att Sverige är i VM!!! Då dem vann med 1-0 mot Italien i fredags. Blev så så glad när jag hörde detta, Sverige har typ inte vunnit en enda match mot Italien under hela 2000-talet. Helt sjukt!

Nu ska jag som sagt plugga lite, då jag ändå har sovmorgon imorgon så spelar det inte jättestor roll om det blir lite sent;)

Likes

Comments

Skola

Sitter nu på bussen med Forni & Hamilton i lurarna , och är på väg in till Enköping för att jobba. Jobbar 19-22 och sen ska jag hem och plugga (som vanligt;)). Ska plugga lite matte och även lite företagsekonomi, då det är det ända vi har just nu som inte är en inlämningsuppgift. Jag och några andra har lämnat in typ alla inlämningsuppgifter som vi haft nu efter lovet, så de är det ända vi kan lixom plugga vidare på eller vad man ska säga.

Imorse hade jag sovmorgon, som alltid. Och jag måste säga att det typ är det bästa med måndagar. Det är så så skönt att inte behöva gå upp klockan 6 på en måndag, direkt efter en helg lixom.

Så jag gick upp, duschade, åt frukost och gjorde mig i ordning, sen åkte jag till Stenhagen med mamma för att handla. Hon skulle förbi både Willys och Rusta, och jag kunde lika gärna ta bussen därifrån, så varför inte följa med? Dock var det väldigt väldigt kallt ute imorse. När jag väntade på bussen runt elva så var det typ 3 minusgrader ute. Usch asså. Inte kul alls..

Första lektionen vi hade var historia och det gick väl bra. Vi gjorde inte så mycket, vi diskuterade typ renässansen and that's it. Vi hade även två nya elever och två elever från Lundellska och Fyris som skulle prova på. Och inte för att låta dum eller så, tjejerna som provade på var säkert jättetrevliga. Men jag vill typ inte att dem börjar där, åtminstone inte i våran klass. För vi är 34 stycken i min klass nu, asså vi är jättemånga, och jag tycker typ att det räcker så, hahah. Men Aja vi får väl se antar jag, dem hade inte bestämt sig än, och de gillade inte att vi hade två timmars-lektioner.

När historielektionen var slut så gick jag, Emilia, Ludde och Nathalie ut och åt. Vi åt en sallad på Cupido i Forumgallerian och den var sjukt god. Dock var den väldigt mättande så ingen av oss åt typ upp, men det var värt det ändå, då maten på skolan är helt smaklös.

Fick även ett meddelande om att Fredrik (min idrottslärare) måste delta på gymnasiemässan imorgon, så idrott är inställd, igen.. det är typ tredje eller fjärde gången nu. Och allt blir uppskjutet. Vi skulle haft ett prov innan jul men nu blir det nästa termin istället och ingen av oss har koll på planeringen längre bara för att allt lixom blivit uppskjutet. Värdelöst om ni frågar mig..

Det enda positiva är väl att jag har sovmorgon imorgon, börjar klockan ett, har matte till halv tre och sen kan jag åka hem. Så det är ju en ganska lugn dag i alla fall. Antar att man får tänka på det istället för det negativa med idrotten;)

Likes

Comments