1/5-17

och jag tänkte berätta lite om det för dig. Jag, min mamma, min pappa och pappas jobbarkompis åkte till våra kompisar och firade Valborg, vilket vi brukar göra. Jag är väldigt bra kompis med deras dotter (Vi har känt varandra hela livet) så vi hade väldigt roligt. Vi klättrade upp på deras tak och tittade på den vackra utsikten. De bor på en ganska stor gård med typ inga grannar, så det var väldigt vackert att sitta där och titta ut över fälten. Det var dock ganska läskigt att gå upp, och speciellt att gå ner. Jag darrade hela tiden medan jag gick ner, och väl nere dansade jag runt för att jag var så glad över att vara nere på marken igen.

Vi åt grillad mat, men inomhus, för det var lite kallt ute. Jag käkade hamburgare och åt friterad potatis som de själva hade friterad. Det var supergott.

Efter det åt vi efterrätten, vilket bestod av rabarberpaj och glass. Nu gillar ju jag inte rabarberpaj så jag åt bara glassen.

Sen var det dags för att tända på bålet. De hade en enorm hög av gammalt skräp, grenar och stubbar, och när det hade börjat brinna blev elden jättestor. Det var mäktigt att stå där och titta på den och se hur högen blev mindre och mindre. Så nära kunde man dock inte stå, för då kändes det som att ansiktet skulle brinna upp...

Sen åkte vi hem, och jag somnade direkt när jag la mig i sängen. Här kommer lite bilder från igår:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag gjorde precis några test för att se om jag var mobilberoende eller inte. Detta blev resultaten:

Jag är faktiskt inte jätteförvånad. Jag vet ändå att jag, jämfört med många andra i min ålder, är mindre mobilberoende än vad de är. Visst, jag skulle väl säga att jag sitter upp till tre timmar med min mobil varje dag, men ifall jag glömmer min telefon hemma när jag åker iväg någonstans blir jag inte arg eller ledsen. Jag tror att det beror på att min förra mobil blev stulen förra året. Då gick jag utan mobil i typ en månad, och då lärde jag jag mig hur det är att inte ha någon telefon. Det enda jobbiga var egentligen att alla andra höll på så mycket med sina mobiler.

Jag har haft väldigt många bråk med mina föräldrar om hur mycket jag använder min telefon, och eftersom jag hatar när andra har rätt brukar jag inte "ge med mig". Men jag vet ju att de har rätt, och att de bara säger det de säger för att de bryr sig om mig.

Det jag fick ut av testresultaten är att jag inte är mobilberoende, men jag håller på att bli, så jag måste vara försiktig. Mina mål är att inte använda mobilen på morgonen, när jag äter eller på kvällarna. Då kan jag göra något annat. Jag har också bestämt mig för att inte ta med mobilen in på toaletten.

Jag kommer posta en argumenterande text jag skrev i skolan för några dagar sedan som handlar om just det här, så kanske ni som är mobilberoende kan påverkas lite av det jag skrev och lägga undan mobilen en stund.

Länkar till testen:

http://mobilberoende.se/ar-du-mobilberoende-testa-dig-har/

http://nyheter24.se/quiz/kul/827380-testa-har-ar-du-beroende-av-din-mobiltelefon

http://nyheter24.se/veckans-kompis/820006-testa-hur-beroende-mobil

Likes

Comments

26/4-17

idag är det onsdag, och helt klart den jobbigaste dagen i skolan. Idag har vi bara fem minuters-raster och bara teoretiska ämnen förutom bild. Såklart ska det vara äcklig mat till lunch också. Det som också suger med onsdagar är att jag alltid får ont i huvudet efter skolan. Jag gissar att det är på grund av de korta rasterna och att jag typ är hungrig hela dagen. Men nu har jag i varje fall tagit en värktablett med förhoppningen om att det ska gå över.

När mina dagar börjar dåligt, förstörs hela dagen. Det var precis det som hände i morse. Vi brukar sitta utanför vårt klassrum direkt när vi kommer till skolan och där finns det lite bord och stolar som vi brukar använda. Men de flesta sitter på borden och har sina fötter på stolarna. Då ska såklart en kille i klassen (Ni vet den mest populära, rikaste och coolaste killen med märkeskläder. Typ kungen i klassen) komma och bara ta en av stolarna som en av tjejerna har sina fötter på. Han tar den utan att säga något och går där ifrån och sätter sig på den. Visst, det kan värka som en liten sak som man glömmer bort direkt. Men glöm inte att det är den killen. Den killen som tror han är kung i klassen, och ifall vi bara låter honom göra precis som han vill kommer han aldrig ändra sig. Det var precis det som hände här. Han visar sin makt genom att ta för sig precis hur som helst och göra precis som han vill. Eftersom att ingen sa till honom lär han sig att det är okej, och han kommer fortsätta med sina härskarmetoder i framtiden. Det värsta utav allt är att tjejerna försvarar honom. När jag säger att det var taskigt säger hon som hade sina fötter på den stolen som han tog att hon ändå inte behövde den, och de andra tjejerna tycker att jag är löjlig. Men ser de på allvar inte varför han gör som han gör och vad konsekvenserna blir? En så enkel sak som att bara ta någons stol är en sjukt bra härskarmetod, och ifall ingen gör någonting kommer han aldrig lära sig att det är fel. Det var bara det jag ville säga, och jag vill helt enkelt bara att man aldrig ska låta sådana killar få göra precis som de vill.

Nu när jag skriver detta, är jag hemma med min bror. Det är bara vi hemma hela kvällen, och snart ska jag cykla till ICA och köpa kvällsmat till oss. Sen ska jag skriva lite på en uppsats i NO:n och räkna matte. Vi har nämligen matteprov nästa torsdag.

Hejdå! /Hilma

Likes

Comments

22/4 - 2017

jag har länge försökt att börja skriva dagbok, men jag har alltid tröttnat. Jag har hur många anteckningsböcker som helst där jag har skrivit kanske fem, sex sidor och sen tröttnat och struntat i det. Enda anledningen är typ att jag tycker det är jobbigt att skriva med penna eftersom man får så ont i handen. Och blir det fel måste man sudda och hålla på. Det är helt enkelt mycket smidigare att skriva på datorn. Dessutom får jag dela med mig av min vardag till andra!

Idag är det lördag och jag tyvärr fortfarande sjuk. Jag blev sjuk i torsdags och fick gå hem från skolan. Först trodde jag att jag bara skulle vara hemma en dag och vara tillbaka på fredagen, men det blev bara värre. Till sist låg jag hemma med en svidande hals som gjorde så ont att jag knappt kunde prata. Nu är det hur som helst bättre. Det är bara det att jag knappt kan prata, eller sjunga, vilket inte är så kul för mig.

Det värsta med att vara sjuk är att man missar så himla mycket. Till exempel missar man lektioner i skolan, vilket gör mig stressad. Såklart ska man ju också missa allt roligt som händer i skolan. När man väl är i skolan händer det inget speciellt, men sen när man är sjuk så händer det massa roliga saker. Vilken tur att jag inte är sjuk så ofta. Dock, när jag väl blir sjuk blir jag jättesjuk, och det är ju inte så jätteroligt.

Det jag har gjort hittills idag är inte så mycket. Jag har mest bara tittat på Netflix och pratat med en av mina kompisar som också är sjuk. Jag tvättade också mitt hår, vilket var sååååå skönt eftersom att jag inte har tvättat det nu när jag har varit sjuk. Så du anar inte hur skönt det är att dra fingrarna genom håret.

Nu ska jag nog göra lite lunch och sen fortsätta med att göra meningslösa saker, som att titta på Netflix en hel dag. Jag håller på att ta mig igenom Friends för typ tjugonde gången. Blir aldrig trött på den serien.

Hej då! /Hilma


Likes

Comments

Hej och välkommen till Hilmanilssons!

Mitt namn är Hilma Nilsson och jag är fjorton år gammal. Jag bor i och kommer från en liten by, Åhus, som ligger på Skånes östkust. Här bor jag tillsammans med mina föräldrar och min katt. Jag har tre bröder också, men de bor inte här.

Mina intressen är att läsa, sjunga, spela teater, dansa, umgås med mina vänner, Harry Potter och att spela instrument, och på min fritid går jag på en musikalgrupp, som kallas för Stars, där vi dansar, spelar teater och sjunger. "På köpet" får man också sånglektioner, vilket är typ det roligaste jag har gått på. Jag älskar verkligen att sjunga, och frågar ni mina klasskompisar kommer de förmodligen säga att jag gör det hela tiden. Förmodligen med ett surt ansiktsuttryck, för jag har svårt att sluta när de säger till mig. På tal om skolan så trivs jag väldigt bra där. Jag går i sjunde klass, dock är min klass ganska tyst, vilket är synd för mig och några andra som faktiskt gillar att prata. Hur som helst trivs jag väldigt bra, men jag kan knappt vänta tills gymnasiet. Jag tror att jag vill gå Estet Musik med sång som förstaintrument och piano som andra. Sen, efter gymnasiet, vill utbilda mig till lärare så att jag sedan kan bli musiklärare på något gymnasium. Men vem vet, jag kanske hinner ändra mig tills dess.

I skolan är mina favoritämnen SO, musik, svenska och syslöjd. Jag har fått turen att ha riktigt bra lärare i nästan alla ämnen, och jag lär mig väldigt mycket varje dag. Jag gillar faktiskt skolan, dels för att jag har så bra kompisar där, dels för att jag inte upplever att det är svårt. Sen går det ju så himla fort också. I början av sjuan kändes det som att en dag var en vecka, men nu på senaste tiden har tiden bara flugit iväg och en vecka går över på ett kick. Jag tror att det verkar riktigt roligt att undervisa, och det är främst eftersom att man får träffa så mycket människor varje dag som jag vill bli lärare. Att jag dessutom kan få chansen att syssla med musik varje dag verkar ju hur roligt som helst.

Jag nämnde innan att jag gillar Harry Potter. Eller, att gilla är ju en underdrift. Jag älskar Harry Potter. Jag läste första boken för ungefär tre till fyra år sedan och jag fastande direkt. Jag älskar alla böckerna, särskilt sista, och jag gillar filmerna också. Men såklart är böckerna bättre. Så är det alltid enligt mig. Det jag älskar med böckerna är att de är så sjukt genomtänkta. Man märker att J.K. Rowling har tänkt igenom varenda ord. Böckerna är så sjukt snyggt uppbyggda och jag önskar så mycket att de var på riktigt. Jag väntade bokstavligt talat på mitt brev från Hogwarts när jag var elva år. Aja, på Pottemore är jag en Hufflepuff. Och innan ni börjar skratta och säger att Hufflepuffare är korkade fegisar så vill jag bara nämna att det är J.K. Rowling's favoritelevhem, och det som känneteckar en Hufflepuffare är att de är lojala, vänliga och rättvisa. Och varför skulle man inte vilja hänga med en sån person? Det finns ingenting som säger att Hufflepuffare inte är smarta, tråkiga och lättlurade. Punkt.

Denna introduktion blev ju ganska lång. Hoppas att det är okej, och även att ni nu har lärt känna mig lite bättre.

Likes

Comments