I lördags blev det longering för Noel. Han fick jogga på lina i ca 20-25 min. Han blev riktigt fin. Jag hade inga planer på att han skulle galoppera när jag longerade. Då det knappt går å galoppera ett varv runt i paddocken. Men jag kände för att testa. Han fattar rätt galopp direkt, får med sina bakben å har sån jäkla bra galopp. Så himla kul å se! Han gör det lika klockrent i andra varvet!
Igår åkte Caméra iväg på heldags träning så Noel blev ensam hemma i stallet. Men då kom Lina och hennes häst Grå och red 3 timmars tur med oss! Så himla roligt! Jättefint väder, glada hästar & ryttare!
Så dom lär nog komma fler gånger.
Idag kommer min tredjedelskusin, Josefina till Noel. Hon ska skritta ut en sväng på honom.
Hon ska nämligen passa honom när jag och John åker till Stockholm. Jag hoppas även att hon vill komma och rida mer än så. Tycker det är bra för Noel med lite variation.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Anmälde Noel och mig till årets första pay´n jump 2/4. Vi ska till Fritsla Ryttarförening. En start på 60 cm och en på 70 cm. Jag hoppas att jag kan få igång en ordentlig galopp. Igår fick jag en helt okej högergalopp. Vänster gick knappt alls. Men vi tränar på så gott det går. Skulle vilja hitta någon bra tränare som kan hjälpa mig och Noel. Någon som har tips?

På lördag kommer en kompis och fotar mig och Noel när vi hoppar. Tänkt hoppa en lättare bana för att komma igång lite. Idag får han vila och jag med. Förkylningen sitter kvar än, tredje veckan nu. Men är blir lte bättre hela tiden. John kommer och hämtar mig om en stund. Vi ska hem till honom och sova inatt.

På söndag är Noel själv i stallet från 07:00- 16:00. Hästkompisen Caméra ska iväg på heldags-träning. Så Lina och hennes häst Grå kommer och rider långritt.


Likes

Comments

Idag var Noel pigg och glad. Han tyckte det var kul och få springa av sig. Han blev het och drog lite i slutet men det gör inget. Underbara lilla häst! Han var trött och svettig när vi kom hem.

Imorgon blir det lite trim i paddocken för Noel. Tänkte ha lite trav och galoppbommar. Ska även till Granngården imorgon och jobba. Förkylningen har inte lagt sig helt men tänker åka dit ändå. Har inte varit där på två veckor.

Annars idag så har jag bara åkt runt och lämnat ut CVn till olika ställen som jag kan tänka mig att sommarjobba på.

Tack till dig, John som följde med idag och tog kort på oss.

Här skrittar vi fram.

Lite klättring

Likes

Comments

Helgen har varit riktigt rolig. I fredags kom min kusin och faster från Stockholm. Vi gjorde inte så mycket på kvällen när dom hade kommit mer än att äta lite å så. På lördag förmiddag hade jag hopplektion för Hild, Noel och Ylva, Caméra. Noel skötte sig, seg i benen i galoppen som han brukar va i paddocken men annars hoppade han fint och lyssnade ändå bra tycker jag på Hild. Caméra som har svårt med hoppningen skötte sig oxå väldigt fint. Hon tycker det är svårt med avståndsbedömningen men Ylva löste det bra! Riktigt lyckad lektion. Efter det åkte vi hem och bara slöade. Sen kom John så åt vi middag allihopa. John har sovit hos mig hela helgen.

Idag har Noel fått vila med en kort liten promenad. Och nu är jag hos John å ska sova här. Imorn ska jag åka runt å söka lite sommarjobb och när John har slutat skolan så ska vi åka till Noel tillsammans. John ska fota mig och Noel.

Likes

Comments

Förkyldningen vill inte släppa så jag var hemma idag oxå. Har inte gjort mer än att ridit Noel en liten sväng. Han var rask i benen, pigg & glad! Skrittade på bra redan från början och taggade till efter lite uppvärmning! Härligt! Provade även sidepullet och han funkade bra. Pappa var snäll och fixade boxen idag så jag behövde bara rida. Efter stallet plockade vi upp John vid skolan. Och vi har bara legat i sängen hela kvällen och kollat youtube.

La ut annons igår och sökte en kärringcykel som vi var och hämtade idag. Kanske inte den vackraste men så go att cykla på!
Tänkte planera den lilla hoppträningen jag ska hålla för Hild i helgen.

Måste verkligen ta tag i att leta sommarjobb, och ska lista dom ställena jag kan tänka mig och sedan maila runt lite.

Jag har fått sålt min sadel oxå! Min moster som jag delar stall med köpte den idag! Toppen ju!

Likes

Comments

Hej på er! Blev hemma idag också. Har en sån fruktansvärd förkyldning. Skulle åkte till ikea idag med pojvännen, John. Men jag måste bli frisk så ska ligga inne hela dagen. Mamma tog hand om Noel idag. Så han måste ridas imorn så då måste jag ta mig ut. Noel ska ridas ut imorn och vi ska rida med ny ridkompis. Ska även till Grannården imorn och jobba.

I helgen kommer Min faster och kusin hit från Stockholm. Så i Helgen rids Noel av Hild alltså min kusin. Hon ska få hoppträna på lördag. Sen antingen på fredagen eller söndagen så ska John hänga med till stallet och fota Noel och mig.

Igår mötte jag upp en tjej som jag skulle köpa ett sidepull av så det ska testas imorn för första gången. Jag har ridit mycket i vanlig grimma det senaste och det har faktiskt funkat riktigt bra. Så kände för att införskaffa ett "riktigt" sidepull. Bild på det kommer Imorn.

Ska även sälja min sadel nu. Det är en Thorowgood t6, 17" vid.

Likes

Comments

X= Ja /=ibland

Namn: Noel
Smeknamn: Janheden, Krut farbrorn,
Ålder: 20
Kön: valack
Ras: Korsnings Ponny
Mankhöjd: 148 cm en d ponny alltså
Färg: svettfux skäck ish

Träning
Tränar Hoppning (x)
Tränar Dressyr (x)
Tränar NH ()
Tränar för instruktör (x)

Utrustning
Rids med martingal []
Rids med snodd []
Annan hjälptygel []
Benskydd [x]
Benlindor [/]
Sadelpadd []
Vanlig bett [x]
Bettlöst träns [/]
Pullargrimma [ ]
Aachen grimma []
Remont []
Engelsk [x]
Hoppsadel [x]
Dressyrsadel [ ]
Allroundsadel [ ]
Islandssadel [ ]
Barbacka [/]
Rids med sporrar [/]
Rids med spö [x ]
Kan skänkelvikning [x]
Kan bak/framdelsvänding [/]
Kan öppna/sluta []
Kan galoppombyte []
Ökad trav [x]
Ökad galopp [x]
Fattar alltid rätt galopp [x] (om inte jag gör ngt fel)
Kan passage [ ]
Kanriruett [ ]
Kan piruett [ ]
Kan hoppa över 1 m [x]
Kan hoppa över 1 m med ryttare [x]
Är tävlad lokalt eller högre [vet ej, inte med mig iaf]
Skulle klara av ett L:B dressyrprogram []
Går i form [x]
Arbetar bra under sig [x]
Är lätt att arbeta med [/ ]

Nu vet ni mer om Noel!

Övrigt
Tolkat? ja
Löshoppat? ja
Longerat? ja
Kört? tömkör
Badat? Jajjamensan

Tack för att jag fick låna frågorna! @linnrensvik

Likes

Comments

Första val perioden inför gymnasium har varit och nu var det 01:ornas tur att bestämma sig och söka. Men även jag för andra gången. Det funkade inte med pendlingen till Varberg där jag gick på Sveriges Ridgymnasium. För att jag hade kvar Krut Farbrorn på hemmaplan och då funkar det inta att komma hem vid 19 tiden. Därför hoppade jag av och började istället på Marks Gymnasium, Handels & Adminstration. Vilket inte heller funkade då den klassen jag började i hade något emot mig redan från första dagen. Så skolans lösning på detta var inte att stänga av de elever som inte kunde bete sig fast att dom hade tillräckligt med underlag för det. Så det blev mig dom flyttade och det slutade med att jag blev lärling på Granngården. Men jag klagar inte! Tre dagar tillbringar jag där i veckan från 9:00-15:00. och ledig resten av veckan. Jag trivs jätte bra på Granngården och mina "kollegor" är jätte snälla och trevliga.

Men nu till er som ska börja gymnasiet för första gången. Det jag kände ganska fort var att de vänner man hade från grundskolan kanske inte var samma person när dom började gymnasiet. Men man hittar nya vänner.

Sen gäller det ju även att bestämma sig vad man vill gå för linje/skola osv. Välj något DU vill och inte vad kompisen väljer, kompisar kommer och går ändå. Jag visste redan tidigt att jag ville gå på Sveriges Ridgymnasium (SRG) men jag trodde pendlingen skulle gå smidigare än vad den gjorde. Mitt andrahands val var Strömma Naturbruk - Hästskötare men det lades ner. Sist var Handels programmet av mina val.

Efter min tid fram till sommarlovet på Granngården måste jag ha något att göra efter sommarlovet. Jag hade sån tur att en annan "förening" köpte Strömma Skolan så den sätts igång igen till hösten. Så jag sökte självklart dit nu när val perioden var igång. Jag håller alla tummar för att jag kommer in. Så för mig blir det ett år extra än vad mina kompisar och pojkvän går men det är det värt!
Likes

Comments

Godmorgon!
Idag är det som sagt Tisdag och för min del betyder det lärlings jobb på Granngården. Då det inte funkat i min klass och den ända lösningen skolan hade var att flytta på mig...
Lite less på det men det går ingen nöd på mig! Jag börjar 9:00 som vanligt och slutar 15:00. Jag jobbar tis-tor och samma tider, känns bra. Goa tider och fyra dagar ledigt i veckan! (Om ni vill följa min tid på granngården så finns jag på Wordpress där jag har i uppgift att skriva och utvärdera mina veckor som lärling)  

MEN, jag har blivit sjuk, somnade inte innan ca 6:30 imorse och har fruktansvärt ont i halsen o kroppen, feber och förskyld. 

Annars idag så Blir det skritt runda för Noel ifall jag orkar. Sedan till pojkvännen och fira ett halvår tillsammans plus att hans ena syster fyller år. Hoppas jag orkar ta mig dit. Grattis Lina!


En liten bild på Hjärtat

Likes

Comments

Hej på er!

Började dagen med stallet direkt på morgonen för hovslagaren skulle komma och sko Noel(9:30). Alla hovar såg fina ut och hans röta hade blivit så mycket bättre. Jag hade även sällskap i stallet idag av min pojkväns Syster. Idag stod det hoppning på schemat för mig och Noel så det var därför Sanna var med för att hjälpa till med hinderna osv.

Galoppen sitter fortfarande inte i paddocken som den borde men vi kämpar på, galoppen är ändå bättre när vi hoppar men en bit kvar innan den blir som jag vill. Vi har inte hoppat på ett tag nu när jag har haft strul med sadel till Noel så han tyckte det var riktigt kul idag när han fick sträcka ut. Vi hamnade på 95 cm idag, för jag kunde pressa på mer när vi inte hade hoppat på ett tag.

Jag lånar just nu en Henri De Rivel som jag ska rida med i veckan. än så länge på dessa två passen dom senaste två dagarna verkar det som Noel gillar den, jag älskar den.

Vi hörs, hade bäst!

Likes

Comments