"If you're only happy when it is going your way, you're never gonna be happy."


Ramlade över det här citatet för några dagar sedan och slogs av det ganska hårt. Jag har utan att ha haft just detta mottot i bakhuvudet ändå strävat efter det. Att må bra i stora drag, i sig själv och inte på grund av presterande eller utomstående faktorer/personer. Vissa dagar är det väldigt lätt att känna sig lycklig. När det mesta går lätt, du har sovit gott och har precis lagom mycket att göra. Andra dagar kan man vakna upp med vad du tycker är de absolut sämsta förutsättningar för precis allt. Du kanske har ett väldigt späckat schema, ångrar någonting du gjort och som om inte det vore nog så har du även en infekterad konflikt med någon i din närhet. Det var vid sådana tillfällen som jag brukade avboka allt, hur viktigt det än var, och stanna i sängen. Jag brukade låta ångesten växa och missköta maten eftersom jag inte förtjänade bättre. Det kan fortfarande vara lockande att ställa in allt och bara sova bort dagen men jag vet att det är fullkomligt ohållbart, att jag egentligen bara förstör för mig själv. För varje gång jag stannade kvar i sängen blev det svårare att ta sig upp. Jag hade egentligen inte varit särskilt depressiv, jag var den som bara körde på och var ganska solig som person men efter för många år av att köra över mina känslor och naturliga instinkter blev jag för trött för att stå emot.


Jag är nu därför väldigt noga med att lyssna på mina "instinkter" så att jag inte blir för trött eller jobbar emot mig själv. Känn efter vad just dina behov är just nu. Vad du vill och inte vad någon annan vill ha av dig. Ingen kommer att tacka dig för att du kört slut på dig själv, ingen kommer säga att det var värt det. Se till att få tillräckligt med sömn, näringsrik mat, egentid och försök röra på dig lite extra när du börjar känna dig deppig eller trött. Och varva ner när du behöver det. Fråga din chef om en extra kvart om du känner dig stressad.


Skjut inte upp saker, sopa ingenting under mattan men lägg heller inte för mycket energi på någonting du inte kan förändra. Gör det du kan för att förbättra situationen och släpp det sedan, även om du inte kunde lösa den där konflikten direkt så gör ditt bästa och nöj dig med att förutsättningarna för en lösning är lite bättre. Du inte kan göra mer just nu.


När du mår bra blir allt omkring dig lite bättre. För det handlar om dig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår tog Freja och Anna mig till ett mysigt café i Hornstull, Vurma hette det har jag för mig. Det är typ en mix av sunkigt och jättefräscht hehe. Maten är superbra och mycket vegetariskt men det finns en vägg i caféet som har sjukt banala motiv så det är lite förvirrande. Men det var i alla fall rätt billigt, mycket bra mat, gott kaffe, roligt golv och en härlig stämning. Sen gick Freja och Anna på festligheter och jag gick hem och samlade kraft och pepp typ. Kände inte för att träffa nya människor pga kände mig inte så hurtig och superrolig, inte mitt bästa jag.

Idag har freja varit här på brunch, från klockan 12 tills precis nu. Och nu ska jag äta frukost till middag? Grekisk yoghurt, hallon, nötter och linfrön... inte ultimat alls men har ingen matlust riktigt för jag har inte rört på mig så mycket idag.

Likes

Comments

Det har hänt. Jag har börjat träna. Äntligen! Det tog mig ett tag att samla energi till det rent mentalt, även fast jag kanske borde ha kastat mig in i träningsrutiner och gymsalar så bar det emot. Bara det där att inte va lika vältränad som många andra var tillräckligt skrämmande för att hålla mig borta. Men nu, nu har jag gått några gånger. Går mestadels på pass och helst yoga eller zumba, för att yoga gör mig lugn och stark och zumba får mig att skaka på hela kroppen på ett sätt jag inte gjort sen jag var åtta och stoppade upp mammans bh-ar med strumpor. Det är fruktansvärt generande och roligt, precis vad jag behöver.

Trots att jag haft ett minst sagt komplicerat förhållande till mat så har träning inte missbrukats hos mig, det har bara fått mig att må väldigt bra. Förutom en väldigt kort period när jag var 13 och sprang jämt och ständigt.

Träning förknippar jag med tidig vår, en känsla av att vara lycklig utan anledning och god sömn.


Jag och yoga:
Jag har en underbar yogaläraren som säger påminner oss om att vi ska göra det för oss själva, yogandet alltså. Att det inte spelar någon roll hur vi ser ut när vi gör det, vad vi klarar och inte klarar utan hur det får oss att känna oss. Yoga ska inte vara pinsamt, förnedrande eller orimligt. Man ska utgå från sig själv och bli bättre med tiden. Jag är verkligen en nybörjare och det allra svåraste tycker jag är att komma ihåg att andas. Man kan ju tycka att det skulle komma naturligt men ibland undrar jag om jag ens har andats något under hela dagen.


Jag och zumba:
Är ju "gammal dansare", vilket jag tänker hålla hemligt på zumbaklasserna då ingen ändå skulle tro mig! Zumba går alldeles för snabbt och kräver alldeles för mycket kroppskontroll och självsäkerhet men jag älskar det ändå. Det är roligt och det är mer än okej att skratta åt sig själv då och då. Efter ett zumbapass är jag löjligt lycklig och det har gjort underverk för mitt humör de senaste två gångerna.

Likes

Comments

Har sakta men säkert försökt få in fler naturliga och ekologiska produkter i mitt badrumsskåp, svårast var det att hitta hårprodukter tycker jag, det blev ofta väldigt dyrt. När jag bodde hemma hade vi alltid Maria Åkerbergs produkter men dom är ganska pricy (dock värda det).

Blev därför jätteglad när jag hittade schampoo och balsam från urtekram, tillsammans går dom under 100-lappen vilket är sjukt bra då de är ekologiska och väldigt bra för håret, inga parabener osv. Dom har också ALLT man behöver. Tvål, deo, hårvård, mat, nyttigt godis, osv osv. Väldigt prisvärt och så bra för dig.

Likes

Comments

Jag ska göra några ändringar i vardagen som jag tror kommer göra mig väldigt gott. Små förändringar som inte är alltför svåra att ta till sig. Delar med mig av detta ifall någon är intresserad av liknande. Det här är något jag gör för att känna mig piggare, starkare och framförallt i kontakt med mig själv. Det är viktigt för mig att stanna upp ibland och känna efter då jag har en tendens att köra över mina egna känslor och bara "köra på".

(Utan inbördes ordning)

Dricka mindre alkohol.
Varför: för att alkohol förstärker alla känslor och jag vill för tillfället känna så rena/äkta känslor som möjligt. Vill också vara snäll mot kroppen.

Vara utomhus mer.
Varför: för att det är så viktigt med sol och frisk luft för välmåendet.

Motionera.
Varför: ett ord, endorfiner.

Dra ner på Eämnen och lightprodukter.
Varför: för att det är GIFT för kroppen OCH hjärnan.

Dra ner på koffein.
Varför: för att jag överkonsumerar och vill låta levern vila så den kan göra sitt jobb och rena min kropp.

Gå på yoga.
Varför: för att ta mig tid att ta det lugnt och samtidigt träna.

Gå upp i tid.
Varför: för att inte behöva stressa, en lugn morgon lägger bra grund för dagen.

Göra andningsövningar.
Varför: det låter kanske onödigt men jag "glömmer" att andas, djupandas alltså. När jag går igenom stressiga perioder andas jag nästan bara "uppe i halsen".

Likes

Comments

Sitter i fönstret och äter frukost. Det är verkligen det mysigaste som finns, att sitta i fönster. Jag känner att min kropp mår lite sådär, den är ganska trött och jag ska försöka vara extra snäll mot den. Byta ut fest mot lättare träning ett tag och kanske dra ner på kaffet som jag så gärna häller i mig hela dagarna långa? Inleder därför denna morgon såhär:
Gröt gjord på fiberhavregryn (för att det är godare och bättre), linfrön och chiafrön. Jag toppar gröten med en halv banan (för att jag vill sätta lagom fart på blodsockret) och kanel, kokos och mjölk (för att stabilisera blodsockret efter bananen). Det låter väldigt genomtänkt kanske men det är enkelt och gott.

Likes

Comments

Igår var vi hos Olivia och kramades och skrattade. Jag fånade mig och ropade "all the ppl in da club", "put yo hands in the air", "can you feel da beat in yo heart" och andra töntiga saker och idag sitter jag och skriver listor om livet. På listorna skriver jag vad jag vill göra det kommande året och att jag ska förändra världen, sånt som vi 90-talister tror om oss själva..

Likes

Comments

Har varit hos mina föräldrar, skickat 100 mail och tjatat till mig en plats på komvux för att lägga till Matte C, träffat kimberly som är hemma från New York och blivit firad i efterskott. Den här veckan har varit som en liten semestervecka!

Likes

Comments

Vaknade med världens bästa känsla, livsglädje och magsmärtor. Allt kan inte vara perfekt. Vi gick och handlade i fulkläder, glömde bort halva listan och fick gå tillbaka. Sen slog vi oss ner på balkongen och satt och myste till jag fick överskottsenergi och började posera stolt i mina mjukisbyxor och raggsockor. Nu har vi duschat och ska gå i affärer. Karin kommer klockan 6, UNDERBART!

Likes

Comments

Den här frukosten var väl inget att hurra för precis men titta vilken harmonisk frukostplats jag har. Jag sitter ofta i fönstret och äter frukost, jag älskar det.
Nu ska jag ila iväg till stadsbiblioteket och sätta mig och skriva. Igår provade jag body balance (yoga) och jag är jättemör idag, men ska gå tillsammans med Agnes igen efter jobb, "härligt".

Likes

Comments