View tracker

Där stod hon framför spegeln inne på sitt rum, i bara hennes underkläder, granskade varenda liten del på sin kropp, följde kroppens former med ögonen. Hon var inte perfekt, långt ifrån samhällets skönhetsideal. Att de idealen är skeva visste hon men det hjälpe inte. "Du är så jävla ful, bara titta på dig själv" "Varför skulle någon vilja ha dig?" Var de tankarna som snurrade. Hon hade aldrig riktigt tyckt om sig själv, sin kropp. Fast om man skulle fråga hennes vänner skulle de inte veta om något. Hon som var så stark i sig själv, hon som verkade på självsäker. 

Den här texten handlar inte om mig, men den kunde ha gjort om det var för två år sedan.  Här om dagen pratade jag med en gammal vän om hur det är att inte tycka om sig själv, hur svårt det är. Personen i fråga berättade om att den aldrig hade gjort det, vilket jag i och för sig visste. Men efter att inte ha pratat på så länge och att den fortfarande inte tycker om sig själv gjorde så ont att höra. Att den varje dag har tanken att man inte är tillräcklig, personen i fråga är enligt mig den bästa jag har träffat, på många olika sätt.  Att man generellt sätt inte kan se det som är bra med en, att man faktiskt räcker till som man är och är så fin utan att ändra på sig själv. 

För två år sedan ville jag inte gå till en strand med massa personer i bikini,  jag så osäker på mig själv och kunde inte se att jag faktiskt var "fin". När jag insåg att jag mådde dåligt över hur jag såg på mig själv tvingade jag mig att tycka om mig själv. Jag tvingade mig att säga att jag var fin när jag satt och sminkade mig framför spegeln för att sedan en dag tycka det. Jag tycker inte om mig själv helt ut, jag tycker att jag har mina brister, men det jag berättade för min gamla vän var att det kommer alltid vara någon finare, någon smalare, någon starkare. Det spelar ingen roll vem man är. 

Helt enkelt ska man bara acceptera och älska sig själv.

Där stod hon framför spegeln inne på sitt rum, i bara hennes underkläder, granskade varenda liten del på sin kropp, följde kroppens former med ögonen. Hon var perfekt precis som hon var  utan att ändra på sig själv. Helt perfekt. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Nu skulle jag behöva er hjälp ganska så snabbt. Jag vill att ni ska välja mellan dessa två låtar, utan att ni ska få veta utgångspunkten till varför jag ber er välja.

KRAM<33

Likes

Comments

View tracker

Godnatt typ.

Under helgen jag har varit i stallet och hjälpt syster C med hästarna. Vi har firat farsdag med en familjemiddag och sedan tittade vi alla på Beck! Det är ju så tragiskt att Gunvald dör i filmen. (Spoiler)

Jag har även under denna helg försökt att skriva ett ganska deep inlägg, ett sånt inlägg jag kan skriva ibland. Dock har jag fastnat och vet inte riktigt hur jag ska fortsätta. Det handlar iallafall om hur man ser på sig själv, men dålig självkänsla och självförtroende. Fick idén när jag pratade med en gammal vän och vi pratade om gamla tider och om oss själva. Att det finns så många som inte tycker om sig själva. Tänkte iallafall försöka skriva klart inlägget imorgon så att ni kan få läsa det.

KRAM<33

Likes

Comments

Hejsan

Det började snöa i veckan, inte för att det är någon stor nyhet då det är ligger typ 30 cm snö överallt (mer eller mindre).  Snön och Trump är det enda som går på Nyheterna nu. Kan inte riktigt förstå att Trump vann valet? Allt dåligt han har sagt om alla förutom vita medelklass män. Vi får hoppas att de kommande fyra åren går snabbt och att Trump inte gör något allt för dåligt. 

Men tillbaka till vintern, hur mysigt men hur kallt. Det är fint när man sitter inne under en filt och tittar ut när det snör och snön lägger sig på marken, men när man ska ut, usch så kallt det är!! Speciellt eftersom att jag går till skolan och hem.  

KRAM <33


Likes

Comments

Godmorgon.

Det är måndag morgon och den första lektionen är avklarad. Känns helt okej efter lovet trotts allt.

Höstlovet var väldigt behövligt då jag var trött på att gå upp varje dag och sedan gå till skolan och sitta där en heldag, inte för att jag fick så mycket ny energi under lovet men det blir lite annat.

Under lovet åkte jag till Öland där jag och Familjen bara tog det lugnt. Vi åkte till Kalmar, Borgholm och fixade ute på trädgården. Jag träffade även Hanna vilket var så kul då vi inte hade träffas sen sommaren.

Bloggen fick också ett höstlov då jag inte uppdaterade något, mest för att min surf tog slut på mobilen och sen när resten av familjen kom ner ville jag spendera tid med dem.

Hoppas ni hade ett bra lov.
KRAM<33

Likes

Comments

Buuh!

Detta när halloween egentligen är alltid lika svårt, vissa säger att det var denna helg, andra säger att det är kommande helg och de tredje säger att det är Halloween idag.

I fredags var jag iallafall på en halloween middag där jag var utklädd till en mermaid, vilket var utklädnad nummer två för mig då jag var en vampyr FBI agent i skolan.

Idag firar jag och Hanna halloween i tradition genom att se på en skräckfilm nu ikväll och sedan ta en promenad i mörkret.

KRAM<33
  • 80 readers

Likes

Comments

Hej där!

Denna vecka har inte hänt så mycket. Har haft ett misslyckat matte prov, fått lite lektioner inställda vilket har varit väldigt skönt då det är veckan innan lov.

The big thing är att jag har blivit blond. Okej jag var blond innan men inte tillräckligt blond tyckte jag. Tog en risk och blekte håret själv. Antingen skulle det bli gult och fult eller så skulle det bli hyfsat bra. Jag hade turen att det blev hyfsat bra och jag är så nöjd!


KRAM<33

Likes

Comments

Hej!

Dagen började med sovmorgon till 10.30 då första lektionen började. Sedan rullade skoldagen på som vanligt. På eftermiddagen bestämde jag och F att jag skulle sova där, eftersom jag börjar sent imorgon också och det tar ett tag att åka från F till skolan.

Just nu sitter vi båda och pluggar i varsitt hörn av rummet. Pluggar och pluggar, sitter och skriver blogginlägg..
Hoppas att eran dag har varit bra!

KRAM<33

Likes

Comments

Hallå där!

Jag går mitt andra år på gymnasiet, och för två år sedan skulle jag göra mitt preliminära ansökande till de olika skolorna jag ville gå på. För mig var det enkelt att veta vilken skola jag ville gå på och vilket program, men jag vet att för vissa var/är det svårare.

I torsdags åkte jag, några lärare och några fler elever till min gamla skola. För att prata om gymnasiet jag går på nu. Att komma tillbaka till Asken, som skolan heter, känner så konstigt. Det var ju där jag blev kär på riktigt för första gången, fick mitt hjärta krossat och skapat så många otroliga bra minnen.

Först så hade lärarna ett föredrag om skolan, där jag även flickade in om musikakademin. Sen satte vi oss i mindre grupper för att prata om gymnasiet. 

Känns så sjukt att om ett år kommer det vara mitt sista år i skolan. Och om två år har jag precis tagit studenten. Tiden går ju ändå ganska snabbt.

KRAM<33


Likes

Comments

Likes

Comments