Hej!

Hängde i stallet och fixade sysslor igår en stund innan det var dags att åka hem och plugga. Igen. Har haft ekologiprov, svenskainlämningar, MÄK-inlämningar (människans språk), franskauppgifter och allt tjohej vad det nu kan vara denna vecka. Idag hade vi även samhällskunskapsprov och nästa vecka är det språkprovsvecka vilket betyder att man skriver tre olika sorters delar av ett enda stort prov när man vanligtvis skulle haft lektion, plus ett par inlämningar.

Jag har alltså ganska mycket plugg just nu och fullt upp, vilket ger mindre tid till stallet och Flyer... Hoppas och tror dock att nästa vecka blir aningen lugnare, och imorn rider jag ju lektion!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag blev det uteritt för Flajs och igår red jag lektion med honom. Undrade då om vi skulle vara ute eller inne, och förstod när jag såg stora hoppbanan att det var ridhuset som gällde. Det var typ som en sjö med hinder som guppade upp på hoppbanan, vattnet fick t.o.m. små vågor/krusningar när det blåste...

När vi byggde fram till markarbetet inne tyckte Flyer att allt var superkonstigt. (Tack mamma för att du gick runt med en så stissig häst medan jag byggde och höll på) Vi hade en cavaletti på långsidan, fjorton meter till en till och fjorton meter till en tredje som var på lite böjt spår. Spegelvänt på andra långsidan plus tre travbommar på böjt spår på kortsidan efter cavalettisarna på böjt spår.

Först gled vi runt och värmde upp, han kändes fin men stissig och lite uppe i varv hela tiden. Busade lite i galoppfattningar etc. När vi sedan började värma upp på cavalettisarna på böjt spår blev det en väldig fart och fläkt om jag inte höll i och gjorde en miljon halvhalter. Men efter tusen varv åt båda hållen gick det bra och vi började med själva övningen; in på första cavalettin, fyra språng, ut på andra och oftast fem språng till sista på lite böjt spår. Därefter sakta av till trav och ta travbommarna åt motsatt varvhåll.

Kändes okej, men när det kom till avsaktning-och-vändadelen började han studsa endel, bara att hålla sig lugn då och ”leda” honom åt bomhållet. Ganska struttigt och hackigt över bommarna till en början (de var på läskiga hörn-kortsidan ;-)) fast vi fixade allt ganska bra i slutet. När jag avslutade honom kändes han superfin, trots att han var spänd. Såg direkt när jag hoppat av hur svettiga vi båda var, haha. Riktigt nyttig övning.

På g hemåt tog jag lite bilder som ni ser högst upp! <3

Likes

Comments

Hej!

Eftersom det är fredag den trettonde tänkte jag inleda såhär;

För min del är det lugnt, jag har haft en jättefin dag faktiskt! Red Flyer nu på kvällen och innan det, när jag kom hem från skolan, såg jag hur fint eftermiddagssolen omfamnade alla höstfärgade träd och buskar. Det inspirerade till ett litet fotograf-moment, resultat ser ni ovan! Jag har fler bilder men tänker spara lite för mig själv och för andra inlägg. ;-)

Med Flyer gjorde jag en bomövning; två bommar på långsidan, en på medellinjen och en typ snett igenom. Gjorde en slags övning på alla dessa som gick ut på att få med yttersidan, komma in i ramen och få honom att bara lyssna. Ish. Först några i taget och därefter satte vi ihop alltsammans. Det behövdes lite repetition från grunden verkar det som då han vilat två dagar i rad innan... Förståeligt. Men det fungerade bra, han sökte sig nedåt och ville verkligen jobba även i slutet av passet. Finingen. <33

Nu ska jag kolla klart på det första avsnittet av säsong två av serien Riverdale! Iiiiih! Kollar ni Riverdale? Vad tycker ni? (Kommer inte fortsättningen av Stranger Things snart också? Måste se!) Hörs imorn!

Likes

Comments

​När Iris fotade oss men det blev lite långt bort så jag fick zooma in och det blev dålig kvalité haha. Fina bilder ändå, fast nästa gång får jag ta med kameran... ✨

Likes

Comments

Hej!

Ikväll fick mamma och Flyer mkt beröm från Karin. Hon sa bl.a. att han nu ”kommer in i ramen” fortare och bättre, de såg ut att vara i sin egna bubbla genom hela passet och att det verkligen går att se utveckling nu! Håller med på alla punkter, de är så fina tillsammans och det är annorlunda än förr.

Imorgon är det hovistajm, skulle gärna rida ett litet pass på honom då. Beror på om jag hinner med plugg osv, han får ju ändå riktig hjärngympa när Mikko är där även om det inte märks lika mycket nu som innan.

På tal om hjärngympa har jag skrivit matteprov idag, första ”riktiga” provet på gymnasiet. Kändes OK. Och om vi ska fortsätta på skolspåret så kan jag faktiskt passa på att tipsa om en bok jag läst till svenskan - Lila Hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie. Lite annorlunda tips här bland all häst. (Skulle vilja läsa ”En halv gul sol” också, som är skriven av samma författare.)

Nu orkar jag inte mer hjärngympa för denna dag, och med det säger jag god natt!

Likes

Comments

I närheten av där jag köpte cykeln fanns en jättefin liten butik med massa grönsaker, bröd och te!

Hej!

Började dagen med att skriva klart en svenskagrej (ambitiöst såhär på en lördag) och efter det drog jag ut på köpa-cykel-äventyr! Har nu köpt hem en gul kompis som kommer rulla fint fram och tillbaka från stallet. Jag älskar den, medan alla andra verkar tänka utifrån uttrycket ”gult är fult” och är ganska skeptiska... Menmen.

Kring 14 åkte jag till stallet, gjorde sysslor, gick upp till Akka och red lektion på en häst vid namn Pozel. Ganska ung, inte riktigt min typ, men bitvis gick det bra. Efter det var det Flajs tur. Red med Angela och Christel, gled runt på stora hoppbanan och red dressyr. Övade mkt byten, öka och minska. Han kändes fin från första början faktiskt!

Skulle dragit till en kompis nu på kvällen också, men det sket sig, så nu kollar jag på Divergent. <33 Hade typ glömt att den ens existerar? (Tipstips!) (Böckerna med!)

Kram, hörs!

Likes

Comments

Hej!

Det fina vädret (på vänstra bilden) höll i sig nästan hela vägen till det att jag skulle rida... Precis när jag gick ut för att ta fram bommar började det regna - typiskt. Fast det blev bättre tills vi började rida! La bara ut två travbommar på avstånd från en annan bom och däremellan höll vi på med olika övergångar, volter mm. Flyer var lite "stretig" genom allt, fast pigg mot slutet. Ändå fin & fräsch. Vi båda blev nog ganska så nöjda!

När vi kom in till boxen igen och jag började rykta osv. märkte jag att hans pannlugg börjar få massa mjäll igen. Han hade endel förra vintern, och det började komma den här tiden på året då med. Mer mjäll än pannlugg snart om jag inte "gnuggar" bort det...

Finns mjällschampo för hästar? Haha.

Likes

Comments

Hej!

Jag blev nyss supertaggad på Halloween? Det är ju ändå ett bra tag kvar. Kanske beror på att det känns så himla höstligt och mysigt nu, och att ”It” trendar på bio. Skulle vilja se den!

Skulle även vilja rida lite mer... Mamma har ridit både idag, igår och i måndags medan jag har varit hemma och pluggat. Vill ju egentligen ha en hästhöst deluxe och rida massor nu då jag älskar hösten. Eller, oftast, så länge det inte öser ned regn hela tiden. Men nu är hon bortrest och då tar jag hand om Flyer hela resten av veckan!

Tänker att upplägget är markarbete en dag, dressyr en och om någon i stallet vill, uteritt. (På lördagen blir det dubbelt, med ridskolehäst på lektionen och Flyer på hemmaplan.)

Hörs när jag ridit imorgon! 🍁

Likes

Comments

Lite nervös(a)

Hej!

(Skulle publicerats kring kl. 15, men klickade tydligen aldrig på publicera-knappen :---))

Nu är vi på väg hem från Bälinge med en något motsträvig men ändå snällt lastad Flyer. Cool för att ha varit så länge sen han åkte, och han var helt stilla hela resan. Han fick beröm för det från snälla Angela som skjutsar oss. <3 Vi åkte iväg 10.50, kom fram och lastade ur, fixade och red fram 12.05. Mamma startade sedan 12.54 och därefter tog vi paus till ca. 13.20 då jag började rida fram. 13.50 var det min tur att starta - sist av alla. Lagom med tid mellan våra ritter tycker jag, även om Flyer var väldigt seg när jag red, skulle haft små snälla sporrar som mamma. Fick driva som en galning och verkligen rida på, men vi red hela programmet och jag svimmade inte! Mamma hade en lite piggare häst att rida, men absolut mer spänd och på än han var med mig. Tycker de var riktigt duktiga och fina.

Domaren var dock lite hård tyckte vi, hörde även andra snacka om det. Men det är ju ganska individuellt i dressyren, och procenten spelar inte så stor roll. Inte idag iaf. Jag är jättenöjd med att jag inte svimmade, att Flyer var så lugn genom allt eller att vi blev uteslutna. ;-) (Nästa gång vet jag att jag ska ha sporrar också!)

Likes

Comments