Bilderna ovan är från när jag och Flyer hade en liten photo session igår. Charmig sista bild, eller hur?

Igår red vi lektion på Acka, dressyr stod på schemat. Uppvärmning nummer ett: hoppa runt 1 000 000 varv och fly från köttätande duvor som flög från sitt ridhusfönsterbo. Uppvärmning nummer två: övergångar/öka och minska gångarterna på både rakt och böjt spår. Därefter fokuserade vi på att göra förberedelser inför övergång till skritt från trav på rakt spår, men utan att göra själva övergången. När vi hade gjort det ett tag började vi göra själva övergången. Efter ett tag till gjorde vi förberedelse -> övergång till skritt -> förberedelse -> galoppfattning. (Med energi !)

Flyer var lite väl energisk då och då och försökte peta ut höger boge, men det åtgärdade vi. Han kunde dock ha lyssnat lite bättre från första början tycker jag, fast han var duktig ändå. Idag ska vi markarbeta lite är planen, då brukar han vara mer med och på från start!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter gårdagens pass styrde Flyer stegen raka vägen till sitt favoritträd. Utanför lilla ridhuset står det; lövlöst, litet och dystert. Fast Flyer verkar se en praktfull trädtårta. Han älskar att dyka in i det och att få stå där, tuggandes på en gren, hur länge som helst. Det var han värd också, efter markarbetet med mamma.

I lördags var det terminsstart för gruppen jag är med i på Akademistallet (där jag oftast rider Flyer, då och då rider jag någon av ridskolans hästar). Vi höll på med massa övergångar och förberedelse inför övergångar. Ibland gjorde vi endast förberedelsen, utan någon övergång efteråt. Flajs kändes fin, men jag måste komma ihåg att peta in det där bakbenet ibland och checka att han verkligen är med på noterna. Ett par hinderstöd var riktigt skrämmande och han kickade i en galoppfattning, men det var energin som handlade. Han verkade tycka att det var kul!

Idag blir det troligtvis ett joggpass, eller vila. Jag är tyvärr hemma och sjuk, med plugg, och vet inte hur planen blir. Men när jag mår bättre har jag en idé om en markarbetesövning som kan verkliggöras!

Likes

Comments

Gårdagens granna utsikter var wow-iga. Inklusive Flyer.

Likes

Comments

Fun fact: När jag ställer mig och sätter upp håret i stallet tycker Flyer att jag är det absolut spökigaste, läskigaste han någonsin beskådat. Jag ställer mig liksom med hela överkroppen nedåt för att dra fram håret över huvudet och placera tofsen riktigt högt upp. Hu vad den posen är skräckinjagande. Sen, när jag ställer mig normalt igen, är det som om det aldrig hänt. (?)

Igår fick Flajs gå ut på uterittsäventyr. Han gjorde minikrumsprång de första 20 minuterna, halkade och hade det skoj ute på isen i skogen. Med mamma på ryggen och hästen Taminka som sällskap hade de riktigt trevligt. I förrgår red jag markarbete i lilla ridhuset med travbommar, ett litet sockerbitsräcke och tre galoppbommar. Det gick helt okej - tills det att mina händer höll på att trilla av efter ca 25 minuter. Jag kunde inte göra annat än hoppa av och försöka få lite liv i dem igen. Det blev ett kort pass... Jag måste ta och börja använda de där värmehandskarna jag fick i julklapp förra året. Fast inte att ha till ridningen, då de är väldigt stora och tunga.

Okej, not so fun fact: Mina händer är nästan alltid kalla. De kan vara genomfrysta även på sommaren, det är en grej som går i släkten. Precis som pappas blir mina fingrar helt vitblåa ibland, bara poff sådär. Någon som har tips på vad man kan ha för lätta, rörliga, men samtidigt väldigt varma vantar till att rida med? Det skulle underlätta något enormt om jag fick tag på ett par sådana. Jag har hört att man kan ha plasthandskar under ett par vanliga ridhanskar för att värma, vilket tänker jag testa (och utvärdera). Någon som testat det?

Likes

Comments

Hästarna såg älgar i mossen igår i sina hagar. Väl inne var de alla svettiga och aningen uppjagade efter en hel del spring och språng. Tänk vad det skulle underlätta om man bara skulle kunna fråga ”vad såg du nu?” och få ett konkret svar. Jag skulle fråga Flyer om ridhushörn-monstren minst fem gånger varje ridpass om det hade fungerat på det viset. Kanske hade de blivit lättare att tackla då?

Igår fick Flajsi vila, men i förrgår red mamma och dagen innan det red jag markarbete på honom. Vi inledde faktiskt inte passet med att strutta fram för en gångs skull, utan traven kändes toppen från första början! Det kanske berodde på den extremt äckliga lastbilen han fick syn på innan uppvärmningen? Han joxade och hoppade ju ihop sin egen lilla uppvärmning då...

Väl inne i övningarna var han ännu finare! Vi tog oss över (tråk-)travbommar som sedan blev (gogogo-)galoppbommar, på både rakt och böjt spår. Han höll dock på att försöka stanna hela tiden ett tag när vi precis börjat med bommarna, men det gick över och det var nada kickar i galoppen!

Idag ska vi markarbeta igen, denna gång med lite cavalettisar och möjligtvis något kryss/räcke. Jag tänker att vi ockuperar lilla ridhuset nu på förmiddagen, tidigt, så är vi förhoppningsvis ensamma.

Likes

Comments

- Dangerous Woman Tour, jag fick äntligen se Ariana live!

- Sommarstugan med hela familjen.

- Att få vara med finaste Flyer.

- Utbytesresan till Frankrike. Dit ska jag absolut åka fler gånger!

- London med Engla. Som den Harry Potter-nörd jag är var detta samt att få besöka Platform 9 3/4 en av de bästa resorna jag fått vara med om i hela mitt liv! (Det var extremt svårt att skala ned alla tusen vackra bilder till de fem fina ovan.)

- Olivia Hagéus bok Bli kvar med en hälsning från författaren själv! Hennes blogg är min personliga favorit och jag är övertygad om att boken är fenomenal.

- Att komma in och börja på humanistisk linje (inriktning språk) och bemötas av en så fin klass (som får symboliseras av fina blommor).

Likes

Comments

Om 29 dagar har vi (jag och mamma) haft Flyer i hela två år! Den 30:e januari 2016 flyttade han hit, till Stall Kvarnbo. Kan det vara så länge sedan? Det känns som om han varit här under ett betydligt kortare tidsförlopp. Trots det har vi hunnit lära känna varandra på djupare plan, och om jag ser allt från det perspektivet har vi ju känt varandra i minst dubbelt så många år. Vi har blottat våra styrkor och svagheter för varandra, samarbetat, varit osams och trotsat ridhushörn-farorna.

Jag är nöjd med året som gått, men samtidigt känner jag mig väldigt klar med 2017. Jag börjar därmed 2018 med lite småfniss åt mitt eget nyårslöfte; att hålla mina naglar långa och starka trots stallvistelse. (Vid tolvslaget fick alla åhörare även de ett gott skratt åt detta.) Ridning ska såklart också inkluderas på det nya årets första hållplats, så imorgon tänker jag sätta igång med markarbete i lilla ridhuset! Flajsi blir troligen väldigt nöjd med det då han fick vila idag.

Gott nytt år!

Likes

Comments