Hej!

Igår uppdaterade jag inte då jag kom hem och var helt slut efter att ha varit funktionär på Akademistallets hopptävling. Var bara tidtagare men det var väl bombärandet som fick mig att dippa lite. (?) Flyer fick vila iaf.

Idag hoppade vi lite gymnastik med Angela på Camaro! Fem-och-en-halvan plus ett litet uppvärmningskryss blev det. Flyer kändes piggare än han gjort nu på senaste tiden (hösttecken ;-)) men han var såklart åt det segare hållet i början. La in ett steg extra innan krysset, inte helt med på galoppfattningar etc. Men när vi väl var igång med övningen blev han genast mer vaken och alert. Kul tyckte både han och jag att det var! Camaro och Angela med, de hoppade jättebra!

Nöjd med dagen, nu ska jag gå in och börja planera lite inför skolstart mm. :--) Hörs!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!

Nu har vi kommit en bra bit med stallstädningen! Högtryckstvättat och allt. Jag längtar tills hästarna står där inne och tuggar på sitt hö i fräscha, ljusa boxar, i massa mjukt, rent spån. Men just nu får de nöja sig med att sova ute.

Pga att de är ute dygnet runt nu blir de ganska utmattade, och kommer därför inte rida Flyer imorgon i min grupp. Terminstart då ju! Får rida en av ridskolans fina hästar, har saknat dem lite faktiskt. ♡ Har något möte innan lektionen också, tänker att det kan bli lite klurigt att hinna ta in Flyer och fixa & greja i god tid om jag ska delta i det med. Får göra något annat med honom! Han fick vila idag.

Nu ska jag drömma mig tillbaka till gofikat i stallet och vila ut ordentligt inför terminens premiärlektion. God natt, hörs!

Likes

Comments

Hej!

Idag blev det uteritt på Flajs med mamma och Camaro som kompisar. Han var verkligen glad och framåt, riktig uterittsälskare är han! Kunde inte hålla mig för skratt mitt i galopperna? De är ju väldigt härliga och jag får som lyckorus när han verkligen länger ut och bara kör på!

Efter Nostenrundan kom vi hem och gick ut med pållarna i hagen igen, fastän det var intagstid. De tyckte allt att det var lite konstigt, men de ska faktiskt få sova ute två dygn nu eftersom vi börjat stallstäda idag! Har kommit så långt som att alla tömt sin box och flyttat bort lite saker. Sopa på det också. Det blir högtryckstvätt snart, då vill man inte ha saker som ligger och drullar i stallgången...

Okej, boxtömning = otänkbart mkt kiss som skulle bort = som ett träningspass = ganska trött. Blev riktigt mör efter cykelturen hem strax efter tömningen var klar också. Min cykel är nämligen stulen och kan då bara låna min lillebrors (eftersom mamma såklart cyklade på sin egen och pappa har inte heller någon) som är alldeles för liten för mig, vilket då blev extra jobbigt och det måste sett väldigt komiskt ut.

Hörs imorgon då jag är lite piggare (förhoppningsvis)! (Tänker ladda upp med American Horror Story och sömn ;-))

Likes

Comments

Hejsan!

Har varit lite off på bloggfronten, förlåt, men nu är jag tillbaka! Tog en liten, men behövlig, paus.

Har bl.a. hunnit hoppa för Mickis, ridit dressyr och ut efter senast jag skrev här. För Mickis hoppade vi en linje till att börja med, över det läskiga planket och ett räcke. Hopp, volt, hopp, volt efteråt om det behövdes. Först stannade han såklart på planket men när jag ramade in honom bättre gick hela tjofräset genast mycket enklare! Efter ett tag skippade vi volten emellan och gick bra ut på nio språng.

När linjen kändes bra gick vi över till en slags åtta. Över ett grått plank, svänga vänsterbåge, det blå räcket (som vi hoppade innan, på linjen), svänga höger i en ögla och hoppa det grå igen. Han hoppade igenom fint, men smet gärna iväg lite med bogen till höger mot det blå vilket ledde till en väldigt snäv ögla och självmant byte i full fart mot det grå igen. Alltså fick vi jobba ett bra tag på det, yttersidan på plats. ;-) Men när det var fixat fanns där inte mycket att klaga på, många klappar!

Idag red vi dressyr, på lite olika ställen faktiskt. Först uppsittning på vår lilla paddock, därefter till Akkas dressyrbana och när en lektionsgrupp kom dit förflyttade vi oss ner till vår lilla bana igen. Segt till en början men fin sen. Igår var det också dressyr, fast med mamma i hennes grupp. Nu börjar ju ridterminen, vilket betyder lektion för mig och Flyer nu på lördag! Ska även på nåt stallmöte då och på söndag är jag lite funktionär för Akkas hoppning.

Hörs imorgon igen!

Likes

Comments

Hej!

I tisdags hängde jag på Angela till hennes terrängträning med Smirre. Det var jobbigt att bara stå och gå på den långa banan i hettan, fatta hur jobbigt det måste varit att rida då... De var jätteduktiga och hoppade alla möjliga konstiga hinder! Mamma red ut och jobbade Flyer i skogen.

Onsdagen var uterittsdag. Mamma på Smirre och jag på Flajs. Började såklart regna och blåsa upp till någon slags ministorm när vi skulle gå över bron, och är det något Smirre HATAR är det just regn, samma med Flyer och blåst. Därmed sket vi faktiskt i att rida över bron och tog en annan runda istället. Hann bli riktigt vackert väder under den tiden, och Flajs kändes superfin!

Idag upplevde jag det segaste, jobbigaste passet jag någonsin ridit. Kvavt, varmt, seg Flyer som kollade på ALLT - vilket resulterade i ansträngningsnivå illamående för min del. Lyckades ändå skutta lite (vi höll till på Akkas hoppbana), men fick rida som en dåre.

Nu ska jag få i mig lite energi i form av mat och massa vatten, hörs. (Stay hydrated ;-))

Likes

Comments

Hejsan!

Lite glest med inlägg, men här är en summering av senaste dagarna med Flajs:

I lördags provade jag faktiskt att rida i dressyrsadeln vi får testa! Fokuserade mycket på skritten i början faktiskt, som vi brukar hålla på med Svante Jansson. Vet hur bra och grundläggande den är för honom, men det tar betydligt längre tid än om vi skulle värma upp "som vanligt". Men då och då gör jag på det viset och det funkar suveränt. Han verkade inte ha något emot sadeln alls, och rullade på riktigt bra. (Jag är dock lite ovan vid dressyrsadel, så på ryttarfronten var det inte fullt ut lika bra som för Flajs del ;-)) Tycker om den, ska kolla med nån sadelprovare!

Nästa dag, söndag, testade mamma att rida i sadeln. Uteritt då, och Flyer kändes fin - uteritts-pigg som alltid, sa hon! Vet dock inte riktigt vad hon tyckte om den, lite oklart haha. Tror att det var positivt!

Igår, måndag, var basplanen att gå upp till Akkas hoppbana och skutta en övning där. Tills vi upptäckte att stiglädren var hemma efter bytande mellan dressyrsadeln och den vanliga. Då blev jag istället taggad på att rida utan dem, vilket blev den nya planen! Angela hängde på upp med två segisar till hästar, och efter slit och svett kunde vi gå hem igen med två fina, svettiga pållar! Och just det, igår anmälde jag även oss till LB:2 på Akka. Hjälp! Inte förrän i september (tre dagar innan min födelsedag, 17:e!) som tävlingen är, men jag är extremt nervös ändå. Jag kommer rida förklassen och mamma kanske rider med i lagklassen (oklart, men förhoppningsvis, beror på antal ekipage). Dags att börja övaövaöva!

Idag tar mamma och hittar på något med Flyer, medan jag hänger med Angela på hennes terrängträning och hjälper till lite. Kul!

Likes

Comments

Hej!

Igår var jag och Flyer och hoppade lite för Mickis! Till en början var han riktigt seg, men det var bra för inverkansridningen. Vi började med lite övergångar på volter/rakt spår blandat med små hinder och bommar. Efter en stund kändes han redan då mkt piggare och mer motiverad! När han sedan fick "ett riktigt hinder" (aka vad som helst med hinderstöd) framför mulen var det minsann inget fel på motorn...

Vi kom in på en båge, skuttade ett hinder, la volt efteråt för att därefter göra en till båge över en cavaletti och sakta av. Sedan utökade vi det med att göra en större sista båge så vi kunde hoppa två cavalettisar på volt och ha en avsaktningsplan efteråt. Riktigt nyttigt och han kändes superfin och reglerbar!

Förresten, har jag skrivit att vi kollat på transport och fått en dressyrsadel att prova? Vill verkligen att sadeln ska funka bra, den är jättefin! Vi har lagt på den och kollat, men tänkte ta ut någon sadelprovare och testa rida lite i den. En Frank Baines, från Walsall, vilket även vår hoppsadel faktiskt heter - Walsall! Den verkar ju menad för oss! ;-)

Likes

Comments

​Charmig gräsätarbild Iris tog under promenaden igår ;-)

Hej! Kom precis in från mys med vår sommarkanin Kokos, sötare får man leta länge efter!

Det blev det dressyr på fina Flyer idag. Fast med inslag av ett äckligt läskigt fall, rakt ned på frambenen. Skrek mitt i fallet (?) och fick någon slags chock, varpå jag började hyperventilera och få panik, för tänk om Flyer var skadad? Men han var okej, efter noggrann check. Efter den lite väl dramatiska uppvärmningen gick det dock jättebra!

En till äcklig grej som hänt är nyheten om att Trump vill förbjuda transpersoner från att få vara med i amerikanska försvaret ????? Kommer aldrig förstå mig på ens en liten minidel av den människans absurda "logik". Fy.

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag ute och reser igen. ;-) Hos farmor, farfar och farbror i Halland nu! Har därmed åkt kvava tåg cirka ungefär typ hela dagen. Inte kul. Men nu är jag här!

Flyer tar mamma hand om, men i söndags, måndags och igår red jag. Lång uteritt på söndagen och dressyren på måndagen gick bra, var som vanligt från noll till hundra. Mot slutet trampade han på riktigt entesuastiskt! Sökte sig sedan nedåt jättefint under avtravningen.

Igår fick vi sällskap av H på Paddington uppe vid Akademistallet. Höll oss på hoppbanan, körde klockan-övningen. Gick okej, han var duktig i själva rörelserna men ganska tittig och lite ofokuserad under klockans gång. Annars blev vi jättenöjda! Hörs snart igen!

Likes

Comments