​Good morning!

Onsdag, mitt i veckan, stressigt. Men jag är ändå ganska glad eftersom höstlovet bara är några dagar bort och Halloween mm. kommer! Mamma sa rida, vet inte om jag följer med till stallet kanske, om jag hinner. Har endel att plugga och på slutet av skoldagen har jag sånt här typ vägledarmöte som då ska handla om att jag ska välja rätt gymnasieval osv. Vet inte om det kanske drar över på min riktiga skoltid att sluta på, bara det går okej och jag känner mig nöjd så.

Mamma red Flyer i sin grupp igår, update kommer nu. De red en massa övergångar och lydnadsövningar, skritt till halt och tillbaka på volt, nästa volt vidnästa bokstav, nästa volt var det trav - halt - trav etc. Det gick jättebra med allt! De tog senare bort volterna och gjorde övergångar bara på rakt spår. Vid varje bokstav. Skritt - halt - skritt, trav - halt - trav och till sist galopp - halt - galopp. Flyer var jätteförvirad först i galoppdelen då det var så mycket fram och tillbaka, och blev lite jobbig. men med lätt hand oh bestämd ridning gick det super till slut! "Beröm nu en massa Maria" kom från Karin minst tjugo ggr!

Så han var jätteduktig igår, idag får vi se hur han är! Puss hejdå, vi hörs.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Hann inte skriva något imorse och har pluggat mm. fram tills nu, därmed inget bloggande. Vi ändrade så att Flyer fick vila igår och mamma rider i grupp idag som vanligt, men sen får han ridas på onsdag istället för igår! Vi håller oss aldrig helt till schemat haha, alltid någon slags ändring. ;-) Har även en grej jag skulle vilja skriva om, men jag tänker nog inte dela med mig av den riktigt än då jag själv inte vet så mycket om det och jag vet inte om det är okej med personerna det handlar om. Det får bli senare.

Har haft en ganska jobbig, irriterande skoldag då jag stört mig på så sjukt många grejer, personer och känslor typ hela tiden och tisdagar är bara inte kul. Sen att vissa människor orkar hålla på och bry sig om smågrejer och halvt försöker irritera en med mening är inget jag direkt kan påverka... Jaa, lite sur som ni märker. ;-)

Uppdaterar om mammas ridpass på Flajs ikväll imorgon, nu ska jag lugna ned mig lite och ta tag i lite mer plugg. Suck.

Likes

Comments

Måndag: SO-prov, biologiinlämningstext och pluggande för min del, mamma tar stall och Flyer. Dressyr, vad hon tänker göra vet jag inte riktigt.

Tisdag: Franskaprov och mer plugg för mig, mamma rider Flyer i sin grupp på kvällen där det är dressyr.

Onsdag: Egentligen skulle detta vara en bra dag för mig att rida på istället så han får vila torsdagar, men denna veckan passar inte det så det blir vila för Flyer. Engelskaprov, del 1, och lite till plugg för mig...

Torsdag: Engelskaprov del 2 var antigen då eller fredag. Jag rider Flyer, dressyr med inslag av bommar.

Fredag: (Ev. engelskaprov del 2) Jag rider, helst uteritt. Kanske någonting jag och några kompisar skulle hitta på, men det var väldigt oklart haha.

Lördag: Jag rider Flyer i min grupp är tanken nu i alla fall, om det känns bra osv. Markarbete där.

Söndag: Jag eller mamma rider ut på honom hade jag tänkt.

Här har ni min (plugg-)vecka, så som den ser ut för både Flyer och mig. Så mkt prov??! Kläms in nu innan höstlovet som är nästa vecka. ;-) kan nu i efterhand säga att SO-provet kändes helt okej, men nu har jag haft min lediga stund här hemma och måste börja repetera franska och engelska.

Likes

Comments

​God morgon.

Måndag. Skola. Inte taggad. Menemen. M rider Flyer, jag stannar hemma och pluggar. Ska även ha ett SO-prov idag som gör att jag slutar senare och måste vänta längre på buss... Men jag ska försöka vara så positiv som möjligt, hur jobbigt kan det vara?

Likes

Comments

... pga att MOS är stängt på söndagar. Typiskt. Jag och Engla kom på det redan på väg dit i bilen, så vi hängde på plattan, i Gallerian och åt Subwaymackor istället! Blev mysigt ändå. Hittade dock ingenting att shoppa, men det var väl bra för sparandet inför SIHS. ;-) Vi testade även såna här VR-glasögon inne på Mediamarkt, det var jättecoolt! Googla om ni inte vet vad det är, superhäftigt! Bjuder på en bild på mig i dem också hahah.

Mamma red Flyer idag alltså, de red ut! Mycket galopp och en glaaad Flyer! Var min riddag egentligen, men det ska jag allt ta igen! ;-) Nu ska vi strax äta middag och jag måste gå, puss och kram! Hörs imorgon.

Likes

Comments

God morgooon!

Blir en spontantripp till MOS med Engla idag, haha! Har knappt varit där innan, en gång innan SIHS tror jag att vi gick igenom det typ. Så det var väl... förra året? Vi ska åka dit och hänga där i alla fall till nån gång i eftermiddag. Mamma fixar Flyer, lillplutten. Jag skulle egentligen ridit idag, men nu blev det såhär istället. ;-)

Hörs senare, vi åker strax så jag måste dra!

Likes

Comments

Hej!¨

Idag var tanken från början att rida Flyer i min ridgrupp, men sedan ändrade vi oss och skulle tömköra honom. Så mamma och jag åkte ut till stallet kl. 10 och hjälpte Tora ta ut färdigridna hästar och så tog vi in vår oridna, rädda, spända häst. Någon höll på att flisa ned träd med en stor, konstig, läskig maskin som alla hästar sprang iväg från i hagarna och där kom vi och ledde Flyer rakt mot den. Vad tror ni hände? Jo, panik typ, såklart. Han snurrade, ville springa iväg och gnäggade. Såg ut som att han ville hoppa upp i någons famn och bli buren tillbaka till kompisarna i hagarna. Efter trädmaskin-dramat kom vi äntligen in i stallet och han i boxen, är han stod och skakade. Han var så spänd! Så vi tog vår tid och lugnade ned honom lite, borstade och fixade länge och när han äntligen var lugn var vi tvugna att åka tillbaka hem, så då var det ut igen som gällde. Vi lyckades gå en liten promenad bort från maskinen, men för att komma till hagarna var vi tvungna att vända upp rakt mot den igen. Han var väldigt spänd men skötte sig. Inga upp-i-famnen-hopp. Lillkillen. Sen vart det en jäkla massa spring i hagarna, så även om vi inte hann rida gjorde han sin egen workout där med kompisarna, lite i panik, hehe. Mamma, Vilgot och Iris åkte sedan iväg till Sthlm för att hänga hos kompisar som hade någon slags liten fest, men jag stannade hemma. Åt lunch med dem innan de stack, och jag själv drog till Akka senare.

Red min lektion på ridskolehäst, Zantos! Hade inte ridit honom innan, men jag tyckte han var rätt trevlig. Vi jobbade med framdelsvändnigar och mycket självständigt däremellan. Vi satte de flesta vändningarna rätt bra, men när jag började trixa för mycket och inte kortade ihop hans skritt tillräckligt blev de inte lika bra. Att jag alltid ska börja fiffla och hålla på, suck. Som med skänkelvikningar - hur svårt kan det vara? Bara sitt och gör Hillevi, inte fippla med annat. Lättare sagt än gjort. Han rörde sig väldigt mjukt och trevligt, dock ganska stel i början, men det släppte. Svårare i höger varv, vänster gick fenomenalt. Fast hans galopp var väldigt speciell, ganska fyrkantig typ. Kändes lite.... vingligt? fast fortfarande rätt stabilt i grunden liksom. Hahah, inte så bra beskrivet. Det kändes ändå som ett bra pass och jag är nöjd med dagens ridning! Tycker dock lite synd om Flyer som blev så skraj för maskinen och allt... Men han fick mycket clementin och äpple! Fast igen banan. :--((

Hörs i morgon, med bättre uppdatering då med. Hoppas att ni haft en bra lördag! Kram!

Likes

Comments

Hej!

Jag har haft en jättemysig fredag hittills och superbra början på helg! Okej själva skoldagen var inte så kul, men efteråt stallet var det mysigt. Jag red ut med Tove, vi tog en variant av brorundan fast lite annan, kortare väg. Ser ni hur fint på bilderna?? Älskar höstens alla färger! Hatar dock att jag alltid blir så förkyld när hösten kommer, men det är en annan femma. Myste massor med Flyer efteråt och han fick clementin och blev nöjd och glad.

Jag blev senare hemma nöjd och glad med mitt favoritbubbelvatten (älskar bubbelvatten), supergod vegomacka, potatis och bönröra! Det var även rea på svenska äpplen när vi handlade så nu har jag gott om det till mig, pappa och Flyer, äppleälskarna. Såå god middag och jag blev väldigt mätt. Nu ska jag kolla film och fortsätta dricka mitt bubbelvatten haha, hoppas ni har haft det bra och får en toppenhelg! Puss och kram!

Likes

Comments

God morgon!

Äntligen fredag! Kort skoldag och sedan helg och stall! Planerna lutar åt att rida ut på Flyer, men inte säker än då det blir så mörkt så fort och alla andra ska typ rida på banan... Men jag vill ut i skogen! Haha.

Blir ett superkort morgoninlägg här nu, men jag har faktiskt inget mer tt skriva tror jag och jag är lite stressad - så kram hejdå!

Likes

Comments

Två sparkar. Annars bra. Så gick dagens ridpass. Först seg och sur, men efter tillsägelse blev han jättefin! <3 Bus-Flajs. Gjorde mycket öppna, lite helt okej skänkelvikningar och endel galoppfattningar. Traven blev supermjuk och rund och fin, galoppen var sådär och skritten bra. Kändes såå skönt att få rida igen! Okej har inte ridit på typ en vecka men är så van vid att rida typ fyra ggr/vecka nu och jag träffade honom inte på fem dagar typ, så jag höll ju på att längta ihjäl mig! 

Det gick bra i alla fall och han vart väldigt glad efteråt när han fick banan. Smågnäggade hela tiden och buffades. Gulle. 

Nu ska vi äta middag här hemma och jag måste gå, hörs imorgon! Puss och kram / glad ryttare!

Likes

Comments