Flyer

Hej!

Strax har jag lektion men hinner skriva ett inlägg här nu på slutet av håltimmen! Flyer var tydligen bra preppad av mig i måndags inför mammas lektion igår. Han var taggad men lyssnade ändå och extremt lycklig, hoppade runt och hade sig lite på slutet men annars allt bra. De höll på mycket varierande mellan travbommar och småhinder, olika gångarter och grejer som hände hela tiden. Det var nog anledningen till att han blev så fin! Måste hända saker hela tiden så att det blir intressant och han måste jobba liksom.

Idag har han vila och jag ska plugga, städa och försöka värma upp mitt rum så gott som det går... Vi gör om vinden just nu och all kall luft därifrån går in i mitt rum då det är precis brevid... :-/ Men det kommer bli fint där iaf..!

Hörs senare då vi varit i stallet och lite så, xoxo

Likes

Comments

Flyer, Planering

God morgon på er!

Här kommer en liten film från igår, inte så mycket men jag blev nöjd! Idag ska han markarbetas mer i mammas grupp för Karin Agenäs, de gör nog någon mer påhittig övning än vad vi gjorde. ;-)
Ha en fin tisdag!

xoxo

Likes

Comments

Flyer, Häst & ridsport, Stallet

Spökigt värre idag på markarbetet. Bodde monster i ALLA hörn! Tretton i det vid dörren, typ, och tjugofem i det vid bommarna! Men det gick bra och det kändes som om han lyssnade på mig, kunde ta tillbaka och rida på framåt, han lyssnade finfint på alla halvhalter och jobbade super! Vi hade bara tre travbommar som en solfjäder på böjt spår och en cavaletti i mitten av ridhuset som vi skuttade över från alla håll och kanter, med lydnad & lystring i fokus. Lite som man kan göra mycket med. Jättenöjd med honom och hela denna måndagen, veckan börjar bra, även om bra kan vara jobbigt ibland...

Findus fodervärd har vi träffat nu ikväll med, ho och hennes hund! Elsa och Ubbe hette han om jag minns rätt. (Supersöt!!) Trevliga båda två och allt känns bra! Har även kommit på att det inte alls blir markarbete eller uteritt på söndag, utan det blir uteritt fredag och lektion för Svante både lördag och söndag. Mamma tar lördag då jag rider min vanliga lektion på ridskolehäst och jag tar söndag för Svante på Flajs. Som alltid två dagar för honom men jag var väl lite ute och cyklade när jag skrev det där veckoschemat... ;-)

Ni kan få en film imorgon men nu måste jag duscha och sova, god natt! (Fick nyss se att Peder Fredricson vann Jerringpriset - hur grymt??! Första ryttaren! Superfint tal höll han med om ryttaren och hästens samspel etc.! Grattis!)

Likes

Comments

Planering

Hej! Som utlovat kommer Flyers vecka utplanerad, den ser ut såhär:

Måndag, idag alltså, blir det markarbete/småskutta i ridhuset och imorgon, tisdag, får han markarbeta igen, fast med mamma i hennes grupp. Onsdag blir det vila och torsdag dressyr, lösgjordhet. På fredag gärna uteritt men pekar termometern alltför långt ned på minusskalan blir det troligen dressyr då med, annars fryser antingen mina händer till is då eller så fryser mamma fast i sadeln stel som en pinne... Inte jätteskön känsla. Svante Janson-dressyr väntar på lördagen (!! excited!) och söndag är vi tillbaka till markarbete igen, troligen. Om inte uteritt då istället för fredag om det är varmare.

Blir en bra vecka för oss - hur ser det ut för er??

Likes

Comments

Planering

God morgon!

Idag ska jag bocka av skola, några ärenden, plugg och på kvällen ska jag rida markarbete i lilla ridhuset. Hoppas att de inte eldar igen och att det blir nåt mer sånt drama, Iris blev ju så rädd när Smirre slet sig och allt igår så hon började gråta... (Visst skrev jag inte det?) Flyer vart stissig och onödigt spänd, orkar inte det idag. Men jag tror nog att det blir lugnare. ;-)

Nu när Findus kommit till stallet också ska vi tänka om lite med hagarna, vilket jag ju skrev att jag skulle babbla lite om igår. Affe & Flyer ska troligen gå tsm i Flyers hage som vi sätter ihop med den Findus går i brevid honom nu med. Findus får gå i Affes gamla och Camaro och Smirre som de går nu, je crois.

OJ tiden sprang iväg i all världens fart måste skynda till bussen men veckoschema kommer sen byee !

Likes

Comments

Stallet

Hej!

Blev ingen ridning idag tyvärr då hästarna fick sin dagliga dos av motion vid intaget... Väldigt dramatiskt första intag för nya lilla Findus som nu flyttat in hos oss! Vi fick gå rakt över Sörens gräsmatta, han som äger hela gårdsstället hehe, eftersom vi inte kunde gå vanliga vägen som var rökifierad. Angela lyckades få in Camaro någorlunda lugnt, men mamma tappade Smirre och Flyer hoppade runt med mig. Runt, runt i cirklar sprang han och så kom lilla jag där och försökte säga att "nejmen det ör bara rök och eld och gubbar i stora reflexkläder överallt ta det lugnt"- ppffft. Fattade inte vad de där gubbarna höll på med men hästarna gillade det inte iaf. (Inte jag heller för den delen...) Smirre slet sig som sagt och sprang runt där bland Sörens äppelträd tills han stannade och nosade en sur Flyer i rumpan. Fick lite panik just då och tänkte att Flyer skulle sparka, men det hände aldrig, snäll som han är. Vi funkade ju bra som lockbete för att få honom att stanna iaf haha, jag fick tag i honom tack vare snabba panikreflexer och Angela tog in honom. Puh..

Affe lyckades mamma få in sen, med nöd och näppe. Findus tog Angela, han verkar som en stark liten buse, fast snäll att hantera tror jag! Jättegullig med stooor pannlugg och riktig fjordingsuppsyn. Flyer kanske blir avundsjuk på pannluggen, han som bara har några fjun... ;-) Nedå, han är så gullig så. Lite omständigt första intag för Findus och inte så kul för de andra heller, men det slutade bra till slut ändå ju. Har inte träffat fodervärden/ägaren (vet ej vem av dem som det är som haft kontakt m Angela och vart där oså faktiskt?) till Findus än, men så småning om så. Det ska bli så kul och trevligt, plus att vi slipper ta lika många pass nu varje vecka när vi är en till som hjälper till!

Skriver mer om allt detta imorgon, om hur de ska gå i hagarna och lite sånt. Fråga gärna om ni undrar något, så få ni troligtvis svar imorgon. Puss hejdååå

Likes

Comments

Planering, Stallet

God morgon!

Idag skulle jag gärna bomjobba Flyer, eller rida ut. Hoppas han håller sig i skinnet, han blir kke extra taggad av att en ny kompis kommer idag! Fjordingen Findus ska åka hit med Gotlandsfärjan, bara han går på transporten denna gången... Senast när han egentligen skulle kommit hade han ju vägrat gå på. Men nu så! Håll tummarna för att det går bra så kommer han idag...!

Nu --> breakfast time, hörs senare!

Likes

Comments

Flyer

Hej!

Tog med några små skutt på film, inga höjder men det brydde vi oss inte om, bara lydnadsfokus idag med tanke på hur spänd han var. Låten har jag på hjärnan 24/7 efter SKAM. ;--) Skammifierad hahah. 

Riktigt pigg och hoppig, allt var tio ggr läskigare och han var tio ggr mer spänd, pga kyla och klippning... Men allt gick bra och jag är nöjd! Kunde ha riktiga hoppläder idag äntligen, haha, har ridit med dressyrlängd på dem innan... VARJE pass. Men idag hade vi tid till att göra fler hål så jag kunde korta dem mer. ;-)

Ha en fin fortsatt lördagskväll - skriver mer imorgon!

Xoxo

Likes

Comments

Stallet

... men jag är nöjd! Läs mer senare och så får ni video! Gulliga boxgrannar va? ;-)

Likes

Comments