Hej!

Idag skuttade jag och Flyer lite! Uppe på Akkas hoppbana med A på Smirre som skuttsquad. Började med att rida fram på ett par upphöjda bommar och efter en stund även ett kryss. La sedan på ett räcke (polkagrisfärgat hjälp) efter krysset som vi red i en stor båge. Hoppade ett till räcke enskilt efter det, det som har två stora brunnar som hinderstöd. Gick segt, men det vände såklart sedan. Fast han blev inte så framåt som han brukar bli när ett hinder är framför mulen = mer inverkansridning.

Efter ett par språng, påväg mot polkagrishindret ännu en gång ser jag i farten något som liksom inte passar in med markens färg. Något litet, rektangulärt. Ett galoppsprång ifrån den lilla manicken vänder jag bort Flyer från föremålet på momangen då jag ser vad det är. "Hallå min mobil ligger här - jag red nästan över den!" Kunde blivit ett dyrt pass ;-).

Summering: Helt ok ridning. Duktig, lite seg Flyer, dock halvdrömmande ryttare kändes det som ibland... Angela och Smirre såg ut att ha koll, mamma var snäll som tog min mobil men hon hade inte behövt vara så dramatisk med den. ;-)

Imorgon tippar jag att det är dressyr som gäller - kanske testar att rida med sporrar?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Red ut på Flyer med Camaro och mamma som sällskap i en och en halv timme! Perfekt som midsommarfirande enligt mig, hatar att dansa kring stång och allt det där... Nu ska jag dra och fira lite till, ha det!

Likes

Comments

... och spekulerande i bästa tänkbara sällskap 🙌🏼

Likes

Comments

Igår skoddes Flyer. Måste bara skriva lite om
hur lugn och snäll han var. Jämför med för ett år sen när hovslagaren körde in på gården och han redan då stod och skakade. Stolt över honom!

(Måste även skriva om när Iris sa, medan han verkade hovarna - klipper han naglarna nu? Haha)


Oklart, men tror att det antingen blir uteritt eller dressyr idag. Beror på om vi fär låna häst till skogsmullekompis eller inte. Vad ska ni göra idag?

Likes

Comments

Liten ändring i planerna, hovis först och sen köpa kläder.

Likes

Comments

God morgon!

Igår var vi tvugna att sära på Hania och Flyer... Det gick ju superbra först, men hon är brunstig och han är valack - så det blev lite farligt hett i den hagen, säger ju sig självt. Allt kan vända snabbt. Nu vet jag inte hur de ska gå, men vi har någon slags tillfällig plan.

Till något roligare; jag red lite markarbete på Flyer igår! Ställde upp två cavalettisar till höger och i mitten av paddocken på medellinjen (så vi kom på dem från långsidan), plus tre travbommar på böjt spår uppe till vänster. Svårt att veta om någon ens förstår när jag förklarar / försöker förklara hur övningar varit, haha.

Nåväl, gick bra med markarbetet mestadels- när vi väl bestämt oss, han och jag, att det skulle gå bra. Gjorde byten över mittencavalettin mest och skuttade fram mer på den till höger, fast bommarna ägnade vi lite lite tid till. Kunde fokuserat lite mer på dem tyckte jag själv då han måste få övaövaöva på såna pga. att han typ inte tar dem på allvar. Men det får bli nästa gång.

Nöjd med känslan av bytena och passet i sin helhet var ok. Finingen. Efteråt såg han också nöjd ut, med dräggel överallt och gullig hängläpp. Red med tredelat bett för att testa det i lite mer ordentlig ridning än vad jag småprovat på uteritt typ två ggr. Märkte kanske någon liten skillnad från tvådelat som vi brukar ha i hoppning/markarbete, men ingen supersensation. Det var ju på tandläkarens order vi skulle använda bett som var som bäst för hans mun osv. Funkade bra - positivt!

Nu ska jag förhoppningsvis iväg och hitta lite kläder om ett tag då jag har brist på det, haha. Hörs!

Likes

Comments

Hej!

Räddade för några minuter sen igelkotten som bor hos oss från närings/vattenbrist! Den låg där, livlöst ihopkurad och vips när jag droppade lite vatten på nosen så TJOHOPP var den uppe på benen igen. Höll fram ett fat med vatten och oj vad den drack! Gav den även lite bröd, som den brukar gilla haha. Dagens goda gärning, värmde.

Innan igelkottsinsatsen cyklade jag hem från stallet. Red dressyr idag - behövligt. Vi började med att... galoppera..? Råkade komma åt honom på något oklart sätt med mitt spö precis efter uppsittning vilket skrämde honom. Det resulterade i en liten panikgalopp och ett tappat spö. Så man kan ju säga att jag skrämde igång Flyer idag, haha. Inte så bra metod kanske men pigg blev han - till en början. När det väl var jobb och allvar gick det segt, utan spö i 23 graders kvav luft... MEN! Då kom mamma inkörandes på gårdsplanen till undsättning och kunde ge mig spöt jag klumpigt nog tappat mitt i skrämselfasonerna. ;-) (Orkade inte sitta av, ta spöt och sitta upp igen haha, lat.)

Med spö en stund vaknade Flajs till liv och jag kunde efter bara några minuter släppa både det och skita i stigbyglarna för att kunna rida på bättre. Slutade på top-notch! Gjorde mycket övergångar i början, skänkelvikning i skritt för att sen fatta galopp, skolor osv. Duktig.

Nöjd med dagen, hästen och att igelkottskompisen mår bra.

Likes

Comments

(... & snart ska det ridas = härligt svettigt)

Likes

Comments